Musím robiť?
Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
popravde príjem na chlapa 600€ nieje nič moc ano zarabaju chlapy aj menej ale skor pretože že si lepšiu prácu nevedia nájsť nie pretože nechcu ak by si bol sám a stačilo ti to ok,ak mnáš partnerku skor by ma iritoval prístup chlapa že to stačí,neviem ak s niekým planujem budúcnosť deti,spoločnú domacnosť tak by som očakávala že sa bude snažiť ,nikto nevraví že máš makať 12h. niekde proste najsť si niečo čo ta bude naplnať a ešte zarobíš v tomto máš výhodu že nemusíš robiť hoci čo ale možeš si vybrať čo ta baví a nie sedieť doma,ak by ste mali dieťa zdaleka vám nestačí 600€ kto ich zaraba sa snaží všemožne zarobiť pomimo,do dôchodku musíš mať odpracovaných minimálne 30r aby si mal nárok na minimalny dôchodok dohady či sa dožiješ su sice pekné ale treba ratať s tým čo ak ano?ak ochorieš čo ?ak príde na zmenu zdrav.poistenia a naozaj prejdeme na baliky služieb ostane ti zakladný čo ostatné poplatky? ja nechám mesače u zubára cca 100€ aj za dceru nakolko ma demineralizaciu zubnej skloviny,školka 70€ kružky pre dieťa na pol roka 120€ zrpš 40€ pol ročne,ak sme chorí a ona je často,každý vstup do lekarne min. 40€ ak sme všetci aj viac najomné,učty,auto len výlety von,ked ideme ako rodina na trhy, atd... to su desiatky eur moj muž zaraba cca 800€ ale pomimo chodí na fušky čo hodí aj 200€ ja zarabam cca 460€ ale chodím na briady kde za piatok poobede a celý víkend zarobím 100€ niekedy je to 1 vykend niekedy 2 ako sa podarí a je robota a žijeme štandartne nič extra nekupujeme drahe,značkove veci proste ako normálna rodina stredná trieda,nevravím o tom ked máš tolko nehnutelností dane to nieje malá položka xy polatkov.Nieje nič horšie ako lenivý človek ak je priatelka aktívny človek fungovať to nebude žiadna žena ktorá berie chlapa vážne a chce s ním stráviť buducnosť nebude akceptovať lenivosť a hlavne žiadnu snahu nepoviem keby si zarabal tisice eur ale aj tý čo ich zarabaju makaju nesedia doma i ked napr. v tv to tak možno vyzerá oni musia makať.Ak ti tak prekáža to jej sa to nepáči musíš si nájsť takú ako ty lenivú flegmošku ktorej bude stačiť to čo má.
ja by som takého chlapa nechcela. Akože rozumiem ti, ale akosi je pod uroveň ženy, aby ona pracovala a chlap bol doma a, prepáč, flákal sa - pretože podľa mňa nemať robotu, nevstávať každé ráno, nemať pracovnú zodpovednosť, to vedie pomaly k povalačštvu a alkoholu. Z historického kontextu muž zarába a žena vytvára rodinné hniezdo. aj napriek súčasnému feminizmu a schopnosti žien zarobiť si, to inak fungovať nebude. sorry, nie si chlap na život a rodinu už vobec nie.
@maciatkolulu Inac aj mne sa toto nezda, ja to tiez vidim na tu stavbu a na podstatne mladsieho chalana😉
@vejula Nemyslim, ze chapes....si jedna z tych, co nepracuju uz dlho, ak sa nemylim...neodsudzuj tie, co pracuju....Dolezite je nasjt vhodnu rovnovahu medzi pracou a volnym casom, nie byt otrokom prace....Taketo prispevky od Steve Jobs su jemne povedane extrem, vacsiny z nas sa netykaju....pre mna je absurdne nepracovat, vysivat a piect kolaciky, pre niekoho je to idealne....takze nepodsuvat ludom, ze idealne je nepracovat...predpokladam, ze ta zivi manzel, takze o to viac
@dominikdominik Co sa financneho hladiska tyka tak 600 eur nie je malo. Su ludia co robia ako mulice a dostavaju mesacne viac. Pokial planujete rodinu v buducnosti, chapem ze priatelka moze mat obavy, ze by dieta v buducnosti mohlo nastrbit vas rodinny rozpocet. Ak by jej situacia nevadila keby si robil a mal 600 eur alebo keby si nic nerobil a mal aspon cez 1000 eur tak vidim problem bud v ziarlivosti (lebo ona musi pracovat a ty nie) alebo je podla nej tvoj prijem proste maly.
