Muž bral tajne pôžičky: Čo robiť teraz?
Ahojte , nikdy som nepísala na MK ohľadom ničoho, ale potrebujem to dat von a vypočuť si názory iných ci budu príjemné alebo nie.. mame s manželom len 22 rokov, takmer ročnú dcéru, manželia sme iba rok a pol a ja som sa len pred pár týždňami dozvedela ze môj muž poza môj chrbát dával peniaze do niečoho podobného ako je stávkovanie...bral pôžičky z XY nebankoviek a najhoršie je ze zobral aj úver xx xxx€ ktorý celý minul v tom, a teraz nemá nič treba to splácať, obral nás aj o rodinnú nasetrenu rezervu...bývame v podnájme.. mali sme v plane ísť do svojho no teraz nemáme ani poriadne na splátku úveru... samozrejme po prevaleni sľuby že s tým skončil ze vyhľadá pomoc , že mi odovzdá účty aj výplatu...chcela som hneď rozvod ale mame malé dieťa, on sľubuje ze sa zmení...som zufala co mam robiť..
@kavasmliekom vsak raz nebude platit a uz bude na ciernej listine a uver mu uz nikto nikdy neda. A tie peniaze z neho i tak dostanu
Dve kamaratky maju muzov ktori stavkuju, obe na to prisli nahodou pred svadbou. Chlapci slubovali ze sa zmenia. Po rokoch obe lutuju, tam isli take peniaze ze by si neverila. A u oboch to je na etapy, chvilu klud a potom do toho zase spadnu. Toto je zial choroba, tiez radim rozvod.
Aspoň ty mysli teraz na dieťa a rýchlo rieš rozvod.
@liv1 ja chápem. Ale príklad, prídem do banky, chcem spotrebný úver 20k, nič neriešia, dajú mi. Ok, splátka 300e mesačne. O mesiac idem do inej banky, zase nikto nič nerieši, dajú ďalších 20k, ďalšia splátka 300e mesačne.
Môj príjem nikoho nezaujíma? Vyzivovacia povinnosť nikoho nezaujíma? Ze mam už jednu pôžičku, nikoho nezaujíma?
Idem do ďalšej banky, zase úver, už sú to 1200e co budem mesačne splácať. A príde exekúcia, ktora banka si bude nárokovať na splátkach? Ci si rozdelia môj byt, moje auto? Môj plat? Mňa toto zaujíma, ako je možné, že by mi dali v 5 bankách úver bez toho, aby si zisťovali pomery, iné splátky atď.
Mne nedali ani blbý mobil na paušál, keď som bola na Rd.
Nezmení sa! Ak ta kreten tak veľmi miluje, vyriešte si bsm a nech VSETKY !!! dlhy sú len na jeho meno, kludne sa rozvedte a teba nechvz toho vynechá! Právnik nech poriesi aj výfuku tvojho dietata s možných budúcich splátok po tatinkovi. Riesi sa to vydedenim dietata, no netuším, či je to reálne aj v takom malom veku.
Never mu. Poznam taky pripadá a ako to po rokoch roku ich pre tu matku dopadlo, písať radsrj nebudem. Ešte teraz mam slzy v očiach pri spomienke na tu situaciu.
V skratke - doxxxe ti/vám upne život, ty si to odnesiem a on to nejako prežije.
A nechytá nenapadne drzat vztah koli dietatu, ved ako otec môže fungovať stále aj sa starat.
Ty kokšo tak toto je silná káva . No nezmení sa tak ti poviem ak by prestal tak len na určitú dobu . A čo porieši keď ti dá účet a celú výplatu ? Nič založí nový účet v inej banke čas výplaty si možno presmeruje tam alebo zas nebankovku bude riešiť. Pozri žiť môžete určitú domu keďže tá nepodviedol a urobil Ken čo urobil aby si nemusela hľadať prenájom a čakať kým on dá alimenty atď . Rozviesť a zrušiť BSM aby si nedopadla zbytočne zle a časom už uvidíš či sa oplatí s ním byť a zmení sa alebo odídeš s dieťaťom preč od neho alebo on od teba
Kamarátka si tak vzala staršieho muža v 23 rokoch. Bol liečený alkoholik a gambler, avšak aj úspešný podnikateľ
Vedela o tom.
Myslela si , že každý má právo na druhú šancu..
Šťastný boli dva roky . Potom chlap chodil s kamošmi von, brala to tak, že idú len na výlet do Prahy a tak .. a keď mala dcéra 4 roky, tak prehral 90 tisíc v priebehu pár mesiacov. Dozvedela sa že pije celý čas a aj droguje
Pol roka ho presviedčala na liečenia, trapisla sa s ním.
