icon

Musím robiť?

dominikdominik
14. nov 2015

Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .

mima4
14. nov 2015

@dominikdominik prave preto podla mna zijes zivot "povalaca" a nejde tu ze mas pasivny prijem a nemusis robit....
Preco nezacnes chovat zvierata? vo vacsom? polnohospodarcit? pestovat bylinky? no preto,..ze si na to lenivy...

ale je ZDRAVE a NORMALNE nechciet rano vstat, nechciet nic riesit, ale musiet... clovek sa pri tom uci sebadiscipline, prekonava sa..a dozrieva...

jolly84
14. nov 2015

@dominikdominik samozrejme, že nemusíš, je to dobrovoľne...........všetko ostatné nie je podstatne......len detail, že ti nevznikne nárok na dôchodok, ale myslím, že to ťa nezaujma..... 🙂

dominikdominik
autor
14. nov 2015

@mima4 lebo ma k tomu nic nemotivuje ja niesom ten typ co robi veci len preto aby ich robil . co s toho mam ? vo vecsom ako mas na mysli podnikanie ? alebo ako ? Zdrave je prezit a nie dokazovat si na co mam alebo nemam ak mi prilozis pistol k hlave budem motivovany robit veci ktore nechcem robit inak nie . Ale poznam ludi ktory by sa kludne nechali zastrelit ked by mali robit nieco co nechcu . Ty mi prides ako taka masochistka ktora robi veci ktore sa jej nechcu to si na tom horsie ako ja 🙂 ja netrpim ked doma popracem ( ak samozrejme do toho niekto nekafre ako to je urobene ) ale ty asi ano normalne je to pre teba vyzva rano vstat z postele , a cim viac veci robis ktore nechces tym si viac dospela 🙂

mima4
14. nov 2015

@dominikdominik myslim ze si ma nepochopil. Ja som napisala, ze je uplne normalne robit AJ veci, ktore cloveka nebavia, resp. ukony...ktore nechce, ale treba to spravit, treba sa prekonavat.

Mas 38, tak preco odmietas si vziat priatelku, mat s nou deti? nie je to tiez pre urcitu pohodlnost? No pri malom dietati budes kmitat, a robit veci, lebo ich bude treba robit, detto sa to tyka aj fungovania rodiny ako celku... Ked bude treba byt pri chorom dietatku, ktore ti bude urevane..tak proste do toho baru za kamosmi nepojdes... taky je zivot, ale vobec to nie je DEPRESIVNE, je to normalne... no ten zivot prinasa vacsiu spokojnost a radost...

chces skoncit ako "krcmovy stary mladenec", co bude v zivote sam?

sardinka335
14. nov 2015

@mima4 myslíš ze takyto typ človeka bude kmitať pri dieťati? Ani omylom....

dominikdominik
autor
14. nov 2015

@mima4 ale treba to spravit , toto je ale samozrejme ze to robim , ty tu pises ale o polnohospodarstve , bilinkarstve a podobne nedajboze charite vo vecsom meradle a toto si myslim ze netreba spravit . Ako netreba chodit do roboty ked nemusim . Ak by som mal dieta tak nemam problem sa mu venovat 🙂 sedim na pc a ked mrnci tak ho skontrolujem a prebalim pripadne nakrmim ( uz som take deti strazil ) nerobil som to z laskou a nadsenim ale trebalo to spravit . Dostal som instrukcie ako na to od frajerkinej sestry pozrel som par tutorialov na yotube a islo to . Ale bolo to na par dni, ale taky sused denno denne mu decko reve nevyspaty , rozbity nebavi ho to ale neprizna si ze ho to nebavi na tom sa najviac smejem 🙂 sak ja viem ze to dieta ma rad ale aktualne mu lezie na nervy ale neprina si 🙂 a ja sa takemu niecomu nechcem vystavovat dobrovolne . Frajerka je u mna chora spi , som jej caje navaril , a klepkam si dalej to nieje o tom ze veci nerobim ak treba ale len ak treba dobrovolne by som ich nerobil . Neviem ale nebol by som nejak sklamany s toho keby som aj ako krcmovy stary mladenec skoncil .
ps : lepsi su taky od 6-10 s tymi sa daju aspon zahrat hry a neposieraju sa do plienok 🙂

mima4
14. nov 2015

@sardinka335 to mi je jasne, prave preto som to dala ako priklad. Nie je nuteny "kmitat" v praci, premahat sa, vlastne nic nerobi take, ze by musel sa premahat, zapriet, v urcitom zmysel obetovat... ale napr. pri rodine, detoch uz clovek nema na vyber... a prave preto sa cudujem jeho priatelke, ze je s nim, lebo pre mna by vztah s takym clovekom nemal zmysel... pre mna nezrele dieta

