icon

Muž má peniaze, ja nič a čakám druhé dieťa

ooevelin
20. aug 2022

Muž ma všetky majetky napísané na seba byty, pozemky, domi auta. Keďže pracuje iba on ja sim na materskej . Niesme zobratý .
Ja som pracovala klasicky plat ženy admin. teda som si toho v živote nevedela vela kúpiť.
Čakáme druhé dieťa a jeho reakcia nebola pozitívna.
Bojim sa že ak raz s detmi zostanem sama budeme bez ničoho .
Rozmýšľam čo robiť ako sa zabezpečiť do budúcna .

lujza123
21. aug 2022

@zoro9836 pozri pokiaľ majú príjmy jeden 5000 eur a druha 700 tak spravodlivé by bolo aby sa na chod domácnosti aj deti skladali nejakou k svojmu platu adekvátnou časťou. Dieťa má nárok na životný štandard svojho rodica, výživné je okolo 30% platu. Takže by minimálne na nájom, stravu ci oblečenie svojich detí prispievať viac.
Ja rozumiem tomu mužovi ze keď zarába výrazne viac nechce polku svojho majetku dávať žene. Ale zo svojej pozície bohatšieho by mal vytvoriť podmienky a pomoct aj svojej žene aby sa mala lepšie a myslieť aj na jej budúcnosť.

lalala94
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 ale dieťa je rovnaký záväzok ako pre ženu, tak i pre muža bez ohľadu na to, či sú manželia alebo nie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ivkarel
21. aug 2022

@zoro9836 tak to samozrejme nie. Každý sam za seba.

liljana
21. aug 2022

Ak chces majetky, tak si zlepsi vzdelanie, najdi lepsiu pracu. Ked budu deti vacsie, pojdu do skoly, do skolky a mozes pracovat. Sedenim na prdeli miesto poriadnej prace a rozmyslanim, ako sa lahko dostat k cudzim majetkom, budes mat tento isty problem aj o o 10-20 rokov.
@lujza123 Na svoju buducnost ma kazdy hlavne mysliet sam a nenechat na nu mysliet niekoho ineho.

lujza123
21. aug 2022

@liljana určite má každý myslieť na svoju budúcnosť. Ale tak isto aj na budúcnosť svojej rodiny. Pokiaľ je chlap finančne na tom oveľa lepšie ako jeho žena s ktorou je 10 rokov a maju dve deti ma veľa možností ako jej pomôcť. Majetky by som neprepisovala ani ja, ale dá sa pomôcť aj inak. Može jej zaplatiť školu aby si zvýšila kvalifikáciu ci pomôcť rozbehnúť jej vlastné podnikanie. Bezúročne požičať na jej vlastne auto. Može jej pomôcť s jej vlastnou hypotékou na malý investičný byt. Pokiaľ nemá čas venovať sa deťom ci domacnosti (taka ta klasická pomoc ako vyzdvihnutie ci zanesenie do školy, škôlky) tak prispieť na starostlivosť o ne - opatrovateľka, súkromná skolka ktorá je otvorená dlhsie, upratovačka atď jednoducho nech ma aj žena priestor a cas venovat sa svojej kariére....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liljana
21. aug 2022

@lujza123 Povedala si dobru myslienku. Ak ma muz dobry prijem a nehnutelnost, moze sa jej zarucit za hypoteku. Autorka tam da najomnikov a byt sa jej splaca sam. Ale ona ocividne hlada lahsiu cestu k peniazom, nez vybavovat hypoteku, sama hladat a kupovat 2izbak a cakat 20 rokov na splatenie bytu najomnikmi. Pritom to uz 4-5 rokov mohlo bezat.
Kazdy den tie iste otazky. Uz som 5-10-15 rokov doma. nemam nic. Do prace sa mi moc nechce, vzdelavat sa mi nechce,. Ako sa mam dostat zadarmo a rychlo k bytu alebo domu. No zial jedine pracou ..

zmrzlinka2021
21. aug 2022

@lujza123 Lenze chlap v takom vztahu je VYSLOVNE na koni.

