Musím vrátiť peniaze, keď boli dar?
Ľudia, jeden chlap z jednej skupiny na FB mi dlhodobo písal, pozýval ma na dovolenky, ja som mu skoro vôbec neodpisovala, lebo nemám na to čas a nemôžem si brávať z práce voľno.
Potom si ma (zrejme urazený) zablokoval. Pred pár dňami si ma odblokoval a začal mi pisat, tentokrát nie o dovolenkách, ale že sa so mnou chce stretnúť a pod. Začal s lichôtkami a že mu mám dať svoje číslo úctu. Pýtam sa načo. Vraj mi chce poslať darček (presne tak to napísal). Povedala som mu, že mu žiadne nahé fotky posielať nebudem, on na to, že nič také nechce. Sľúbil mi 1000, poslal 500. Poďakovala som, bola som prekvapená, no myslela som si, že asi to pre neho nie je veľká suma, keď tak rozdáva.
No a následne o pár dni na mňa začal robiť nátlak, vraj som mu dostatočne nepísala a nevenovala mu pozornosť, nijak sa o ne nepričinila a mám mu ich poslať naspäť.
Citim, že si zo mňa chcel spraviť dobrý deň za to, že som mu predtým neodpisovala a pomstiť sa.
Som povinná mu to vrátiť, keď mi to poslal dobrovoľne ako dar a ja som ho k tomu nijak nenútila, neprosila, ani nezmanipulovala?
Poslala by som, len som nasrata, že ma oklamal a spravil si zo mňa dobrý deň.
Vďaka za odpovede.
Na toto môže pristúpiť len žena na finančnom dne alebo ešte teenegerka
Zlatokopka zaciatocnicka v priamom prenose 🤣
Ja mam z teba skor pocit, ze ta sere to, ze mu tie peniaze musis vratit...samozrejme nemusis, ale sama si pochopila, ze o tebe vela vie a dostala si strach...stale sa pytas, ci naozaj musis vratit, ved to bol dar...nie, bol to "obchod" ...on za to nieco ocakaval...ty si to prijala a teda to bolo pre neho znamenie, ze nieco, nech je to cokolvek, z toho bude
aj ja chcem 500e 🙏 dám aj svoje číslo účtu. pošli mi kontakt na toho chlapa. čo mám písať? ako si ho zbalila? veď poraď 😎
To vážne sa nájdu ešte v tomto storočí tak hlúpe ženy? 🙄
Keď si mu posielala číslo účtu čo si očakávala? Že ti tam pošle bonbonieru alebo ružu? Veď už vtedy si musela vedieť,že ti pošle peniaze....a súhlasiť s prijatím peňazí od neznámeho človeka len tak,za nič je zvláštne 🤔
Z jeho strany to nebol dar, ale si ta skratka zaplatil. Videl, ze nedostal službu, ktoru si zaplatil, tak pýta naspäť. To, že ti nič nespomínal predtým, nie je dôkaz, ze to tak nemyslel. Len si ta obmotaval. Nedavaj IBANy cudzim ludom a mas vystarane. Si naivna, ked si myslíš ze to bol dar..
4 strany o tom istom, zaujímalo by ma, že koľko % závidí tých 500€ 😄
(len pokus o vtip)
@bloger ona si priznala akurat to ze vlastne peniaze ani vratit nechce lebo to bol dar v jej ociach🤣evidentne je to bud mlade dievca alebo je velmi naivna a hlupa ale pokial jej to nikto nepovie priamo a budu vsetci okolo nej chodit v papuckach tak na to nikdy nepride ze vlastne ona je ta sprosta v tejto situacii a svojou lahkovaznostou ohrozila samu seba a to je teda dovod na strach, ty evidentne tiez nemas skusenost s prenasledovanim a nevies coho su tito ludia schopni.. takze to aky naklad tu dostala je opravnene
ty ked pochybis v nejakej zasadnej veci tak ta niekto polutuje a podpori? pochybujem, ale skus si este raz precitat prispevok lebo jej otazka neznela ze preboha co teraz spravila som blbost a bojim sa.. jej otazka znela ci je povinna peniaze vratit, tak neviem co tu treba podporovat ? vychcanost z jej strany ? to ze ma teraz strach je uplne na mieste, my jej nijako nepomozeme kedze nevieme ake vsetky informacie mu o sebe dala a ako tu uz bolo spomenute, toto co napisala nebude cela pravda
@katkami123 nie je to tento pripad ale si chcela info🤣
su aj take pripady (osobne poznam) ze zensky profil si pise s muzmi a laka od nich fotky erotickeho charakteru a take aj posiela ten profil, potom pride situacia zrazu ze mama mi to v telefone nasla a podava trestne oznamenie pretoze profil s ktorym si ten dotycny chlap pisal zalozilo vraj neplnolete dievca, co je samozrejme podvod ale chlapi su v strese ze poslali svoje nahe fotky a budu za to trestani, takto od nich vylakaju peniaze v tisicoch s vyhrazkami ze to poslu do zamestnania, rodine, znamym atd - co viem ja tak od jedneho zobrali 10 000€ a bohvie kolko dalsich takto oklamali.. takze aj taketo sa deju veci
Mohlo ťa napadnúť,že len tak zadarmo ti nedá cudzí chlap 500€,
@klaridka ano najdu, dovolim si povedat ze autorka je len slaby odvar
Boze zlaty to sa ani verit nechce ze este v dnesnej zlej dobe sa najdu tak naivne zeny ktore veria ze im niekto da daco zadarmo,ako darcek len tak🤦♀️a este k tomu dat c.uctu cloveku ktoreho som v zivote nevidela🤦♀️🤦♀️🤦♀️ to sa neda pochopit.Teraz len cakat co bude nasledovat, ja neverim ze to ostane bez nasledkov z jeho strany. Ale prajem tej pani aby to bolo vsetko ok a ponaucila sa.
