Muž ma “deptá“
Ahojte , neprišla som si sem pre radu ale skôr sa len vykecat , dostať to zo seba a prečítať si pohľad nezainteresovaných žien. Ide o to že muž mi kupil auto . Respr kupil rodinne auto koli dietatu a celkovo aby som mala auto aj ja , keďže bez auta sa s dieťaťom nepohnem a stále som bola odkázaná na neho . Neberiem to tak, ze to auto je moje , je to naše auto kupil ho muž ale proste kupil ho najmä pre mna , koli mne keďže on svoje ma. Keď je dieťa v škôlke tak skoro každý den som niekde preč ( bud mám svoje aktivity , alebo idem do obchodu alebo za kamoskou , cez víkend zas jazdím s malou na vzdialene ihrisko keďže pri dome nemáme atd ) a problem je v tom ze muž mi dava najavo ze sa mu to nepáči , ze si každý den chodím kade tade , proste mi dava pocítiť akoby som si auto privlastnovala a ja mám potom vôbec stresy kdesi ísť lebo už sa citim akoby som isla na cudzom požičanom aute. Vkuse ma psychicky terorizuje ze stále kdesi na tom aute chodím , už som mu aj odovzdala kľúče a dal mi ich naspäť ze nemam vymýšľať . Keď som mu povedala ze teda pôjdem do prace a našetrím si a kúpim si vlastne auto a nikto mi nebude vyčítať ze niekde chodím , tak to zamietol pretože do roboty ma nepustí ze finance to nepotrebujeme ze radšej nech som doma . A najmä mala v lete škôlku nemá takze by nemal s nou kto byt keďže ma manžel firmu a je preč od rana do večera . Mna toto stresuje keď ma stále nejaké poznámky ohľadne auta a dava mi tým pociťovať ze to auto vlastne nie je moje , ale pritom ma ani nepustí do prace aby som mohla mat vlastne peniaze a nie byt len odkázaná na neho . Potrebovala som sa len vykecat 🥴
Nuz, velmi rychlo by sa pan odo mna dozvedel, ze este raz pipne o aute, odchadzam do roboty a on si moze auto strcit za klobuk. Nie som muzov majetok a ked ma problemy s doverou moze ich riesit si svojim psychiatrom, nie so mnou.
Pozri sa ste manzelia, to auto je Vase a nie jeho.
Ale moj ex, bol taky isty, ja som kupil, ja som zarobil...myslela som si, ze ked si najdem pracu bude to lepsie. Nebolo, posmieval sa mi lebo on zarabal 4x viac ako ja, ale ak mate doma skolkara ste radi ak najdete taku pracu od 08.00-16.00
On pracoval v zahranici, ja cely tyzden sama na vsetko.
Nechaj si auto, mas nan pravo. Porodila si mu dieta do p.ce! A chod pracovat aj ked len na 1/2uvazku, aby ti po case nemohol vytknut, ze len on zaraba. Po čase to bude podla mna horsie, ak nepojdes pracovat, o 10 rokov kde sa zamestnas?
Aj ked na 1/2uvazok sa zamestnas, nebudes uplne mimo pracovneho trhu a budes mat aj vlastne peniaze.
Takto ked budes pracovat, aspon nebude mat nad tebou taku kontrolu a moc.
Veď si normálne sadnite a vykomunikujte. Môže to byť chuj, ktorý chce sledovať každý tvoj krok a v podstate miluje, keď ťa môže zdrbať. Alebo mu len môže vadiť, že chodíš autom príliš často 🤷. Tak mu vysvetli - malú do škôlky - 5x2 jazdy týždenne. Do obchodu - 3x1 jazdy týždenne. Fitko 2x1 jazda týždenne. Atď. A nech ti povie, ktoré veci mu z toho vadia. Moc často nakupuješ? Ok. Môže nejaké nákupy prevziať on, aby si teda až tak často nenakupovala? Môže trebárs vziať ráno on dieťa do škôlky, aby si teda ty "ušetrila" polovicu týchto jázd? Atď. Proste si sadnite a hľadajte kompromisy. Čo je pre neho ok a čo sa mu zdá zbytočná jazda. Ťažko tu usúdiť, či chce, aby si bola na ňom úplne závislá a jemu potom robí radosť ťa deptať (trošku mi to tak príde skrze tú prácu, ktorú ti "zariadi"). Alebo mu jednoducho vadí, že každú chvíľu nádrž prázdna 🤷.
