Musím platiť rodičom nájom v rodinnom dome?
Stále nemám ukončenú školu a ani 18 rokov. Rodičia ale trvajú aby som nepokračovala v štúdiu a našli mi prácu. Taktiež odomna žiadajú keďže byvam u nich aby som im dávala peniaze za nájom. Podotýkam že bývame v dome a je náš. Majú podľa vás právo na niečo také? Bolo mi povedané že buď budem idem začať platit nájom alebo ma vykopnú.
Koľko máš rokov? Prečo sa ku tebe takto chovajú?
@anonym_autor lutujem ta ze mas takych rodicov.
@anonym_autor po dovŕšení 18 rokov si daj žiadosť na vyzivne a odsťahuj sa a študuj ďalej
A áno po 18 ta môžu vyhodiť
Jasne že nemajú . To čo je za rodičov ? Treba si najs podnájom , rodičov dať na sud , aby ti platili výživné , počas štúdia aj na VS sú povinní sa o teba financne postarať . Vybaviť si rodinne pridavky na seba . Nič lepšie ti poradiť neviem , lebo takýchto rodičov naozja nepoznám . Drzim palce a hlavne doštuduj 🍀
@lenka.25 Ďakujem krasne. Budem sa to snažiť riešiť takou cestou.
Do školy chodíš riadne? Alebo máš nejaké problémy? Niečo čo by ich k takémuto ráznemu konaniu mohlo viesť?
No a plniš si všetky povinnosti? Účiš sa, pomáhaš doma ? Daj dôvody, prečo tak konajú.
@anonym_autor smutne ze rodicia nepodporujú dieťa v štúdiu.....máš to ťažké osobne nárok nemajú ale ako ísť proti rodicom? Jedine ísť na sociálnu nahlásiť to ,byt zverená so plnoletosti napríklad babke aby rodicia platili výživné a ty by si študovala
No a plniš si všetky povinnosti? Účiš sa, pomáhaš doma ? Daj dôvody, prečo tak konajú.
@lion777 Áno plním. Učiť sa učím na 1,2 no rodičia sú rozvedený tak vždy bol problém pri kôň budem bývať
@lenka.25 Ďakujem krasne. Budem sa to snažiť riešiť takou cestou.
@anonym_autor nie je to normálne . Je mi ta veľmi ľúto . Skus sa opýtať na škole kde chodíš , či neponúkajú internát , alebo si nájsť s niekym zdieľanú izbu , to by bolo asi zake najlacnejšie riešenie , poprípade u príbuzných sa opýtať , ak niekoho takého máš blízkeho . Ale pokial chodíš na denne štúdium , rodičia majú voči tebe vyživovaciu povinnosť .
Do školy chodíš riadne? Alebo máš nejaké problémy? Niečo čo by ich k takémuto ráznemu konaniu mohlo viesť?
@lindous áno chodím a učím sa na 1,2. Nefajčim a nepijem. Jedine chodím na brigády
@lindous áno chodím a učím sa na 1,2. Nefajčim a nepijem. Jedine chodím na brigády
Kedze nemas ani 18 rokov, tak nemozu od teba ziadat najom, ved ty este nie si plnoleta, nemozes ist sama ani k lekarke. Oni su za teba zodpovední.
@anonym_autor Keďže nemáš ešte 18, s osamostatnením sa to nebude len tak a ťahať sa po súdoch tiež nie je bohvie čo.. nemáš v škole nejakú vyučujúcu alebo vyučujúceho, s ktorým máš dobrý vzťah? Ktorému by si sa mohla zveriť a ten by si ich zavolal?
Nemozes podpisat ani zmluvu na najom bytu, studujes stale na SŠ a pripravujes sa na svoje povolanie, myslim, ze su povinní sa o teba starat.
@anonym_autor Keďže nemáš ešte 18, s osamostatnením sa to nebude len tak a ťahať sa po súdoch tiež nie je bohvie čo.. nemáš v škole nejakú vyučujúcu alebo vyučujúceho, s ktorým máš dobrý vzťah? Ktorému by si sa mohla zveriť a ten by si ich zavolal?
@lindous vyučujúcich ani veľmi nepoznám keďže studujem na súkromnej škole kde mi schvalili individuálne štúdium teda štúdium z domu.
