Muž ma “deptá“
Ahojte , neprišla som si sem pre radu ale skôr sa len vykecat , dostať to zo seba a prečítať si pohľad nezainteresovaných žien. Ide o to že muž mi kupil auto . Respr kupil rodinne auto koli dietatu a celkovo aby som mala auto aj ja , keďže bez auta sa s dieťaťom nepohnem a stále som bola odkázaná na neho . Neberiem to tak, ze to auto je moje , je to naše auto kupil ho muž ale proste kupil ho najmä pre mna , koli mne keďže on svoje ma. Keď je dieťa v škôlke tak skoro každý den som niekde preč ( bud mám svoje aktivity , alebo idem do obchodu alebo za kamoskou , cez víkend zas jazdím s malou na vzdialene ihrisko keďže pri dome nemáme atd ) a problem je v tom ze muž mi dava najavo ze sa mu to nepáči , ze si každý den chodím kade tade , proste mi dava pocítiť akoby som si auto privlastnovala a ja mám potom vôbec stresy kdesi ísť lebo už sa citim akoby som isla na cudzom požičanom aute. Vkuse ma psychicky terorizuje ze stále kdesi na tom aute chodím , už som mu aj odovzdala kľúče a dal mi ich naspäť ze nemam vymýšľať . Keď som mu povedala ze teda pôjdem do prace a našetrím si a kúpim si vlastne auto a nikto mi nebude vyčítať ze niekde chodím , tak to zamietol pretože do roboty ma nepustí ze finance to nepotrebujeme ze radšej nech som doma . A najmä mala v lete škôlku nemá takze by nemal s nou kto byt keďže ma manžel firmu a je preč od rana do večera . Mna toto stresuje keď ma stále nejaké poznámky ohľadne auta a dava mi tým pociťovať ze to auto vlastne nie je moje , ale pritom ma ani nepustí do prace aby som mohla mat vlastne peniaze a nie byt len odkázaná na neho . Potrebovala som sa len vykecat 🥴
@pralinka25 ona nepise, ze by to nezvladla s detmi, ale ze deti si sama neurobi.. aj ked niektore super zeny zvladnu aj to, ze.. zaplatia si spermie z banky, naco chlapa, vsak to dam aj sama a budem aspon slobodna.. pekna iluzia slobody.. ale kazdy ma, ako si dovoli
Benzin je drahy v dnesnej dobe
@jsbb, zena, ty netusis, o com tocis. On si nezela, ona nepojde. On jej vybavi, tj. bude robit to, co jej On dovoli. Ty si silna, samostatna zena, ktora zvladne cokolvek. Len si smutna, ze zvladnut musis. Ona je v pozícii babky, kde za nitky taha niekto, kto sa rozhodne podla seba. To by si chcela? Ja teda nie. Najst dobreho partnera je ako vyhra v sportke, niekedy sa podarí. Ale radsej sama, nez si zavesit na krk zleho.
@reanda tak som to nepochopila, priznam sa citala som na jedno oko pri peceni lievancov. no to je fakt ze zabezpecit si deti sama je uz trochu cez.
@vroni Ona vôbec nie je v pozícii bábky. Ona si to sama vybrala, keď sa vydala a mala s nim dieťa. Mohla ostať slobodná a bezdetna a zabezpečiť si všetko sama. Problém je v tom, že Ona a jej muž, maju rozdielne názory na situáciu. Kým ona chce pracovať, jej muž chce, aby počkala. Tej jej muž nerozmýšľa zase az tak od veci. Nech teda ide pracovať, ostane sama a nech sa aj zabezpečuje sama. Zistí co to obnasa. A nikdy ju nenapadlo, že keď toľko chodí autom, tak jej muž sa o ňu proste bojí? Vôbec to nemusí byť obmedzovanie
Vyhrala muza v lotérii, len ešte o tom nevie.
Ja navrhujem autorke tohto príspevku, aby sme sa vymenili. Ja budem žiť podľa jej muža, lebo podľa mňa má správne názory jej muž. A autorka nech ide ihneď do roboty a nech si všetko zabezpečuje sama :D
@jsbb keď sa tá vyhra v lotérii rozhodne, že ju vymení za mladší model, čo jej zostane?
@lady_hurts Ostane jej polovica z BSM
@lady_hurts Ostane jej tiež dobre výživné, keďže jej muž dobre zarobí. Takže s holým zadkom nepôjde.
@jsbb keby to bolo také jednoduché, tak by na tomto fóre nevyplakavali ex-ky podnikateľov.
@lady_hurts presne. tolko tem co je tu presne o tomto a stale to niekto nevidi. BSM vobec nie je take jednoduche ked je chlap sikovny a vyzivne to iste.