mate dieta, ste rodina.. ci uz ste manzelia, alebo nie.. z pohladu zakona to sice to iste nie je, ale z normalneho pohladu je to jedno, ci to mas potvrdene na papieri, alebo nie, ze si jeho zena, ked spolu zijete a mate dieta..
takze by si to tak mala zacat brat.. ze ste rodina a v rodine su veci spolocne.. aj financie su spolocne.. peniaze nie su len jeho, lebo ich on zarobil, su aj tvoje, aj ked nezarabas a si doma - staras sa o spolocnu domacnost, o dieta - to je tiez praca, aj ked za nu neberies plat, tiez je to tvoj 'vklad' do rodiny.. takze ziadne moje auto, tvoje auto, vraciam ti kluce od 'tvojho' auta, ktore si mi dal a idem si do roboty zarobit na 'svoje' auto - takto sa uvazuje, ked kazdy zije sam a nie v rodine.. pokym nezacnes takto uvazovat a brat sa ako pravoplatny a plnohodnotny clen rodiny, aj ked nezarabas peniaze, dovtedy sa v tej rodine nebudes citit dobre.. a muz bude moct tebou 'zametat' a ty sa este budes citit previnilo, blbo, alebo ze by si si vsetko mala 'zasluzit' a odpracovat.. no bieda, co ti poviem
@beata_k Presne tak, aj ja si myslím, že problém nie je auto, ale to, že autorka behá kade tade...možno predtým sedela doma, lebo auto nemala, všade ju vozil muž, aspoň takto spolu nejaký čas trávili...teraz auto má, doma nie je, ...myslím, že práve toto mu vadí...žiarlivosť...už len to, že jej nedovolí pracovať je podľa mňa žiarlivosť...a nie, že nemusí, lebo financie majú...
O rok ti otvori nieco vlastne? Teraz ti vycita auto a potom ti bude vycitat,ze vdaka nemu mas nieco otvorene. Postav sa na vlastne nohy,nespoliehaj sa na muza,lebo zle dopadnes. Zarob si sama,snaz sa sama o pracu.
Ty si jeho majetok? Ostane nebudem komentovat, ale "nepusti ma do roboty" a "otvori mi nieco nove" jednoznacne hovori, ze si ta drzi v zlatej klietke a povoli ti len to co on uzna za vhodne. Aj o tom pouzivani blbeho auta rozhoduje. Zaparkovala by som mu auto pred barak a zariadila sa po svojom. Nech sa s nim zadrhne.
Žiarlivý manipulátor ,chce ťa mať v klietke .A nie aby si chodila kade tade ..závidí ti ,vráť mu auto a chod do práce.Hádam si nenecháš diktovať ,čo ti pánko povie ,budeš ako poslušný psík .Chod robiť ,kde chceš ty a nie čo ti on nadiktuje a kúp si auto a môže si trhnúť nohou .
