Musím platiť rodičom nájom v rodinnom dome?
Stále nemám ukončenú školu a ani 18 rokov. Rodičia ale trvajú aby som nepokračovala v štúdiu a našli mi prácu. Taktiež odomna žiadajú keďže byvam u nich aby som im dávala peniaze za nájom. Podotýkam že bývame v dome a je náš. Majú podľa vás právo na niečo také? Bolo mi povedané že buď budem idem začať platit nájom alebo ma vykopnú.
@anonym_autor ja ti neverím.
Si troll.👌
@anonym_autor mama chce od teba peniaze na nájom, ale nechce aby si chodila na štátnu školu, ktorú by nemusela platiť. Individuálny plán sa dá mať aj na štátnej škole. Ja ti neverím.
@mdse neverte nepotrebujem vás o niečom presviedčať
@billy_jean ty veris tomu ze zena ktora plati sukromnu skolu dietatu ma deti z DD v opatere?
A ze ziak je na indiv.st.plane len tak, bezdovodu? Blbost.
S otcom sa stretava ale otec s nou nic nechce mat.
@natalka13 čiže ak platí súkromnú školu nemôže mať deti z domova v opatere?😀 to snáď srandujete
Si troll.👌
@lienka.7 vporiadku ale radsej už ani nekomentujte..prišla som po radu a nie aby mi niekto pisal hlúposti
@billy_jean ty veris tomu ze zena ktora plati sukromnu skolu dietatu ma deti z DD v opatere?
@natalka13 ....ak je profesionálny rodič,tak za to dostáva plat.A teda nie minimálku.
@anonym_autor tvoji rodičia sú chrapuni
@zmrzlinka2021 pozname len autorkinu verziu. Zaujimave by bolo vypicut si nazor rodicov. Neodsudzovala by som ich tak jednoducho.
@zmrzlinka2021 pozname len autorkinu verziu. Zaujimave by bolo vypicut si nazor rodicov. Neodsudzovala by som ich tak jednoducho.
@oli18 ja sa len snažím vysvetliť že doma odomna žiadajú nájom a neplatia mi základne veci od 15tich..či teda to môže takto fungovať
@anonym_autor neodpovedáš, logicky nejde dokopy, ze ti platia drahú školu, nedovolia prestup na štátnu a zároveň ťa zdierajú z peňazí.
A klameš o tom, že ti neplatia základné veci, a gympel ti platia?!
@mdse fajn nedáva ale jednoducho je to tak
Autorka, asi ti ta tvoja "brigada" dobre vynasa, ze od teba rodicia pytaju najom. A asi ti vyhovuje idividualne studium, aby si mohla byt "zamestavatelovi" kedykolvek k dispozicii. Ci?
Si troll.👌
@natalka13
@lienka.7 Ďakujem, dievčatá, ja som normálne v šoku. To je na Slovensku tak teplo, alebo sme fakt sprostý národ, keď ľudia uveria všetkému a ani trošku sa nezamýšľajú nad tým, čo čítajú a či to tak v realite môže fungovať. Zachytila som tu tému, kde išla jedna fotiť a posielať fiktívnemu lekárovi, ktorý vôbec neovládal pravopis svoju vevericu, ale toto ma normálne odpálilo.
Napadlo mi, že urobím sociologický experiment a niečo tu anonymne pridám a budem sledovať, kto to odhalí a kto zožerie všetko aj s navijákom.
Autorka, asi ti ta tvoja "brigada" dobre vynasa, ze od teba rodicia pytaju najom. A asi ti vyhovuje idividualne studium, aby si mohla byt "zamestavatelovi" kedykolvek k dispozicii. Ci?
@oli18 robím na smeny čiže určite nemusím byť nikomu k dispozícii a nie nevynáša
@doriiis nemáš pravdu, popri štúdiu na VŠ pracovať môže, a výživné má nárok, od oboch rodičov.
Iba ak by študovala externe, je to inak
@cacianka ....výživné jej môžu zamietnuť,ak sa preukáže,že sa dokáže postarať sama o seba.Tam vek nehrá rolu.A pri externom štúdiu sa automaticky predpokladá,že popri škole aj pracuje.
