Muž bral tajne pôžičky: Čo robiť teraz?
Ahojte , nikdy som nepísala na MK ohľadom ničoho, ale potrebujem to dat von a vypočuť si názory iných ci budu príjemné alebo nie.. mame s manželom len 22 rokov, takmer ročnú dcéru, manželia sme iba rok a pol a ja som sa len pred pár týždňami dozvedela ze môj muž poza môj chrbát dával peniaze do niečoho podobného ako je stávkovanie...bral pôžičky z XY nebankoviek a najhoršie je ze zobral aj úver xx xxx€ ktorý celý minul v tom, a teraz nemá nič treba to splácať, obral nás aj o rodinnú nasetrenu rezervu...bývame v podnájme.. mali sme v plane ísť do svojho no teraz nemáme ani poriadne na splátku úveru... samozrejme po prevaleni sľuby že s tým skončil ze vyhľadá pomoc , že mi odovzdá účty aj výplatu...chcela som hneď rozvod ale mame malé dieťa, on sľubuje ze sa zmení...som zufala co mam robiť..
Keď je to už v takomto štádiu, tak Ti radím len jedno - rozvod. Nič iné neprichádza do úvahy. Mysli na seba a svoje dieťa. Snáď nechceš skončiť pod mostom a decko mať v napr v decáku ?
@kavasmliekom dajú. Nič nemusí druhý z manželov podpisovať. Dokonca to nie je ani protizákonné. Nebankovka sa spýta na účel, on uvedie kúpa pračky a prečo by niekto mal zisťovať, či on klame. Nie je to tak podstatná suma, vec, že by o nej nemohol rozhodnúť len jeden z manželov.
@kavasmliekom hlavne by mu na to nestačil úverový rámec a DTI by ho nepustili, banky nie sú sprosté a nedajú úver len tak hocikomu
koľko to visíte, autorka, toto je dosť podstatná informácia
prečo si sa odmlčala?
Vlastná skúsenosť ihneď rozvod.To čo taký človek rozpráva sú iba reči teraz aby sa zachránil.Rozveď sa s ním lebo vás stiahne na úplné dno.Narobí ďalšie dlhy za ktoré budeš aj ty musieť platiť keďže ich nabral a naberie počas manželstva.Ja som ešte po rozvode platila jeho dlhy ,napriek tomu že som z tých peňazí neminila áno cent.Vobec som nevedela že berie pôžičky...A ľudia mi dva roky po rozvode chodili pred dvere pýtať peniaze.
Si mladá bude ti ťažko ale musíš to urobiť hlelavne kvôli dieťaťu.Vari by si mu už po tomto mohla veriť?A žiť v neistote,robiť niekomu strážnika že čo a kde zase urobí.To ti iba psychicky a neskôr a fyzicky uškodiť.Držím palce a prajem veľa odvahy.

Nezmení sa. To je jedine čomu môžeš veriť.