Muž klame o krste našej dcéry kvôli autu
Strašne ma to nahnevalo. Ja viem, že už som tu písala viac krát nehnevajte sa na mňa. Máme 7 mesačnú dcéru. Rozhodli sme sa, že nebudeme krstiť teda ja som to povedala, že nechcem a muž neprotestoval lebo tiež nepraktizuje vieru. Povedal, že on všetkým povie, že mala je pokrstená a že krstná je moja kamarátka. On nechce povedať, že proste krstiť nechceme. Farár v rodine mu povedal, že nám kúpi nové aute a on chce takto klamať jemu do očí. Povedal, že čo má robiť, keď ja robím len samé naprieky. Urazila na to to akože klamať kôli autu farárovi? Veď máme auto sice je staré ale poslúži není nutné teraz kupovať iné. Som strašne smutná z toho, že si ma nevie zastať. Potom ďalšia vec, že povedal matke, že k nim nechcem chodiť kôli tomu, že som chorá, že mám sociálnu fóbiu. Áno sama som povedala, že ťažšie nadväzujem s ľuďmi ale zas to není také. Veď predtým som tam normálne chodila.Nemam žiadnu diagnozu. Mňa už to celé prestáva baviť, že si vymýšľa len aby oni boli spokojní a ja som ta zlá. Doma mi sľubuje, že chce ďalšie dieťa a keď príde tam sa tvári, že určite nie. Boli ma to a neviem čo ďalej.
Nejaký farár vám navrhol, že keď dáte pokrstiť dieťa tak vám kúpi auto? 😃
To nebolo priamo za krst. On to proste navrhol lebo je to rodina ale ani nechápem vlastne prečo. Muž mi to len večer oznámil a mňa to nahnevalo. A viem, že by potom očakával, že dáme pokrstiť malú. Predtým už hovoril, že najvyšší čas na krst a tak.
Zas Ty 🤣🤣🤣🤣 toto je snáď 120 téma o krste eeeee nekrste vašej dcéry
Pre dobro celej rodiny choďte ty muž farar aj svokra k cvokarovi
Zas Ty 🤣🤣🤣🤣 toto je snáď 120 téma o krste eeeee nekrste vašej dcéry
Pre dobro celej rodiny choďte ty muž farar aj svokra k cvokarovi
@pribinak 😂😂😂
@anonym_autor Kriste, tak ju pokrsti a hotovo. Budete mat pokoj.
@pribinak 😂😂😂
@patriciah1 tejto rodine už zvoní vo veži z krstu toho dieťaťa 🤣🤣🤣 čekni staršie témy
vážne nemáte žiadnu diagnózu? lebo to vyzerá inak.
Akoze prepac, ale toto je vazne na diagnozu. Este tu zaloz aspon dalsich 10 tem o tom, ze nechcete krstit dieta. 🤦♀️
@patriciah1 tejto rodine už zvoní vo veži z krstu toho dieťaťa 🤣🤣🤣 čekni staršie témy
@pribinak pozriem, asi tu často nechodím, keď som nezachytila žiadnu diskusiu 😁
auto od farara je nejaka nova pointa v tomto nekonecnom pribehu? Co si este vymyslis? Kurna, tak nepokrstite, oznamte, ze ste pokrstili, dostanete auto a vsetci budu spokojni. Az do chvile ked bude treba dat dieta na prve svate prijmanie, potom zacne cirkus zas, len neviem co vam potom ten farar z rodiny prislubi.
Normalny farar slubuje vecnost po pravici Panovej, vyhraza sa vecnym zatratenim a ohnom peleknym ale tento tu je nejak materialisticky zalozeny😀 Ale kazda ovecka sa pocita a za snahu bude urcite raz oceneny
@anonym_autor aj nás už to prestáva baviť. Auto od farára za krst, to ti akože máme zožrať. A oklamať farára, že ste krstili a že krstná je kamarátka a krstil ho kto? A kde? Akože on si to nezistí. No dobrý matroš máš
@pribinak pozriem, asi tu často nechodím, keď som nezachytila žiadnu diskusiu 😁
@patriciah1 daj si do vyhľadávača krst dieťaťa a nájdeš najmenej 10 tém kde rieši dokolecka to iste
Nie nebolo to tak, že auto za krst ale že keď to prijmeme určite to príde na reč aj krst. A nepáči sa mi to
To nebolo priamo za krst. On to proste navrhol lebo je to rodina ale ani nechápem vlastne prečo. Muž mi to len večer oznámil a mňa to nahnevalo. A viem, že by potom očakával, že dáme pokrstiť malú. Predtým už hovoril, že najvyšší čas na krst a tak.
@anonym_autor a to si ako pán manžel predstavuje, že farár nevie zistiť kto a kedy bol krstený? Obyčajným ľuďom môže klamať ale nie priamo farárovi, stačí jeden telefonát a bude za väčšieho blbca ako je.
Počkať, z akého dôvodu vám chce farár kupovať nové auto? 🤣 🚙 ✝️
Počkať, z akého dôvodu vám chce farár kupovať nové auto? 🤣 🚙 ✝️
@laurinka27 Toto by aj mňa zaujímalo 🍿
auto od farara je nejaka nova pointa v tomto nekonecnom pribehu? Co si este vymyslis? Kurna, tak nepokrstite, oznamte, ze ste pokrstili, dostanete auto a vsetci budu spokojni. Az do chvile ked bude treba dat dieta na prve svate prijmanie, potom zacne cirkus zas, len neviem co vam potom ten farar z rodiny prislubi.