dominikdominik
autor
14. nov 2015

@mima4 presne tak ale ja na vyber mam a presne si zvazim ci to chcem robit alebo nie 🙂 a dokym nedôjdem do stadia ze to robit chcem stale a kazdy den a furt riesit nieco a 20 rokov to budem riesit a mozno aj viac to mi moc radosti neprida . Ja na rozdiel vas som si vedomy toho ze je to obeta a starosti ale viem si vybrat chlapi nastastie nemaju nutkavu potrebu sa rozmnozovat 🙂

mima4
14. nov 2015

@dominikdominik dolezite je aby si zil to, co chces zit, a kde sa citis spokojny 🙂
Ja mam ine naroky na partnera, ale ak to tvojej priatelke staci... co viac dodat... ona sa bude musiet s tebou trapit 😀

mima4
14. nov 2015

@dominikdominik
chlapi?
z mojho pozorovania prave skutocni muzi tuzia po skutocnej rodine a byt skutocne dobrymi otcami svojim detom... pre mna toto su muzi... ten zvysok nech sa hra na PC a chodi na pokec 😉

sardinka335
14. nov 2015

@mima4 jeho priatelke to nestači...ale čo ine moze robiť - on sa neprisposobi ničomu a nikomu a ak sa jej nepači tak on vie ziť aj sám...,,anča dlanova,, mu stačí a ešte fet...

Miško opakuješ sa....o tom ako je sused nevyspaty a decko mu reve sme uz čitali v tejto teme
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/priatel-a-drogy-2/
a v tomtom prispevku :
michal3691 @vejula preco ja som si vedomy co to prinasa a aka je to obeta a lepsie ist do toho s tym ze viem co ma caka ako riesit to ake su deti mile a zlate a pritom to tak nieje , ale tato debata je uz niecom inom toto nemam naladu riesit . Napriklad susedove decko reve cele dni on nevyspaty zena nervozna ale vsetci sa tvaria ze ho maju radi ( samozrejme maju ) ale aktualne im lezie na nervy ale priznat si to nevedia emoticon Ja si toto priznat viem nehram sa na fotra roka beriem to realisticky . Ale k tejto teme sa vyjadrovat nechcem sak co som len fetak co je nevyzrety , egoisticky , psychopat a podobne . Kamosovi konci sluzba idem racej na kofolu pokecat s niekym kto ma aj nazor a nie len dogmy ktore interpretuje pritom sa ani nikdy nezaujmal aj o tu druhu stranu mince .
12. nov o 20:23 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

dominikdominik
autor
14. nov 2015

@mima4 alebo len vedia co chcu zeny a ked chce nejaku mat a nepozna taku ktora by to akceptovala tak si povie no samemu mi je naprd musim chciet dieta aby ma chcela ona 🙂 mam takeho kamosa vcera sa zenil 🙂 Lepsiu nenajdem , a sak ved nieje mi az tak zle , ale sak s niekym byt musim , a take argumenty 🙂 a chlapec nesmie vyjst z domu ani 🙂

mima4
14. nov 2015

@dominikdominik pozri, zalozil si tuto temu aby si si precital nazory inych zien....tak ich tu mas..

osobne si myslim, ze aj tvoja priatelka je dost nezrela zena...

jeennyv
14. nov 2015

@dominikdominik ja ti to poviem z pohladu, ze ked v dnesnej dobe zarabas 600 e a zivis rodinu alebo nieco, je jedno co ci hypoteku auto alebo hoc co...nie je to ziadna vyhra...priatelka sa asi na to pozera z tohto uhla, lebo je fajn, ked pracujes a tych niekolko eur mas rezervu a keby nieco vykryjes a druhe ked zijes iba z toho...necitala som celu diskusiu, ale rodina a vsetko okolo toho stoji nemale peniaze a asi priatelka zmysla takto..nie je to o tom, ze ty "nemusis" a ona hej...ale sam pises, ze tebe to vyhovuje, cize myslis na seba a nie nejak v globale a rodinne skus o tom pouvazovat takto, keby ti niekto povedal, ze mame len tolko, ja mam zdrave ruky nohy, ale keby bolo aj neviem co viac zarobit nejdem....

mima4
14. nov 2015

@jeennyv ale on sa neplanuje zenit a mat so zenou deti....

jeennyv
14. nov 2015

@mima4 to, ze on to neplanuje je ok..ale ja to beriem ako by som som asi zmyslal ja chcel, pocut nazor, tak to hypoteticky beriem co moze klasickej babe vaditt a ako iste veci vnima aj do buducna.......