Z ineho hladiska...a to hovorim vylucne za seba..... mne by nevadilo ze chlap nerobi ale prijem ma - teda ze by som ho nemusela zivit ani nic podobne. Mne by vadilo skor to ze by nic nerobil. Neviem ci mas nejaku cinnost, ktorej sa venujes ...myslim nieco zmysluplne. Lebo zas zivot kde sice nepracujes ale vlastne ani nic ineho nerobis - len doma, tv, net, obcas na kafe ci na pivo ci na sport.....mne by to nevyhovovalo ale tebe moze. Mne by teda vadilo ze chlap nie ze nerobi (praca) ale ze fakt nic zmysluplne nerobi co by naplnalo jeho cas, jeho zivot, nejaka cinnost. To je moj nazor.
@dominikdominik Svoj nazor som ti napisala ako nezaujata osoba, pokial nedojis stat o peniaze, rob si ako uznas za vhodne. Byt tvojou partnerkou mi to ale urcti vadi - take bezcielne plavanie zivotom za par supiek....to matersku mam o 200 euro vyssiu ako ty. Dake ambicie mat treba. Cize inymi slovami - poviem to narovinu - luzer....opakujem ako zenu tu na fore ma to nezaujima, co si, ako tvoj partner by som to nezniesla
Celkom tu zasnem z niektorych mensinovych nazorov, je ako je spravne nepracovat....
Mne sa zda usmevne ake sme vsetky emancipovane a pritom si nevieme predstavit zit s chlapom, ktorý nezaraba a jeho mesacny prijem je "úbohých 600Ečiek". Kolko chlapov by sa zbláznilo od stastia keby ich nezarabajuca manzelka mala aj bez roboty prijem 600Eur? Ak by sa @dominikdominik stal do rana zenou a jeho partnerka chlapom tak by sa vsetko krasne vyriesilo. 😀 😀 😀
Ja neviem, ale vegetenim doma clovek straca na pracovnych kvalitach. Zabuda vedomosti, zrucnosti, neuci sa novym trendom ani vo svojom odbore, o pracovnych navykoch a rezime ani nehovoriac. A v neposlednom rade, ak by bolo treba ist po 20 rokoch lenosenia skutocne robit, tak co pojdem robit nekvalifikovanu pracu za fakt minimum penazi? Alebo co poviem potencialnemu zamestnavatelovi, ze co som 20 rokov robila? Alebo ho budem klamat? Mne by sa pacilo mat 600 eur len tak "bez nicoho". Ale este viac by sa mi pacilo si k nim zarobit dalsich 400 povedzme na polovicny uväzok. Zo 600 eur fakt iba poplatim byt, energie, net a mobil, palivo, stravu a hotovo. A aj ten prenajaty byt treba raz za xx rokov zrekonstruovat, a keby som ho nutne potrebovala predat, to sa tiez neudeje za tyzden. My sme predavali byt hodne pod cenu, a trvalo to 2-3 mesiace. Ludia, ktori predavaju za ceny, ktore bezne vidite na realitnych strankach (ak nemaju stastie), tak predavaju aj rok, a viac.
A ked sa mi stalo, ze som bola nezamestnana, tak som si ten veget uzivala tak 2-3 mesiace a potom uz som nevedela co so sebou. ja sa nepohybujem medzi darmozracmi, cize fakt nebolo s kym co cely den robit. Ako klebetit? Nakupovat (zo 600 eur tazko)? Sediet v pube? (ani to neni zadarmo). Ale to zavisi od povahy.
A keby sme tu boli zlatokopky, tak tie ti skor potrasu rukou, ze si si to dobre zariadil (ked teraz opomeniem tych 600 eur). Lebo myslim, ze tie maju skor predstavu taku, aku som opisala, ze nic nerobit, dobre sa mat a bars si cely den chodit po nakupoch, fitnese, kavickach a pod.
@marinablue je dost zien, co zarabaju aspon dvoj- trojnasobok toho co zakladatel temy. z tohto pohladu sa necuduj...ano, tie, co nezarobia nic, tatk by som bola radsej ticho a nestazovala sa
@marinablue myslim teda nezarobia nic x rokov, nie preto, ze su docasne na MD/RD
tento chlap sa ocividne doma nudi, vymysla si trapne temy neustale pod inym menom a vy na to vzdy skocite, cudujem sa vam, zbytocna strata casu
@dominikdominik pre zeny je ideal ambiciozny muz, 14 hodin denne v praci. Ona dostane peniaze, sem tam dokonala rodina na prechadzke alebo rodinna dovolenka. ona si zije svij zivot s detmi a on svoj v praci, kde si lesti ego nad podriadenymi alebo medzi kolegami. Ved predsa alfa samec. Sem tam pretiahne kolegynu, praktikantku... Spestrenie. Zena to samozrejme vie, ale toleruje lebo istota "rodiny" 🙂 v kazdom pripade najdi si nieco co zi nebude zaberat vela casu, a popri tom cosi zarobis. Vyser sa na priatelku, a nahanaj mlade zabky, oblbni, zober si co sa ti paci a ked to uz bude zavanat, ze by sa to posuvalo dalej, ukonci to. A podme hladat dalsiu ( idealne este pred ukoncenim toho predosleho, nech nemas dlhu pauzu ) mladej nemusis hovorit aky mas prijem, sem tam vecera, vylet, byvas sam, auto asi mas. Ukaz ze nieco robis, plus povies, ze mas pasivny prijem, bla bka bla. Len netvrd, ze si stale doma, tvar sa vytazeny. A stale sa nejaka najde. A ty budes mat svoj pohodlny zivot, bez reci. len musis to stale ukincit, kym si nezacne niektora robit naroky.
