Muž je pod silným vplyvom rodiny
Mile Damy,
mam taky problem, ze muz je pod neskutocne silnym vplyvom svojej rodiny. Byvaju od nas 211 km, jeho stari rodicia az 295 km. On ich teraz navstevuje min. na jeden cely vikend do mesiaca. Ja tam nechodim, kedze nepotrebujem pocut urazky na moju adresu a pre ponizenie tiez mozem chodit niekam blizsie... Uz vychovali okrem toho mojho chlapa aj jedno dusevne narusene dieta, co sa lieci na psychiatrii, ale inak ma aj "pracu" takze vraj "normalna", ktore je rozmaznane, nepozna hranice, vydiera celu rodinu ("ked to tak nebude, ja sa zabijem!"), holt sodoma-gomora. Podmienkou mojho chlapa kedy mat deti je, aby sme aspon kazdy 4. tyzden ako rodina (=kocovni cigani) chodili po strednom a vychodnom Slovensku na navstevu a aby deti travili u jeho rodicov prazdniny. Argumentuje tym, ze dieta predsa potrebuje aj negativny vzor (ktory napr. pri stolovani vydava rozne "zvuky", nevie sa stolovat lebo asi nepozna vsetok priboru a cely den grgajuc vylyhuje pri telke...). Ja s tym nesuhlasim a uvazujem o rozchode, kedze sa bojim, ze ja by som bola stale iba utlacana a jeho rodicia aj z nasich deti by vychovali sebecke rozmaznane monstrum ako z ich dcery.
Aky vplyv by malo na zivot dietata taketo stale stahovanie a'la "kde domov muj" a opravdu negativny vzor starych rodicov a jeho sestry?
Dakujem Vam za radu!
@beeseh Treba si proste uvedomit ze je jedno aka je jeho rodina - lebo tu si nevybral. Dolezite je aky je jeho postoj k nim a tomu co robia - lebo to moze ovplyvnit. Ked vsak necha rodinu ta urazat tak nech si trhne.
@beeseh to je super, že nemate tv, je to asi ťažke, určite ho maš rada, ale ak si on dava taketo podmienky... ved dieťa nemate kvôli jeho rodine, pre nich. (moja svokra ma tiež pocit, že sme dieťa splodili asi pre nu... a ked sa chcem ja o nu postarať, tak uražka. šak nech sa s nou pohra, ale nech rešpektuje, ked sa mi dačo nepači a jesť jej budem variť ja aj davať, aj prať aj všetko ostatne). ak to dokažeš, asi bude lepšie odisť. a možno dostane rozum, ak mu povieš, že za takychto okolnosti s nim dieťa nechceš. ale muži su niekedy čudni, maju divne nazory.
@beeseh zvlastne, ze ked mas az tak v zuboch jeho celu rodinu, tak este stale si s nim, asi nebudu az taki strasni, ked vychovali takého dobrého syna ako je tvoj nastavajuci, to co si tu napisala, ako si ich opisala, ak toto citis, tak jedine rozchod, on si svojich rodicov vazi, daj mu slobodu, mozno si najde dievca, ktorému tie chyby vadit nebudu a bude stastny, s tebou ocividne stastny nebude ani on.
@beeseh
mne osobne sa jeden vykend v mesiaci nezda az tak moc. su to jeho rodicia a chce byt aj s nimi. no s malym babom si to neviem predstavit ale postupne to snad pojde. myslim ze starky by maly byt s vnucatom v kontakte, pokial nebudu robit nieco vyslovene cim by ho ohrozovali.... to ze maju ine zvyky nieje smrtelne. kopa ludi pouziva iba lyzicu a aj prdi a grga a netvarme sa tu na svatych ze nam sa to nestava 😀
@zdena12345 Nuz, my sme doma nikdy negrglai a neprdli, a uz vobec nie pri stolovani a s takou chutou a prirodzenostou... Ine zvyky chapem, ale neochotu dodrziavat zakladny hygieny a cistoty, slusneho a ohladujplneho spravania... tak to ne...

@beeseh ahoj, nečítala som celú diskusiu, ale? ty čítaš po sebe čo píšeš? Ty nenávidíš ich rodinu a napriek tomu si s tým chlapom a chceš dieťa, si normálna? Zbaľ di kufre alebo ak je v tvojom dome tak zbaľ jeho kufre a zhohom mu daj a najdi si chlapa s rodinou ktorú budeš mať rada nebudeš vidieť na nej len negatíva. ja tiež nemám rodinu ktovie akú, tú manželovú ale nechodím k ním a naš spoločný syn je ako cez kopírák, celý otec, a ide do ich rodiny, ale ...vedela som čo si beriem, aj keď pred svadbu neboli takýto, ale to je o inom, ty máš možnosť sa ich zbaviť....