dominikdominik
autor
14. nov 2015

@jeennyv keby bolo malo idem nazad do rakuska , a kym sa vrati ona ma uz podvadza z inym 🙂 som optimista co ti poviem 🙂 na svk by som nerobil male platy a pri vyssich poziciach mi telefon zvoni furt aj ked som doma furt nejake problemy .

jeennyv
14. nov 2015

@dominikdominik ale predstav si, ze mas rodinu a velke vydavky a x veci okolo toho to ta uspojuje 600e....

lady511
14. nov 2015

@alaguema to.máš pravdu,,chcela som len apelovať na to že sa to dá.aj inak,,,,ja.cítim že to tak chcem vždy som to chcela mať vyššie.vzdelanie aj.keď ta postupnosť je trochu odkonca ale.všetko sa dá.keď sa chce tiež.môžem žiť zo 600e,,mám čo potrebujem ale chcem viac pretože som ambiciozna, ,chcem.dosiahnuť viac,,vedieť viac

katka1981
14. nov 2015

@dominikdominik, je to cisto len na to, co vyhovuje tebe, a ci jej tvoj zivotny styl vyhovuje. Ja ta zato vobec neodsudzujem. Aj moja predstava bola podobna tvojej, ale zistila som, ze mi ten rezim velmi chyba, a clovek osprostieva. Cize idealne by bolo mat pracu, ktora ma bavi, aby som mala zo seba dobry pocit, ale ostat doma bez prace, to by som nedokazala. A popravde keby som ja chodila do prace a makala, tak by mi taky partner velmi vadil. Keby mala taky prijem, ze budem doma a valame si sunky spolu , tak by ma to isty cas aj bavilo, ale na dlho nie, lebo skodi to mozgu. V kazdom pripade je dobre mat partnerku, kt. je spokojna s tvojim zivotnym stylom.

alaguema
14. nov 2015

@lady511 ambícia je zrádna vec 😎 Treba si ujasniť, či to skutočne robíš pre seba, alebo pre image. Ja som stretla veľa ľudí, ktorí ambície nemali (nie v tom zmysle, ako to chápeme my) a boli šťastní...aj bez titulov, bez lukratívnych jobov a spoločenských statusov 🙂 A paradoxne to boli ľudia s vysokoškolským vzdelaním. Len po čase prehodnotili veci 😉

lady511
14. nov 2015

@alaguema samozrejme že pre seba svoje ambície, ,ciele mám.ujasnene, ,viem prečo to chcem a nepotrebujem mať len nálepku človek s vs, ,nepotrebujem sa chváliť,,s papierom že som vysokoškolsky vzdelaná hold aspoň mám cieľ 😉

vejula
15. nov 2015

@alaguema k tvojmu prispevku o 00.16
Došel jsem až na vrchol úspěchu ve světě byznysu. V očích druhých je můj život nejspíš ztělesněním úspěchu. Nicméně mimo práce mám jen málo radosti. Na konci je bohatství jen aspektem života, kterému jsem přivykl.

Když teď ležím na nemocniční posteli a promítám si celý svůj život, uvědomil jsem si, že všechno to uznání a bohatství, na kterém jsem si tolik zakládal, zbledlo a ztratilo význam tváří v tvář blížící se smrti.

Ve tmě se dívám na zelená světla strojů, které mě udržují při životě a slyším jejich mechanické bzučení. Cítím jak se blíží dech boha smrti. Teď už vím, že když nakumulujeme dostatečné bohatství, aby nám vydrželo po zbytek života, měli bychom usilovat i o něco dalšího, co s bohatstvím nesouvisí. Mělo by to být něco mnohem důležitějšího: možná vztahy, nebo umění, snad sen z mládí…

Bezuzdné následování bohatství nás promění v pokřivené bytosti, jako jsem já. Bůh nám dal smysly a možnost cítit lásku v srdci každého, ne iluzi, kterou přináší bohatství.

Bohatství, jež jsem vyhrál v mém životě si nemůžu vzít s sebou.

Mohu si odnést jen vzpomínky vysrážené láskou. To je skutečné bohatství, které vás bude následovat, doprovázet a dodávat vám světlo a sílu k tomu jít dál. Láska může cestovat tisíce mil. Život nemá žádné omezení. Jdetě tam kam chcete jít. Dosáhněte výšin, kterých chcete dosáhnout. Je to všechno ve vašem srdci a ve vašich rukou.

