Muž má peniaze, ja nič a čakám druhé dieťa
Muž ma všetky majetky napísané na seba byty, pozemky, domi auta. Keďže pracuje iba on ja sim na materskej . Niesme zobratý .
Ja som pracovala klasicky plat ženy admin. teda som si toho v živote nevedela vela kúpiť.
Čakáme druhé dieťa a jeho reakcia nebola pozitívna.
Bojim sa že ak raz s detmi zostanem sama budeme bez ničoho .
Rozmýšľam čo robiť ako sa zabezpečiť do budúcna .
@ooevelin
Prečo tu mazes odpvoede?
No zial, nie si jeho zena, ano realne nie si jeho skutocna zena (hrat na zenu sa mozes, to sa bezne robi, aby baba netrpela), a proste co on nadobudol, je jeho.
@zmrzlinka2021 to len tie co tu daky primitiv pisal dookola o sliepkach.
@konikkon este raz - riesim tu konkretny pripad, nie hypotetiecké priklady, ktore su mimo - ak by zena mala za zivot 20 frajerov, s ktorymi by bola 10 a viac rokov, tak by mala viac ako 200 rokov a majetkov kolko by chcela....este raz to napisem - aky je rozdiel medzi manzelkou, ktora je 10 rokov manzelkou a pocas manzelstva nadobudli majetky a zenou, ktora je partnerkou, maju deti spolu a pocas svojho partnerstva nabodudli majetky - ja poukazujem na toto moralne hladisko (pravna otazka je samozrejma). zena= polka majetku; priatelka=vypocitava zenska. co robi ine ta priatelka ako manzelka, ked ma manzelka narok na polovicku majetku? to co mne, kto dava je moja sukromna vec ;)
@majah212 tak ono je celý problém v tvojom (ne)chápaní rozdielu medzi manzelkou a frajerkou. To je celé. Preto to nedokážeš pochopiť. Ona proste NIE JE jeho žena, aj keď sa tak možno tvári, ona u neho býva (asi zadarmo) a stará sa o dieťa. Ona nie je jeho rodina. Jednoducho zobrať si niekoho za manžela alebo žiť na psiu knižku je rozdiel z morálneho, právneho a každého iného hľadiska.
@majah212 takže zoberme to z morálneho hľadiska. V tomto prípade sú to len posledné cca 3 roky, odkedy je matkou jeho dieťaťa. Nie celých 10 rokov. Takže teoreticky z morálneho hľadiska jej podľa teba patrí polovica majetku len za tie roky odkedy majú dieťa. Predtým to boli dvaja úplne cudzí ľudia a nespájalo ich nič. Teraz iba dieťa. Kdežto keby bola manželkou celých 10 rokov, tak tam by mala nárok za celých 10 rokov. Toto je jeden veľký rozdiel morálny. Právny je niekde úplne inde
@konikkon neviem, prečo sa snažíš silou mocou znemožniť a zosmiesnit @majah212. Ked by si sa trochu odosobnila, tak by si pochopila, co píše. Ja tomu úplne rozumiem (a to tiež nie som zastanca života na hromadke, som vydata a s manzelom sme všetko nadobudli spoločne, takze nespadám do tvojej predikcie, ze ked ma niekto iny názor ako ty, musi byt chamtiva frajerka baziaca po majetku) 😉 ale k veci
Rozumiem, co sa snaží @majah212 povedať, nakolko žena, ktorá 10 rokov zije s muzom (a na jej smolu) nie su zobrati, poskytuje tomu muzovi rovnaký support, morálnu podporu, domacu pohodu, vychováva deti, je s nimi doma, ked su choré, prebdie s nimi noci, zatiaľ co drahy partner sa v kľude môže sústrediť na kariéru, napredovať, rásť. Ano, z tohto pohľadu zena sa podieľa na tom, ze jej muž prináša domov financie, aj keď nepriamo. Z tohto pohľadu tam nejaké 'moralne právo' je aj z môjho pohľadu. O co horšia je tato zena od tej, ktorá možno muza dotlačila do sobasa a teraz ma narok na polovicu nadobudnutého majetku pocas manželstva, hoci tato manželka sa mozno kur.ila kade chodila, nestarala o deti, atd? Ano, bola šikovnejšia, ma ten 'papier', ktorý jej zarucuje, ze neodíde s holym zadkom.
Teraz nepíšem o autorke, ale všeobecne, nakolko tam chýba kopec ďalších informácií a jej vyjadrenia aby cosi len tak prepísal na nu, mi prídu tiež trúfale ale tiež mi nepríde v poriadku to dehonestovanie, ze je 'frajerka' keď takýto vzťah sa nazýva druh/druzka a ten vyraz uz pozná aj zakon.
Dievčatá - v 95 % pripadov vztah "na hromadke" je vitazstvo chlapa. Je to svet muzov a tak si naucili aj zenske pokolenie k tomu, aby robilo vsetko to, co robia manzelky ale manzelkami nie su a ani v mnohych pripadoch nebudu. Vztah na hromadke, idealne, ked ma chlap aj vlastnu nehnutelnost je spôsob, ako mat postarane o dom, deti, dodatocne financie do domacnosti a hlavne takmer NULOVE ZAVAZKY.