A co sa stane, ked odmietne platit opatrovatelku, ci jasle? Proste odmietne. Tiez sa zhaci, ak ona nieco zozenie, a ked dieta ochorie, bude sa vyhybat tomu, aby ostal ocr.

Vyzivne vo vztahu?
Realne ju z hodiny na hodinu pobali a je po jej predstavach o "vyzivnom".

Tito muzi su vyslovne v tychto zvazkoch a fungovani z dôvodu ich vlastnych benefitov - zeny vacsinou koncia v najmoch, zivoria... proste rozkazovanim nic nevyriesi taka zena.

jaskolka
21. aug 2022

@majah212 áno, z moralneho hľadiska ano. Lenže morálne hladisko jej na súde bude figu platné. A keby k tomu došlo (zrejme autorka ma iste pochybnosti, co sa týka charakteru partnera, keď už takto uvažuje) tak už ani na výživné pre seba nebude mať nárok, keby bolo dieťa staršie ako 2 roky.
Jednoducho dostane výživné na dve deti a môže si "pískať".
Môže si teraz začať šetrit, ale z materskej, alebo rodičaku nenasetri toho asi veľa
Bohužiaľ aj keby on zarábal milión, a mal tri domy a autá, skutočne ona ako "nie manželka" nemá narok na nič.
On ma jednoducho všetky tromfy v ruke a vie o tom. Ona bola iba naivná, keď to 10 rokov tolerovala a spamätala sa až teraz, keď očividne sú tam problémy.To je presne ten prípad, že "na lásku nam papier netreba".

zmrzlinka2021
21. aug 2022

@lalala94
No vysvetli to opustenym mamickam, ktorym byvali partneri nechcu prispievat ani smiesne sumy vyzivneho. Mamickam, ktore riesia dieta na plny uvazok, ocr, starostlivost, proste vsetko a chlap si vezme (ak pravdaze chce) dieta sem tam na vikend a ked si ho nevezme, lebo ide s frajerkou na welnesik, tak nic sa nedeje.

Vysvetli to tu zenam, ktore neraz ziju so vselijakymi podivinami a deti su plne na ich pleciach. A ked ony nieco neurobia, neurobi to nikto a chlap si zije svoj "dream".

A ked chlapi platia vyzivne, poslu par chechtakov a dalej sa netrapia - mnohi zial. Dieta je kompletne na krku zene, ktora musi zastavat ulohu oboch rodicov. Chlap si buduje novy zivot, buduje si karieru 🙂

liljana
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 Vies, ktore zeny koncia v prenajmoch a zivoria? Vacsinou tie, ktore sa nikdy v praci, ani v mysleni prilis nepretrhli. Dve deti mi nepomozu k nehnutelnosti, ale ja si musim dopomoct k nehnutelnosti., ak chcem mat dve deti a mali kde byvat. Ak v 20 zoberiem 30 rocnu hypo, tak pomalicky s najnizsimi splatkami tu hypo v pohode splatim. Ale nie v 40tke po rokoch v domacnosti sa zobudit ako sipkova ruzenka, ze nic nemam a banka mi neda hypo, lebo nemam vek, ani bonitu.
"Chlap si buduje novy zivot, buduje karieru". Vacsina ludi drie cely zivot na jedno blbe byvanie za priemernu mzdu a tu drinu v praci nenazyvaju ani "novym zivotom", ani "karierou", ale nevyhnutnostou.

