Musím zaplatiť pohreb otcovi bez vzťahu?
Otec sa o mňa celý život, nezaujímal. Nikdy sme nemali dobrý ba žiaden vzťah. Je bezdomovec. Musím mu platiť pohreb ja? Ako jediná jeho dcéra?.
Fakt žasnem nad niektorými ľuďmi. Takže mám svojim deťom odobrať od úst, možno sa zadlzit ešte viac, aby som,, otcovi '' ktorý o mňa celý život nejavil záujem, nespraval sa ako otec, nevychoval ma urobila pohreb.
Lebo hovorí biblia že je otec.
A zle som položila otázku... No nechcem ho pochovať.. Nemám penoaze na vyhadzovanie ore niekoho, kto sa mi nevie na ulici ani pozdraviť a tvári sa že ma nevidí.
@katie253 ešte áno až od januára zákon prešiel ale platnosť až od januára 2025
Vobec mu nemusis platit pohreb, pokial ste mali taketo vztahy a cely zivot na teba kaslal. A uz duplom nie, ked mas o tuto sumu /minimalne 500 EUR v dnesnej dobe/ ukratit vlastnu rodinu, nebodaj si ich na toto pozicat.
@zuzka000420 dobre kecy...😁
@zuzka000420 to co je za odpoved. Jeho povinnostou bolo sa starat. Ak nahodou nevies plodenie deti je jednoducha, dokonca prijemna zalezitost. Dalsiu vecou je zodpovednost.
Dieta nema co dakovat rodicovi za svoje zivot. Bola to jeho volba, nie volba dietata.
@autorka nemusis, vobec nic nemusis
Vies,reakcie su rozne,lebo kazdy hovori za seba. Nikto nevie co bolo medzi vami, aky bol on a co ty citis. Ci boli situacie, kedy sa spraval ako otec a preco nakoniec dopadol ako dopadol.My mame svoje zivoty, o financiach si rozhodujeme podla svojho uvazenia. Niekto by ho pochoval, niekto nie.tvoj otec je ludom na koniku cudzi, preto im je viac menej ukradnuty.Nemusis sa stotoznit s kazdym nazorom, ani ich neber osobne, nikto nie je na tvojom mieste.
Nič nemusíš. Ani by som neplatila. A blbé kecy svatic kľudne ignoruj, nech mu pohreb zaplatia oni. A nie, zavŕšenie pohlavného aktu zo ziadneho muža otca nerobí. Tym sa stane až starostlivosťou o "následky" daného aktu. Takže túto prepitu existenciu kľudne môžeš ignorovať.
@zuzka000420 To nebolo povzbudenie.
To vieš, výchova, ohni chrbát, nastav druhé líce, lebo sa to patrí, a takéto lahôdky. Každý všetko odpustí a ide sa ďalej. Tak rob ako cítiš, neexistovala si pre neho, ani on pre teba nemusí. Nechaj to na obec.
Autorka určite nič nemusíš a ak je skutočne taky ako píšeš, nie je to ani morálna povinnosť ako sa ti tu niektoré snažia nahovoriť. Ty máš byť vďačná za život? Rly? Ako toto môže niekto napísať. Ona sa o ten život neprosila a keby jej ho “nedá” tak by jej to bolo jedno lebo by neexistovala. Fakt tieto žvásty o darovaní života sú na smiech. Chlap ju mal na háku, nesplnil si svoje otcovské povinnosti a ona by mala teraz vytrieskať neviem koľko tisíc za pohreb (neviem či si uvedlmujete ale to je čiastka ktorú niekto musí šetriť aj dva roky alebo si na take veci musí brat úver) lebo on zasunul a nestihol vytiahnuť?
