icon

Muž má peniaze, ja nič a čakám druhé dieťa

ooevelin
20. aug 2022

Muž ma všetky majetky napísané na seba byty, pozemky, domi auta. Keďže pracuje iba on ja sim na materskej . Niesme zobratý .
Ja som pracovala klasicky plat ženy admin. teda som si toho v živote nevedela vela kúpiť.
Čakáme druhé dieťa a jeho reakcia nebola pozitívna.
Bojim sa že ak raz s detmi zostanem sama budeme bez ničoho .
Rozmýšľam čo robiť ako sa zabezpečiť do budúcna .

ooevelin
autor
Autor odpoveď zmazal
nikpa
20. aug 2022

@ooevelin kus chrapuna, neviem či si posledných 10 rokov spala a ešte si s ním ďalšie dieťa spraviť... 🤦 Keď si vedela aký je, mala si sa po prvej materskej vzchopiť a postaviť sama na vlastné nohy, nájsť prácu a snažiť sa ako tak zabezpečiť. Možno by si nenadobudla to čo on ale určite lepšie ako situácia v ktorej teraz si. Lebo keď si on zmyslí, že ti zbalí jednu igelitku vecí a vymení zámky tak si môžeš ísť pískať.

syslik81
20. aug 2022

no priatel ma pravdu . je to jeho .. o vas sa zrejme stara.mate jest kde byvat ..ale ty si neprispela do toho aby tie majetky mal.. pracujes v spolocnej firme? prispievas financne? keby ste manzelia ide to do rodiny ale manzelia nieste .. hold mala si to riesit pred 10 rokmi .. kazdopadne uz je neskoro .. ak nieje chrapun napise nieco aspon na deti .. neviem kolko toho ma a ani ci dieta je chcene ci nehoda.. svadba moze byt aj skor na matrike len medzi vami ..ale majetok nou aj tak neziskas-je pred manzelstvom ... sadnut si s nim a skusit sa rozumne porozpravat .. nie ze chces ty ..ale pre deti

anshelia
20. aug 2022

@ooevelin on chcel 2 dieťa? A ty si pri tom nebola? Keby ťa naozaj ľúbil, nosil by ťa na rukách a v jeho činoch by si to cítila. On ťa možno má istým spôsobom rád, ale neľúbi ťa. Berie ťa ako matku dieťaťa, kuchárku, upratovačku... Ale na jeho mieste určite neprepisujem nič so svojho majetku na svojho spolubývajúceho.

miadi
20. aug 2022

A ako otec je dobry ? Stara sa o dieta venuje sa mu ? Vies dalsie dieta je tiez velka zmena a stres pre dynamiku rodiny. Ak snim ako otcom nie si spokojna pri 1 dietati pri 2 to bude este horsie. Deti nie su lepidlo vztahu deti su skor skuskou vztahu.. nieco nebude u vas teraz v poriadku ked az teraz o tom rozmyslas co bude..

akbara77
20. aug 2022

@ooevelin manzelstvo je len papier,nie?

majah212
20. aug 2022

ja sa nestacim cudovat nad niektorymi komentarmi - akoze chlap si zarobil, tak je to jeho? ved ta zena bola pri nom, spolupomahala vytvarat prostredie, podmienky na zivot, deti, pokojne prostredie, kam sa manzel vracal z prace, spolocne tvorili "buducnost" - to neni o tom, ze ja ja ja som zarobil a ja velkomozny ti dovolim byvat v mojom. Tak si to mohli vymenit, zena odrodi, odlozi dieta muzovi a zena ide budovat karieru a zarabat peniaze, chlap bude doma, starat sa o deti, "jej" zadok a ona mu mozno dovoli potom byvat v jej byte... Ak to nadobudli spolu, je to ich, ak to chlap nechape, tak je to kus vola. ak to boli majetky jeho este pred tym ako zacali spolocne zit, tak to je ine (i ked mnoho muzov prepise napr. cast majetku na zenu a pod.).

sasa1310
20. aug 2022

@ooevelin no však má pravdu, že majetok je len jeho. Ako vidíš sobášny list nie je len taký obyčajný papier

kulumulu123
20. aug 2022

@maria39 2 deti 👏👏

sasa1310
20. aug 2022

@majah212 no čuduj sa svete, tak to je to z právnej stránky

abbey1
20. aug 2022

@ooevelin Prečo si s ním 10 rokov a prečo s ním čakáš už druhé dieťa?

lenvam
20. aug 2022

@maria39 lebo ma peniaze

babovka2321
20. aug 2022

@majah212 preto sa deti rodia manzelom, nie priatelom.

miadi
20. aug 2022

No nic po rozmyslaj o vasom vztahu a popracuj na nom ak ti za to stoji .. a svadbu mozete mat aj 3m po porode babka podrzi babo 😉ani party nemusi byt staci aj na urade sa zobrat ., tahat ho k notarovi ked on nechce je zbytocne a mission impossible..

