icon

Muž chce, aby som zostala doma

18. jún 2025

Baby idem sa nezáväzne spýtať, je tu niektorá žienka doma? Dobrovoľné po dohode s mužom? Mne dlhodobo krachuje podnikanie a muž chce aby som zostala doma , nakoľko má živí a ťahá aj teraz a nevydeluje má s peniazmi , ale neviem čo mám urobiť..má dve roboty a na nič čas, nemôže sa s deťmi učiť , vyberat ich zo školy ,do školy nič proste..a navrhuje mi ,že mám zostať doma ,ani si robotu nehľadat , a že aj tak sa nič nezmení nakoľko mi bude všetko platiť ..
V prípade rozvodu máme všetko spoločne, niekoľko nehnuteľnosti,takže by som s holou ritou neskončila avšak ..je mi to proti srsti..teraz mám pocit ,že aspoň pracujem ..
Doma by som sa nenudila, máme viac psov , dom a všetko , malý má ADHD budúci rok do školy ..to bude tiež zážitok..neviem čo mám spraviť ako si to v hlave usporiadať ..

vler
18. jún 2025

Chapem ale momentalne a subezne prilis vela casu a energie travite v aktivitach ktore negeneruju prijem

mandzula
18. jún 2025
@martin96321

Ak chlap nezarobi dobre,tak neni chlap. Ak zarobi dobre,ale je dlho v praci,tak je nanic otec. Ak zene vydeluje peniaze,tak je chrapun, ak nevydeluje tak vsetko nieje o peniazoch. Ci chcete,alebo nie,tak az na poslednych 30 rokov tisice rokov fungovalo,ze muz sa staral o zivobytie a zena o domacnost a deti........ Ak nemienite plnit ulohu zeny a matky,tak neocakavajte ze muz bude plnit ulohu muza. Ak nejakej zene prekaza,ze sa ma starat o dieta a domacnost,tak sa nemala vydavat. Predisla by zivotnemu sklamaniu. Dokedy treba krutit ustami?

@martin96321 preber sa do doby, ked uz zena nie je len maternica a sluzka, ktora drzi hubu, lebo je zavisla od chlapa, a potom, ked si milostivy najde inu maternicu, odchadza s holou ritou.

autor
18. jún 2025
@vler

Chapem ale momentalne a subezne prilis vela casu a energie travite v aktivitach ktore negeneruju prijem

@vler áno teraz áno , ale on sa zachvilku rozbehne , už to je na dobrej ceste, ja ešte uvidím čo a psi raz dožijú ..to už sú len maznáčikovia

koniarova
18. jún 2025

Veď na začiatku píšeš, že ťa posiela ostať doma. Že on to finančne zvládne. Už si ma úplne domotala.

vler
18. jún 2025

Psi maju 8 rokov takze mozu este potrebovat stupen sucasnej starostlivosti aspon 5 rokov? Nerypem, pytam sa

autor
18. jún 2025
@koniarova

Veď na začiatku píšeš, že ťa posiela ostať doma. Že on to finančne zvládne. Už si ma úplne domotala.

@koniarova
Áno zvládne, keďže teraz nemám príjem , lebo proste zlá doba , tak on ťahá aj domácnosť aj moje odvody , paušál ..a máme ešte tie nehnuteľnosti investičné ,z toho ide nájom ešte ..

autor
18. jún 2025
@vler

Psi maju 8 rokov takze mozu este potrebovat stupen sucasnej starostlivosti aspon 5 rokov? Nerypem, pytam sa

@vler ti psi sú tak prešlachteny ,že pochybujem ..ale ak aj áno , no čo spravím tu sú bojové psi , tie sú neadoptovatelne , tie aj v útulkoch trčia roky ..

letfenixa
18. jún 2025

Keby som mala byť len žienka domáca, zblaznila by som sa. A ešte mať muža, ktorý nikdy nie je doma.

autor
18. jún 2025
@letfenixa

Keby som mala byť len žienka domáca, zblaznila by som sa. A ešte mať muža, ktorý nikdy nie je doma.