jaskolka
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 presne s tebou súhlasím. Jednoducho tetaz muži stratili tu "mužnosť" ktorá ich mala viesť k zodpovednosti, že najorv z tej ženy spravím svoju manželku a až potom hej spravím dieťa, a beriem na, seba úväzok manžela a otca.
No myslím, že je to aj vína žien. Lebo často tu čítam príspevky, ze ona túži po svadbe, on si ju nechce zobrať, jasne to dá najavo, a ona namiesto toho, aby ho v tom momente poslala dakde s tým, že ok, milý môj, ale v tom momente zabudni aj na mňa, lebo ja nebudem len tvoja milenka a gazdinka, tak sa stiahne, naďalej poskytuje full servis v kuchyni aj spálni a ešte sa stresuje, že chudáčika nesmie tlačiť do svadby, aby sa on necítil nútený vziať si na seba prirodzeny záväzok! No žasnem vtedy, ako ju ešte x žien tu podporuje, že veď na lásku papier netreba a do ničoho ho netlač.
A tak ona sa "zmieri" možno porodí aj dieťa, potom ďalšie... A o pár rokov tu rieši presne niečo podobné.

liljana
21. aug 2022

@jaskolka Hm, muznost? Dobry kamarat skoncil 2 roky na psychiatrii a je uz roky na ad. Robil od rana do vecera, ona sedela doma na zadku, stale sa jej malilo a iba vyryvala do neho, aby doniesol viac penazi. Kazdy den stres, tlak, hadky, urazky,... Tlak v praci, tlak doma,... Az si vrazil noz do brucha a skoncil na psychiatrii. Uz su na stastie rozvedeni. Kazda minca ma dve strany ... Preto sa vzdy smejem, ako ludia, co sedia roky doma na zadku hovoria, ako ostatni chodia do prace oddychovat. Tak co si do prace nejdu "oddychnut" aj oni.

zmrzlinka2021
21. aug 2022

@liljana
Nerozumiem, prečo tak škaredo hodnotis zeny. Je velmi vela zien, ktore vytvaraju muzovi prostredie na budovanie jeho kariery, mas tu vela mamiciek, co maju manzelov, ktori domov donesu v pohode 3000+ eur a to len VDAKA tej manzelky, ktora piple spolocne deti, ktora sa stara o domacnost, ktora sa neraz vzdala svojich ambicii, svojej kariery a manzela ofukuje, ked pride vecer vycerpany po x meetingoch a este po veceri mu vola klient z londyna... A toto vsetko len vdaka ten zene.
Skus si zaplatit upratovacku, kucharku, opatrovatelku. To je uplne v pohode hodnota 1500 eur.

Ja som karierny typ zeny, mam relativne slusny prijem, ale nerozumiem tvojej dehonestacii zien, ktore maju pracu v domacnosti, ktore zabezpecuju vsetko, aby rodina, domacnost fungovala. To nie je jednoduche.

zmrzlinka2021
21. aug 2022

@jaskolka
Velka chyba je v zenach aj preto, ze nemaju naroky na muzov. Zoberu "hocico", lebo maju az chorobny strach z toho, ze ostanu na ocot.

jaskolka
21. aug 2022

@liljana pozor, ja nevravím o ženách co to ozaj využívajú. Ale o bežnom prípade, že žena je na materskej potom na ďalšej materskej a muž zatiaľ (prirodzene) musí byť živitel, a potom žena ťahá za kratší koniec.
A potom nastanú problémy, rozídu sa a čau, máš dve deti, nárok na "veľké guľové" lebo veď čo, bola si len frajerka.

liljana
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 95% muzov na Slovensku ma priemerny prijem 1000-1500 eur, ledva sa zmozu za cely zivot na jednu nehnutelnost, aj tu casto zdedili, v 50tke su uz casto uplne vypluti z prace po 30 odrobenych rokoch a ty si vyberies priklad niekoho z tych 5 %, ktorym volaju kazdy den z Londyna.

konikkon
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 je rozdiel žena a žena. Žena, šikovná a vzdelaná, ktorá sa vzdala svojej kariéry, ktorá doma piple deti a ofukuje muža je rozdiel ako hlúpa husicka, ktorá robí síce to isté ako tá prvá, ale Inak nevie nič, do roboty sa jej nechce a je úplne závislá od muža. Tá prvá žena si poradí aj bez toho chlapa, tá druhá nie. A ten chlap nie je hlúpy, on dobre vie, ktorú z tých žien doma má a podľa toho sa k nej aj správa.