@mircalla nič také nepodsuvam ani si nemyslím, že je dobré nepracovať. Ja plánujem pracovať, dokonca popri materskej robím aktivity, lebo chcem. Ten príspevok nehovorí nepracovať, ale nehnať sa celý život za peniazmi a kariérou, lebo tá je len dočasná. REsp. brať peniaze len ako prostriedok k prežitiu a nepodriadiť honbe za nimi svoj život 😉
@hankm 🙂 🙂 🙂 No neni to sice ideal, ale je to s malymi "odchylkami" bohuzial realita.
@dominikdominik problem nie je v 600 E. Moj manzel zarobi menej, a chodi do prace. A poviem Ti, keby povedal, ze ma moznost sediet doma na zadku za viac penazi, aj tak by som ho poslala do prace, lebo sedenie doma nerobi dobrotu. Hranie hier? Fakt? 🙄
Inak, pri citani tejto temy som pochopila, preco niektori podnikatelia zo zasady neplatia dane. Kvoli takym darmozracom, ako si Ty.
PS: Verim, ze tato tema je fake, ale verim aj to, ze su ludia s Tvojim pristupom a zmyslanim. no keby kazdy tak rozmyslal, kto by Ta osetril, ak by si mal nehodu? Kto by Ti upiekol a predal chlieb? Kto by Ti opravil auto? Beriem to tak, ze som clenom spolocnosti a ze pre tu spolocnost by som mala nieco spravit
A este, Tvoj plan vychovavat deti - teda hrat s nimi hry od mrku do mrku ma zarazil. Prosim, nemaj radsej ziadne deti, aby si od Teba nevzali priklad. Urobis tym sluzbu spolocnosti.
@vejula ale napr. pre mna vobec v tejto teme nejde o hnanie sa za karierou ci peniazmi, ved praca moze byt aj "neziskova", ale praca je dolezita, zdravy postoj k praci je dolezity, aj pre zivot je dolezite, aby clovek mal primerane rozdelene tri etapy: spanok, praca, volny cas.... nic z tohto nie je dobre extremne prehanat - ano, ja som vstala asi pred hodinou 😀
@malabiba manzel nema co pomahat, on ma prirodzene participovat... rodina sa nerovna zena, ale zena a muz, ktori podla vytazenosti zdielaju domacnost, deti,..
@hankm mylis sa a hadzes vsetky zeny do jedneho vreca. Za seba hovorim, ze muz ma byt hlavou rodiny, ma byt pre zenu inspiracicou, hnacim motorom... chlapec s nevyzretymi nazormi by si tuto uctu nevydobil....
@0silvia0 presne tak, ale zenam kde uz bije biologicky Big Ban, asi tazko vysvetlis to, ze niekomu staci mat 600 a riesit travenie volneho casu, ked ona uz niekolko rokov nahana darcu genetickeho materialu a istoty na ucte :D tak ako muzom tlacia hormony na mozog ( aka mozog v gatiach ) tak isto zenam len v podobe materstva. Len spolocnost materstvo berie ako uslachtile, kdezto muzske, evoluciou vypracovane spravanie je odsudzovane. No, priroda s nami vsetkymi pohrala.
@dominikdominik ...podla mna je super ze zijes ako sa ti paci, nemusis pri tom nic robit a nikto ta nemusi zivit. Mozno casom budes chciet pracovat ale ak tu potrebu teraz necitis tak kvoli nejakej cice co chce od chlapa viac prachov sa menit naozaj nemusis. Tvoj zivot-tvoja volba. 600€ nie je vela ale vyzit sa z toho da. Niektori by boli radi keby po 8h sichte tolko dostali.
@libka1 mala som na mysli tú najčastejšiu formu ambície - teda pracovnú, snahu o to, aby človek vynikal, či už množstvom peňazí, ktoré zarobí, alebo uznaním, ktoré za svoju prácu dosiahne....veď vieme, o čom je reč. Robiť niečo, čo ma napĺňa je napríklad pre mňa jedna zo základných potrieb, nie ambícia.
