icon

Muž a umývanie riadu

9. aug 2022

Baby, rozsudte nás. Podľa chlapa je nenormálne že ma večer o 20 tej keď je v telke futbal umývať riad 😂 že ich umýval včera, dneska musí zas. Pritom keby nepiskoval okolo toho , už to má dávno hotové. Podotýkam , že to boli 3 taniere dve šálky a jedna panvica. Už poobede som do neho hucala že nech po sebe umyje, vraj neskôr. Tak keď neskôr, tak neskôr. 🤨 A presne robím to čo on, sadla som si ako knedľa pred telku nech vie aké to je a jemu sa to nepáči 😂😂😂 tak vás prosím, som fakt taká zla žena, nie je nejaká linka dôvery kde by sa mohol vyplakať? Vraj to ani v robote nebude hovoriť lebo sa mu budú chlapi smiať 🥲

petamich
9. aug 2022

u nas sa castokrat manzel riadu chyta, ked ho nasr..dena zacnem umyvat - ze ved on to prave vtedy chcel ist robit 😂😂 tak pustim hubku a umyva

petronellla87
9. aug 2022

@zoro9836 🤣🤣🤣🤣🤣

autor
9. aug 2022

@petamich už toto nerobí lebo párkrát sa presne toto stalo a vždy počítal že mu poviem nechaj tak , ale vždy som mu to prenechala 😂😂😂😂

cocolino234
9. aug 2022

@autorka u nás pomohlo raz nabrať jedlo do špinavého taniera. Rizotko po zaschnutých špagetkách mu síce nechutilo ale konečne umýva bez slov... vie, čo ho čaká. 😆😆

nevenka
9. aug 2022

Kokos, to fakt toto? Ja nikoho nenahanam, ale kurna, je nas 5 doma, tak ked uspavam najmladsieho, tak si manzel zdvine rit a ide nalozit umyvacku, pripadne umyt, co treba. Nemusi to byt presne, kedy si ja predstavujem, ale ako sa mu da. A potom si zapne serial. Futbal nepozera, len vynimocne. Ale dobre. Princip. Teraz sme mali covid, teda este mame a konecne som umyla sporak, fakt bol hnusny, zasvineny uz, aj som sa pochvalila, ocenil, ze dobreeee...ale inak cca 4 dni sa staral o kuchynu on a dal to v ramci moznosti fajn. Ale veru po 3 tyzdnoch, co sme boli u nasich s detmi, ked som sa vratila, tak uznal, ze vidno, ze som konecne doma, lebo to je rozdiel, ked tam som ja a ked on.
Chlapi a zeny to robia proste inak. Ale ja neviem, na co su taketo natahovacky, kto z koho. Ak Vam chyba adrenalin, tak to sa da aj inak vyriesit, ako zapasenim v kuchyni 🤔

ropucha6
9. aug 2022

@cocolino234 vyborny napad 🙂 u nas teda neni problem, jeden vari, druhy umyva a zatial celkom dobrovolne, ale toto je dobra vychovna metoda.

janka1011
9. aug 2022

No teda, teraz si pripadám ako podivín, ale môj muž ešte v živote neumýval riad 😅 ..a to sme 20 rokov manželia... Ani ma nikdy nenapadlo ho do toho nútiť. Ale zasa bývame v dome, on má svoju robotu, ja svoju.

marca12
9. aug 2022

Tak mu odkaz,ze moj tuto cinnost vykonava. Sice mame umyvacku,ale naklada ju castejsie ako ja 😀 a ty pekne dalej sed s vylozenymi nohami. Ked povedal,ze spravi neskor,tak neskor. Nech si splni,co slubil,nech ta ani nenapadne sa do toho riadu pustit.