Dal jej život? To akože fakt? Naozaj si toto niekto môže myslieť? No nie nedaroval jej život, lebo život je to čo žiješ a prežívaš každý deň od narodenia, on jej podľa všetkého za života nedal nič. Čiže jej nedaroval život. On ju iba splodil a to je dosť rozdiel keď berieme do úvahy to že pre neho to splodenie bol bohapustý sex, uspokojenie jeho potrieb, sebecké a bez iného úmyslu. Čiže toto je pre ňu cudzí človek voči ktorému ona nemá žiadne povinnosti ani morálne ani finančné. Nie nemusíš mu zaplatiť za sex s tvojou matkou ak to chcete vyjadriť takto. Autorka nič neplať a rozhodne z toho nemaj žiadne výčitky. Fakt nechápem tie zcestné názory tipu musíš lebo je to rodina, no nie nemusím keď sa "rodina" chová horišie ako niekto kto sa o mňa reálne zaujíma.
Nemusis samozrejme ako tu uz viacerí pisali ... a nemusis mat ani ziadne vycitky preto ... ja som tiez mame nezaplatila ... sestry by boli aj za to aby sme to riesili, ale jedna by peniaze na to ani nemala a ja som sa uz napomahala v rodine dost a mala som co robit aby som sa sama o seba postarala takze toto som uz riesit nemienila ... a nie je mi to luto ... luto mi bolo ze sa na nas mama vykaslala ... ale to bolo jej rozhodnitie takze ako si to "zariadila" tak bohuzial aj dopadla
@tramtada31 za 200€ pohreb neurobí
Tiež by som ho nepochovala
No dobre, tak sa človek "pomstí" svojmu rodičovi a nezaplatí mu pohreb. a ďalej čo? uľaví sa mu? Nie. Bude ho ďalej zožierať nenávisť. Naučme sa ľuďom odpúšťať. Na začiatok vlastným rodičom. Keď už nikdy tak aspoň po ich smrti. Nech máme v živote pokoj na srdci.
Dajte potom prosím vás vedieť ako ste sa rozhodli.Verím že to bude správne rozhodnutie😉
@zero1 to nie je pomsta, ale nebude zbytočne zadlžovať svoju rodinu, v prvom rade sa musí postarať o svoje deti, to je zodpovednosť rodiča
ak by mala peniaze nazvyš tak to nerieši a postará sa aj o otca
z vyzbieranej dane za alkohol by mohol štát preplácať samosprávam pochovanie alkoholikov, aspoň by si takto "nasporili" na svoj pohreb
Podla mna ak niekto nema peniaze, tak nebude ukracovat rodinu o stovky EUR len preto, sa to patri, ze ma pochovat rodica. Autorka sama pise, ze s nim nemala ziadny vztah, ze ked ho stretla ani ju nepozdravil. Tak preco by mala minat peniaze, ktore budu chybat jej rodine a ani ich nema na takehoto cloveka?Len preto, ze bol jej otec? V prvom rade ako pise @maranco ma ona zabezpecit vlastnu rodinu.
Počúvajte ma vy samaritani, ak chcete pošlem vám číslo účtu môžete sa nu na ten pohreb poskladať 🤝. 🤣🤣🤣🤣
Niektorý z vás tu, jak keby v nejakej sekte boli 🫣
prosim ta autorka, ja peniaze mam a byt na tvojom mieste, nedam ani halier a ani na pohreb nepridem. Lebo nie je komu. Nemas sa preco zle citit ani sa obhajovat.
Kasli na tie sektarky tu, take tie kostolove ritolezky su daleko od reality. Nech mu pohreb preplatia oni :D
@64jarka64 ja som vôbec nemala predstavu o aku výšku sa jedna. Včera sme sa bavili o tom s mužom, že jeho mamu potom asi hodime do Dunaja😀 tiež je na styl autorkynho otca a mesačne nás dosť penazi stoji, takze ani smrťou to neskončí🙈😅
Ty si jedine jeho dieťa???
@kamatopo yes
@zero1 ja budem mat pokoj aj keď ho pochova mesto. 🙂
Autorka preco sa vysmievas tym ktore maju iny nazor? Samaritani? Sekta? a posielat cislo uctu?? Si fakt trapna. Ty asi emaptiou velmi neoplyvas. Tak nezaplat a hotovo.
Nie nemusíš,pochova ho mesto,

@zuzka000420 vtipná reakcia 😁