icon

Muž čaká dieťa s niekým iným: Čo teraz?

3. apr 2024

Neviem čo mám robiť ani napísať. Mám muža dve deti a doteraz usporiadaný život. Som ešte na MD a dnes som mala návštevu ak sa to da tak nazvať. Pred dverami stal cely rodinný klan z osady za dedinou. Otvorila som len vetracku keď neodchádzali a volali po mužovi až mi povedali čo sa deje, ževraj žena od nich tehotná s ním muz dosiel keď som mu volala a všetko priznal. Rozpadol sa mi svet.mladšia dcéra ma 4 mesiace. Čo mám robiť
Som kúsok od toho ze si zavolám sanitku držím sa len kvôli bábätku lebo kojím a nemôžem si dovoliť vypadnúť ani na 3 hodiny

Strana
z8
oblecenie99
6. apr 2024

Samozrejme, materiálne je to jedno, akú ženu a odkiaľ nabuchal mimo manželstva.. ale tak buďme úprimné... Keby zistím, že manžel čaká dieťa so ženou z osady, alebo že ma nepodviedol na firemnom večierku s kolegyňou, ale si odskočil za prostitútkou postavajucou niekde pri ceste, tak ma to poníži oveľa oveľa viac. Či sa to niekomu páči alebo nie, bolo by to o to pritazujucejsie, a áno, určite by som to prežívala oveľa horšie, lebo by som musela riešiť ešte aj šok z toho, že s kým, a ako tak mohol až tak klesnúť muž, s ktorým som zdieľala spoločnú posteľ a svoj život. O tej hanbe ani nehovorím. Sakra by som to riešila, že to je niekto z osady a môžete sa tu poskladať aj na kocky.

maty112
6. apr 2024

@oblecenie99 ja si myslim, ze chlapi neriesia kde a do koho strcia...tlacia ich vajca a kde pride tam to narvu... ja toto tiez nepochopim...nevadi im nic... ci je to take onake ciste spinave, smrad... nevadi im to...len rychlo strcit a mat prazdno... zle to ten panboh vymyslel....

reisi
7. apr 2024

Autorka, drzim palce, skus to predychat kvoli detom a verim, ze budes este stastna.❤️ Muz ten stastny skor ci neskor ozaj nebude…

wanduska327
8. apr 2024

@sinusoida Len treba sa rešpektovať vieš....áno húfne ,áno prudkost ale hlavne ak je to slušne treba to začať rešpektovať ako to ti neprikazujem aby to tak nevyznelo, to len konštatujem

wanduska327
8. apr 2024

@katkami123 Som úplne objektivna ak podľa teba dominik tak sa budem snažiť byt ešte objektivnejšia, ďakujem za pripomienku....a ozaj sucim s bolesťou autorky ja som si tým prešla

wanduska327
8. apr 2024

@ckocka Tak vies snazim sa pristupovať maximálne objektívne...pretože som si tym prešla viem a chápem ze je to bolestivé

wanduska327
8. apr 2024

@erikavesela Napisem ti to takto....ak by si zažila takú kopu negatívnych veci co ja....neviem neviem ako by ti bolo....
A to som v osade nevyrastla...a nebývam v nej ani teraz a aj tak sa stretávam s rasizmom....

savasava
8. apr 2024

Príbeh ako zo zlej knihy. Je mi ale jasne, že keď už sa k dieťaťu priznal a ty s deťmi by si v dome ostala, priprav sa na návštevy osadníkov. Časom sa tam aj nasťahujú a bude ich veľa. Pre dobro svojich detí by som z dediny a okolia odišla. Svokra a aj susedia budú isto radi, keď tam muž dotiahne pol osady.

katkami123
8. apr 2024

@wanduska327
Chápem. Len s tým tažko, pretože každý niečo hľadá. Už deti v škole sa posmievajú, keď je niekto viac pri sebe, alebo vysoký, alebo škúli, alebo mu odstavajú uši, alebo ze je niekto Róm, atď. atď. Bohužiaľ, keby nenašli jedno, nájdu si druhé a každý normálny človek to nepotrebuje riešiť. Ale v tomto prípade, pre mňa je to nepochopiteľné, že žena z osady, nemajú tam ani tečúcu vodu, je to vždy epicentrum rôznych chrôb, aj vší, kadečoho, zas musí to byť pre autorku dcojnásobný šok a to uznaj aj ty sama, ze žiješ slušným životom, toto sa ti stane, tak to dosť poníži, že ťa vymení za ženu, ktorá má oroblém len z hygienického hľadiska, ďalšie tu ani nejdem rozoberať. Keby tí chlapi išli do lepšieho, ale väčšinou si také milenky vyberú, že tej žene ani po členky nesiahajú.

