icon

Musím vrátiť peniaze, keď boli dar?

21. jan 2024

Ľudia, jeden chlap z jednej skupiny na FB mi dlhodobo písal, pozýval ma na dovolenky, ja som mu skoro vôbec neodpisovala, lebo nemám na to čas a nemôžem si brávať z práce voľno.

Potom si ma (zrejme urazený) zablokoval. Pred pár dňami si ma odblokoval a začal mi pisat, tentokrát nie o dovolenkách, ale že sa so mnou chce stretnúť a pod. Začal s lichôtkami a že mu mám dať svoje číslo úctu. Pýtam sa načo. Vraj mi chce poslať darček (presne tak to napísal). Povedala som mu, že mu žiadne nahé fotky posielať nebudem, on na to, že nič také nechce. Sľúbil mi 1000, poslal 500. Poďakovala som, bola som prekvapená, no myslela som si, že asi to pre neho nie je veľká suma, keď tak rozdáva.

No a následne o pár dni na mňa začal robiť nátlak, vraj som mu dostatočne nepísala a nevenovala mu pozornosť, nijak sa o ne nepričinila a mám mu ich poslať naspäť.

Citim, že si zo mňa chcel spraviť dobrý deň za to, že som mu predtým neodpisovala a pomstiť sa.

Som povinná mu to vrátiť, keď mi to poslal dobrovoľne ako dar a ja som ho k tomu nijak nenútila, neprosila, ani nezmanipulovala?

Poslala by som, len som nasrata, že ma oklamal a spravil si zo mňa dobrý deň.

Vďaka za odpovede.

autor
21. jan 2024

@taga ďakujem

autor
21. jan 2024

@egonsk akú zlobu máš na mysli?

domi2425
21. jan 2024

pointa je ze si mu nemala odpisovat uz davno predtym ako ti nieco poslal - pokial si o konverzaciu nemala zaujem🙂 verim ze poucena si a naozaj si takto nevypisuj s kadekym lebo nikdy nevies na akeho psychopata natrafis, a to ze ty mu nieco vratis aj s urokmi skus prehodnotit.. takyto ludia su extremne kreativni v tom ako urobit zle druhemu

domi2425
21. jan 2024

hociaku zlobu.. skus si nieco pozriet o chorobnom prenasledovani napriklad.. nejedna zena doplatila na to vlastnym zivotom, preto som ti napisala ze nikdy nevies s kym komunikujes a taketo spravanie je podozrive ze ta vola na dovolenky a len tak ti nieco posiela..nemozes takto naivne verit vsetkemu, davaj si vacsi pozor a dufaj ze ti da pokoj

euka210
21. jan 2024

Mne cudzi chlap len napise, ze by sa chcel zoznamit, posle ziadost o priatelstvo na fb a ja ho hned mazem a blokujem.

denithestrange1993
21. jan 2024

Nie,nechaj si ich a trpni kedy ta pridu zbit 🤔🤔🤔

alickapusinka
22. jan 2024

Toto normálny človek neurobí. Chcem TI dať dar tak mi pošli číslo účtu. Ktorý cudzí chlap pošle žene len tak 500 eur. Zobud sa jasné ja keby mi toto napísal ho zablokujem a nie pýtal odo mňa číslo účtu .A TY si mu ho dala a čo si čakala len tak že hoci aký cudzí človek TI dá 500 eur potom mu ich máš poslať nazad lebo si sa mu dodatočne nevenovala. To je nejaký chorý na hlavu. A TY by si mala mať rozum a nič žiadne číslo účtu mu nedať. Určite náhodne ste sa nespoznali lebo ja nejdem dávať nejaké číslo účtu nejakému chlapovi. A čo si teda čakala po tých 500 eurách že TI ich nezištne daroval čosi to asi taká naivná byť nemôžeš. Asi to malo byť že ho svrbel čvirik tak to asi zato toľko dal. Nevenovať sa mu dostatočne je čo utrieť mu zadok ak pôjde na potrebu, prať, variť mu masírovať ho čo si mu mala robiť. Je to nejaký chorý debil. TY si musela vopred vedieť čo musíš za tie peniaze robiť. Lebo ak TI poslala sumu tak určite chcel protislužbu nikdy nikto zadarmo nepošle nikomu len tak 500 eur. Máš ponaučenie a modlí sa aby niečo zasa nevyparatil a dostane ťa do problémov.

