icon

Muž chce, aby som zostala doma

18. jún 2025

Baby idem sa nezáväzne spýtať, je tu niektorá žienka doma? Dobrovoľné po dohode s mužom? Mne dlhodobo krachuje podnikanie a muž chce aby som zostala doma , nakoľko má živí a ťahá aj teraz a nevydeluje má s peniazmi , ale neviem čo mám urobiť..má dve roboty a na nič čas, nemôže sa s deťmi učiť , vyberat ich zo školy ,do školy nič proste..a navrhuje mi ,že mám zostať doma ,ani si robotu nehľadat , a že aj tak sa nič nezmení nakoľko mi bude všetko platiť ..
V prípade rozvodu máme všetko spoločne, niekoľko nehnuteľnosti,takže by som s holou ritou neskončila avšak ..je mi to proti srsti..teraz mám pocit ,že aspoň pracujem ..
Doma by som sa nenudila, máme viac psov , dom a všetko , malý má ADHD budúci rok do školy ..to bude tiež zážitok..neviem čo mám spraviť ako si to v hlave usporiadať ..

Strana
z6
1andrea111
18. jún 2025

Treba poriešiť tých psov, je strašné koľko času Ti zo života zaberajú a kľudne ešte môžu žiť aj ďalších 8 rokov. To chces takto fungovať?

autor
18. jún 2025
@1andrea111

Treba poriešiť tých psov, je strašné koľko času Ti zo života zaberajú a kľudne ešte môžu žiť aj ďalších 8 rokov. To chces takto fungovať?

@1andrea111 baby ti psi to sú bojové plemená , tie si nezvyknú už nikde ..to nie je York, čivava ...kam ich mám dať do osady ,alebo na zápasy ..dáš ich niekomu a do.ebu ho , lebo budú v strese? Ja ich mám vycvičených , poslúchajú ..a ten štandard vychádzok som im bohužiaľ dala ja ,nie môj muž ..za to si môžem sama ,

1gramofon
18. jún 2025

Čiže dlhodobo nezarabas pretoze sa ti nedari v podnikaní ? Všetko platí on. Správne?
Lebo v tom prípade sa zmení len to, že budete mať o jednu starosť menej. Pokiaľ nevieš zarobiť tak v tomto rozdiel nebude. Jeden rok byť doma, starať sa a za ten čas možno prídeš s niečím čo by fungovalo lepšie.

autor
18. jún 2025
@1gramofon

Čiže dlhodobo nezarabas pretoze sa ti nedari v podnikaní ? Všetko platí on. Správne?
Lebo v tom prípade sa zmení len to, že budete mať o jednu starosť menej. Pokiaľ nevieš zarobiť tak v tomto rozdiel nebude. Jeden rok byť doma, starať sa a za ten čas možno prídeš s niečím čo by fungovalo lepšie.

@1gramofon áno tak presne , momentálne nenosím peniaze, ak keď som v práci každý deň ...všetko platí on, vrátane mojich veci

1gramofon
18. jún 2025

Tak to si tam zbytočne. Mohla by si byť v kľude doma, aj tak máš dosť roboty. Prečistiš si hlavu a prídeš na to čo zmeniť aby to nabudúce s podnikaním vyšlo 🙂

1gramofon
18. jún 2025

A manžela by som podporila, možno sa to rozbehne a ak nie tak to bude tiež musieť nechať, ale ak sa podarí tak máte niečo vlastné a spoločnė

1gramofon
18. jún 2025

A keby ťa mal manzel za slúžku a nepodporoval ta, tak by za teba nič neplatil. V takom prípade by si už dávno nepodnikala.

andrejka1974
18. jún 2025

Ale keď sa nestíha a o tok ti ide malý do školy a bude to o dosť náročnejšie , však vyskúšaj byt doma a uvidíš ako sa to vyvinie ja som bola doma dlhšiu dobu venovala sa deťom domácnosti a do prace som išla až keď najmladšia išla do škôlky doma som bola 20 rokov a neľutujem

lauricka
19. jún 2025

Dá sa zamestnať na čiastočný úväzok, aby teda človek niekam chodil a zároveň bol aj dosť doma. Asi treba robiť niečo iné, keď podnikanie krachuje.

domkakvet
19. jún 2025

Urcite do prace, aj keby to malo byt na menej hodin.

cafelatte
19. jún 2025

Ostala by som som doma aspon 1 rocnik, ale určite by som psíkov darovala a tak veľmi odbremenila rodinu. Nezabudni, ale aby si mala zaplatené odvody.

zmrzlinka2021
19. jún 2025

Autorka,

pre kazdeho cloveka by mala byt na prvom mieste rodina, deti, nie to, ze travi cas v dvoch pracach "aby sa mali vsetci dobre". Ten cas uz manzel nevrati, deti mu vyrastu, on zostarne a pred smrtou ked bude sumarizovat zivot, zisti, ze len ten zivot prezival.

Ty by si mala tlacit na muza, aby ste fungovali normalne ako rodina, aby aj on mal priestor pre seba, pre odpocinok.

sszuzu8
19. jún 2025
@colsami

@sszuzu8 ale strazila Ti deti doma u Teba? Taku som mala aj ja zo zaciatku. Aj studentku pedagogiky, presne. Ale nikdy by som studentke nedoniesla male dieta a nenechala jej ho u nej doma (tak ako aj cudzej zene bez nejakych skusenosti v tomto) x hodin, bez ineho dozoru nablizku. 🙂 Aspon teda studentke nie, kedze ani to vlastne dieta nemala este.

@colsami bola u nás doma aj bravala deti von. Ona žila ešte s rodičmi v bloku oproti nám takže ak by aj deti boli u nej vedela som si potom po nich dôjsť 🙂

viera012345
19. jún 2025

Nebrala by som to ako tragédiu byť matkou a manželkou na plný úväzok.Mozete sa s manželom dohodnúť, že budete doma,kym deti neodídu z domu/na VS,za prácou, atď/a potom sa uvidí.Mozno to je v súčasnosti neobvyklé, ale prospešné,ak si žena môže urobiť čas nie len na rodinu, ale aj na svoje koníčky, prípadne si nájde nové a nemusí zároveň rátať každý cent.

zuzuliatko18
19. jún 2025

A ked teda rozbeh manzelovej prace vidite tak na rok, Ty momentalne koncis zivbost, ten cca rok by sa dalo tos skusit a uvidite, ci takyto sposob zivota vam je obom ok. Ved nemusis urobit rozhodnutie navzdy a hlavne deti rastu rychlo, o par rokov budu vyrazne samostatnejsie. Dolezite je, aby ste boli obaja s tym ok.

letfenixa
19. jún 2025

Uvedomila som si, že to beriem zo svojho pohladu (ako inak), keď mám prácu, ktorá ma baví. Doma lestiť nábytok a vyvarat ma nebaví.

simcas75
21. jún 2025

Bola som doma 8 rokov, dobre prvé 3 roky bola materská/rodičovská, čiže 5 rokov bez práce a dieťa v kolektíve. Musím povedať, že pre mňa to nie je a už by som to zažiť nechcela. Ale ak to niekto chce a je šťastný, neodsudzujem ho.

Strana
z6