icon

Muž a umývanie riadu

9. aug 2022

Baby, rozsudte nás. Podľa chlapa je nenormálne že ma večer o 20 tej keď je v telke futbal umývať riad 😂 že ich umýval včera, dneska musí zas. Pritom keby nepiskoval okolo toho , už to má dávno hotové. Podotýkam , že to boli 3 taniere dve šálky a jedna panvica. Už poobede som do neho hucala že nech po sebe umyje, vraj neskôr. Tak keď neskôr, tak neskôr. 🤨 A presne robím to čo on, sadla som si ako knedľa pred telku nech vie aké to je a jemu sa to nepáči 😂😂😂 tak vás prosím, som fakt taká zla žena, nie je nejaká linka dôvery kde by sa mohol vyplakať? Vraj to ani v robote nebude hovoriť lebo sa mu budú chlapi smiať 🥲

Strana
z3
kahh
10. aug 2022

Ked nechce vecer umyt nechala by som to tam kym sa mu neuraci to umyt. Nic viac nic menej, nedotahovala by som sa, neriesila nic.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sidicek
10. aug 2022

@pipistrel13 prečo by ta kto kameňoval? Ved to je tvoj problém, komu nevadí robiť sluzku, nech robi co je náš ostatných do toho. Zakladatelka sa rozhodla neskakat okolo hniliaka, preto táto téma. Mne osobne by vadilo už len to neustále pripominanie, čo ma spraviť. Co je škôlkar, ci slepý, že to nevie sám?

autor
10. aug 2022

@janka1011 myslíš že je ženské preháňanie keď žena odmieta skákať okolo chlapa, keď sa naje, neumyje po sebe, ponožky a trenky všade naokolo? Akože nechcem byť nepríjemná naozaj, ani nijako uraziť, ale dúfam že takto nevychováte svojich synov a celkovo, pretože potom sa ti nevesta pekne poďakuje 😀 raz je človek dospely, svojprávny, bordel vie narobiť tak nech si ho uprace. Takisto budem k tomu viesť aj svojho syna alebo dcéru, keď raz budú žiť sami nech neumru v špine a nečakajú že ich bude niekto obskakovať. Každá poriadna žena si určite vie udržiavať kuchyňu čistú, ale čo keď je chlap neporiadny. Pracujem koľkokrát častejšie ako on v týždni, takže je logické že keď je doma očakávam že sa o všetko postará rovnako ako ja keď pracuje on. Mimochodom keby bývame na dome, nemám problém narubat to drevo, vyrastala som na dedine 😀

estrella5
10. aug 2022

Jasné, že si každá žena zvládne udržať poriadok v kuchyni. Čo v kuchyni, aj celú domácnosť si viem sama držať v čistote. A "mužská robota" mi tiež nie je cudzia. Nie som síce žiadny majster kutil, to veru nie, ale bežnú údržbu zvládnem. Neviem, čo je smiešne na chlapovi s handrou. Asi rovnako "smiešne" ako žena so šrobovákom 🤷‍♀️

janka1011
10. aug 2022

@autorka nehovorím, že muž rozhadzuje ponožky a trenky všade okolo, dáva ich normálne v kúpelni do koša. Ale periem a žehlím ja. Takisto nenecháva po sebe taniere kade tade, dá ich do drezu. Neni žiadny bordelár, ale proste nerobí také tie klasické domáce práce. Mne to divné nepríde. Radšej si to spravím sama a mám to po svojom, uložené, poskladané tak ako to chcem ja. Myslím, že v dnešnej dobe technických vymožeností a rôznych pomocníkov v domácnosti sa každá dokáže postarať o domácnosť ľavou zadnou.
Naše staré mamy by sa nad vami dobre zasmiali - moja starká po robote kôš s prádlom na chrbát a hajde prať do potoka, navariť, upratať, postarať sa o 4 deti plus hydina...ani to nejdem všetko pisať. Teraz si ženy delia s mužom ešte aj ukladanie riadu do umývačky.

autor
10. aug 2022

@janka1011 moja stará mama hovorí niečo trochu iné. Síce hovorí že boli dorobene, ale ! Konkrétne ona nerobila 12 tky na zmeny, jej osobné záujmy a život v tej dobe nikoho nezaujímali. Sviatky v robote, to si ona ani nepamätá. Už je doma vyše 30 rokov, iba sa horko usmeje keď vidí ako sa dvíha dôchodkovy vek, že kto to má vydržať. Tak ako pribudlo x pomocníkov v domácnosti, zmenil sa aj životný štýl ľudí. A prepáč, prídem z práce o 19tej, koľkokrát vyflusnuta ako posledná chudera, treba navariť, osprchovat sa a podobne a ja ešte budem umývať riad po dospelom chlapovi ktorý je celý deň doma, lebo však obriadit kuchyňu je ženská robota ??😂

ropucha6
10. aug 2022

@autorka neries, ked to niektorym zenam nevadi, nech to robia. Ale naozaj sa najdu aj chlapi, ktorym pride normalne po sebe umyt riad 🙂

sense
10. aug 2022

@janka1011 kedysi dávno bola žena doma a chlap chodil do prace, v dnešnej dobe keď sa očakáva od ženy ze sa bude podieľať na spolu financovaní, je normálne ze žena očakáva ze sa bude chlap podieľať na domácich prácach. Obzvlášť ak žijú obaja v byte a nie niekde na doma príp ak majú aj gazdovstva. Tiež osobne nevidím dôvod prečo po suchte v práci by mala len mňa čakať druhá sichta v domacnosti
A áno aj moja babka robila doma ale teda starý otec neprišiel domov a nenechal sa obskakovat, najedol sa poďme za statkom a na rolu

estrella5
10. aug 2022

K tým starým mamám. Moja babička doteraz dedka obskakuje. Aktuálne majú moji starí rodičia 85-90 rokov. Žijú a aj žili v dome. Dom, záhrada, zvieratá... O plodiny a aj zvieratá sa vždy starali spoločne. Dedko robil také fyzicky ťažšie veci, babka zas tie menej ťažšie... Ale zapájala sa vždy. O domácnosť vo vnútri domu sa vždy starala len babka, vždy čerstvo navarené, napečené, upratané,.. ukážková gazdiná... Do práce chodili obaja. A doteraz každý jedeň deň vyvára čerstvé jedlá a samozrejme si aj poumýva riad a všetko okolo. Zatiaľ čo okolo domu práce značne ubudlo (s pribúdajúcim vekom začali oveľa menej pestovať, aj chovať,...) Už od detstva som to vnímala ako nespravodlivé a vedela som, že na toto by som ja teda nervy nemala. Makať okolo chlapa ako fretka... A teda, moja stará mama sa nad dnešnými ženami vôbec nesmeje. Naopak... často hovorí, že je rada, že dnešné ženy majú už v tomto rozum 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pipistrel13
10. aug 2022

@sidicek my sluzky nemame ani nazor😂

Strana
z3