Musíte upratovať každý deň aj s deťmi?
Ahojte zienky, u vas je to tiez doma tak, ze ked sa na jeden den na vsetko vybodnete a neupratujete nic, tak na druhy den vyzera dom ako po vybuchu? Myslim hlavne domacnosti s malymi detmi. Ja mam taky pocit, ze len upratujem upratujem a ked jeden den vynecham, uz je bordel. Neznasam zapratane plochy (linka, kuchynsky stol, komody, gauc, stolik v obyvacke) to musim mat prazdne a neznasam, ked su tam veci, ktore tam byt nemaju. To si nesiem z detstva, mama zapratala kazdy volny kusok v dome, neznasala som to. Takze len chodim a bud upozornujem deti, ze odprac to tam, kam to patri alebo to robim sama. To aj u vas je tak? Ci len ja niekde robim chybu. Ci chcem tak vela, mat upratanu aspon obyvacku, chodbu a kuchynu pri detoch? V ich izbach mi to nevadi, ked maju porozkladane veci a hracky, to upratujeme raz do tyzdna spolu.
Ja mam pocit,ze upratujem vsetok cas,ktory sa zrovna nevenujem detom a u nas bordel vkuse. Ako upratujem,priebezne sa nieco ine rozhadzuje. Uz som zufala,ze ine zvladaju mat cisto a vsetko tam,kde patri. U mna jeden chaos, muz mi to vycita,ale nech robim,co robim,poriadok nemam nikdy.a ak nahodou,ked cakame navstevu,tak len do ich prichodu. A uplne sa desim prepadovky susedov. Ked mi niekto necakane zazvoni,hned ma chyta stres.
Ja mam pocit,ze keby som upratovala aj v spanku,tak stale bude bordel 😭😭
Ty si moja kópia 🙏 Bože
Som nervózna ako pes, pokiaľ nemám všetko v srinkách a na poličkách. Máme dom, ako keby sme sa ešte nezabývali a to tu žijeme už 4 roky. ALe presne tak to mám rada a som rada, že nie som sama prdnutá 😙😁
Kuchyňu a obývačku,a kúpeľne upratujem ja,hračky všetky na miesto si upratujú deti vždy keď ideme von,takže aj 3 x za deň...vedia že kým nie sú na svojom mieste s domu sa neide....takže vždy sa vrátime do poriadku,ale úžasná pomoc je minimalizmus...v svojich veciach,u detí to nefunguje,tie toho majú požehnané...ale upratujú si tak som s tým ok zatial
Mne celkom pomaha zamerat na nejaku cast, aby bol aspon niekde poriadok. Linka musi byt vecer cista, aj jedalensky stol, prip. este chodba. VSETKO VSADE vadi u nas zjavne len mne, no nezblaznim sa...
Hneď sa cítim lepšie, keď viem, že nie som sama 😃😃😃. Inak zaujímalo by ma, ako to stíhajú tie baby, čo už doobedu fotia upečený krásne nainštalovaný zákusok na vyumyvanej kuchynskej linke a hneď na to ďalšia foto ako dokonale nalíčené a oblečené oznamujú, že: "dieťatko nakrmené, môžeme ísť do parku" 😃 a v pozadí poriadok ako v múzeu. Kde do frasa robím chybu? 🤷😃🙈😃
ja to mam na vlas rovnake, s tym ze neznasam hracky mimo detskej izby… tam nech im to kludne aj na hlavu pada ale zvysne izby chcem mat pekne! :D A oni si tu izbu popracu 1x do dna.
Ja to tak nemám @autor sme presný opak, všetko všade zapratane...význame sa, lebo čo si povieme. Ja na tip top poriadok nie som, nikdy som nebola a aby som ako hlasná trúba každých 5 minút sledovala deti že úprav to po sebe, zahod to, odnes to...mám sa rada tak nie. Deti mám tak akurát 8,5,3 ale verím že do budúcna to bude lepšie a už nebude toľko ustrizkov, hračiek a iných veci okolo. Staršia tomu už rozumie.
Ja by som na tvojom mieste zavrela obývačku ak tma chces mať poriadok. Ja som to tak istý čas robila. Ráno ju upratala a cez deň zavrela a potom celá šťastná otvorila že jeeej tu je poriadok 😅😁
@drobcek17
@veronika1754 To akoby ste písali o mojom synovi, ale ten nemá aspergera.
