icon

Musím platiť dlhy po rozvode?

9. apr 2024

Ahojte,
Pred 12 rokmi sme si kupovali byt, banka nam nedala na cely byt pozicku. 4000 euro dala moja svokra v roku 2012, velmi jej tam nukala pani v banke pozicku, lebo mala tam ulozene aj ine peniaze vo vyssej ciastke, ona, ze radsej si zoberie tu pozicku a nedostkne sa uspor a my jej to budeme splacat. Ex-manzel a ona sa kratko na to pohadali, manzel jej prestal tu pozicku, tak som toho ujala ja platila som jen 2,5roka tu 10 rocnu pozicku so sumou 60 euro, manzel na to dosiel a zakazal mi to nadalej splacat. Ze ked svokra chce svoje peniaze, tak nech za nim zajde ona.
Ona za nim nezasla. Zdedila este dom aj pozemky medzi tym, ktore predala a pozicku aj vyplatila. Financne jej to nerobilo tazkosti, lebo mala aj predtym peniaze.
My sme sa rozviedli v roku 2020, aj kvoli jeho problemam s drogami, alkoholom a antidepresivami. Vyporiadali sa. Manzel uz nema nikoho, je fakt sam, napisala matke po 12 rokoch a teraz od mna chce, aby som zacala jeho matke splacat tu pozicku.
Ja vychovavam nasho syna, dokoncujem poloprerobeny byt, syn chodi na strednu. Vysvetlujem mu, ze je nemam nazvys mesacne 50 euro, ale toto treba zaplatit len to repta dokola.
Byt, zostal jeho podotykam! Co by ste spravili?

momusik
9. apr 2024

Vsak si platila 2,5 roka, teraz nech plati on

autor
9. apr 2024

@mamina7070 na mna nemusi, nech ju prepise na syna. On aj preto sa s nou chce udobrit, aby zdedil po nej byt. Lebo svokra ta je schopna radsej inemu podarovat.
A aj take pisal, ze len nasmu synovi bude zle, lebo ten byt chcel prenho, ale on byva sam v 3 izbovom byte cez 80m2 a vzdy sa stazuje, ze byt je prilis velky prenho/to nechcel, aby som ho ja vyplatila a on sa odstahuje/. Ja sa skor bojim, ze on ten 3 izbovy preda, peniaze minie na drogy a k.rvy a on sa prestahuje do mensieho. Potom ani byt ani peniaze. To ma ale tak netrapi. Syn ajtak zdedi pomne byt, len teraz si uz zobral tuto taktiku.
Potom sa zacal vyhrazat, ze nezaplati polovicu vyleta. Ja som mu volala, ze je moznost, a ja neviem ten vylet cely zaplatit, ale ked ho dame na polovicu tak hej a nech si premysli, ci teda da polovicu alebo nie.

autor
9. apr 2024

@momusik presne som mu toto povedala aj ja 🙂

eternity24
9. apr 2024

On sa ti nemôže ničim vyhrážať. Ty vôbec mu niesi povinná prispievať na svokrinu pôžičku. Vy dvaja ste sa vysporiadali pri rozvode. Tým sa všetko uzavrelo. Svokra od neho požaduje, aby mu ju splatil? Lebo ma napadlo aj to, že si to iba vymyslel a tvoje splátky by použil na iný účet. Podaj návrh na súd o zvýšenie výživného a daj si tam zahrnúť aj takéto nepravidelne výdavky, aby bol povinný ti uhradiť polovicu z nich.

luccija
9. apr 2024

Takže sa teraz rozhodol Ta vydierať, že nezaplatí výlet?komu ublíži tebe či synovi?blokni ho a nedaj sa vydierať.On pred x rokmi prestal platiť a teraz sa hrá na super syna.Ako vydieral mamu, keď chce peniaze nech príde...tak vydiera teraz teba

luccija
9. apr 2024

Na oplátku poziadaj o zvýšenie výživného kedy si mala naposledy zvýšené?

