icon

Muž chce, aby som zostala doma

18. jún 2025

Baby idem sa nezáväzne spýtať, je tu niektorá žienka doma? Dobrovoľné po dohode s mužom? Mne dlhodobo krachuje podnikanie a muž chce aby som zostala doma , nakoľko má živí a ťahá aj teraz a nevydeluje má s peniazmi , ale neviem čo mám urobiť..má dve roboty a na nič čas, nemôže sa s deťmi učiť , vyberat ich zo školy ,do školy nič proste..a navrhuje mi ,že mám zostať doma ,ani si robotu nehľadat , a že aj tak sa nič nezmení nakoľko mi bude všetko platiť ..
V prípade rozvodu máme všetko spoločne, niekoľko nehnuteľnosti,takže by som s holou ritou neskončila avšak ..je mi to proti srsti..teraz mám pocit ,že aspoň pracujem ..
Doma by som sa nenudila, máme viac psov , dom a všetko , malý má ADHD budúci rok do školy ..to bude tiež zážitok..neviem čo mám spraviť ako si to v hlave usporiadať ..

veronicka1901
18. jún 2025

Ja by som mozno zostala rok - dva doma a spravila si rozne kurzy, ktore su k dispozicii. Ak ta to nebude naplnat, tak si nieco mozes hladat. Kazdy sme iny, niekto bez prace nevydrzi, niekomu to nevadi.

7miriam77
18. jún 2025

Syn ti nastupuje teraz do školy, ja by som prvý rok ostala doma, nech sa zabehne, vycistis si aj ty hlavu a počas toho roka porozmyslas, čo ďalej. Nikde nie je písané, že musíš byť doma 5,6,7 rokov..

janettdamian
18. jún 2025

"jeho skôr štve, že popri Tom ešte musí vysávať , umývať zem , lebo sa to nestíha robiť , keď prídem domov ..takže jemu skôr ide o To aby sa vrátil do pohody domov , deti zabezpečené, domácnosť ok , a všetko sa stíhalo.."
Takže v prvom rade to on robí kvôli svojej pohode, tak som to pochopila, podľa tvojho komentára.
Urob to tak, aby si ty bola spokojná. Ak ťa napĺňa byť žienka domáca, tak to skús. Ale jasne by som sa hneď na začiatku vymedzila, že aj on má doma fungovať ako otec atď.
Lebo ak sa ocitneš v pozícií "slúžky" , je to začiatok konca....

autor
18. jún 2025
@janettdamian

"jeho skôr štve, že popri Tom ešte musí vysávať , umývať zem , lebo sa to nestíha robiť , keď prídem domov ..takže jemu skôr ide o To aby sa vrátil do pohody domov , deti zabezpečené, domácnosť ok , a všetko sa stíhalo.."
Takže v prvom rade to on robí kvôli svojej pohode, tak som to pochopila, podľa tvojho komentára.
Urob to tak, aby si ty bola spokojná. Ak ťa napĺňa byť žienka domáca, tak to skús. Ale jasne by som sa hneď na začiatku vymedzila, že aj on má doma fungovať ako otec atď.
Lebo ak sa ocitneš v pozícií "slúžky" , je to začiatok konca....

@janettdamian napíšem ti jeho deň , vstáva o 6:00..odídeme z domu ja plus deti do zariadení , ide vysávať, umývať zem , umyť záchody , ...
8:00 odchádza do vysnenej roboty, o 11:00 príde..naje sa
12:00 odchádza do svojej roboty
0:00 príde domov a ráno odznova...

mdse
18. jún 2025

Rieš to čiastočným úväzkom. Mne sa veľmi hodilo byť doma viac, keď mi išiel syn s adhd do školy.

hankab
18. jún 2025

Ak teda ide nakoniec skor o jeho pohodlie, ze sa mu uz po 2 pracach nechce robit svoj podiel prace v domacnosti, tak nech si na tieto aktivity najde a zaplati pani, ktora vam 2x do tyzdna pride urobit poriadok a navari. Tym padom sa mozete pracovne realizovat obaja, stihnete sa venovat aj detom a vsetky strany budu spokojne.

autor
18. jún 2025
@mdse

Rieš to čiastočným úväzkom. Mne sa veľmi hodilo byť doma viac, keď mi išiel syn s adhd do školy.