@natalka13
@lienka.7 Ďakujem, dievčatá, ja som normálne v šoku. To je na Slovensku tak teplo, alebo sme fakt sprostý národ, keď ľudia uveria všetkému a ani trošku sa nezamýšľajú nad tým, čo čítajú a či to tak v realite môže fungovať. Zachytila som tu tému, kde išla jedna fotiť a posielať fiktívnemu lekárovi, ktorý vôbec neovládal pravopis svoju vevericu, ale toto ma normálne odpálilo.
Napadlo mi, že urobím sociologický experiment a niečo tu anonymne pridám a budem sledovať, kto to odhalí a kto zožerie všetko aj s navijákom.
@heleninamama dajte mi jeden dôvod prečo si mám vymýšľať že som bola ochrnutá..buď máte v hlave s prepáčením … alebo ste nevyštudovala ani základnú školu..poprosím vás aby ste mi tu už blbymi pripomienkami neprispievali
Ženy halooooo, útočíte tu ako zmyslov zbavené !!!
Ak neveríte, napíšte neverím a choďte preč. Nestrácajte svoj drahocenný čas s trolom a blbostami. Bodka.
Ak @autorka klame, je to jej problém a vypomstí sa jej, iba jej a nie vám. Bodka.
Ak @autorka neklameš, tak choď čím skôr na upsvar, a ries to s kompetentnými. Už je na matku aj otca podnet z obce, pridaj sa so svedectvom ako nakladajú s tebou a požiadajte o pomoc.
Ja som z tvojich príspevkov pochopila, že mama to má v hlave riadne popletené, otec tiež, takže kým nemaš 18, alebo sa pripravuješ na povolanie vzdelávaním, majú vyživovaciu povinnosť. Pravdepodobne ti súkromné gymnázium platia kvôli úrazu, kde si mala možnosť individuálneho štúdia, možno aj prestiž, na tvoje potreby ti prispievať nechcú lebo ich medzi partnerske ego je viac ako dcéra.
Ty brigadujes a € potrebuješ na svoje veci a platby, a ako som pochopila nezarobis každý mesiac tých cca 600€, takže si zárobok musíš šetriť a rozvrhovat.
Je mi trápne za ženy, ktoré tu chytajú za slovíčka a idú ukamenovat mladé dievča, lebo chce ísť občas na kávičku. A že napr tenisky vydržia aj 2 roky, akoby si ich mohla v kuse nosiť 730 dní, akoby si nepotrebovala aj letnú obuv a niečo poriadne teplé na zimu, alebo keď zmokneš a do rána ti nestihnú vyschnúť.... Atď.
Ako ti poniektoré radíme, choď na upsvar, mali by ti pomôcť - oni zastupujú záujmy neplnoletej osoby, využi kým nemáš 18r. Môžu za teba podať návrh na súd vo veci zverenie inej osobe, určenie výživného na teba, vybaviť súhlas so zmenou školy ( kde sa neplatí školné), poradia možno sociálne štipendium, výpomoc od obce či štátu, charity.
Ak tu trolíš, či klameš, vráti sa to tebe, nie nám.
Ak píšeš pravdu, máš možnosť to zmeniť a žiť lepšie.
PS. Nájom platiť nemusíš, tvoj príjem sa neráta ako pravidelný zárobok, rodičia majú vyživovaciu povinnosť a tvoj zárobok je prilepšenie, viem - riešili sme na súde študenta VŠ.
Veď už ti bolo poradene, na čo čakáš?
Naj ma pobavila @heleninamama 🤣
Ak neveríte, napíšte neverím a choďte preč. Nestrácajte svoj drahocenný čas s trolom a blbostami. Bodka.
Ak @autorka klame, je to jej problém a vypomstí sa jej, iba jej a nie vám. Bodka.
Ak @autorka neklameš, tak choď čím skôr na upsvar, a ries to s kompetentnými. Už je na matku aj otca podnet z obce, pridaj sa so svedectvom ako nakladajú s tebou a požiadajte o pomoc.