Este stale existuju a azial aj tu su nazory zien, ze dieta je najvacsie puto medzi muzom a zenou a preto mnohe zeny sa "citia ako manzelky".
V tomto smere je chyba na strane nas zien, ze sme chlapom skocili na tuto ich hru "na lasku papier nepotrebujeme", ze nezapajame do vztahu aj rozum, logiku, fakty...
S moralnym pravom si moze ta zena doslova vytriet rit... pre chlapa je to cudzia osoba. REalne po pravnej stranke nie su si nicim, ziadnou rodinou, su jedine rodicia dietata, ale oni dvaja rodinou nie su.
@ivkarel autorka nepíše, že by nemala kde bývať, že by chodila otrhana, hladná, že by dieťa nemalo, čo potrebuje. Toto všetko zabezpečuje jej partner, ktorý sa evidentne stará. A navyše, na materskej je iba 3 roky. Prečo za tych 7 rokov, čo pracovala nekúpili spoločnú nehnuteľnosť vie len autorka a jej partner. Fakt nevidím dôvod, aby autorke prepisoval jej frajer/ druh / partner (nazvi si to ako chces) byt. Asi za odmenu 🤷? Hovorí sa tomu aj všimné.
@zmrzlinka2021 presne si to vystihla. A stále tie ženy budú rodiť nemanželské deti a vo väčšine prípadov potom vyplakavaju. Je mi ich ľúto 😓 najlepšie model z morálneho aj právneho hľadiska je skutočne sa najprv vziať a deti splodiť v manželstve. Aj keď dnes toto už nie je v móde 🤷
@zmrzlinka2021 presne tak. A potom nechápem stále, že ešte niekto dokáže napísať, že sobášny list je len papier
Vidíte a z môjho pohľadu by zas sobasny list nemal automaticky garantovať všetko, co garantuje pretože nie je manžel a manželka ako manžel a manželka 🙂 ale jasné, nejak tie 'pravidlá' nastavené byt musia a kto zije 'mimo nich' musí počítať aj s negativami, resp nie vymahatelnymi pravami.
Len taká úvaha. Podľa mňa je veľa žien veľmi naivných. Svet už roky rokuce funguje tak ze patrí mužom a žena s dieťaťom/deťmi vždy ťahá za kratší koniec. Na to zamilované tehotné ženy úplne zabúdajú. Autorka je zo svojim priateľom 10 rokov, pričom 7 rokov boli bezdetny pár. Za ten čas sa ich finančná situácia musela nejako vyvíjať, nejako spolu začali bývať a spolupodielat sa na chode domácnosti. To su také indície, partner si kúpi byt, dom, auto a postupom času je proste jasne ze chce mať svoje financie aj majetok sám pre seba. Žena ostane tehotná, možno plánovane, možno náhodou ale ak si ju v tomto momente nevezme tak je to pre ňu veľmi ťažká situácia. Znamená to ze ich rodina proste bude musieť fungovať inak a na to klasické "ja ti budem zabezpečovať rodinu a ty sa venovať kariére" sa treba rýchlo vykašľať. Myslieť sama na seba, na svoje dieťa. Namiesto druhého dieťaťa poslať pána zarabajuceho na pol ročnú matersku (s dvojročným byt doma zvládne) a rozbehnúť si vlastnú kariéru.
@konikkon
@sasa1310
Dievčatá, podla mna je to aj o tom, ze o tychto veciach sa nehovorí a zároveň muži "spustili" svoju hru, do ktorej systematicky zapajaju aj svoje priatelky.
Tie vzory "zien za vodou", vezmite si taku daru rolicnovu, co ma majetkov za prnu prdel, zaraba tak, ze sa to moze vacsine naroda snimat - strieda "partnerov", s jednym ma dieta... a fotky pomaly z honolulu...
A tiez klamstvo, ze dieta je zavazok aj pre muza...
No ak nebude chcieť vychovavat dieťa s tebou, tak zostaneš sama.. Nakoľko si nemôžeš dovoliť ísť robiť a ani zobrať úver, tak skus sa s ním porozprávať co chce ze máš pochybnosti strach... A ak nebude chcieť, tak určite mu na svojich deťoch záleží možno zabezpečí nejaký byt menší pre vás a bude platiť výživné porozprávaj sa sním
@lujza123 môžes človeka poslať kam chces, keď odmietne ...
@zmrzlinka2021 tak je dosť pravdepodobné že človek ktorý si kupuje byty, domy, auta je pracovné tak vyťažený ze na matersku nepôjde. No môže zaplatiť opatrovateľku, súkromné jasle atď...
Jednoducho trvať na podieľani sa na starostlivosti, na vyzivnom na deti (aj keď žijú spolu) vysvetliť chlapovi ze nechce ostať s hoľou riťou a ze musí pracovať aby aj ona niečo mala. Nie bývať v jeho byte, voziť sa na jeho aute a triasť sa co bude ak ju opustí. Dve deti to je prispôsobenie sa im na minimálne 10 rokov. Keď on nechce obetovať rodine časť svojho majetku a príjmu nech neobetuje svoj čas ani ona pre neho. Lebo ani pán podnikateľ by toľko nezarabal keby musí riesit starostlivosť o deti.