icon

Musím robiť veci za brata

30. jún 2023

Chcela by som sa trochu vyrozprávať. Mám brata a odmala za neho musím riešiť jeho veci, všetko čo sa jeho týka. Preukaz na autobus som s ním musela vybavovať, keď pracoval, tak nebol schopný vstať do práce, tak ho vozil otec a občas som musela ja. Vtedy som bývala ešte u našich. Viac nepracuje ako pracuje, nechce sa mu pracovať. Keď ide do práce, otec ide ráno do obchodu nakúpiť, urobí mu desiatu. Toto bolo tak pred desiatimi rokmi. Teraz má brat 33, posledné dva roky nepracuje. Hlavne mama ma otravuje s jeho záležitosťami, napríklad mi volala, ja som bola zrovna v meste, tak ma hneď požiadala, že brat má v zásielkovni balík, nech mu ho vyberiem, keď už som v meste. Proste bratovi sa tam nechcelo, tak využila, že som v meste. Potom chcela, aby som mu napísala životopis a motivačný list, aby som ho vzala k zubárovi do Leopoldova (z Hlohovca je to pár minút autobusom).
Včera ma dorazila, ležím doma, som chorá a mala som ísť s bratom na Úrad práce, ale nemohla som , som chorá. Mama mi volala, že čo to má znamenať, že nech si nevymýšľam a idem s ním.. nechápala som, jej bol môj zdravotný stav úplne fuk, ju trápilo, že s ním nejdem na úrad..
Pohádala som sa s ňou a napísala mi sms, že som obyčajná klamárka. Ja už som hotová z nej.

Strana
z7
autor
8. sep 2023

Inak s mamou nemá vôbec zmysel sa baviť na tému brat, ja som jej poslala niekoľko ponúk práce pre neho, nereagovala. On bude pri nich do ich smrti, čo bude potom...bohvie.

konikmodry111
8. sep 2023

Prepac ale si blba 🙈 nechas sa využívať rodinou a robíš zo seba pre nich handru 🙈 ja by som mame na rovinu povedala že ty si neni zodpovedná za tvojho dospelého svojpravneho brata a môže si v budúcnosti riešiť svoje záležitosti sám. Je to čistá vychcanost z ich strany takto ta využívať a ešte ti robiť zle svedomie. To kde sme ? Zablokovať a dovi dopo

filipka250
8. sep 2023

Mna fascinuje, ako v dnesnej dobe kazdemu davame diagnozy. Si napr lenivy chrapun? Nevadi. Onalepkujeme ta diagnozou a pokracuj dalej. A my sa ti budeme klanat. 🤦

Strana
z7