Normalny farar slubuje vecnost po pravici Panovej, vyhraza sa vecnym zatratenim a ohnom peleknym ale tento tu je nejak materialisticky zalozeny😀 Ale kazda ovecka sa pocita a za snahu bude urcite raz oceneny
@viestta Preco mi nemohli dostat od rodinneho prislusnika (farara) auto? Je to clovek, ktory mohol zdedit majetok po starych rodicoch, tak im chce darovat. Co furt sa navazate do fararov! Radsej nech to daruje tym, ktory to potrebuju.
@anonym_autor muz vyzera na klamara, treba mu to napisat na papier tak jasne, ako sem, a nechat mu ten papier a odist na par tyzdnov k rodine, ku kamaratke, do hotela, rozmysliet si poriadne co dalej.
Krst v biblii vobec nebol prikazany detom. tesne po Jezisovej smrti sa krstia predovsetkym dospeli v biblii, ktori sa o tom sami rozhoduju.
Preco vobec deti krstit v prvom rade, je to len tradicia ktora nema moc zmysel, pokial nechce clovek fakt ze velmi uzko suvisiet s cirkvou a pracovat v nej.
Syn bude mať 6 rokov, nie je pokrstený. Dáš mi kontakt na toho vášho farára? Nové auto by nám bolo. 😇
@anonym_autor nie je pekné, že chce klamať. Zamotá sa do klamstiev a potom čo?
@anonym_autor chorá určite si, asi preto “sa tvári” že nechce ďalšie dieťa 😅🫣
@viestta Preco mi nemohli dostat od rodinneho prislusnika (farara) auto? Je to clovek, ktory mohol zdedit majetok po starych rodicoch, tak im chce darovat. Co furt sa navazate do fararov! Radsej nech to daruje tym, ktory to potrebuju.
@spongebob1 pretoze je to podmienene krstom dietata co je viac menej vydieranie a proti zasadam akejkolvek cirkvi ;) keby im auto chcel dat da im ho bez toho aby museli davat krstit ci klamat o krste
Tak choď k svokre s povedz že žiadnu sociálnu fóbiu nemáš a že dcéra pokrstená nie je. Že muž klame len kvôli autu
@spongebob1 je uplne jedno kto by podmienoval darovanie cohokolvek tym, ze daju pokrstit dieta. Taky clovek by konal proti postulatom viery. Ci by to bola svokra, babicka alebo hoc aj farar. A zo, ze to je farar a uchyluje sa k takym neetickym postupom, ktore popieraju to co cirkev kaze je to to horsie a do neba volajuce. Ak si nepochopila o co ide, a z celeho toho si si vypichla len to, ze sa jedna o farara a to ti oci kole, to nie je moj problem.
Ak by si sama farárovi oznámila, že si krst nepraješ a svojej svokre povedala, že ti nie je príjemné s ňou tráviť čas, mala by si o starosť menej. Čo posielaš muža, ešte takto defektného, aby to vybavil za teba? Si matka, každú chvíľu budeš riešiť nepríjemné situácie, na ihrisku, v škôlke a pod. Treba sa vedieť postaviť sama za seba a svoje dieťa.
@spongebob1 pretoze je to podmienene krstom dietata co je viac menej vydieranie a proti zasadam akejkolvek cirkvi ;) keby im auto chcel dat da im ho bez toho aby museli davat krstit ci klamat o krste
@ukgirls Ale autorka nikde nepíše, že príbuzný - farár podmieňuje dar krstom. Ona predpokladá, že po čase na to môže dôjsť reč, resp. pociťuje záväzok voči darcovi, ktorý si premieta do podoby krstu.
Autorka, prekonaj svoju nechuť k manželovým príbuzným (zrejme tam aj tak nechodíš len pre to, lebo sa obávaš, že sa Ťa budú pýtať na krst dieťaťa) a choď tam (ideálne pri nejakej rodinnej príležitosti, kde sa stretne veľká časť jeho príbuzných) a hneď na úvod zahlas: "Dieťa nie je pokrstené a ani nebude. Je to moja vôľa a tak to ostane. Nemení na tom nič plač babky ani žiadne auto." A manžel už nebude môcť klamať o krste a Ty máš "vyriešené".
manzel je nevyzrety jedinec. Nevie sa postavit za seba, za teba, za vasu rodinu. Doma ti bude tvrdit ano, a ked dojde na lamanie chleba, tak sa rozstrasie ako maly chlapec. Znakom dospeloste je aj vediet povedat NIE. Aj rodicom, aj fararovi aj hocikomu inemu ak sa jedna o veci, o ktorych sme presveceni, ze sa nejedu pre nase dobro. V nasej spolocnosti je jaksi zauzivane, ze ak nesuhlasime s nejakym nazorom, tak sa automaticky nenavidime. Lenze aj ludia s opacnymi nazormi sa mozu mat radi, ale to by museli mat v hlave veci spravne zrovnane. Tvoj muz sa boji, ze ho rodiacia nebudu mat radi, ak pojde "proti nim". Takze uz vies akeho mas muza, neda sa na neho splahnut. Co teraz urobis?

kde farari kupuju auta za krst??? dam pokrstit celu rodinu vratane zvierat ...