rorino
9. apr 2024

Absolútne nič neplat,exovi už preplo z chľastu a drog,nechenej fetuje a bude mať na splatenie sumy svojej vlastnej mame aj na synovec zvýšené výživné.

januska12323
9. apr 2024

No chudáčik z 2000 euro nenájde 50 pre maminku? Nič by som neplatila ani teraz ani predtým. Je to jeho mama nech si to rieši sám.

autor
9. apr 2024

@luccija este som ani raz neziadala o zvysenie.

autor
9. apr 2024

@januska12323 vsak aj ja sa nadtym cudujem, ze nema peniaze.

autor
9. apr 2024

@rorino dakujem za podporu!

autor
9. apr 2024

@luccija on to tak vidi, ze ked nezaplati vylet, tak mne ublizi, lebo vie, ze mna to bude trapit.

autor
9. apr 2024

@eternity24 svokra je ochotna len tak sa s nim da do reci, ak mu zaplati tie peniaze.

jaond19
9. apr 2024

Ty mas platit ex svokre pozicku aby sa on udobril s vlastnou matkou? No chlapec potrebuje nove lieky. Uz nie ste manzelia, uz nemas svokru, uz sa ta ich vztah netýka. Vy dvaja ste vysporiadaný a ak má pocit ze este nie, mal to riesit vtedy. A aj keby si splatila co on ziada, v jeho chorej hlave by sa vyskytlo opat cosi co este treba vyplatit, ze...

autor
9. apr 2024

@jaond19 ano, mas pravdu. Ked mu teraz dam nejake peniaze resp.zacnem splacat tak urcite si este nieco vymysli, po splateni. Dakujem

veronikavaneska
9. apr 2024

Ty si platila 2,5roka po 60€ mesačne pôžičku to máš 1800€ si jej ty zaplatila to je cca polovica. Poslala by som ho kade ľahšie..

katkami123
9. apr 2024

V prvom rade, tvoj ex je očividne človek chorý na hlavu. Čudujem sa, že jeho slová a názory berieš vážne a pripúšťaš si ich. Toto sú doslova nápady sfetovaného človeka, toto normálny človek nevymyslí. Asi s tebou dosť vo vašom vzťahu zametal, keď to skúša opäť, aj keď ti právne ani nijak inak nič nemôže. Nenechaj sebou zametať, pošli ho niekam. On ti nemá čo rozkazovať čo máš a čo nemáš, on je už tvoj exmanžel.

maminkadeticiek
9. apr 2024

V ziadnom pripade sa im neopovaz dat ani euro!Posli ho do prdele s tym,ze ak ta neprestane obtazovat budes to riesit cez policiu.1.Ty nemas co splacat,ziadna pozicka uz neexistuje.Navyse ani neexisyovala lebo bola na svokru.2.Ked ma problem vyriesit si s mamickou veci inak,nech jej to splaca on.3.Vy nie ste manzelia,nic,vsetko mate vysporiadane,exsvokra od teba nic nechce.
4.Ze nezaplati polovicu toho co ma na syna platit?Prosim ta ty sa trosu pozbieraj a povedz mu ze nech sa opovazi,nech to skusi,ze ho okamzite udas a bjde okrem starosti s mamickou riesit aj exekuciu.On ta zastrasuje,zastras aj ty jeho,razne,presvedcivo,asertivne.
To co od teba ziada je uplne mimo.Je on vobec normalny???V ZIADNOM PRIPADE.

katkami123
9. apr 2024

Prečo mu ty na to nepovieš, ze chceš od neho, aby ti vrátil tých 1800€, čo si splácala potajme 2,5 roka? Je to jeho matka, on sa s nou dohodol, on má byt. Ty nie.

moonlight1210
10. apr 2024

“podla neho my dvaja sme dostali tu pozicku a aj ja som si ten byt uzivala a preto by som mala aj ja prispiet.”