@jsbb keby si videla kolko zien nedostane od otca deti ani cent a pritom ma penazi kopec. vsak tu citaj tie temy. otvor oci lebo s tymto naivnym videnim raz niekomu pekne naletis.
@jsbb, prosim ta, sa zobud. Mas predstavy ako naivna patnastka. Ze polovica BSM. Ked je pan podnikatel co len trosku "sikovny", bude ta polovica BSM predstavovat minusovu sumu. A ona po 40, bez prace a praxe a pan si nastahuje k sebe novu naivnu hus, ktoru "zabezpeci". Áno, nemusi sa to stat, ale zit s tymto rizikom by co len trochu mysliacu zenu uspokojovat nemohlo.
Autorka: Ale vieš o tom, že žiješ v toxickom vzťahu, že? A teraz konkrétne- do práce ťa "nepustí", pretože potrebuje mať nad tebou kontrolu. S veľkou pravdepodobnosťou sa to nezmení ani o rok. Rovnako otvorenie vlastného biznisu bude fungovať ako kontrola (nebudeš mimo jeho dosahu a môže si ta kedykoľvek skontrolovať - fyzicky, ekonomicky, sociálne...). A k autu: Je to manipulatívna technika, keď ti takáto osoba povie dve protichodné informácie, ktoré máš spraviť. Dostaneš auto, ale k nemu každý deň výčitky, že na ňom jazdíš (toto máš zjavne doma ty). Alebo iný príklad, muž chce, aby si zarábala peniaze, lebo veď on ťa nebude živiť celý život, ale zároveň ti dá XY dôvodov prečo do tej práce ísť vlastne nemôžeš. Alebo ti povie, že varíš veľmi dobre, ale reálne sa vždy ide najesť k mame alebo si kúpi bagetu, tak, aby si to ty videla. Keď sa ohradíš, že veď si varila, odpoveď teraz mám chuť na maminu stravu/na bagetu...(pozor! nejde o jednorazovú akciu, toto ide cielene dlhšie/pravidelnejšie). A čo máš spraviť? Nepristúpiť na jeho hru. Príklad: "Vkuse ma psychicky terorizuje ze stále kdesi na tom aute chodím , už som mu aj odovzdala kľúče a dal mi ich naspäť ze nemám vymýšľať ." Kľúče si nemala zobrať späť a povedať "Bude to takto lepšie pre obe strany. Bez emócie, nahnevanosti, urazenosti. Iba fakty. Bez vysvetľovania. On bude "spokojný", že nikam s autom nechodíš, ty budeš spokojná, že nebudú výčitky ohľadom auta (budú iné, ale to je už iná debata).
Ako dlho ste spolu? U teba je to ako cez kopirák môj príbeh. Ja som s mojím už 18 rokov, mne tiež nasluboval, ze mi niečo otvorí a doteraz nič nemám, dve deti a zakaz pracovať, uplne závislá na ňom, bez peňazí, bez sebaúcty, kontroluje všetko. Spamätala som sa ale rozbeh bude oveľa ťažší po toľkých rokoch.
@jsbb muza by vyhrala v loterii, keby jej tie veci zabezpecoval s laskou a rad a respektoval pri tom uplne jej osobnu slobodu.. tuna to vypada, ze to tak nie je.. aj ked to tak moze len vypadat, lebo z jednostranneho opisu sa tazko da presne urcit , co je pravda a autorka je tiez dost mimo 'normal' vo svojom pristupe.. lebo ak je jej muz manipulator, ona musi byt schopna sa dat manipulovat a to 'zdravy' clovek nie je, aspon nie dlhodobo
a ty by si tiez dost potrebovala zmenit pohlad na vec, lebo inak zostanes bez partnera, alebo presne natrafis na dakeho chumaja tiez
@jsbb no lebo si samostatna a vsetko zvladnes sama, tak si ideal pre leniveho, co sa rad necha zabezpecit sam.. a zas ti, co su zabezpeceni z teba mozu citit, ze to zabezpecovanie beries ako bremeno, ktoreho by si sa najradsej zbavila tym, ze im ho hodis na krk.. treba to cele posunut do inej roviny.. co sa vztahu tyka, sustredit sa skor na ine veci, ako na to, kto koho, cim a ako bude zabezpecovat.. a co sa tyka zabezpecovania, spolahnut sa na ine zdroje, ktore sa o teba postaraju a potom to pre teba nebude bremeno, ci uz to budes robit sama, ci niekto iny - ono je to v podstate jedno, kto to robi.. ty mas svoj vnutorny zdroj sily, ktory sa o teba stara.. a moze sa starat roznymi sposobmi a ked ho nechas a nebudes mu pchat do toho prsty, tak sa vzdy postara dobre
@jsbb ja som si mojho brala ked nemal nic max tak sny. mala som vlastny byt a zarabala som viac ako on. ale zas nebol nikdy lenivy a vzdy bol ctiziadostivy. po piatich mesiacoch ma vzal prvy krat k moru a platil to on vratane nakupu plaviek kufrov atd. vedela som ze lakomy ani neschopny nie je. dnes je to samozrejme uplne naopak (teda nema vlastny byt. dom mame spolocny) tiez mi povedal ze ked chcem kludne mozem zostat doma alebo mi da nejaky fiktvny job. tak to teda ani nahodou. nemam teda pracu snov a nemozem povedat ze by som si isla nohy kazde rano lamat ale aj tak chcem mat nieco samostatne.