Ja som z tvojich príspevkov pochopila, že mama to má v hlave riadne popletené, otec tiež, takže kým nemaš 18, alebo sa pripravuješ na povolanie vzdelávaním, majú vyživovaciu povinnosť. Pravdepodobne ti súkromné gymnázium platia kvôli úrazu, kde si mala možnosť individuálneho štúdia, možno aj prestiž, na tvoje potreby ti prispievať nechcú lebo ich medzi partnerske ego je viac ako dcéra.
Ty brigadujes a € potrebuješ na svoje veci a platby, a ako som pochopila nezarobis každý mesiac tých cca 600€, takže si zárobok musíš šetriť a rozvrhovat.
Je mi trápne za ženy, ktoré tu chytajú za slovíčka a idú ukamenovat mladé dievča, lebo chce ísť občas na kávičku. A že napr tenisky vydržia aj 2 roky, akoby si ich mohla v kuse nosiť 730 dní, akoby si nepotrebovala aj letnú obuv a niečo poriadne teplé na zimu, alebo keď zmokneš a do rána ti nestihnú vyschnúť.... Atď.
Ako ti poniektoré radíme, choď na upsvar, mali by ti pomôcť - oni zastupujú záujmy neplnoletej osoby, využi kým nemáš 18r. Môžu za teba podať návrh na súd vo veci zverenie inej osobe, určenie výživného na teba, vybaviť súhlas so zmenou školy ( kde sa neplatí školné), poradia možno sociálne štipendium, výpomoc od obce či štátu, charity.
PS. Nájom platiť nemusíš, tvoj príjem sa neráta ako pravidelný zárobok, rodičia majú vyživovaciu povinnosť a tvoj zárobok je prilepšenie, viem - riešili sme na súde študenta VŠ.
@cacianka ďakujem veľmi pekne..v utorok mám v meste tréning tak tam zabehnem🙏 som rada že aspoň niekto pochopil čo pišem
@anonym_autor Ja ti verim, ale zial, neviem ti poradit. Drzim ti prsty 🙂💪
@anonym_autor Ja ti verim, ale zial, neviem ti poradit. Drzim ti prsty 🙂💪
@beata_k vďaka😊
@strelkyna1 ďakujem..volala som pred rokom na socialku a tam mi povedali že ak sa odsťahujem tak to môžu napadnúť. Pokúsim tam zájsť a riešiť to osobne..vďaka
@anonym_autor to je aka skola ze 1000 mesacne? ved ak mozes robit, tak mozes aj denne chodit do skoly, a ''usetris'' 1000 eur.
@oli18 ja sa len snažím vysvetliť že doma odomna žiadajú nájom a neplatia mi základne veci od 15tich..či teda to môže takto fungovať
@anonym_autor ty pises ze ti neplatia zakladne veci ale platia ti 1000 eurovu skolu?
prepac naozaj som necitala vsetko ale co pises nema hlavy ani paty. naozaj mi prides ako troll. a ked nie, prepac
@cacianka presne tak, rodicia maju vyzivovaciu povinnost. tam nie je o com.
@anonym_autor ty pises ze ti neplatia zakladne veci ale platia ti 1000 eurovu skolu?
prepac naozaj som necitala vsetko ale co pises nema hlavy ani paty. naozaj mi prides ako troll. a ked nie, prepac
@anonym_cdcd4e kazdy normalny clovek, ak nema peniaze, prve co zrusi je sukromna skola, niektore drahsie kruzky-treningy.

Dobre, zhrnieme to. Podaj podnet na UP. Neodkladne, osobne. Ak je pravda to, čo píšeš, nebudeš môcť bývať s mamou a pravdepodobne jej aj zoberú zverené deti. Ak ich bije, zanedbáva starostlivosť o teba, nedáva ti na jedlo a na hygienu, tak ani ty nebudeš s ňou môcť ostať, Zveria ťa do dovršenia dospelosti blízkej osobe. Buď otec, alebo to bude niekto z rodiny, teta, krstný rodič, starí rodičia apd. Ale podľa toho, čo píšeš to pre teba bude lepšie riešenie. Samozrejme, súkromné gymnázium padne. Ale to je teraz irelevantné. Dôležité je, aby si ty a ostatné deti bola v bezpečí pred mamou.