@zoro9836 nie tak to vobec nie je myslene. nechcela by som byt zavisla od dovrsenia dospelosti na nikom. mam nadstandardne vztahy s rodicmi, manzelom aj svokrovcami napriek tomu by som sa nikdy od nich nenechala vydrziavat ani by som sa dobrovolne na nikom z nich nestala zavislou a to nie len preto ze sa nieco pokazi v zmysle rozvodu alebo hadky - (hoci ako denne sam vidis na konovi situacia je to dost casta) ale moze nastat choroba, smrt cokolvek. je dobre byt skratka samostatny a dokazat nejake veci sam. posuva nas to rozvija nas to a navyse pre vztah je doslova prospesne ked nie su na sebe zavislaci. a aj pre jej uvedomenie si vlastnej sebahodnoty. miliony zien denne za svoju nezavislost bojuju, nam ju uz vybojovali a pozri stale su niektore zeny dobrovone zavisle a po rokoch sa nestacia divit. da sa tomu predist ale potom pride niekto s takym mudrym postrehom ako mas ty a vklada tuto osvietenu myslienku. ano vzdy sa moze nieco pokazit. kazia sa veci, vztahy, atd. nie je nic zle na tom mat to na pamati. predislo by sa mnohym depresiam, problemom a zufalstvam. to ze som samostatna neznamena ze manzelovvi nedoverujem. ale zas ani nie je pre mna modlou ktorej uplne nekriticky verit budem. clovek si nemoze byt mnohokrat isty ani sam sebou. pride nejaky zlom ktory spusti psychicke problemy a je vymalovane. nevies to ovplyvnit a napriek tomu to ovplyvni nie len cele tvoje bytie ale aj bytie tvojich blizkych. nepredvidatelnych udalosti je more.
Sme manželia . Neflakam sa kade tade . Tie denne vyjazdy sú s malou do parku keď nie je v škôlke , alebo nákupy do supermarketu ktorý je tiež mimo , alebo fitko ktoré mám ako svoju aktivitu mimo manžela a dieťaťa keďže aj ja sa potrebujem socializovat . O ekonomiku nejde toto mu nevadí , sam beha autom každý den . A áno chce mi otvoriť nieco vlastne čo vie že by ma bavilo keďže nájsť prácu v dnešnej dobe a za dobre peniaze vsetcia viete že neni take lahke . Nechce ma niekde nechat drieť za pár peňazí keď sam je úspešný podnikateľ a je to zbytočne aby som niekde robila za napr 800€ keď mi môže otvoriť nieco vlastne na čom viac zarobím a navyše ma to aj bude bavit .
Tak to vyzera, ze si spokojna so vsetkym okrem tych vycitiek za prejazdeny benzin. Tak ked si spokojna, nemusis nic riesit. Tu trosku frflania bud vydrzis alebo obmedzis svoje jazdenie na nevyhnutne veci a zvysok pojdes peso.
Ako si mozes auto privlastnovat? Vsak on ma asi vlastne. Normalne by som mu povedala, ze este raz pipne o aute a idem do roboty a moze sa o malu starat on.
k tomuto len jedno: zivot je ako cukrova vata, len nesmie prsat. furt opakujuca sa vec a ludia sa stejne nikdy nepoucia z chyb inych. stacilo by to tu sem tam prebehnut otvorenymi ocami. ta mantra : mne sa toto nikdy nemoze stat je najmylnejsia vec na svete.
Ty máš muža, akého sa mne nepodarilo stretnúť za celý život a ešte sa sťažujes. Všetko ti dá, auto, práca, peniaze, môžeš si dovolit mat dieta a starat sa on a nie si spokojná. Tak si mala ostať sama a všetko si zabezpečiť uplne sama, keď je to také hrozné. Koľke zeny si musia poradiť samé.