Ja sa hlavne čudujem, že cudzím chlapom posielaš účet a píšeš si s nimi a nemáš ani poňatia kto je na druhej strane a ešte v dnešnej virtuálnej umelej dobe... A už keď si urobila takú hlúposť, hneď vráť peniaze a zablokuj si ho,nebolo ti vôbec divne prijať od cudzieho človek 500€? To nie rádio expres
Mohla by som sa spytat kolko mas rokov ? 🤔 mi to pride az neskutocne ze jedna dospala zena posle niekomu cudziemu cislo uctu..😶🌫️aby jej nieco poslal....potom ze dochodcovia naletia podvodnikom. :(
Mňa by ešte zaujimalo, v akej FB skupine to je? Či to z tej povahy a popisu skupiny nie je zrejme, že to nebol len taký dar, lebo pán nevie, čo s peniazmi…
@zuzinka888 ja by som mu ani číslo účtu neposlala,nesvietilo by mi kontrolka,ale rovno maják nad morom,že tu nie je všetko ok
Myslela, ze je to sugar daddy a on chcel za to sluzby. To sklamanie.
Kazdopadne suhlasit, ze niekto posle peniaze a ochotne mu dat cislo uctu... to je dost vely nerozum.
Nikde nevieme, v akom psychopatovi upevnime pocit, ze uz sme jeho zakupeny poslusny majetok a nemame si dovolovat rozhodovat za seba a proti jeho naladam, inak pride trest.
To je nejaká chyba v programe, či som zase niečo nepochopila? 😵 To fakt existuje dospelá žena čo posle cudziemu typkovi svoje číslo účtu, dostane peniaze a reálne uvazuje že si ich nechá? Ktoré dno je naozaj dnom?
@jana_eyre_2 su dievcata (obvykle velmi pekne v tvari i postave), ktore si takto zarabaju. Chlapom staci, ze si s nimi popisu. Naoplatku dievcata dostavaju darceky, trebars im posle kabelku, ktoru mu dievca povie, ze chce a podobne.
Obcas je to spojene aj s lahko steklivymi fotkami v pradle a obcas aj s nejakou tou spalnovou konferenciou nazivo cez kameru.
@moonlight1210 už som asi stará... 😏
@jana_eyre_2 v dnesnej dobe uz nie je ziadne dno.. jedna velka nekonecna jama
Ty si žiadne peniaze v prvom rade nemala prijať!to je celé
A ty spadla z visne??? Cudziemu chlapovi dat svoje c.uctu ? Akoze co si si myslela,ze si nasla dobrodruha,ktory ti daruje peniaze len tak z dlhej chvile? To uz je aky zufalec,ktory posiela takto peniaze 🤣
Uz len to ze si mu dala cislo uctu naznacuje ze si si ich chcela zobrat. Ak si ich nechcela nemala si mu ho davat.

Poslala by som mu ich späť hneď vtedy, keď poslal. Ale ja by som mu nedala ani svoj IBAN, nevidíš že je to celé divné z jeho strany? A veď je to pre teba aj cudzí človek, ja by som ani od známeho takéto peniaze neprijala, nieto ešte od neznámeho 🙄 a ešte ty si nahnevaná, že si z teba spravil dobrý deň...ja neviem čo si čakala, prepáč.