Bez cieľa asi nie je žiadny život, nechce sa mi posudzovať životné ciele iných ľudí. Hedonizmus je celý filozofický smer...
@mima4 ved ale toto neni normalny muž to je ,,prefetovana kečka,,
aha pardoooon....nie všetci čo si z času na čas šlahnu su hned bezdomovci pod mostom ako dotyčný čo ide občas na LSD trip...Ale celkovo z utržkov zmyšlania tohoto exempláru, pristup k zivotu, ludom naokolo a k sebe samému naznačuje ze tiež tam nie je niečo v poriadku.
@sardinka335 vies co je nasmutnejsie? ze mnooho takychto muzov casom "oplodni" priatelku...a potom tu mame taketo temy.... a sama vnimas, ze tieto veci u chlapa uz teraz krasne vidiet...
@mima4 ty si v Maslowovej hierarchii na špičke, ten kto zostal na primarnej max na sekundarnej urovni nikdy nepochopi tvoje zmyskanie a potrebu sebarealizacie.Pochop to uz konecne a neobhajuj to, ze ty si mentalne, emocionalne a socialne vyzreta🙂))NIKDY to ( z mojho pohladu) primati nepochopia🙂
@malabiba cely zivot sa niekomu, niecomu podriadujeme, primarne nam zivot ovplyvnuje praca, zarabanie...preco by sm sa mal dbrovolne vzdat toho posledneho kuska slobody? Treba si uvedomit. Ze muzi castokrat prijmu deti iba kvoli tomu, ze ich uz nebavi o tom niekolko rokov stale oocuvat. Tak jednoducho to prijmu, ze to vlastne chcu aj oni. A dalsia vec, tlak spolocnosti. Ja ako single, bez rodiny a deti, nemam narok na niektore benfity v praci, aj ked ich oficialne mam schvalene, ale sef mi ich neda, s odovodnenim, ze nemam deti.
@vejula ved nik nehovori, ze hrat sa za peniazmi a karierou je dobre🙂
ale teda zakladatel je vzdelany clovek, podla toho, co robil aj sikovny....takto uvazovat v tomto veku a uspokojit sa s tym prijmom🙂
@hankm ten model, co si opisal - nuz rovny rovneho si hlada - take zeny pritahuju podla mna jedine kretenov, predpokladam, ze empiricke skusenosti tu opisujes....ja osobne sa s takymi ani nestykam.......a s takymi primitivnymi chlapmi tiez nie....ak sa pohybujes medzi drbnutymi zbohatlikmi a ich zlatokopkami, tak ano, tak to tam zrejme funguje. ja sa tejto spodine vyhybam...
osobne nepoznam zenu, co jej vyhovuje, ze manzel je 14 hodin v "praci", uziva si jeho prachy a toleruje jeho aferky....ale budiz. poznam jedneho dvoch takych chlapov - kamarati to teda nie su
@hankm ideal zeny je chlap, ktory zaraba viac ako ona stiha minat, chlap, ktory zaraba tolko, aby ju odbremenil od kazdodennych povinnosti, aby sa mohla venovat svojim zaujmom. Idealny chlap nechodi do roboty na 14 hodin denne, ale dostavi sa domov vcas, aby sa po jeho boku dalo chodit "von" reprezentovat svoj idealny zivot, vztah... Idealny chlap vie kedy sa ma "stratit" aby sa zena mohla reprezentovat sama za seba.
@dominikdominik chlap, ktory domov donesie smiesnych 600€? Vsak to je cisty trapko. 😝 😝 Ma domov nosit tolko, aby zena nepotrebova vobec chodit do roboty ak sama nechce.
A len tak mimochodom, som rada, ze som zistila, ze z mojich dani a odvodov prispievam aj dalsieho kr*t*na, nielen na tych socialne vylucenych. Dufam, ze ta skoro vyvrati z toho tvojho pohodlneho zivota a odbremenis nasmu statnemu rozpoctu. A dakujem Ti za to, ze nemas v plane rozmnozovanie. To uz by bolo naozaj moc, keby som mala zivit aj dietka takych exotov ako si ty.

@dominikdominik to mas celkom slusnu zbierku zaujmov a tiez by som rada mala na take cas 🙂 ja ti fandim
ak by som bola bez deti nezamestnana, tak isto fotim a cestujem a asi by som si rozbehla nejake web podnikanie, urcite aspon pre radost by som si porobila mrte roznych kurzov suvisiacich s compami, mozno programovanie, cisco, takeho cohosi :D:D:D
a uplne urcite by som robila street foto, na tie teraz nemam ale ze vobec cas