autor
9. aug 2022

@nevenka prepáč, možno som ťa nepochopila správne ale poviem ti môj pohľad na vec. Hovorila som mu o tom riade už od 10 rána, mal dosť času po sebe odpratať, nie je tyrany ani si nič nedokazujem. Normálne trvám na tom aby dvihol rit a umyl po sebe bordel. Keď prídem z roboty je klasika že je popol od elektro cigarety po stole v obývačke , alebo obaly zo sladkostí kam sa pozriem. Proste je bordelar a naozaj nemienim robiť slúžku dospelému chlapovi, keď ma už ozaj nasere nemám problém byť nepríjemná nech sa spamata že tu nebudeme žiť ako chudáci ale podľa neho sa nič nedeje, veď to sa uprace. Nie je problém to upratať ale je problém ake má zvyky a ak mám mať s týmto človekom dieťa , ja sa budem starať iba o to dieťa a nie že budem po pánovi zbierať trenky lebo očividne asi nemáme kôš na prádlo. Buď nech si zvykne že ma svoje povinnosti alebo môže ísť späť k mamičke, žiaden problém 🤔
@janka1011 keby makal vonku okolo domu tak fajn. Ale sme na byte a drvivú väčšinu práce dokáže spraviť každý svojprávny jedinec

@marca12 nespravila som to, už si lezka spokojne pred telkou ani si nespomenul že niečo robil 😅

anjelicek26
9. aug 2022

Kupte umyvacku (aj keby ju mas dat do satnika, na balkon, stolovu, to je jedno... tieto dohadovacky su take zbytocne... ale cez futbal fakt niekomu stale opakovat, umy riad, umy riad, umy riad...to je jak mat doma zas mamu 😂

autor
9. aug 2022

@anjelicek26 možno keby si čítala niektorú odpoveď predtým vedela by si, že som mu to hovorila od rána. 🙂 A celá podstata je uuuuplne inde ale to by si tiež vedela keby si prečítaš všetko

estrella5
9. aug 2022

Kiežby to bolo také jednoduché, že by nebolo treba niektoré činnosti opakovať denne donekonečna 🙈😁 Ja by som takýchto chlapov najradšej ovalila panvicou 😒😅 Že veď včera umyl... No... Ja som sa včera osprchovala.. Musím aj dnes? 😲 A také to "neskôr" a stále len neskôr... a hučať do človeka od rána... Na nervy... 🙃 Ja neviem... To fakt by som chcela veľa keď by som očakávala, že netreba dospelému mužovi vôbec ani nič hovoriť a proste umyje to sám automaticky (lebo samé sa to neumyje)... a úplne logicky sa posadí pred futbal až keď sú povinnosti spravené? 🤔

guiseppinka
9. aug 2022

@estrella5 aj ja sa to pytam... Uplne suhlasim. A este milujem, ked zena kmita a ide sa robit vecera a ona este chysta panovi tvorstva veceru...

melany4
Autor odpoveď zmazal
melany4
9. aug 2022

Môj muž nikdy neumyva riad.. ani po sebe nic neuprace...môžem kričať, plakať, smiať sa.. proste ani to sním nehne...čiže byť tebou bola by som veľmi spokojná..🙃

cacianka
9. aug 2022

Neoper mu veci, veď si prala včera, nevar jedlo veď si včera, rozhádzané veci neuprac nech si hľadá, papieriky a obaly mu drbni do postele.
Bude hľadať ponožky a trencle, tak vie kde je práčka, prášok, a každý čo len trochu rozumný človek sa vie naučiť ovládať práčku podľa návodu. Tak ako ty.
tak ako ja.
Nie je digitálny, má ručičky tak nech makajú.

