Musím platiť dlhy po rozvode?
Ahojte,
Pred 12 rokmi sme si kupovali byt, banka nam nedala na cely byt pozicku. 4000 euro dala moja svokra v roku 2012, velmi jej tam nukala pani v banke pozicku, lebo mala tam ulozene aj ine peniaze vo vyssej ciastke, ona, ze radsej si zoberie tu pozicku a nedostkne sa uspor a my jej to budeme splacat. Ex-manzel a ona sa kratko na to pohadali, manzel jej prestal tu pozicku, tak som toho ujala ja platila som jen 2,5roka tu 10 rocnu pozicku so sumou 60 euro, manzel na to dosiel a zakazal mi to nadalej splacat. Ze ked svokra chce svoje peniaze, tak nech za nim zajde ona.
Ona za nim nezasla. Zdedila este dom aj pozemky medzi tym, ktore predala a pozicku aj vyplatila. Financne jej to nerobilo tazkosti, lebo mala aj predtym peniaze.
My sme sa rozviedli v roku 2020, aj kvoli jeho problemam s drogami, alkoholom a antidepresivami. Vyporiadali sa. Manzel uz nema nikoho, je fakt sam, napisala matke po 12 rokoch a teraz od mna chce, aby som zacala jeho matke splacat tu pozicku.
Ja vychovavam nasho syna, dokoncujem poloprerobeny byt, syn chodi na strednu. Vysvetlujem mu, ze je nemam nazvys mesacne 50 euro, ale toto treba zaplatit len to repta dokola.
Byt, zostal jeho podotykam! Co by ste spravili?
@mk1111111111 inac pohadali sa kvoli, uplnej blbosti. A potom takto to dopadlo.
To je problem, ze obaja su velmi na peniaze.
@betulinka1 dakujem 😊
@banderaska29 uz vcera som pozerala, ako sa dokazuje psychicke tyranie.
@hiro bol by si prekvapeny, minule som mu kupila steak 300g, stredne prepecene som mu to pripravila s domacim bylinkovym maslom k tomu bataty upecene v rure, pekne to spapkal. Aj steak, aj bataty boli na zvlast tanieri na 1 sa to nezmestilo a ked to spapal, tak sa opytal, ci este nieco ostalo zo vcerajsich proteinovych palaciniek. Tie mu robim ako klasicke palacinky, len mu davam do ne este neochuteny protein. Samozrejme, varim aj privarok, aj fasirky...nie vzdy ma take exluzivne jedlo, ale 5x do dna sa stravuje. Rano si nejake ovsene vlocky narychlo, na desiatu 3 rochliky, vedla toho nejaka maskrta, 1 ovocie, 2l vody!!! Ide na obed v skole, za 2 hodiny je doma, uz mi vola ci na autobusovej zastavke moze dat kebab, raz za tyzden povolim. A ked o 16.00pridem domov, prva veta som hladny. Nestiham mu varit a nakupovat.
4kg v bioteche 67 euro sice to vydrzi 2 mesiace.
@hiro inač ďakujem za podporu 🙂
Takze...kym ste boli manzelia,nesplacala si ju len ty!!!!Robila si to potajomky,ale bolo to z vasich penazi.V manzelstve je to jedno kto splaca.Boli to vase peniaze.Ak ste sa vyrovnali majetkovo mimosudne,nerozumiem,preco ste vtedy nevratili svokre peniaze.Na nu ste zabudli?Take ako ti pisu,vykaslat sa na nu,,,je smiesne.Boli to jej peniaze,ona vam vtedy pomohla a bolo na vás jej to vratit.Zostatkova suma do rozvodu mala ist na polovicu.V tom byte byva kto?Je predany alebo si tam ostala?Je jedno,ze zdedila a vyplatila si to.To teba nemusi zaujimat.Peniaze jej patria.A rozumiem,ze máš vycitky...
Este takto...mam pocit,že ak nepodala na sud,tak po 10 rokoch je kauza premlcana.Nie som si ista.To už je ale na svedomí vas dvoch.Obaja ste asi dostali za byt peniaze,alebo jeden z vas a drihy v nom byva a nevysppriadali ste sa poriadne
Ok.Tak som si precitala par vysvetleni co si napisala,zevon to chce splacat na polovicu.Este sa pytam...kde v prdeli bola svokra,ked ste sa vy dvaja vysporiadali...Vtedy si mala pytat.On ma s nou problem a mysli si,ze peniaze ho s nou spoja?A este jedna rada...leasing sa do prijmu nepocita.To je jeho rozhodnutie.Keby si podala o zvysenie vyzivneho,súd bude zaujimat jeho plat. Nie kolko kam splaca.Podaj o zvysenie

@eternity24 ďakujem, ze ma utvdzujes v tom, co si myslim.