majah212
20. aug 2022

@sasa1310 ja sa necudujem, z legislativneho hladiska to chapem ;) cudujem sa nad komentermi, z ktorych vyplynulo, ze zena je na peniaze....

lasoli
20. aug 2022

@ooevelin tak si zacni celu,svoju matersku odkladat,nech uplne vsetko financuje on a ty za 3 roky si aspon nieco usetris.
No a za tych 10r kebyze ste manzelia uz by si na nieco mozno mala narok.Ale to je ejdno,teraz len odkladaj ,rob si ore istotu rezervu.

majah212
20. aug 2022

@babovka2321 a ja som myslela, ze deti sa rodia z lasky, do harmonickeho rodinneho prostredia ;) (ale dost bolo slovickarenia, z pravneho hladiska je lepsie byt manzelmi)

mikadooo
20. aug 2022

@ooevelin krok prvý: antikoncepcia. Krok druhý: výživné, ak ťa necháva živoriť z rodičáku a nedajbože za to kŕmiť a šatiť celú rodinu. Krok tretí: keď deti odrastú, vrátiť sa do práce a hodiť časť povinností aj na pána otca. Predpokladám, že krok "sobáš" tvoj partner nemá v pláne...

sense
20. aug 2022

A to si az teraz na to prišla ze keby sa rozidete nemáš nárok na nič? Ešte mi povedz ze deti bolo plánované a ze všetko platíte napolovicu

lasoli
20. aug 2022

@konikkon to mas jedno,ak ten byt by bol jebo pred uzavretim ma zelstva po rozvide aj tak by nam narok nemala,tu ide aj o to ze vlastne setko mal oredtym ako spolu boli,otazne je co za ty h 10r spolu nadobudli,len o to by sa potom ak by boli manzelia mohli detlit,nie o to co on nadobudol sam.

babovka2321
20. aug 2022

@majah212 my sme sa z lasky zobrali. A splodili deti. Zena ked sa stara o vychcaneho chlapa, porodi mu deti, ten nema dovod si ju zobrat, lebo vsetko uz ma a iba by tak zene zabezpecil cast "svojho" majetku. To ke poucenie pre tie, pre ktore je svadba len papier.

miadi
20. aug 2022

Vlastne taku uradnu svadbu by ste mohli mat aj hnet a neskor mecheche saty hostia atd ak vam o to ide.. len z toho ako teraz nekomunikujete Asi nie je vhodna doba.. lenze kedy bude ? Po 10r a dvoch detoch..

abbey1
20. aug 2022

@miadi Úprimne? Ja by som na jej mieste do tej svadby teraz asi už neišla. Veď vidí charakter partnera a ten sa svadbou nezmení. Bohužiaľ.

mandarinka555
20. aug 2022

@ooevelin Ty by si darovala byt len tak niekomu? Lebo ja určite nie...bol by hlupák...Len taká malá otázka, čo si kúpila ty? Dom....auto....pozemok....byt? Myslím, že nič, takže tak isto na nič nemáš nárok. Ešte píšeš, že chcel druhé dieťa a zrazu už nechce? Keď si videla, že nič nemáš, tak načo vám bolo druhé dieťa? Jedného dňa ťa môže kopnúť do riti a ty ostaneš s dvoma deťmi na ulici...

lasoli
20. aug 2022

@babovka2321 no len aby vam ta laska vydrzala.

lasoli
20. aug 2022

@mandarinka555 no len by to daroval aj derim nielen jej chaoes,z tych 10r isto nieco do spolocneho majetku investovala,aj amterska aj daco mozno robila,cize ta polovica bytu by jej mohla pripdnut,a mozno ze jej aj da,

babovka2321
20. aug 2022

@lasoli mozno nevydrzi. Ale ani jeden z nas neskonci na ulici s igelitkou ;)

sasa1310
20. aug 2022

@lasoli ale prosím ťa. Keby aj investovala do toho bytu, tak tam v prvom rade 10 rokov bývala v podstate zadarmo. Nemusela nikde byť v podnájme

mandarinka555
20. aug 2022

@lasoli Nič jej nedá...

miadi
20. aug 2022

@abbey1 nezmeni ale ked snim chce dalej zit. . Mohli by sa zobrat casom byt v ktorom ziju predat a kupit vacsi .. ak by sa o 5r rozviedli aspon na nieco by narok mala. Treba pracovat stym co mà .. alebo to ukoncit a ist kam? Do svojej detskej ixby rok byt s babom doma potom makat setrit na podnajom.. popripade stretnut druheho chlapa mat snim
Dieta c3 ..ako tu zeny zvyknu.. vselijake scenare sa daju najst . 🥺