Nakoniec sa rozviedla a ľutuje.
Teraz sa stará o malú sama..
Takže zmena bola, ale len určitú dobu
@kavasmliekom nedokladujes prijem ale banky si aj tak overuju tvoju bonitu inak. A nebankovka ma v pazi, ti ti zoberu potom vsetko keby si neplatila. Neviem ci je zrovna mozne zobrat uver vo vsetkych bankach, ale urcite ti kade tade daju peniaze “len tak”. Ved ako by potom robili dlhy ti gambleri… a potom samozrejme v pripade exekucie sa prihlasia vsetky institucie ktorym dlzis
Anako.dlho sa to.bude splácať zo SK platu? Poslala by som ho do riti s tým, že sa môže vrátiť vtedy, keď to bude mať splatene
@svetlonos * Právnik nech poriesi aj výfuku tvojho dietata s možných budúcich splátok po tatinkovi. Riesi sa to vydedenim dietata, no netuším, či je to reálne aj v takom malom veku. *
Toto je dobrá blbosť.
Rieši sa to keď otec zomrie a až vtedy je nárok na dedičstvo.
1. príklad, otec má majetok v hodnote 50 000 a dlhy za 100 000, dieťa odmietne dedičstvo a vec vybavená.
2. príklad, otec má majetok v hodnote 50 000 a dlhy za 30 000, dieťa si povie nechce mať s otcom nič spoločné a odmietne dedičstvo a vec vybavená.
3. príklad, otec má majetok v hodnote 50 000 a dlhy za 30 000, dieťa si povie, že prijíma dedičstvo, predá majetok, vyplatí dlhy a ostane mu 20 000.
@svetlonos vydedenie dieťaťa je možné len ak
a) v rozpore s dobrými mravmi neposkytol poručiteľovi potrebnú pomoc v chorobe, v starobe alebo v iných závažných prípadoch,
b) o poručiteľa trvalo neprejavuje opravdivý záujem, ktorý by ako potomok mal prejavovať,
c) bol odsúdený pre úmyselný trestný čin na trest odňatia slobody v trvaní najmenej jedného roka,
d) trvalo vedie neusporiadaný život.
@svetlonos tu máš vysvetlené dlhy z dedičstva
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
a dedičstvo je možné odmietnuť
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
on zatiaľ žije tak dedenie netreba teraz riešiť
@kavasmliekom ano, ak splna podmienky samozrejme. Ale suhlas manzelky neriesia
@sissy27 nedaju v kazdej banke uver. Iba v jednej a uz je evidovany v systeme a ten kazda jedna banka a uz aj nebankovka overuje pred tym nez poskytne uver. Jedine zeby mal vyssi prijem alebo zobral tie pozicky este pred tym ako to sprisnili. Uz davno to nie je tak ze pridem do kazdej jednej banky a nebankovky ktora existuje a v kazdej vezmem uver.
Nezmení!Utekaj!Si mladá!Keď tak veľmi chce zmenu, bude na sebe pracovať. Ale to sa deje len v romantických filmoch. Prosím, nedovoľ vyrastať dieťaťu v taketo domácnosti.
No ja by som ti poradila pre istotu sa rozved. Neviem ako to funguje ale asi je to brane ako vase spolocne dlhy kedze je to tvoj manzel. Bohvie kde si este napoziciaval a nemas o tom ani tusenie a ohrozil tym priamo aj teba aj dceru pretoze z coho to idete splacat po prve a po druhe aby vam ochvilku niekto neklopkal na dvere
To kto dal 22rocnemu bezmajetnemu tolko poziciek??? Ako to chcu vymahat?
@lonsdaleka88 tiež si nemyslím, že je to také jednoduché.
kto si berie z nebankovky je čistý blázon, lebo ked banka ti da na úrok 120eur zaplatiš, tak v nebankovke 600eur, ak nie viac, zaleží od sumy , čiže tvoj muž nemá páru ako gazdovať, hospodáriť, finančna gramotnosť mu nič nehovorí, ohrozí celú rodinu, budúcnosť tvojej dcery, stratíte aj strechu nad hlavou
on sa liečiť nepojde, len prázdne sľuby a bude sa v tej špirále točiť, kým ta nestiahne na dno a zadlží sa tak, že na koniec spácha samovraždu
tie prachy, čo nahadzal do stavok, už davno mohol za to začať podnikať, mohli ste si otvoriť butik a mať každý mesiac istý príjem a dostali by ste aj hypotéku.,
takto dostanete figu drevenú a ešte skončíte na ulici..