Jaká postel je nejdražší na světě? Nemocniční postel. Můžete zaměstnat někoho, kdo bude řídit vaše auto, někoho kdo pro vás bude vydělávat peníze, ale nikdy nemůžete najmout někoho, kdo by za vás nesl vaši nemoc. Ztracené materiální věci lze nalézt. Ale je tu jedna věc, která nemůže být nikdy nalezena v případě ztráty ~ život. Když jede člověk na operační sál, uvědomí se, že existuje jedna kniha, kterou má ještě dočíst ~ Kniha zdravého života.

Bez ohledu na stadium života v němž se nacházíte, budete každý jednou čelit dnu, kdy se opona zatáhne. Ochraňujte lásku k vaší rodině, lásku k svému partnerovi, lásku vůči svým přátelům. Mějte sami sebe rádi a s láskou opatrujte ostatní.

~ Steve Jobs

libka1
15. nov 2015

@lady511 ty mas moje uznanie. mrkla som tvoj profil a klobuk dole dievca. drz sa.

@alaguema je rozdiel mat ambiciu hrabat prachy do bezvedomia a ambiciu robit nieco, co ma naplna 😉 podla mna bez tej druhej ambicie (ktora moze byt napriklad aj to ze ma naplna rodinny zivot) je zivot chudobny a bez ciela 😅

mihula
15. nov 2015

@dominikdominik tebe vadia cigani co kradnu,a ty robis co?Zdravy mlady clovek,okradas krajinu,ktora ti dala vzdelanie,dufam,ze aspon platis dan z prenajmu ci?
Chudaci tvoji rodicia,na starost im asi nepomozes,nebude z coho,ale ty nieco vymyslis a niekde ich do ustavu supnes

kingstonka
15. nov 2015

Tak ak je teda niekto dobrovolne nezamestnany,... briem to ako jeho rozhodnutie, plati si odvody,aby mal na lekarske osetrenie,alebo si plati lekara v pripade potreby priamou platbou-v poriadku,je to jeho rozhodnutie, zarobil uz dost ,moze si to dovolit.... ale ked som dalej citala ze je evidovany na urade

kingstonka
15. nov 2015

...je evidovany na urade a teda,jeho poistenie ide z nasich platieb...k tomu clovek cita,hraje hry - tak potom sa pohlad na tohto cloveka uplne zmeni. A to ze v svojom veku nema tuzbu po rodine detoch ( keby mal o 10 rokov menej,esste by sa to dalo chapat), to uz vzbudzuje lutost,ale za to on nemoze. Teraz on nema potrebu pocuvat detsky rev,starat sa... o par rokov nebude mat nikto potrebu navstivit jeho ako nejakeho starca,postarat sa o neho.

lanugo
15. nov 2015

Inak myslim si ze chalan mal velmi tazke detstvo, naplnene odstrkovanim (100% tieto hlupe reci o detoch pocuval denne od svojho otca), studovany nie je ani nahodou a v zahranici robil mozno tak na stavbe ( aj to ho rychlo poslali prec, lajdaka).Ziadne byty nema.Jedine po to mozno tuzi.Je to notoricky klamar ( na diagnozu) a sam veri, ze zije zivot ktory opisujse.A som presvedcena, ze je homosexual, kt. nie je schopny prijat svoju odentitu, lebo bol v detstve zneuzivany.Je to vlastne chudak s chorou myslou. Ocakavam od neho reakciu, samozrejme urazlivu.Len som zvedava, ci je schopny vymysliet nove vety.

margarita
15. nov 2015

kedysi kdesi som citala, ze idealna praca pre cloveka je taka, ktoru by robil zodpovedne a s laskou, aj keby za nu nedostaval ziadne peniaze 😉
myslim, ze na tom nieco je. ale nepoznam nikoho takeho vo svojom okoli, vacsina mojich kamaratov chodi do prace, aby splacala hypoteku a uzivila rodiny.

ak ma niekto prijem z nehnutelnosti, dedicstva a pod. a kvoli tomu nie je nuteny makat v klasickej praci, chapem to, no vacsinou sa ti ludia daju aspon na nejaku charitativnu ci dobrovolnicku pracu, prave preto,ze im nejde o tie prachy, ale o cinnost samotnu....

maciatkolulu
15. nov 2015

@dominikdominik citam pozorne tvoje prispevky a nejde mi do hlavy kde si vystudoval dotycnu VS. Lebo tvoj styl pisania, gramatika su na urovni ledva skoncenej pomocnej. No a robit zarucene nemusis. Zijes plnohodnotný zivot, kt.ta naplna. Len ma zaujima preco sa na tuto otazku pytas na tomto fore a vobec naco sa pytas, ked odpoved vies. Zeby si len bol niekto iny a chcel/a sa zabavit 😉 ale teda ta skola a super flek v at (pravdepodobne na stavbe 😉 ma zaujima.