erikavesela
8. apr 2024

@wanduska327 uz som ti to raz davnejsie pisala..zial, trpis za inych...moja osobna skusenost s ciganmi je vylucne negativna...absolutne ziadnu skusenost nemam pozitivnu a to som dala mnohym pracu, dokonca som si jednu pustila domov kvoli upratovaniu......co si myslis o tomto?...to, ze ty si ina, je super..ostan takou aka si...ja rozumiem, ze ta to hneva, ze ta hadzu do 1 vreca so vsetkymi tymi inymi..ale pozri sa ako sa spravaju, ako su napr. cez ID napojeni na stat (mame % raz tolko poberatelov ID ako nemci), ako natrcsju paprce, ako ziju...a nikto, naozaj nikto nema cas tu ihlu v kope sena hladat...

katkami123
8. apr 2024

@erikavesela
Zase, ja mám aj s hlavne Rómkami dobré skúsenosti. Len v tomto prípade rozlišujem, keď sú slušní, alebo aspoň nerobia zle a život v osade + neprispôsobiví občania. To sú 2 svety.

wanduska327
11. apr 2024

@katkami123 S tvojou poslednou vetou úplne súhlasím.
To že deťom sa už od mala niekto vysmieva pre všetky tie veci ktoré si napísala je pravda tiež , no ja si úplne nemyslím že to proste treba takto brať a nemyslím si že sa treba uspokojiť s tým že veď to vždy tak bolo ..treba už u deťoch s týmto bojovať....kto to ale dosiahne u deťoch? No predsa rodičia.... učitelia....to sú ľudia ktorí najviac vplývajú na naše deti od 2,5 roka ...

wanduska327
11. apr 2024

@erikavesela Idem reagovať na ten ID.... píšeš úplnú pravdu. Viem o Tom. A aktívne proti tomu bojujem. Sama som udala niekoľko Rómov kde klamali štát. Takže to prosím neber tak že niekoho obhajujem , snažím sa bojovať, pretože viem ako to je...je sice pekne že si napísala bohužiaľ trpis za iných, ale mne to nestačí...to že si si vzala Rínku do bytu a okradla ta.... Napíšem ti protiklad hneď ....Mala som kolegyňu jednu Rínku ešte ako ja a 3 biele...sedeli sme v jednom kancli. Romke, kolegyni pravidelne niekto chodieval do kabelky. Hádaj kto to bol nakoniec? No ja nie....bola to jedna z bielych kolegyň...... takže? Čo mám povedať ja? Že "vy" biely ste zlodeji a bohužiaľ po tejto skúsenosti musím konštatovať že ty trpiš za všetkých....

erikavesela
11. apr 2024

@wanduska327 ok...beriem tvoju skusenost, ja ale nevravim o 1 skusenosti...vravim cca o 15-20 skusenostiach a ani raz sa mi nestalo, ze ma nechceli o*ebat...vsetci z nich chceli...tolko k mojim skusenostiam...

wanduska327
11. apr 2024

@erikavesela Slovenská realita: moja švagrinna uchadzala sa o miesto chyžnej v Slovenskom hoteli...cez UPSVaR dostala odporúčanie na tento Job. Šla tam ..úplne arogantne jej majiteľka vzala z rúk odporúčanie, napísala do nho že nesplňa kritériá....a poslala ju preč.... švagrinna sa vrátila na UPSVaR a povedala koordinatorke ako dopadla....ona sama jej povedala že nerozumie veď v ponuke od majiteľky bolo uvedené dokonca že pozícii vyhovuje základné vzdelanie. Švagrinna má maturitu, dokonca pracovala v Rakusku ako chyžná.Volala tam koordinátorka....majiteľka na ňu vybehla že načo jej cigánky posiela....to je Slovenská realita

wanduska327
11. apr 2024

@erikavesela To je nekonečná téma mňa toľko krát odrbali biely

katkami123
11. apr 2024

@wanduska327
Ja deti učím, že nie je pekné sa posnievať a vždy im poviem, že to robia iba hlupáci (v teáli to je aj pravda). Inak sa nič viac nedá robiť, len každý musí naučiť tie svoje slušnému chovaniu.

wanduska327
11. apr 2024

@katkami123 Áno presne

bluka2
11. apr 2024

@wanduska327 presne, raz som cestovala v slovenskom vlaku v kupe s romskou rodinou, oni pokracovali do Nemecka a presne aj podobne zazitky mi spominali. A bum, v Nemecku nemaju problem. To bola super zabavna cesta, ich deti naucili moje robit stojky :D, doteraz rada na to spominam a zaraza ma kazdy den tato neznasanlivost...

Strana
z8