Muž chce, aby som zostala doma
Baby idem sa nezáväzne spýtať, je tu niektorá žienka doma? Dobrovoľné po dohode s mužom? Mne dlhodobo krachuje podnikanie a muž chce aby som zostala doma , nakoľko má živí a ťahá aj teraz a nevydeluje má s peniazmi , ale neviem čo mám urobiť..má dve roboty a na nič čas, nemôže sa s deťmi učiť , vyberat ich zo školy ,do školy nič proste..a navrhuje mi ,že mám zostať doma ,ani si robotu nehľadat , a že aj tak sa nič nezmení nakoľko mi bude všetko platiť ..
V prípade rozvodu máme všetko spoločne, niekoľko nehnuteľnosti,takže by som s holou ritou neskončila avšak ..je mi to proti srsti..teraz mám pocit ,že aspoň pracujem ..
Doma by som sa nenudila, máme viac psov , dom a všetko , malý má ADHD budúci rok do školy ..to bude tiež zážitok..neviem čo mám spraviť ako si to v hlave usporiadať ..
Nájdi si nejaký part-time, keďže ťa vlastne čas až tak nesúri, tak môžeš v kľude hľadať.
Aspoň sa nebudeš cítiť úplne “zbytočná” (mám pocit, že sa toho obávaš) a tvoj muž bude spokojný, že naďalej stíhaš domácnosť aj dieťa 🙂.
@denkabemommy áno presne toho sa bojím 🙈
Skus a uvidis, mozno casom sama zistis, ze ti to takto vyhovuje, mas cas na vsetko potrebne a nebudes sa nahanat do prace. Alebo si najdes aspon nieco na polovicny uvazok, pripadne na doma, aby si mala pocit ze tiez mas nejaku “napln prace” a prinasas domov aspon par drobných. Nemusi to byt predsa na 5 rokov.
nechceš opatrovať iné dieťa za peniažky? bola by si doma a súčasne zarábala
Ty musis vediet, co chces a co je dobre pre Tvoju rodinu. Nieco ako "muz chce" by ma uplne nepresvedcilo, lenze ak ma padne argumenty - tj podnikanie Ti krachuje, cize si mimo domu a rodiny a aj tak z toho nic, a doma sa nudit nebudes lebo je vela prace v domacnosti a okolo dietata... Tak uz len si zladit fungovanie. Ak ale bude tahat dve roboty, uz vobec na vas doma nebude mat cas. Nemozes si najst robotu, ktora aj nieco zarobi? Aspon ciastocny uvazok. Ty nesedis uplne doma a jeho trochu odbremenis co sa tyka financnej zodpovednosti, a mohol by mat viac casu aj na vas. Win win. Lebo udrziavat podnikanie co je na nic, na tom fakt velky prinos pre rodinu nevidim.
suhlasim s komentarmi, teraz by som nechala joby co mas, aj tak nic nestihas bola by som doma a popri tom hladala nieco bud na polovicny, alebo s dobrym prac časom
a keby on nechal jednu prácu a mohla by si ísť aj ty do práce ?? poznám prípady kedy muž nechal manželku kt. kvôli nemu nepracovala a nemala pracovné návyky a bol teda problém nájsť prácu... už len kvôli dôchodku... no ja by som toto teda nerobila.. je otec aj on tak nech sa stará o deti tiež...
nechceš opatrovať iné dieťa za peniažky? bola by si doma a súčasne zarábala
@lucka_ke a Ty by si dala druhej osobe svoje dieta na opatrovanie? Len tak, ze "ide to robit"? Ja som teda opatrovatelku na male deti mala lebo som musela, ale bola to realna profi opatrovatelka. Nikdy by som nedala dieta len tak zene co je doma nema pracu a "preto opatruje ze ma privyrobok" - nehovoriac o tom, ze na jej mieste by som tiez len tak cudzie dieta nevzala, asi si ludia neuvedomuju co sa obrovska zodpovednost to je, keby hocico... 🙃
Nevahala by som ani sekundu. Preco mas nosit domov nejake drobne z parttime ked tahas celu domacnost aj deti? Ked muz zarobi tolko, ze vam staci tak je to perfektne.
Tiez by som ostala doma a vyskusala si to (aj ked ja by som doma ostat chcela 😀). Zbytocna nebudes, co si, si ta najdolezitejsia osoba pre svoje deti. A ked sa budes nudit, tak si nieco najdes.
tak on nestiha nic, ma dve prace... cize asi az tak dobre nezaraba v jednej aby mal vyrovnany rodinny a pracovny zivot. Nesuhlasila by som. Nie preto, ze ta nevydeluje, co sa kludne ale moze zacat diat, ked mu to pojde o nejaky cas na nervy, ale moze ho zradit zdravie, moze sa kopa veci stat .