ja som chlapa ktory sa o mna postara nikdy nehladala. ja som vzdy hladala niekoho s kym bude sranda, na koho sa da spolahnut a kto vie co v zivote chce.
ale inak v tomto ma @reanda pravdu co napisala v prispevku Dnes o 13:44
Mna picne, ze otvori mi, co ma bude bavit... no, neviem, cele nerealne, alebo, ak je to pravda, tak si hlupucko naivna a zijes v zlatej klietke s manipulatorom v patach
Ja tu niekedy fakt ziram, ako žijú iní ľudia... ale uz rozumiem tým prazdnym butikom, kde nikto nepachne ako je deň dlhý. Manžel im niečo otvoril.
Ja si myslím že mu nejde o auto ale o to že niekam chodiš a boji sa kde a skym len to neda najavo …
Uff… no ja s mojou povahou by som s povahou tvojho manžela vydržala max 2-3 mesiace 😀 neznasam, keď sa ma snaží niekto obmedzovať, komandovať, dávať mi najavo na čo mám a na co nemám a akú prácu by som mala vykonávať podľa danej osoby (poznám svoje limity) a ešte do toho, aby som bola tomu človeku zaviazana, pripadne mi nič neostalo - lebo ako mi niečo otvorí, keď si pár krát otvorím hubu, tak mi potom rýchlo aj zatvorí, mna vypoklonkuje a nahradí nejakou novou naivkou. Neznasam byt od niekoho závislá po finančnej stránke, kľudne by som radšej išla niekam aj za tú minimálnu mzdu a pomaly sa vypracovala, vzdelávala a robila si rekvalifikácie ako byť na hocikom závislá a stratila tým svoju nezávislosť a slobodu a bála sa ozvať. A už vôbec nie som ten typ človeka, ktorý by išiel robiť nalinajkovanú prácu niekym iným, už len to znižuje sebavedomie, že ja sama na to nemám, nemám tie schopnosti si sama niečo vybojovať, ale niekto iný to robí za mna, robí ma neschopnou. Radšej za 800€ ale mojich niekde vo firme a mám nezávislosť a viem, ze ja som si vybudovala a mám na to ako podnikateľka, ktorá je úplne závislá od manžela, ktorý vložil kapitál, dávame si minimálne odvody ako skoro každý podnikateľ, (lebo tu podnikatelia fungujú - nech druhí vidia, ze na to mame a keď príde dôchodok, tak potom plaču, s tými ich biednymi odvodmi, lebo si mysleli ako odrbu štát) a na staré kolena plaču, pripadne, keď chcú hypotéku, že banka neschválila, lebo legálne nemám ani dostatočný príjem vdaka rôznym kompenzáciám. No, moja cieľavedomosť, samostatnosť a sebaúcta sa nedá kúpiť a neurčujú ju ani peniaze, aby mi ju niekto zobral, lebo budem mat o 500-1000€ viac.
A mozno mu len vadi, ze chodis kade tade a doma bordel, prach, nenavarene, nepoprate, neozelene...pricom primarne koli dietatu a domacnosti si asi doma a nepracujes ( lebo ved aj o to sa niekto musi starat). Neda sa stihat aj mat obriadenu komplet domacnost aj byt niekde vonku s detmi, na nakupoch, vo fitku u kamosiek a pod. Tot, len taka uvaha. Mozno to nie je vobec tvoj pripad a stihas popri aktivitach v pohode aj domacnost. Ja len ze mozno nejde o samotne auto.
Tak toto nie je len problem s autom, to je vacsi problem "zakazal mi ist do prace" "otvori mi nieco vlastne". A ked ti on otvori nieco vlastne tak sa ti do toho nebude miesat? Pochybujem o tom. Neviem ake mas povolanie alebo vzdelanie, ale najdi si pracu, na ktoru nebude mat ziadny vplyv. Je jasne, ze ta chce mat pod kontrolou.

@jsbb mas to postavene ako ciernu a bielu. preco by si to nezvladla aj s detmi. kolko mas rokov. ja neviem mas to nejake pomotane. mozno vela romantickych knih a filmov. precitaj si toto forum a uvidis realitu.