@letfenixa veď toho sa bojím preto váham

mondolina
18. jún 2025

Takže milý otec je z domu 18! hodín od pondelka do piatku- lebo on si niečo vysníval? 👏🙈
a ty máš byť doma a zabezpečiť mu pohodlie? načo? veď aj tak nie je doma....on sa vzdá čoho?

lienka.7
18. jún 2025

@autorka ruku na srdce teraz... ale nemáš strach, že ho jedného dňa je...e? Lebo to mu reálne hrozí.
Ako prepáč, ale od teba he to sebectvo a od neho hazard so zdravím. Ono mat sen je ok, ale pokiaľ ma ten sen nedokáže uživiť, tak je na čase sa ho vzdať. Detto ty s tvojim akoze podnikaním...Nemyslis?

autor
18. jún 2025
@lienka.7

@autorka ruku na srdce teraz... ale nemáš strach, že ho jedného dňa je...e? Lebo to mu reálne hrozí.
Ako prepáč, ale od teba he to sebectvo a od neho hazard so zdravím. Ono mat sen je ok, ale pokiaľ ma ten sen nedokáže uživiť, tak je na čase sa ho vzdať. Detto ty s tvojim akoze podnikaním...Nemyslis?

@lienka.7 vieš čo nie, viem že to je na Max rok..táto situácia ..on tú robotu potom nechá a bude len v tej ktorú chce robiť

autor
18. jún 2025
@lienka.7

@lienka.7 to podnikanie je zle 4 mesiace cca ,zas nemusíme z toho robiť 10 ročný problém , a to

autor
18. jún 2025
@lienka.7

@lienka.7 a ten jeho sen si buduje od februára ...tiež toho nie je 5 ročnica

sidicek
18. jún 2025

Vy mate šialený životný štýl, toto by ma teda ani omylom nebavilo a zostať zavretá doma už vôbec. Podľa mňa sa to nedá dlhodobo zvládnuť bez ujmy na zdraví. OK tak rok s prvákom zostan doma , muz zatiaľ rozbehne podnikanie a ty sa bud vrátiš do normálnej roboty , ved sestra nemusi robiť len 12ky v nemocnici alebo budete robiť spolu.

autor
18. jún 2025
@mondolina

Takže milý otec je z domu 18! hodín od pondelka do piatku- lebo on si niečo vysníval? 👏🙈
a ty máš byť doma a zabezpečiť mu pohodlie? načo? veď aj tak nie je doma....on sa vzdá čoho?

@mondolina čoho sa vzdá? Úprimne? Peňazí ..ja zas mám svoje veci , fitko, nechty, kaderníčku..a to bude platiť ,on to vie..

autor
18. jún 2025
@mondolina

@mondolina a nechcem aby to vyznelo arogantne , ale aj keby KEBY zostanem doma , športujem , chodím na nechty ,na vlasy ..nebola by som len a len doma a čakala kým príde

mischy00
18. jún 2025

Čítam celú diskusiu a jediné co mi z toho vychádza, že muž nebude ráno vysávať a zmyvat podlahu. Čiže toto je dôvod, aby si zostala doma? Inak bude aj tak furt preč, podnikanie možno pojde a možno skončí rovnako ako tvoje, v mínuse. Čiže aká pohoda, keď ani doma nieje? Jediný dôvod prečo som kedy bola doma bola materská, inak by ma tam neudržal ani párom divých koní. Chcem sa cítiť užitočná aj mimo hrncov, domácnosti a detí. Keby to bolo opačne, ze ty budeš makať celý deň a on by zostal doma? Išiel by do toho?
On bude vždy na koni, ak ma príjem, podnikanie a podobne....ty budeš hop alebo trop

mondolina
18. jún 2025

tak keď ťa hore uvedené " napĺňa" choď do toho. Tvoje vymenované "benefity"- vlasy, šport, nechty...absolvuje kopec zamestnaných žien vrátane mňa. Mne by chýbala realizácia v práci.
a nie, nesúhlasila by som s tým, aby mi muž chodil o pol noci z práce.
hlavne keď máme deti.

autor
18. jún 2025
@mischy00

Čítam celú diskusiu a jediné co mi z toho vychádza, že muž nebude ráno vysávať a zmyvat podlahu. Čiže toto je dôvod, aby si zostala doma? Inak bude aj tak furt preč, podnikanie možno pojde a možno skončí rovnako ako tvoje, v mínuse. Čiže aká pohoda, keď ani doma nieje? Jediný dôvod prečo som kedy bola doma bola materská, inak by ma tam neudržal ani párom divých koní. Chcem sa cítiť užitočná aj mimo hrncov, domácnosti a detí. Keby to bolo opačne, ze ty budeš makať celý deň a on by zostal doma? Išiel by do toho?
On bude vždy na koni, ak ma príjem, podnikanie a podobne....ty budeš hop alebo trop