@mdse pre toto nemôžem ísť robiť Full tíme..nakoľko bude sa treba s ním učiť a venovať sa mu

papaya308
18. jún 2025

Ta jeho práca nie je podľa mňa dlhodobo časovo udržateľná

hederamonstera
18. jún 2025

Tvojmu muzovi nevadi ze nevidi svoje deti?

mdse
18. jún 2025

Práve preto, nájdi si niečo na čiastočný úväzok. Ty budeš spokojnejšia a aj na syna budeš mať viac času.

janettdamian
18. jún 2025

No takže, ak zostaneš ty doma, on odíde o 8,00, príde sa najesť a príde o 0,00 "super". Cez víkendy sa vám snáď venuje. Neviem koľko má rokov, ale takýmto štýlom života, môže rýchlo padnúť na ústa a bude zle.... Na upratovanie si zaplať upratovačku.
Ja robím už 13 rokov vo svojej firme doma a mám aj dieťa na domácom vzdelávaní (poruchy učenia), muž pracuje v zahraničí. A vieš čo je, to život o ničom a to som introvert, ktorému ľudia moc nechýbajú.

autor
18. jún 2025
@papaya308

Ta jeho práca nie je podľa mňa dlhodobo časovo udržateľná

@papaya308 on chce časom tu do ktorej musí chodiť nechať ale hudba budúcnosti ,jeho výsnena práca mu zatiaľ nevynasa, a ja by som to tiež nepokryla s výplatou , ale časom sa chce vypracovať , samozrejme nechce robiť v dvoch prácach celý život

autor
18. jún 2025
@janettdamian

No takže, ak zostaneš ty doma, on odíde o 8,00, príde sa najesť a príde o 0,00 "super". Cez víkendy sa vám snáď venuje. Neviem koľko má rokov, ale takýmto štýlom života, môže rýchlo padnúť na ústa a bude zle.... Na upratovanie si zaplať upratovačku.
Ja robím už 13 rokov vo svojej firme doma a mám aj dieťa na domácom vzdelávaní (poruchy učenia), muž pracuje v zahraničí. A vieš čo je, to život o ničom a to som introvert, ktorému ľudia moc nechýbajú.

@janettdamian áno cez víkendy ho máme pre seba ,alebo keď treba tak nás proste zoberie zo sebou

betulinka1
18. jún 2025

Akoze ked ti krachuje podnikanie a muz ta aj tak dotuje, tak ma pravdu. Bude to mat lacnejsie. Na tvojom mieste by som si nasla nieco na 4-6 hodin.

autor
18. jún 2025
@betulinka1

Akoze ked ti krachuje podnikanie a muz ta aj tak dotuje, tak ma pravdu. Bude to mat lacnejsie. Na tvojom mieste by som si nasla nieco na 4-6 hodin.

@betulinka1 problém že neviem kde začať, všade je proste na viac. .v mojom obore sú 12 hodinovky .

autor
18. jún 2025

Ja som od 18 robila za hranicami , ja sa nemám ani kde vrátiť , vôbec neviem ..kde začať

ejbyk
18. jún 2025

V zdravotníctve si nájdeš prácu aj za 10-15 rokov keď deti vyrastú a nebudú ťa toľko potrebovať...
Ja by som zostala doma veľmi rada a mala konečne "pokoj"....teraz sme my (určite je nás viac) ulietane ako stepne kozy...aby všetko bolo ako tak urobené....a aspoň sme prežili....
Smelo do toho ...vždy je cesta späť...

autor
18. jún 2025
@ejbyk

V zdravotníctve si nájdeš prácu aj za 10-15 rokov keď deti vyrastú a nebudú ťa toľko potrebovať...
Ja by som zostala doma veľmi rada a mala konečne "pokoj"....teraz sme my (určite je nás viac) ulietane ako stepne kozy...aby všetko bolo ako tak urobené....a aspoň sme prežili....
Smelo do toho ...vždy je cesta späť...

@ejbyk aj my práveže tak fungujeme ,ulietany , nervózny , lebo samozrejme deti, syn náročný na všetko , máme chovnu stanicu psov( ale už nechceme šteniatka,ale psov na dožitie si proste necháš ,) , a tých psov máme viac ale už viacročných ich nebudeš dávať preč ..
A to je jedno s druhým..deti a psi sú priorita , nakoľko aj najesť sa musia aj venovať sa musíš..to sú živé bytosti ..a všade inde to pokrivkava

oslo1
18. jún 2025

Ako mlada vdova s malym dietatom ti poviem od srdca. Najdi si normalnu robotu.
Dnes mas manzela zdraveho, dobre zarabajuceho, za 3 mesiace mu mozes kvetinky na hrobe zalievat. To hovorim z vlastnej skusenosti.
Moj muz tiez dobre zarabal, aj ja som dobre zarabala a tu starostlivost o dieta sme si spolocne podelili. V UK to tak chodi. V mojho syna triede vsetky, ale naozaj vsetky matky uz chodia do roboty, ci je to part time (vacsina) alebo full time.
A oteckovia sa rovnako podielaju na starostlivosti, utekaju z vlaku do skoly pre dieta, doma upracu a aj navaria. Byvame v oblasti predominantne bieleho middle class obyvatelstva.
Takze, ak chces odist z podnikania, tak aspon part time nejaku robotu.
Pises, ze si zo zdravotnictva, nepises, aky si odbor.
Ja som sestricka, musela som odist z nemocnice (mala som riadiacu funkciu) a robim beznu sestru v komunite (district nursing).
Takze, naozaj si zvaz, stat sa moze hocico, aj obycajny uraz vam zamiesa karty.
My sme mali hypoteku poistenu, ale peniaze sa velmi rychlo rozkotulaju, takze urcite si najdi robotu.