mňa by viac ako nevera nasralo, keby mi niekto prešustroval všetky peniaze, skončila by som s ním v minúte, žiadne kompromisy ani prázdne sľuby, letel by jak handra preč
Zo všetkými pripievateľkami súhlasim do bodky.Moju svokru svokrove hranie dostalo do hrobu.Dovtedy úplne zdrava žena sa tak psychický útrapila že dostala ťažkú mozgovu príhodu a zomrela.Toto chceš ved môj muž a jeho dve sestry ich mama robila čo mohla práca na 12 hodin potom doma zákazky šila opravovala odevy strihala ľudi chodila upratovať domy byty aby zarobila nejake peniaze aby mali na všetko na čo im trebalo.Otec ten všetko prehral vždy sľubil vieš koľko krát milion že sa zmeni vždy mu to vydržalo chvíľu a potom to iste z liečenia dobrovoľne odišiel mesiac mal pokoj znova začal hrať.Začalo to v roku 1989 a hra do dnešneho dňa.Teraz je už starobný dôchodca ma 81 rokov ale iba zaplatí bývanie jedlo a ostatok všetko prehra hodí do automatu.Ked zomrela svokra tak sľubil že prestane že zomrela kôli nemu sám to priznal že sa utrapila ale hádaj čo vydržalo mu to mesiac po pohrebe a hraje znova.Skoro celý starobný dôchodok prehra ak nema že ma suchoty tak vladze ešte robiť ide na brigádu a polku prehra a polku prepije.Never každa ktora TI tu píše TI píše pravdu nie nezmeni sa a sľubí to gembleri tak robia sľubia čokoľvek rozved sa čím skôr aby si nemala potom platiť dlhy do konca života. TU kde bývam mám známu majú dve dcéry už dospele jej muž tiež tak začal hrať najprv len v malých čiastkách a pokiaľ sa stihla spamätať narobil milionove dlhy.A ked nevidel vychodisko tak sa obesil jej ostali splacať dlhý.Už sú dcéry dospele ale ona ešte donedavana splacala dlhý.Je z nej kosť a koža že skončila na liekoch od psychiatra.Donedávna splácala dlhý to je už 15 rokov.Už len to a nič ine ti nechyba čosi.Môže prisahať aj na sväteho Petra neprestane ver mi skusenosť s rodiny.Všetký spoločne peniaze vzal prestavkoval čosi nikdy nebudete mať svoje pri ňom nebudeš mať nič.Vždy si najde cestičku ako niečo zarobiť aj ked TI da celu výplatu ak je zdravi fušku najde len aby mal do automatu.To je choroba už ak s tým začal ťažko prestane neverím.Bodaj by som sa mýlila ale myslím že dôjde aj k najhoršiem že o všetko vás obere o bývanie o peniaze o všetko.Rozved sa čím skôr.Pre teba lepšie budeš psychický veľmi trpieť a dieťa aby nevyrastalo v takom prostredí. Never to sú len reči a prazdne sľubí nezmeni sa.Možno chviľku bude sekať dobrotu ale vždy to skonči pri tom jednom že neprestane.Bude hrať s prestávkami.
@mamina7070 presne toto som šla napísať. Ak by bol ochotný na tento krok, možno by som mu dala šancu s podmienkou, že pôjde na liečenie. Ale riziko, že do toho padne znova aj po liečení je stále obrovské
Tato nasa legislativa je pasca pre manželky zvacsa.... Ako moze jeden z paru zadlzit toho druheho, kedy toto vzniklo, vsak to je o zivot, ze chlap povybera desattisice kade tade a zena dostane polovicku jeho dlhov.... To je tak strasne nieco, to je ficovina, ci za cej vlady sa toto stalo.... 👹
@lonsdaleka88 pokial splnas podmienky, tak kludne ti daju vo viacerych.
Rozvod nič iné.. Neverila by som mu
Najprv by som ho zabila a hneď potom podala žiadosť o rozvod... chlapec zlatý, čo si si do.j.e.bal, to si naprav, ale bezo mňa.
sluby nech si strci neviem kam, rozviedla by som sa

@sissy27 čiže v 5 bankách po 20tisic, a v každej platiť po 300e mesačne. A to bankám je jedno, áno? Nechce sa mi veľmi veriť, že len tak hocikto dá úver.