@mischy00 on ,keby zarobím ? Hneď 😂

mischy00
18. jún 2025

@autor ale aby si mala doma pohodu, vieš...nie tak ze prídeš domov a tam druhá sichta. Pekne vsetko tip top, každý deň navarene.....no už ho vidím ako dlho by ho to naplnalo 😀

martin96321
18. jún 2025
@mandzula

@martin96321 preber sa do doby, ked uz zena nie je len maternica a sluzka, ktora drzi hubu, lebo je zavisla od chlapa, a potom, ked si milostivy najde inu maternicu, odchadza s holou ritou.

@mandzula Tak sa skus prebrat aj Ty. Lebo ak zena napise,ze muz jej povedal aby si na seba zarobila,tak je to kus vola .......Bud beries vsetko co s tym suvisi alebo nic.......Partneri su rovnocenni OBAJA.

juliana1033
18. jún 2025

Ja robím to iste a chodím do práce , nechcem byť závislá od chlapa

katuskamala1
18. jún 2025

Kamaratka tak je, v podobnej situacii a sice deti maju kruzky i prazdniny s mamou a nestradaju ale ona sa uz citi neprijemne, potrebuje spolocnost inych ludi a ten pocit,ze i ona financne prispieva. Myslim, ze vacsine zien to onedlho zacne doma prekazat... a tym par co nie, tak tie to maju v sebe a su tak nastavene od zaciatku.. no ty budes isto patrit k vacsine..

autor
18. jún 2025
@katuskamala1

Kamaratka tak je, v podobnej situacii a sice deti maju kruzky i prazdniny s mamou a nestradaju ale ona sa uz citi neprijemne, potrebuje spolocnost inych ludi a ten pocit,ze i ona financne prispieva. Myslim, ze vacsine zien to onedlho zacne doma prekazat... a tym par co nie, tak tie to maju v sebe a su tak nastavene od zaciatku.. no ty budes isto patrit k vacsine..

@katuskamala1 určite áno , aj teraz mi povedal že keď sa on poriadne zauci , že potom mi pomôže aj bude teamova robota .že on by to ocenil,že jemu to pomôže a mi aj tak máme jeden účet celý život, nemáme oddelené účty

autor
18. jún 2025
@katuskamala1

oblecenie99
18. jún 2025

Nečítam komentáre, ale mňa ako prvé napadlo a teda udrelo do očí, že sa riešiš ty, a on akože ...? Že by sa tiež spolupodieľal doma aby si ty aj mala reálny priestor na sebarozvoj, kariéru a nájdenia si práce, ktorá bude mať reálne zmysel čo do výplaty, času a tak celkovo že by ti vyhovovala .? Ja by som do toho nešla, lebo ja sa poznám.. potrebujem robiť aj niečo iné, než byť doma. Musí byť rovnováha. Neštudovala som a nemakala na sebe predsa preto, aby som to celé zavesila na x rokov.. navyše som si u môjho muža veľmi skoro všimla akési maniere nadradenosti či dolezitosti, alebo ako to povedať, a to som bola iba na materskej, na rodičovskej som už robila na plný úväzok.

svetlonos
18. jún 2025

Tak ja ti to zhrniem:
Vy mate uplne na ho... postavené priority.

A teraz milovníci psov preskočiť rafsej moj koment.
S tými psami ste to nedomysleli ani trochu. Pan muz mal sen a tebe ostala robota so psami!

Teraz ma dalsi sen, znova ho... z toho zatiaľ a este ta chce v budúcnosti aj zamestnať. Idealne hneď- čiže budeš mat prd z toho ako teraz vo svojom podnikani!

Napíš si nový denný harmonogram - ako by vyzeral, keby ste mali prioritu seba a deti?

Sorry ale - prestaňte snívať a začnite zit pre seba.
1, psov dat ľuďom, ktorí majú cas len pre nich
2, ty nájdi normálnu robotu, nie sen, kde budeš platená normalne, nie úkonov!
3, fakt je muz taky super v jeho úžasnej vysnívanej robote? Možno ani nie. Skončiť a ma cas.