koniarova
18. jún 2025

Ja som sa stratila. Ty robíš 5 hodín denne a nič nestíhaš? Či zle chápem? Muž odchádza o 8.00 a príde každý deň o polnoci?

lucy_ms
18. jún 2025

Ja som takto doma. S mužom sme sa takto dohodli a aj nám to takto vyhovuje. O všetko je postarané, on nič nemusí riešiť, lebo povaha jeho práce je náročná a nemá priestor na to, aby bol napr. s deťmi doma, keď sú choré. Každý mesiac vyberie peniaze, tie sú pre mňa a deti.
Ak ostaneš doma, je to hlavne o tebe a na tebe, lebo niekedy je to fakt o držku byť doma. Na druhej strane to má množstvo výhod. Ty si musíš premyslieť, či vieš ostať doma a takto fungovať.
A že by si našiel inú, lebo mu to neskôr nemusí vyhovovať? Toto ma vie pobaviť. Každá by si mala poznať muža, aj jeho hodnoty. A ak sa zo ženy nestane fúria, chlap má rešpekt a zabezpečené základné potreby, prečo by mal hľadať niečo niekde inde.. 🤷‍♀️

sissy27
18. jún 2025

To je mile, ze vsetko financuje on… a mas aj nejake svoje uspory, co v pripade choroby, dochodku atd? Zabezpeci aj toto dostatocne pre pripad, ze sa tato rozpravka jedneho dna skonci? Aby si neostala zo dna na den s holym zadkom a nulovymi pracovnymi navykmi… moze prist choroba ci uraz a ste nahrati… ja osobne by som sa nechcela spoliehat na jeden prijem v rodine a hlavne nie ze cenu toho, ze muza si ani nevidim, lebo maka v dvoch robotach… mne to nedava zmysel takto.

rozculena
18. jún 2025
@lucy_ms

Ja som takto doma. S mužom sme sa takto dohodli a aj nám to takto vyhovuje. O všetko je postarané, on nič nemusí riešiť, lebo povaha jeho práce je náročná a nemá priestor na to, aby bol napr. s deťmi doma, keď sú choré. Každý mesiac vyberie peniaze, tie sú pre mňa a deti.
Ak ostaneš doma, je to hlavne o tebe a na tebe, lebo niekedy je to fakt o držku byť doma. Na druhej strane to má množstvo výhod. Ty si musíš premyslieť, či vieš ostať doma a takto fungovať.
A že by si našiel inú, lebo mu to neskôr nemusí vyhovovať? Toto ma vie pobaviť. Každá by si mala poznať muža, aj jeho hodnoty. A ak sa zo ženy nestane fúria, chlap má rešpekt a zabezpečené základné potreby, prečo by mal hľadať niečo niekde inde.. 🤷‍♀️

@lucy_ms muž ti platí sociálku a zdravotku?

rozculena
18. jún 2025

autorka,a muž ti bude platiť aj sociálku a zdravotku?

mandzula
18. jún 2025

Doma by som ostala jedine vtedy, ked by som nebola zavisla od muzovych penazi. Zivi ta, ale plati ti aj odvody?

lienka.7
18. jún 2025

@autorka kto ti bude platiť odvody? Zdravotku + sociálnu?

kaca222
18. jún 2025

Mňa by taký život, že muž ani poriadne doma nie je, nenapĺňal. Ale pokiaľ vám to tak vyhovuje a vychádza, tak kľudne ostaň doma.

martin96321
18. jún 2025

Dlhodobo Ti krachuje podnikanie.....a Ty rozmyslas ci s tym skoncit ci nie? Aspon ho odbremenis od svojej "zabavky"

sasa1310
18. jún 2025
@lucy_ms

@lucy_ms pretože možno nájde takú, ktorej každý mesiac nemusí vyťahovať peniaze ako malému decku

maxalla
18. jún 2025

Ked ti dlhodobo krachuje podnikanie, tak ho pust. Ak by slo o rozbeh alebo docasnu krizu, tak by som to zvazila, ale pri dlhodobej nevynosnosti by som sa viac nedrzala neuspesneho podniku.Na tvojom mieste sa zamestnam na ciastocny uvazok (ak uz nie si) a odbremenim partnera, aby za mna nemusel platit odvody. Ked sa skutocne vypracuje a jednu oracu necha, potom by som si sama navysila uvazok, ak by to bolo mozne, to uz sa bude aj on moct podielat na chode domacnosti. Chciet od muza, co ma dve orace a taha vas takto sam financne este aj to, aby upratoval, to je podla mna ozaj vela na jedneho.