Minimalne cistocny uvazok, podnikanie ked ti nejde ukoncit a najst si pracu. Ma to viac vyhod, nevypadnes z pracovneho zivota, budes mat aspon nejake financie a platene poistne/odvody... ak chces, vies nejake obdobie byt na UP ako nezamestnana, napr. aj od septembra, ked synator ide do skoly a zariadis sa, vyskusas = uvidis. ALe rovno ti poviem, na dobre sa lahko zvyka, ale potom nabehnut na opacny system je o drzku.
a keby on nechal jednu prácu a mohla by si ísť aj ty do práce ?? poznám prípady kedy muž nechal manželku kt. kvôli nemu nepracovala a nemala pracovné návyky a bol teda problém nájsť prácu... už len kvôli dôchodku... no ja by som toto teda nerobila.. je otec aj on tak nech sa stará o deti tiež...
@mimaapeto on nemôže nechať prácu , teda môže , ale v jednej super zarába a druhá je výsnena a ja som ho všemožne podporovala aby sa do nej dostal ..nemôžem mu povedať aby ju nechal teraz...a my vďaka tomu máme taký štandard aký máme ..v mojej profesii sa zarobí tak okolo 900 e , ( zdravotníctvo) ..teraz to nerobím ...ak by on nechal prácu kvôli 900 e mojim , pekne by sme klesli ..ale samozrejme mám v Tom guláš ,vôbec neviem čo robiť
Otazne je, dokedy chlap vydrzi tahat dve prace. Narastajuci vek v tomto urobi svoje...
@lucka_ke a Ty by si dala druhej osobe svoje dieta na opatrovanie? Len tak, ze "ide to robit"? Ja som teda opatrovatelku na male deti mala lebo som musela, ale bola to realna profi opatrovatelka. Nikdy by som nedala dieta len tak zene co je doma nema pracu a "preto opatruje ze ma privyrobok" - nehovoriac o tom, ze na jej mieste by som tiez len tak cudzie dieta nevzala, asi si ludia neuvedomuju co sa obrovska zodpovednost to je, keby hocico... 🙃
@colsami ja som profesionálna opatrovateľka bola 10 rokov
Ono je to sice lakave a v tomto momente pre obidve strany akceptovatelne, ale co za 10-15rokov ked deti budu velke, muz s rozbehnutym biznisom a vela prilezitostami na spoznanie dravsich a mladsich a samostatnejsich zien. Potom jemu zrazu bude vadit, ze zena nepracuje a nema ziadnu ekonomicku nezavislost.
@colsami myslela som mikrojasle, s "požehnaním" hygieny
Ono je to sice lakave a v tomto momente pre obidve strany akceptovatelne, ale co za 10-15rokov ked deti budu velke, muz s rozbehnutym biznisom a vela prilezitostami na spoznanie dravsich a mladsich a samostatnejsich zien. Potom jemu zrazu bude vadit, ze zena nepracuje a nema ziadnu ekonomicku nezavislost.
@prasiatko30 áno aj to je dobrý argument
Otazne je, dokedy chlap vydrzi tahat dve prace. Narastajuci vek v tomto urobi svoje...
@madeincssr jeho skôr štve, že popri Tom ešte musí vysávať , umývať zem , lebo sa to nestíha robiť , keď prídem domov ..takže jemu skôr ide o To aby sa vrátil do pohody domov , deti zabezpečené, domácnosť ok , a všetko sa stíhalo..
@colsami ja som napríklad mala študentku na stráženie a chodenie s deťmi po ihriskách atrakciách atď. Učila sa pedagogiku a bola som s nou spokojná
@colsami ja som napríklad mala študentku na stráženie a chodenie s deťmi po ihriskách atrakciách atď. Učila sa pedagogiku a bola som s nou spokojná
@sszuzu8 ale strazila Ti deti doma u Teba? Taku som mala aj ja zo zaciatku. Aj studentku pedagogiky, presne. Ale nikdy by som studentke nedoniesla male dieta a nenechala jej ho u nej doma (tak ako aj cudzej zene bez nejakych skusenosti v tomto) x hodin, bez ineho dozoru nablizku. 🙂 Aspon teda studentke nie, kedze ani to vlastne dieta nemala este.
Najdi si akykolvek part time na 4-5h denne a budes stihat vsetko... aj mozog vyvetras, aj rodina bude v pohode...
Najdi si akykolvek part time na 4-5h denne a budes stihat vsetko... aj mozog vyvetras, aj rodina bude v pohode...
@anjelicek26 to mám teraz , 5 hodín pracujem denne ,len teda vo svojom
Ano ale ako pises, podnikanie ti krachuje, takze mas kopu stresu okolo toho a si unavena nervozna... nie? Najdi si nieco, co ta bude fakt bavit bez ohladu na zarobok a hlavne bez stresu....ber to, ze kopa zien maju muzov v zahranici a pracuju full time a "ide to", ty ma obrovsku vyhodu, ze nemusis...kamoska maka v zahradnictve, pre nu je to relax...