sisa_s
22. jan 2024

Paci sa mi hlavny dovod, preco nejdes s cudzim uchylakom na dovolenku 😀 "nemozem si bravat z prace volno"

bloger
22. jan 2024

Ona nemohla vedieť čo plánuje. Priznala si, že to bola chyba. Skúste sa vžiť do jej situácie. Určite má teraz strach. Evidentne je to chorý človek. Možno takto vydiera viac žien.

olimuc
22. jan 2024

Posli mu ich naspat a zmen banku a zablokuj ho. Skor alebo neskor Ti vybieli ucet alebo si ta niekde pocka a svojich 500€ si vyuctuje, ci budes chciet alebo nie … …
@bloger mozno - ale do tej situacie, by sa dalo vzit len na podmienky, ze mas 13- max 20 rokov alebo mas velmi jednoduche myslenie. Ten clovek je evidentne nenormalny, ale zeny, co sa daju nachytat su bud naivne, blbe, v zle k ekonomickej situacii alebo vsetko dokopy.
bohuzial internet nepriniesol rozvoj znalosti, ale osprostievanie … keby jej dal 500€ je na ulici, vie, ze ju povazuje za k… a plati ju za sluzby, online je to nezistny dar 🤦‍♀️

jaskolka
22. jan 2024

@bloger tak hádam jedna dospelá žena má rozum v hlave, uz len to ze ma dáky cudzí chlap bude cez fb pozývať na dovolenky, mi bude divne a bloknem ho. Nie ze budem riešiť, ze nemôžem ísť, lebo nemám voľno (čiže keby voľno mala, tak sa zbali a pôjde s nim bohvie kam ) 🙈🙈🙈a dupľom mi bude nukat peniaze a ja ako hlúpa ich prijmem. Minimálne vtedy by mi svietila kontrolka a bloknem takého typka.
On je uchyl, to je jasne, ale aj jej zmýšľanie je zvláštne. Keby má 16,taj ok, naivná hlúpučka pubertiacka, ale aby takto sa správala dospelá inteligentná žena, to je fakt divne

jaskolka
22. jan 2024

Autorka, ty koľko máš rokov? Lebo toto sa mi nechce veriť, ze by dospelá žena také hlúposti robila. Veď uvažuj trochu, co asi tak mohol chcieť? 🙈🙈🙈

bloger
22. jan 2024

@olimuc Rozumiem ale poprosím ťa bez tých invektív voči autorke. Ona si zrejme dobre uvedomuje, že pochybila. Teraz potrebuje hlavne podporu. A o čo viac by ju čakala od žien tu. Lebo ktokoľvek sa môže stať obeťou. Vidina ľahko zarobených peňazí je lákavá.

dadka1997
22. jan 2024

Ani by som mu cislo uctu nedavala, kde zmizla tvoja hrdost, sebeucta ? Hallo žena, stojí ti pre 500€ mať na krku sledovačky, os nejakeho pošahanca ?

kulumulu123
22. jan 2024

Kazda jedna ti radi poski pe iaze spat a zablokuj ho viac sa neobzeraj. Ale ty chces oci idne pocut nieco uplne ine. V tom pripade si ich nechaj a pisli mu aj adresu aby v pripade potteby vedelkde ta najde. Ale kedze ide o nejakeho psychopata nakolko ma tvoje vislo uctu tak mena a adr sa dokaze dopatrat nemaj strach a uzivaj tych 500e ktore ta prave vytrhli zvelkej biedy 👍