A teraz si napis ten zoznam dňa na novo, bez psov, bez vysnívaného robot, odpadne vám 3/4 domácich prác bez psov.

Pri všetkej láske k zvieratám- ľudia teda muz a deti su u mna prvom mieste aj v traveni času s nimi! Nebudem predsa venovať 3/4 dňa záverom a zvyšok detom, muzovi a sebe 😵‍💫!

Ty ostaneš doma ako slúžka, uz to hodil na krk psov, odealne este to nive nevýhodné podnikanie jeho. On sníva a ty si to odserkavas, bo predpokladám, ze deti chceli aj on. A ma z nich pekne ho... Ved keby si chcela sponzora, otehotnies s nejakým majetnym chlapom a nechas sa dotovať. Neruesila by si, ze pánko popri tej dennej psychiatrii este nesoapa dva dni po sebe to iste!
Profesionálna opatrovatelka znamená ci presne? Chodila si na turnusy opatrovat starých ludi, ci si bola nanny pre deti? Ak áno, ponúknite tuto službu majetky ľuďom, budú radi, ze budu mat aspom tych 6 hodin profil postarané o blízkych.

som_realistka
18. jún 2025

Autorka, mozno sa nahnevas, ale uz si v pozicii gazdinej-sluzky. To ze Ti krachuje podnikanie, s rozmyslom zavri, chod na UP a najdi si inu robotu, ale on sa nepodiela na vychove deti, je s vami cez vikend, a ked musi ist nahodou do peace idete s nim. Domacnost je na tebe, vratane domacich mazlickov a varis kazdy den, lebo on nebude jest dva dni to iste. Vo vasom pripade asi nejde o peniaze, ale o jeho ego, aby on robil iba co ho bavi a ty zaobstaraj ostatne. Ak ta bavi praca zeny v domacnosti, je to v poriadku, len si daj pozor, aby to nesklzlo do situacie on a jeho pohodlie a jeho zaujmy a ty sa budes prisposobovat, lebo pracujes iba v domacnosti.

koniarova
18. jún 2025
@svetlonos

Tak ja ti to zhrniem:
Vy mate uplne na ho... postavené priority.

A teraz milovníci psov preskočiť rafsej moj koment.
S tými psami ste to nedomysleli ani trochu. Pan muz mal sen a tebe ostala robota so psami!

Teraz ma dalsi sen, znova ho... z toho zatiaľ a este ta chce v budúcnosti aj zamestnať. Idealne hneď- čiže budeš mat prd z toho ako teraz vo svojom podnikani!

Napíš si nový denný harmonogram - ako by vyzeral, keby ste mali prioritu seba a deti?

Sorry ale - prestaňte snívať a začnite zit pre seba.
1, psov dat ľuďom, ktorí majú cas len pre nich
2, ty nájdi normálnu robotu, nie sen, kde budeš platená normalne, nie úkonov!
3, fakt je muz taky super v jeho úžasnej vysnívanej robote? Možno ani nie. Skončiť a ma cas.

A teraz si napis ten zoznam dňa na novo, bez psov, bez vysnívaného robot, odpadne vám 3/4 domácich prác bez psov.

Pri všetkej láske k zvieratám- ľudia teda muz a deti su u mna prvom mieste aj v traveni času s nimi! Nebudem predsa venovať 3/4 dňa záverom a zvyšok detom, muzovi a sebe 😵‍💫!

Ty ostaneš doma ako slúžka, uz to hodil na krk psov, odealne este to nive nevýhodné podnikanie jeho. On sníva a ty si to odserkavas, bo predpokladám, ze deti chceli aj on. A ma z nich pekne ho... Ved keby si chcela sponzora, otehotnies s nejakým majetnym chlapom a nechas sa dotovať. Neruesila by si, ze pánko popri tej dennej psychiatrii este nesoapa dva dni po sebe to iste!
Profesionálna opatrovatelka znamená ci presne? Chodila si na turnusy opatrovat starých ludi, ci si bola nanny pre deti? Ak áno, ponúknite tuto službu majetky ľuďom, budú radi, ze budu mat aspom tych 6 hodin profil postarané o blízkych.

@svetlonos tak, tak. A nech.mi nikto nehovorí,že profesionálna opatrovateľka sa dnes šmahom ruky nezamestná. A za dobré peniaze. Lebo každý si uvedomuje,že je to práca náročná a o blízkeho chce mať dobre postarané.