ty ho beries ako svojho tutora, tak sa potom nediv, ze sa k tebe aj tak chova.. nedokazes si aspon preformulovat myslenie a pristup miesto 'otvori mi nieco vlastne' na 'ja si s jeho pomocou otvorim nieco vlastne'? vyjadrujes sa, jak keby si bola patrocne decko, ktoremu tatinko kupi zmrzlinu a babiku
Kedze pises, ze autom chodis denne a riesis si svoje veci tak je to fitko, s dietatom park (ked nie je v skolke) a nakupy do supermarketu. Jedine fitko mi vychadza ako denna zalezitost. Nehovorim, ze sa flakas… ale ak su toto jedine aktivity, tak to auto nepouzivas vela. A vobec nie denne (ak neratam odvoz z a do skolky). Bud to on berie extremne alebo je toho viac a kym je v praci a mala berie to tak ze sa “flakas”. Nevravim ze nesmies nikam chodit alebo co ale mozno mimo aktivit ako fitko a nejake stretnutie s kamoskou kde tu mu mozno pride moc
Prepač ale prideš mi ako rozmaznana fiflena ktora ma muža čo ju zabezpeči a nemusi nič robit,ty by si ani za tych 800e robit nešla mimochodom na SK za take prachy robi pol Slovenska len čakaš kedy ti muž zas niečo otvori kde by si nemusela tažko robit a predpokladam že okrem toho fitka chodiš ku kaderničke,kozmetičke , a ešte neviem kde lebo sa nudiš kym je dieta v škôlke,inač aj mne kupil muž auto a nie lacne a nikdy mi nepovedal ani slovkom že na nom beham a jazdim každy den do prace a idem kde chcem a on mi povie maš vodičak maš auto sadni a chod a ešte mi plati aj servis takže chyba bude niekde uplne inde 🙉
na potulky kade tade ? A ty si nejaké nesvojprávne dieťa, ktoré nemôže chodit kam chce ? čo koho do toho doprdele ? aj vy čo tu niektoré píšete že jemu sa to nepáci. no tak to by mne niekto skusil vyčítať že chodím denne autom 😀
a ty si čo za husku, že sa necháš takto vydržiavať ? on Ti nedovolí ist do roboty ? tebe to vyhovuje že si jeho pes ? bože vy ste niektoré na tom fakt hrozne. jak naprogramovane umelé inteligencie. ved rob a ži tak, ako chceš. tebe nemá on čo kázať, prikazovat, zakazovat, určovat kam a kedy pojdes
@banderaska29 Podľa mňa on rozmýšľa normálne, aby jeho žena nemusela zbytočne otrocit niekde, tak on jej to radšej zabezpečí. Ona sa môže starať o dieta a moze mat aj prácu snov, tak načo by otrocila niekde a dieťa dávala opatrovateľkam.
Bez auta by si sa s dieťaťom nepohla? Počula si o tom, že na svete sú aj ženy, dokonca matky, ktoré nemajú auto a chodia s deťmi kade tade? Zááázrak, že? 😀 Po tejto vete čo si zadrela by ma zaujímalo kde je pravda a čo by k tejto téme povedal tvoj manžel....
@vroni Ale ona nepíše, že by jej to zakázal, ale ze sa tak vyjadril, že si neželá, aby išla pracovať, aj to len ten jeden rok, kým je dieťa malé. Po tom jednom roku, jej chce poriesit prácu. Čiže on jej nezakazuje celý život pracovať a byt iba doma. On jej ponúka najlepšie riešenie v tej ich situácii.
@jsbb to ze si vies zabezpecit veci sama a aj si ich zabezpecujes ti dava obrovsku slobodu a ani si to len neuvedomujes. vo chvili kedy ti bude niekto zabezecovat veci bude mat zaroven nad tebou aj moc. niekto ju zneuzije niekto nie ale skor ci neskor sa moze nieco stat o zabezpecenie prides a si v prdeli. niekto sa z toho spamata niekto nie.
@pralinka25 Ja som si zabezpečila aj si zabezpečujem všetko sama, ale nemám partnera, nemám lasku, nemám deti, lebo to už by som sama nezvládla. Otázka je co je lepšie ci zivot bez lasky, bez detí, ale akože mat slobodu a zabezpečovať sa sama, alebo si život užívať s manželom, ktorý ju zabezpečí a ona ma čas na detí napríklad. On jej nezakazal prácu, ale ze ma ešte rok pockat a potom to budú riešiť.

A nie je domased, že nechápe časté chodenie mimo domu? Alebo naopak ti nezávidí, že môžeš chodiť kam chceš?
Na rovinu sa ho spýtaj, aké chodenie autom mimo by bolo preňho ok a uvidíš, čo povie.