U nas toto bolo na pretrase tiez. Nesuhlasila som. Za prve po rokoch je tazsie do procesu znova nabehnut. Kontakty, prax, prehlad....
Za druhe socialny kontakt len deti a rodina je malo na napredovanie. On kontakty mat bude aj prilezitosti spoznavat novych ludi a viest s nimi zaujimave rozhovory a ty? Cim budes zaujimava ty?
Dalej choroby, strata zamestnania ( napriklad kto by cakal pandemiu? Kolko ludi dovtedy so stabilnou pracou o nu prislo necakane) nikto nevie co sa stane. Co ak strati prijem?
Stat sa moze hocico. Tych moznosti je kopec. Asoon na ciastocny uvazok. Bola som presne v tvojej situacii. Rozhodla som sa pre ciastocny a nelutujem aj ked je to narocne. Treba mysliet 5 krokov dopredu.
Určite si nájdi prácu, pre tvoje vlastne psychické zdravie. Ja tiež nerobím full time ale ono to v životopise dobre vyzerá, keď tam to zamestnanie svieti do budúcna. Bohužiaľ nevieme nik, čo bude za nejaký čas. Môžu nastať rôzne životné situácie. takže aj keby si zo zárobku nemala minút ani cent, bude aspoň na dovolenku alebo na zlé časy 🙂
Ja som bola 10rokov doma.. deti boli neustále choré, keď nie jedno, tak druhé, a keď nie druhé tak tretie.. mám ich narodené v priebehu 4rokov, takže robiť som mala vždy čo.. máme dvoch psov, dom.. keď deti šli všetky do inštitúcií a naaaahodou nebolo žiadne chore, alebo neboli prázdniny, či korona lockdown tak som vymalovala celý dom.. nikdy som sa nenudila.. kým boli mali, tak som bola rada že som doma, lebo proste bolo o všetko postarane a ja som nebola v permanentnom strese čo všetko ešte stihnúť.. keď šiel najmladší do školy, tak som si našla prácu na polovičný úväzok.. ten prvý ročník bol super, lebo ešte stále som mohla byť dosť s deťmi.. teraz už bude najmladší tretiak, tak aj môj prac čas sa zvýšil a ale stále nie je plný úväzok.. ja som spokojná že som bola doma.. môj manžel sa mohol venovať kariére, ja nie som nejaká extra ambiciozna.. vďaka tomuto súladu medzi nami sme mohli mať tri deti bez babiek a opatrovateliek.. nie každému to tak vyhovuje, a je to normálne že nie každý má na to rovnaký pohľad.. ale ja som rada že som mohla tráviť čas s deťmi a verim, že ten čas bol výborne investovaný do pohody rodiny.. takže rozhodnutie je na tebe.. a treba myslieť na to, že to nebýva navzdy, su to proste obdobia..
ked v tom mas gulas, tak skonci so zivnostou, aj tak ti nejde. A vyskusaj doma byt na podpore.. naplanuj si to tak aby si skoncila napr. tak ku koncu augusta atd... vyskusas a uvidis, popri sa mozes po praci obzerat.
A hlavne, nemysli si, ze takt onestihat sa bude stale.. deti rastu rychlo a aj im prospeje volnosti trochu a zodpovednosti, povinnosti trochu. Cize casom sa aj ten zhon prirodzene zmeni potom uz na take viac veci "okolo domu" a uz to ani nebude nutne, ale do prace sa ti mozno ani nebude chciet :D
ak nie je potreba, aby pracoval v dvoch prácach, ja osobne by som vo vašej rodine to zmenila aj na úkor menšieho príjmu v rodine. Nehnuteľnosti máte, tak načo také behačky za peniazmi? Ja by som chcela mať radšej muža viac doma a teda aj kvôli tomu hľadala prácu
Nevyskusas, nevies.
Zamestnat sa mozes kedykolvek.
Bola som urcity cas doma. Bol to lazy time pohoda pre vsetkych.
Aj keby ako ste sa vedeli dohodnúť vždy je dobré ak má žena svoj príjem robotu a nie je odkázaná na peniaze od muža. Aj keď je všetko spoločne. Skôr sa dohodnúť že on bude robiť menej a budeš robiť aj ty. A o deti a domácnosť sa budete starať spoločne. A potom uvidíš či a ako to bude fungovať ale byť závislá na niekom a ostat bez roboty lebo muž chce sa mi nezdá

Nájdi si nejaký part-time, keďže ťa vlastne čas až tak nesúri, tak môžeš v kľude hľadať.
Aspoň sa nebudeš cítiť úplne “zbytočná” (mám pocit, že sa toho obávaš) a tvoj muž bude spokojný, že naďalej stíhaš domácnosť aj dieťa 🙂.