Nevadí mi to nikde v dome, naopak, robíš to iste čo tvoja mama, tvoje deti budú všetko zapratavat, lebo v nich budujes odpor k odkladaniu každej veci. Ak sa deti hrajú v obývačke , absolútne neriešim. Ale ja som iná matka. Pre mňa poriadok je posledná dôležitá vec. Špina je niečo iné, bordel mi nevadí. Hovorím tomu tvorivý neporiadok.
Áno taka istá som aj ja. Ja som dokonca na tom až tak zle, že neznesiem rozhádzané hračky v obývačke. V detskej mi to nevadí, čiže keď vidím, že s tým autíčkom sa už drobec nehraje, hneď ho ukladám. Ja ani muža nenechávam doma samého s deťmi lebo je to ako po výbuchu. A keď predsa len musím, mam z toho stres aký neporiadok doma nájdem. Nie je to normálne, ja viem 😄 a starší to zdedil po mne
Áno, aj my máme neupratatelnu domácnosť. A už dlhší čas vyhadzujem a posúvam ďalej, čo sa dá. Čím menej vecí vlastníme, tým som šťastnejšia, lebo by mal byť aj menší bordel (zatiaľ to úplne nefunguje).Najvacsiu radosť mi spraví kamarátka, keď si vezme odo mňa plné mechy oblečenia alebo hračiek. Mám pocit, že na chvíľku môžem dýchať.
Jedine trvám na tom, mam teraz také nove pravidlo ako sme sa nasťahovali, že v obývačke nesmie byť žiadna hračka. Deti majú obrovskú izbu väčšiu ako obývačka, tak nech sa hrajú tam. Obývačku chcem mať vždy peknú čistú. A ostatne neporiadky tak priebežne počas dňa, týždňa. Nestresujem.
Keby ma prepadla nečakaná návšteva, mam na háku. Usadim do obývačky a zbytok domu no a čo. Veď tu žijeme
u nás keď sú doma deti je ako tak poriadok..sú už veľké, 8 a 15 rokov takže vedia spraviť aj viaceré domáce práce..akonáhle je doma muž tak bordel neskutočný, a proste za 20 rokov ho to neviem naučiť, len sa rozculujem a on sa čuduje, že čo ma vytáča oblečenie po celom dome, chlpy v umývadle, no asi som moc fajnová 🙈
Ženy, prečítať si túto diskusiu malo pre mňa terapeutický zmysel. Výborne som sa pobavila, lebo absolútne to isté mam doma aj ja. U nás detičky robia neporiadok a manžílek robí bordel, aký sa len tak nevidí. Zvykám si na to uz 10 rokov, ale stále este prídu momenty, keď ma to vytáča.
@petulda333 aj tak by sme nestihali 😁.. lebo oni su rychlejsi 😁😁😁najlepsie je ked mi starsi s takou tou flegmatickou tvarickou povie ze boze furt vrieskas co ti stale je 🤷🤷🤷🤷😁👌
@petra5333 no presne a mne vtedy tlak vyskoci 😁
Ženy a fakt chcete, aby si deti pamätali z detstva ako jednu z hlavných myšlienok, že matka musí stále upratovať? Nenávidela som doma upratovacie soboty, upratovacie víkendy pred Vianocami a Veľkou Nocou a so sviatkami z domu mám dodnes túto negatívnu emóciu spojenú. Nie pohodu a oddych ale stres a veľké upratovanie.
podla mna extremne prehanas. v dome s detmi je neporiadok normalny. Liec sa alebo trp, len preboha netyraj tie ubohe deti svojimi narokmi na poriadok.
@veronika1754 musím to vyskúšať. Ďakujem za radu🙂

A nebyvas ty u nas nahodou? Ano ked jeden den neodpracem bordel sa znasobi.tiez nenavidim rozrahanu kuchynu a bordel v obyvacke ziadne roztahane povykladane lapace prachu hracky riady misky pohare hracky..snazim sa to vecer zramivat alr su dni ked proste nemam na to energiu o to viac ma to nasere rano..alebo ked ide muz s detmi von ja si vsetko popracem a v momente jak.pridu do 10 minut je tam zas navlacene vselico mozne..asi.sa budem.musiet zmierit s tym ze kym sa deti neodstahuju tak tu bude stale niekde nieco