Povedz mu, ze od teba tie peniaze dostal, ked ste si rozdelili majetok. Byt bude navyse dedit on, nie ty. Nemas preco do neho investovat. Mas dokonca nulovu zaruku, ze ked exo raz ten byt nahodou zdedi, tak ho neprehajdaka a vas syn beztak nic z toho nedostane. Akurat ty pomozes exovi prist k bytu a pohodliu.

Pozicku nech si dosplaca sam, ked veri, ze si tym kupi vyhody. A smutne, ze mu nejde o mamu, ale o byt.
Celkovo vidiet, ze vie byt riadne vypocitavy.

Auto na leasing sud nezaujima. Poziadaj kludne o zvysenie vyzivneho. Uz nezivi male dieta, ale pubertiaka. To by si mal ako otec uvedomit.
A na leasing nech si najde brigadu navyse, ak mu nevyda.

salome123
10. apr 2024

Zavolaj svokre a povedz jej o tomto 🙂 spýtaj sa jej, či chce peniaze aj od teba, lebo tebe sa teraz nedá splácať.... Urob trochu intrigy 🙂

sinusoida
10. apr 2024

Vôbec nič by som neplatila...nech platí tvoj ex...lenže asi je...ty nemáš žiadne povinnosti, dôležité je, čo bolo na papieri a koho meno a nie ústna dohoda...čiže nič neplať.

eternity24
10. apr 2024

Dobre, tak ak sa chce so svojou mamou rozprávať, a toro je jej podmienka, nech jej splatí pôžičku sám. Ty s tým už nič nemáš. Vaše manželské veci ste si vysporiadali pri rozvode.

mk1111111111
10. apr 2024

Ja neviem, preco by si mu mala Ty pomahat, aby sa on udobril s mamou. Co s tym mas Ty, nech si zaplati, alebo, nech je sam. Sam sa vytrestal.

betulinka1
10. apr 2024

Podla mna ani z morálneho hľadiska nema na to pravo, z pravneho uz vobec. Vobec sa s tym netrap a synovi povedz, ze ty si svoju cast splatila a plus tatovi ostal byt. Tak nech ho nepocuva, lebo trepe iba blbosti.

autor
10. apr 2024

@maminkadeticiek nie, nie je normalny, preto sme sa rozviedli 😁

autor
10. apr 2024

@moonlight1210 ďakujem, cez vikend si spravim novu excel na vydavky pre syna, uvidime co ukaze matika 😉

autor
10. apr 2024

@salome123 nemam rada intrigy, je to zbytocna energia, ktoru nechcem nanho utracat. Aj svokra je je.nuta.

banderaska29
10. apr 2024

uplne jednoducho povedané. to vobec už nie je tvoja vec. on je očividne totálne mimo a bez hanby ked má takuto bizardnu požiadavku. ja osobne by som ho vysmiala tak, že by sa rozplakal 😀 . ak by ta aj nadalej bombardoval, rieš to trestným oznámením.

autor
10. apr 2024

@sinusoida viem, ze pravne nic nevedia urobit, len ta moralna stranka, ked sme sa vyporiadali pri majetku, tak vychadzalo, ze manzel mat dat okolo 20.000 euro ale povedal, ze nevie tolko dat. Uz ma po 2,5roku prestala bavit cela natahovacka a tak sme sa dohodli, ze mi da 15.000. Ja som mu pisala, ze tam ma ten zvysok dostal o tolkoto viac, ale svokre to peniaze nevrati.

hiro
10. apr 2024

@mamina7070 "jasne ved pubertak 250 len preje za mesiac"
autor: "furt maso chce a aby som mu kupila protein..."
To je cca 62kg bravcoveho stehna (alebo 89kg kuracich stehien) na mesiac - neverim ze tolko sa do neho vprace ;)
Ale k veci - ak sa on chce udobrit tak nech si to sam plati. Co citam ze este aj byt mu ostal? Tak to uz vobec necheapem...