mandzula
9. aug 2022

@autor odkaz mu, ze moj muz dennodenne vari a ja umyvam riad. Takze ak navari, ty s laskou umyjes.🙂

sense
9. aug 2022

Inak môjmu som n a začiatku povedala keď poplatky pol na pol, tak aj domácnosť pol na pol, ja nebude zamestnancom ani sluhom v spoločnej domácnosti. V opačnom prípade bude jeho týždeň kedy ma na starosti domácnosť fakturovany
Povedala dom mu to potom čo povedal ze on keď ma. Voľno chce sa venovať hobby a nie upratovat. Tak ôk keď ty máš voľno z prace na hobby tak hádam ja nebudem mat voľno z prace na upratovanie. Keď emamcipacia tal emamcipacia. A zatiaľ to funguje super.
A nie ako si to veľa dnešných mužov predstavuje... Co s platenia týka budme rovnocenné ale čo sa domácich prác týka, to je ženská robota... A

majlo1234
9. aug 2022

My mame mycku a moj muz je schopny den aj dva ukladat vsetky riady na linku namiesto do mycky. Ale ako sa vravi v Emerike, choose your battles😃 ja uz na to serem, a nechavam riad rovnako. Je to taka mocenska strategia, koho to prestane bavit skor, ten to uprace. Celkovo som sa rozhodla, ze sa nebudem vytacat pre take prkotiny, lebo to by som bola nasrata furt. To su proste muzi🫣ale zaroven su vyborni kuchari, dobri spolocnici, milujuci otcovia, opravia, nakupia, pokosia, poskrabkaju po chrbte. Ono sa to niekde vyrovna

ummimaryam
9. aug 2022

Pozri, obaja chodíte do roboty, takže domácnosť je 50/50. Trvala by som na tom smrteľne vážne. A trvala by som na tom že začne variť, vytierat podlahy, umývať riad, prezliekať periny, atď atď. To čo má byť? Ja neznášam aké sú ženy strašne preťažené,idú do roboty ako muž, prídu domov a zrazu sa musia hrať na gazdinku do polnoci, zatiaľ čo chlap si pozerá futbalík

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená
pipistrel13
10. aug 2022

asi ma tu mnohe emancipovane zeny zabiju,ale ja si myslim,ze ak ste jedli spolu,mala by umyt zena
alebo zena umyt a muz utriet (alebo naopak)
ja by som tiez nechcela ist rubat vecer drevo do krbu
ale ano urcite porovnavam neporovnatelne😀
a aby ste sa do mna velmi nepustili,moj manzel sa na domacich pracach podiela

mandzula
10. aug 2022

@zoro9836 ja ti s tym problem nemam, my sa na hovadinach nedotahujeme.🙂

annamalaga
10. aug 2022

Ako sorry , ale umývať 3 taniere nieje zase tak veľa, to by mohol zvládnuť, kebyže som v podnájme, nebudem určite kupovať umývačku , nieje to môj byt.

estrella5
10. aug 2022

@pipistrel13 no.. ak by muž chodil každý deň rúbať drevo a nevedel, kde mu hlava stojí z x ďalších "chlapských" robôt, tak by som nemala problém s tým, že neumyje riad... ale v dnešnej dobe (a najmä v byte) sa scvrkli "chlapské roboty" na privŕtanie poličky raz za pol roka.. 🤔🤔🤔

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
eskop
10. aug 2022

Chvalabohu, že máme doma umývačku lebo to je jedna domáca práca asi ktorú neznášam riady😃 môj muž doma neúmyva riad, ani nevysava ani nič.. max vyhodí smeti aj to len párkrát.. ale ja som už zvyknuta, vedela som koho si beriem takže sťažovať sa na toto nemôžem.. na druhej strane on je ten co maká v robote 14hodin, takže doma už nechce robiť nic😃

janka1011
10. aug 2022

@eskop presne aj u nás, ani môj muž nerobí žiadne domáce práce ani mi to dáko nevadí...mne skôr príde že ženy to už preháňajú, ja myslím že každá si tú kuchyňu dokáže udržiavať aj sama na poriadku keby chce, zasa až taká otročina to nie je, je to proste ženská práca ( a teraz ženy do mňa😅)

eskop
10. aug 2022

@janka1011 veru, tiez si neviem predstaviť svojho muza( je celý potetovany, vysoký, mohutny) , že by napr pobehoval s hanrou😃😃😃 aj by mi to úprimne vadilo, keby sa mi niekto motal v kuchyni😃