lalala94
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 ale to, či muž platí výživné a koľko nezávisí od toho či boli manželia alebo nie. Ďalšia vec je, že ak by sa žena jednoducho zodvihla, zbalila si veci a odišla by preč bez detí, ten muž by nemal na výber a nejako by sa postarať musel. Tu ale máme opačný problém - kopa žien si myslí, že deti sú len ich a chlap má byť iba ako peňaženka, to je už ale na inú tému.

zmrzlinka2021
21. aug 2022

@liljana Neviem ako si prisla na tie vypocty, ale tie prijmy su uplne niekde inde a ti muzi su castokrat na tych platoch aj preto, ze nemuseli prerušiť svoju pracu, svoju karieru.
A co zeny? Neraz vzdelane, sikovne baby, seba daju na posledne miesto, odstahuju sa niekde do riti palovej, staraju sa o vsetko, domacnost, 2-3 deti a potom neraz nastupuju do prace pod ich kvalifikacnu uroven, kde doslova zarabaju par stovak eur, mnohe musia mat nizsie uvazky, lebo domacnost a deti su na ich krku (zial ano) a ked uz im deti odrastu, nikto ich nechce, lebo ich prax je biedna, kariera nulova, a kazdy do nich len kope a kope.

@konikkon Lenze ta druha zena mozno nema "hardvard", nejake extra IQ, nejake extra danosti (ano, realne takych zien je vela, aj tu na koniku), ale isla do vztahu s tym, ze ona bude v domacnosti, bude plne supportovat muza, deti a chlap nebude musiet nic riesit.
Nie kazda zena je ta SMART, ale detmi je podstatne zranitelnejsia a ohrozenejsia ako muz, ktory ako som vyssie pisala, keby daco... vyzdvihne kazdy druhy vikend decko,ak pravdaze chce. Preto manzelstvo by malo chranit aj tu zenu, aj co sa tyka majetkovej oblasti

@lalala94
Lenze to vyzivne je realne na zaplakanie. Vezmi si, ked muz donesie plat domov 1300 eur dajme tomu a ked ti pride na ucet 120-150 eur. Ty si v najma, kedze muz - frajer ma VLASTNY byt, platis 600 eur mesacne za 2 izbak, aby aspon deti mali vlastnu izbu... to je vyslovne zivorenie.
A k tomu druhemu - ktora zena sa realne zbali a opusti svoje deti?
A toto aj muzi dobre vedia 😉

liljana
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 Takzvana "kariera", pracovny zivot trva 40 rokov. Deti nas velmi potrebuju hlavne prvych 10 rokov. Co robia tie zeny zvysnych 30 rokov z tej "kariery"? Sedia doma, fnukaju na konikovi, ze nic nemaju, robia pripadne za minimum, ktore hned minu, nezvysuju si kvalifikaciu a oprasuju prach v obrovskom dome svojho partnera po svojich upratovackach nespokojne s ich upratovanim?
Som realista. Ak si nezarobis sama vtedy, ked mas cas a vladzes, tak ti fnukanie v starobe a spomienky, ako si sedela kedysi doma, mala navarene 3 rozne jedla a upratovala 8 hodin denne (preboha, ved taky bordel snad ludia ani nedokazu urobit, aby niekto upratoval 8 hodin denne naplno) nepomoze.

