Muž je nervózny, ľahko vybuchne a kričí na dcéru
Ahojte. S manzelom mame spolu 3r dceru. Muz nie je zisden lenivec. Obaja pracujeme, snazi sa v ramci jeho schopnosti pomoct s domacnostiu - umyje riady ked navarim, velke nakupy.. problem je ze neviem uz zniest jeho chovanie za posl.rok ku mne a aj ku dcere. Je nervozny, lahko vybuchne.. keby len na mna ale aj na dceru.. ked ho neposluchne na slovo hned hulaka, hrozi jej ze jej da po zadku atd.. dcera je velmi dobre dieta, vela si da vysvetlit a chape, ale ako kazde dieta dakedy vyjednava a vie aj vzdorovat a dostar nervy. Jasne ze aj ja mam dakedy dost ked pocuvam jej hysaciky ale vzdy si poviem ze je to len dieta. Mama aj velakrat povie ze nechce tatina, ze chce len mna.. co je dosledok jeho chovania.. vela x som na tuto temu s nim hovorila ale bez efektu.. on si mysli ze nerobi ziadnu chybu a je vsetko z jeho strany ok. Ako by ste sutuaciu riesili vy? Rozhovor nepomaha, este sa teraz nastval na mna ze z neho nonstop robim zleho.
Tak mu to nedovoľ, chrán si dieťa. Porozpravaj sa s.nim ako sa ma chovat. Okrem toho ke zavisly, nech si kupi tabak, papieriky a filtre a nauci sa na lacnejsie, inde kde su cigarety 5 eur fajcia sulane cigi.
Ja poviem vlastnú skúsenosť. Môj otec bol tiež nervak (teda asi ešte aj je ale už som ho 5 rokov nevidela, našťastie). Od malička po mne len vrieskal, nepamätám žeby sa so mnou niekdy normálne rozprával. Keď som dostala dobrú známku nezaujímalo ho to, nepochvalil, keď zlu hneď bol oheň na streche... Keď prišla puberta už som bola aj piča....ked som od neho chcela aby mi napísal ospravedlnenku na telesnú lebo som dostala menštruáciu a bolelo ma brucho tak na mna s nožíkom vybehol (mal ho práve v ruke, daco krajal) že on mi nič písať nebude (mamka bola už skoro ráno v robote tak preto som pýtala od neho). Nikdy mi síce fyzicky neublížil, nedal mi ani len po zadku ale krik, nadávky a psychicky teror bol na dennom poriadku... Jedine co mojej mamke neviem odpustiť je to ze sa s ním nerozviedla už keď sme boli deti ale až teraz keď už sme dospeli... Lepšie neskoro ako nikdy, len to detstvo som mohla mať oveľa krajšie... Čiže keď už teraz je taky nervak, tak čím bude starší aj on aj dieťa bude to len horšie.... Ak s tým nič neurobí už teraz samozrejme...
Poznám to presne ako odpisuješ. Len ja mam syna, už má 12 rokov. Nepohneš sním. Tyk isto, pracovitý, navarí, povysava ale rozprávať sa s nami nevie. Len kričí po nás ale nikdy žiadne fyzicke násilie. Stále dookola to s nim riešim. Raz pristál aj na psychologičku a tá sa spýtala že prečo som s ním. Nezmení sa nikdy...
Ja mam kratku zapalnu snuru, ked som hladna, jednoducho nez idem robit s deckami ulohy, musim nieco dostat do seba. A este ked som velmi unavena. Som tiez cholerik, snazim sa drzat to pod kontrolou, ale niekedy sa jednoducho neda.
A mozno magnesium by mu pomohlo a ako uz pisali vyssie konicky na odreagovanie.
@gerrwie_girl áno, pomáha proti nervozite, skús. A pozorujem aj na drahom zmenu odkedy ho berie 😉
To sú zial take typy chlapov nemajú pochooenia spýtaj sa ho ci aj jeho tak bili a vychovávali? Pravdepodobne to zažil doma.
Úplne to poznám.... To isté mám doma. Pomáha len to,keď ma veľa práce a keď stále niečo robí,rieši... Keď je jeho mozog zaneprázdnený,vtedy príde domov,deti si vychutna, postiska- na 10 minut a ide zas niečo vybavovať.... Znie to zle...pripomína mi to stále tu scénu z filmu- pelisky- " to je pohoda,Když není tata doma"... Jedine vtedy vieme ako tam fungovať. A tiez- ked má lepšie obdobie v práci, nemá núdzu o peniaze, tak vtedy je viac v pohode. Inak keď cíti tlak, tak si ho ventiluje na dcére. Totiž to mňa tak ľahko nevytoci, ale na ňu presne vie ako. A ešte keď sa ozvem ja, a bránim ju,tak na mňa vyjde,že nedržia s ním a preto je taká drzá, lebo idem proti nemu.... Už som rozmýšľala všelijak. Keď vidím,že zas má svoju "Buzerovaciu" náladu, a začne sa hecovat pre somarinu- napr. Že dcéra mlaska, alebo sedí krivo, atd...vtedy sa ho spýtam nejakú blbosť absolútne s tým nesuvisiacu, najlepšie takú, kde mi môže dlho vysvetľovať ako čo funguje... Vtedy je spokojný, keď" uči". Rada by som ti poradila niečo iné, keby sa to netýkalo mňa,tak rovnako ako mnohé ženy tu radia-chod od neho. Ale sama v takom vzťahu žijem, neviem dokedy... Zatiaľ držíme.... Ale je to niekedy veľmi ťažké . Držím prsty. Ak ho ľúbiš, a prídeš na to,čo na neho funguje, tak to zvládnete..

vam uz nacisto bucha v budke zeny , ze fetak 🙂 vazne? ste v zivote nevideli cholerika v akcii? proste povaha, iste si pani vsimla ze ma rychlu zapalnu snuru uz v partnerstve nieto pri detoch takze nechapem to prekvapenie. Ja som nervak, a nefetujem, dakujem radsej knihu 🙂 ale nervozna som od vyroby, to vidis ze ma trasie ked je niekto len slimak. a je to vidno a kazdy to vie, takze tazko robit prekvapeneho.