Musím uhradiť súdne poplatky keď som na materskej?

kubkovamama
7. nov 2010

Dobrý deň. Prosím o radu: Som na rodičovskej dovolenke s 27 mesačným synčekom. V marci tohto roku som sa rozviedla, hneď na prvom pojednávaní. Návrh som podávala osobne v podateľni, kde som nič neplatila ani to odo mňa nikto nechcel. Právnička ma informovala, že poplatok - 66e kolky nemusím uhradiť, kedže som na rodičovskej, nemám majetok atd. K návrhu som uviedla žiadosť o odpustenie súdnych poplatkov. A teraz, po myslím dosť dlhej dobe, mi prišla výzva o uhradenie kolkov aj súdnych poplatkov do 10 dní. Má niekto takúto skúsenosť? Naozaj nemám prostriedky, starám sa o syna sama, ani si nemôžem požičiavať. Má význam sa odvolávať - to urobím v každom prípade. Mám vôbec šancu, že to nebudem musieť uhradiť? Za odpoveď ďakujem

andzi
8. nov 2010

A o návrhu na oslobodenie od súdneho poplatku bolo rozhodnuté ako?

klincek
10. nov 2010

@kubkovamama, z toho, co pises, mi vyplyva, ze o tvojom navrhu na oslobodenie od poplatkov sud vobec nerozhodol, asi to prehliadli..a teraz ti poslal uznesenie, ktorym sa ti uklada povinnost poplatok zaplatit poplatok. je to tak? ak ano, treba podat odvolanie do 15 dni odkedy ti bolo dorucene. do odvolania musis uviest, ze si uz v navrhu na zacatie konania ziadala o oslobodenie od poplatkov, a ze sud o ziadosti doposial nerozhodol. k odvolaniu prilozis doklady o svojom majetku a prijmoch.
ak som nieco nepochopila a potrebujes este poradit, napis mi IP

tereza79
10. nov 2010

viem že ak je žena nezamestnaná, tak poplatky súd nariadi zaplatiť manželovi, ak ten pracuje, ale ako to je s materskou to neviem,každopádne sa treba ísť informovať buď na súd alebo aj úpsvar máva právne poradenstvo zadarmo,len to nenechaj tak,lebo to sa neoplatí.