bloger
22. jan 2024

@kulumulu123 Peniaze mu vrátila a blokla si ho. Písala to dozadu pár strán

mrkvicka060
22. jan 2024

on sa vyhrazal, ze zavola tvojej nadriadenej, aby ti to strhla z vyplaty? (aj napisal nadriadenej? nie nadriadenemu? 🤔) To je co za vyhrazku? Co s tym ma tvoja mzda spolocne? To mi vychadza, ze ci sa vy nahodou nepoznate a nie je to nahodou nejaky kolega, prip nadriadeny...a napisala si nam tu len malicku cast z celej situacie..? Ale ok, ved je to tvoja vec... Ale tato vyhrazka je tak odveci, ze mi nedava zmysel, keby ten chlap bol niekto uplne cudzi... skusam si predstavit, ze by mi nejaky cudzi debo z netu poslal peniaze a potom sa mi vyhrazal, ze zavola mojmu nadriadenemu, aby mi to srhli z vyplaty... no co uz len moj nadriadeny a moja vyplata ma s tym spolocne... 🤔

mamina7070
22. jan 2024

aky isiel taku nasiel

a btw neverim ze si mu tie peniaze vratila 😉

nelka93
22. jan 2024

@olimuc pokiaľ ma len číslo účtu, nemá jej ho ako vybielit.

heln
22. jan 2024

tak ja by som ani nedavala nejakemu neznamemu chlapovi cislo uctu.... a ked ich chce naspat, nech sa paci, dovi, dopo. vec uzavreta.

luccija
22. jan 2024

""Poďakovala som, bola som prekvapená""
Ty musíš byť pekné naivná a hlúpa a tak sa k tebe aj správa a tak Ti treba ešte Ti bude chodiť pred byt vykrikovať načo sa vôbec zahadzujes s takým chlapom?

domkakvet
22. jan 2024

Vrat mu tie peniaze, aby si mala klud a vobec si mu nemala ani posielat cislo uctu, dalo sa cakat, ze budu z toho iba problemy.

katkami123
22. jan 2024

Chlap si myslel, že uvidis od neho 500€, tak sa ti zapália lýtka. Nestalo sa tak, tak sa nahneval. Zas ber to tak, že také pri ceste si vypýtajú možno 30-40€, takže ťa výrazne nadhodnotil a ty nič, tak to naserie. 😁

jesenzima
22. jan 2024

Nechápem,že si od cudzieho človeka necháš poslať peniaze 😃 za nič. Len tak. Tiež asi nebudeš úplne ok 🤷

0kristina0
22. jan 2024

Chore hlavy mate obaja.

lubkavargova1
22. jan 2024

Tak toto sa uz riesi aj inde a moja draha neklam. Tie peniaze pekne krasne vrat, a budes mat pokoj. No a sa vyhrazajte niekde inde, toto je biznis co rozbiehate po internete a viac takychto hlapov ste oklamali, lenze uz sa nazbieralo ich viac a podavaju TO. Plus zverejnili vsetko a aj realny profil. Hold nadabili ste na trosku raznejsieho a v pravnickej skupine ste tiez znama firma...takze kto z koho klame a podvadza hm??

katkami123
22. jan 2024

@lubkavargova1
Hej? Takže ona ťahá peniaze od chlapov?
Šupni sem info, ak môžeš.

lubkavargova1
22. jan 2024

@katkami123 je to stara finta a stara "firma"...len teraz narazili na trosku raznejsieho nadrzanca....

katkami123
22. jan 2024

@lubkavargova1 takže sľubuje sex a pýta do predu preddavok na účet?

lubkavargova1
22. jan 2024

@katkami123 nie neslubuje sex, na to si davaju obrovsky pozor..pisu tak, aby sa nedali nachytat, a namotavaju chlapakov, ale rozhodne "dole" to ozije a vies ako sa vravi, ked sa nieco postavy, tak sa rozum zastavi...klasika....samozrejme, peniazky pridu, to je zaklad scenara a potom taka "prekvapena" a naivka akoze...lenze vacsina chlapov sa stiahne lebo su to taky tutmaci, ale je par co to len tak nenechaju...vsak ocakavaju nejaku "sluzbu"...a "ona" to vzdy uhrava akoze je to dar...ze dobrovolne to poslali a atd ....preto je to tazke aj dokazovat....no, ale vieme ako to je.. a vsetko ma svoj happyend tiez. osobne nechnevajte sa mna, nelutujem ani tych chlapov a ani tuto mladu damu...a ked pridete na to, tak sa zacne kolo vyhrazania a atd....