Skús zájsť na Úrad práce - konkrétne na oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately - a tam sa poradiť.
@lindous vyučujúcich ani veľmi nepoznám keďže studujem na súkromnej škole kde mi schvalili individuálne štúdium teda štúdium z domu.
@anonym_autor prečo študuješ z domu? A prečo súkromná škola? Kto ti ju platí? Lebo to stojí nemalé peniaze.
@anonym_autor prečo študuješ z domu? A prečo súkromná škola? Kto ti ju platí? Lebo to stojí nemalé peniaze.
@billy_jean mala som zdravotne problémy a bola na vozíku tak sme nemali inú možnosť ..platia mi ju rodičia no keď som chcela prestúpiť na normálne štúdium už nechceli dovoliť
Skús zájsť na Úrad práce - konkrétne na oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately - a tam sa poradiť.
@alienkami vďaka skúsim 🙏
@billy_jean mala som zdravotne problémy a bola na vozíku tak sme nemali inú možnosť ..platia mi ju rodičia no keď som chcela prestúpiť na normálne štúdium už nechceli dovoliť
@anonym_autor no kolko rokov mas do ukoncenia studia? Treba sa odstahovat, poziadat si o socialne stipendium, izbu na internate a poziadat o vyzivne. Plus tie brigady. Ale teda bude to mimo komfort rodicov, budes na tom sama.
@anonym_autor no kolko rokov mas do ukoncenia studia? Treba sa odstahovat, poziadat si o socialne stipendium, izbu na internate a poziadat o vyzivne. Plus tie brigady. Ale teda bude to mimo komfort rodicov, budes na tom sama.
@billy_jean už len 1 rok
@billy_jean už len 1 rok
@anonym_autor pozri, nieco to tam muselo spustit. Lebo ak ti rodicia platia sukromnu skolu, mala si zdravotne problemy, tak nieco je na pozadi, co nevieme. Len tak by ta z domu nevyhadzovali povedzme si pravdu a netlacili ta do prace. Nieco sa stalo, co nevieme. Co ich motivovalo k tomu, ze ti to povedali. Ale to neznamena, ze to urobia. Mas aj psychicke problemy?
@anonym_autor rodicia su rozvedeni a ziju spolu? Chodis na sukromnu skolu, takze asi za nu aj niekto plati. A zrazu mas platit ty? Divne...
@billy_jean už len 1 rok
@anonym_autor kolko je ten najom co od teba ziadaju? Niekde pises ze dom je vas kde byvate a niekde ze su rozvedeni a vzdy bol problem s kym budes byvat...nejak to nesedi
@anonym_autor pozri, nieco to tam muselo spustit. Lebo ak ti rodicia platia sukromnu skolu, mala si zdravotne problemy, tak nieco je na pozadi, co nevieme. Len tak by ta z domu nevyhadzovali povedzme si pravdu a netlacili ta do prace. Nieco sa stalo, co nevieme. Co ich motivovalo k tomu, ze ti to povedali. Ale to neznamena, ze to urobia. Mas aj psychicke problemy?
@billy_jean nie nie psychické problémy nie. Ja som mala uraz a ostala som dočasne ochrnutá.
@anonym_autor no coment chod na socialku beru za teba bonus aj pridavky to je sila
@billy_jean nie nie psychické problémy nie. Ja som mala uraz a ostala som dočasne ochrnutá.
@anonym_autor ale uz nie si, uz chodis riadne, ze? Cize ty si sa chcela vratit do skoly? Pohadala si sa s mamou? Nejako ste sa v niecom nepochopili, ze?
@billy_jean mama s ocom nemali dobre vzťahy najprv to začalo tým že otec povedal mame že výživné už platiť nebude a na niečom sa nepohodli
@anonym_autor oni majú voči tebe vyživovaciu povinnosť pokiaľ nemáš 18 a pripravuješ sa na povolanie- chodíš do školy.

Jasne že nemajú . To čo je za rodičov ? Treba si najs podnájom , rodičov dať na sud , aby ti platili výživné , počas štúdia aj na VS sú povinní sa o teba financne postarať . Vybaviť si rodinne pridavky na seba . Nič lepšie ti poradiť neviem , lebo takýchto rodičov naozja nepoznám . Drzim palce a hlavne doštuduj 🍀