icon

Musím sa starať o celú rodinu?

xddddoxxxx
11. mar 2024

Dobrý deň, píšem ohľadom mojej rodiny, hlavne otca. Mám pomaly 19 rokov bývam s nimi. Môj priatel chodí do práce do Rakúska na týždňovky. Idem vždy na víkend k nemu. Ale počas týždňa čo som u rodičov, pytaju odomna peniaze alebo mi ich sami od seba berú z mojej karty. Proste si len ide otec do obchodu s kartou a zaplatí si. Chodím na celoročne brigády. Keďže potreboval pomoc tak som mu nechala kartu doma že keď budem v práci, tak nech ide do obchodu niečo kúpiť no nemyslela som si, že kartu bude mať stále pri sebe on. Nadáva mi, že nič nerobím, že sa mám o nich starať. Matka je nezamestnaná má 52 rokov. Otec má 69. Prídem v Sobotu ku nam aj s priateľom o 12:00. My že žiadna hádka alebo niečo také nebude. Nakoniec áno, o nič sa nestaráme, nič nerobíme, on musí pliesť košové výrobky aby boli peniaze. Podotýkam mám ešte brata ktorý má 14 rokov.

Strana
z3
sissik
18. mar 2024

@eludka vies co sa hovori? Keby pes nes.al, tak by ho rozthlo. Ano, bude mat problem osamostatnit sa, maju ho vsetky deti v kazdej generacii. Preto som jej napisala nejake odporucania, ktore ty evidentne ignorujes a ides si svoje. Vela stastia ti prajem a hlavne viac pochopenia citaneho textu

eludka
18. mar 2024

@sissik my 2 to nevyriesime a desit autorku ako bude musiet zivit svojich rodicov je trochu predcasne

sissik
19. mar 2024

@eludka nedesim. Opisujem aktualny pravny stav. Samozrejme nech sa odstahuje od rodicov ak chce. Nikto jej v tom branit nemoze, kedze je svojpravna. Takisto nie je normalne, ze jej kartu ma otec a plati s nou vsetko - teda tak to opisuje. Ale vyzivovacia povinnost voci rodicom existuje. Dokonca aj voci rozvedenmu partnerovi. Ten moze dodatocne po rozvode poziadat sud o urcenie vyzivneho a ak sud vyzivne urci, tak sa musi platit aj ex.

eludka
19. mar 2024

@sissik trochu veľa na 19 ročného človeka 🙂

Strana
z3