zmrzlinka2021
21. aug 2022

@liljana
Bacha!!! Treba si uvedomit, ze:
- to nie je o 10 rokoch. Ak ma zena deti ako 22, 25 a 26 rokoch, kym to najmladsie ma aspon 12, tak zrazu ma 38 rokov.
- ak nema dobre vzdelanie, lebo na to nema predpoklady a celkovo je jednoduchsia, tak v tych 38 uz neurobi dieru do sveta
- mnohe zeny tu pracuju za par chechtakov, pretoze neraz su to ony na ktore je nechavana domacnost, ocr, deti, proste vsetko - zjednodusene povedane ONY TAHAJU KOMPLET RODINU, cize doma robia to, co robili predtym + este chodia do prace
- mnohe zeny nemaju podporu ani partnera, lenze odchodom by si radikalne pohorsili

Realne zeny, ktore nemaju muzov, ktori to plne tahaju so zenou a ktore nemaju podporu aj rodiny (ano, decko pichnes pocas choroby babke na tyzden - poznam vela takych) a zaroven aj pracuju na plnom uvazku - su zdevastovane, vycerpane, vynervovane s x diagnozami. Casom ostavaju casto na PNkach, lebo su vyslvone vyhorene, chorlave...

liljana
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 Robim snad skoro cely zivot, plna sebestacnost, mam vs,... jedno dieta. Uprimne, nemam lutost s sugar babys, co uz 20 rokov sedia doma a tvaria sa, ze ako su z prace v domacnosti narobene a pritom najviac casu stravia aranzovanim fotiek svojho zatial dokonaleho zivota. Ani im potom nebudem posielat peniaze na vyzvu pomoc ludom, ked sa im ten dokonaly zivot v zavetri doma po rozchode rozpadne.
Treba ludom povedat bez servitky, ze k majetku sa vacsinou iba "prerodit" neda. Ale treba si to oddriet a zacat co najskor.

lujza123
21. aug 2022

@zmrzlinka2021 máš pravdu, vo veľa prípadoch je to tak ze chlap na koni hrabe si len svoj majetok a doma ma sluzku zdarma a bez záväzkov.
Ale teda sú aj opačne prípady keď je baba xxxx rokov doma aj keď nemusí, práca o ničom ale hlavne ze sa moc nenarobím a len staraj sa, kúp mi...

Z môjho okolia poznám jediný pár ktorý takto žije, ale zas on svoju priateľku veľmi podporuje. Keď bola s deťmi platil doma komplet všetko, matersku, príspevky pri narodení dieťaťa aj rodicak mala pre seba ako vreckové. Kúpil jej auto, financoval polročný kurz vďaka ktorému si nasla prácu v IT, teraz ma parádny príjem a zrovna sa chystá kúpiť si svoj malý bytík ktorý chce prenajímať.

Ťažko povedať ako to ma autorka, ako majú podelené financie, ako ona hospodári zo svojimi peniazmi atď. Lebo taký základný majetok (úspory, auto, nábytok, spotrebice...) dokáže mat človek aj s malého príjmu po pár rokoch

lujza123
21. aug 2022

Baby ale to je práve tá realita ktorú si ženy ODMIETAJU uvedomiť. Ze deti budú na ich pleciach, ze im to na par rokov obmedzí kariéru a ze naozaj ťahajú za kratší koniec lana. Tak to vždy v našej spoločnosti bolo. No nejako tento fakt úplne ignorujú a nerobia nič pre zlepšenie situácie. Presne ako to tu opísala @liljana , hlavne ze je 10 rokov doma, dieťa musí mať súrodencov, doma umyté okná 3 x do mesiaca lebo inak sa to nedá. Preboha, ved už počas chodenia vidím akého mam chlapa doma, ako sme finančne na tom. Ako prvé dieťa môže byt neplánovana nahoda, ale tie ďalšie su zväčša planovane. Keď sa niekto rozhodne mat deti za takýchto podmienok - s frajerom ktorý má svoj vlastný biznis, bez majetku, bez stabilnej práce, bez záruk je to jeho rozhodnutie a musí si tie následky proste niesť.
Ja som bola slobodná matka, šla som do práce keď mala dcéra 1,5 roka a je jedináčik. Co som sa napocuvala od okolia aké je to hrozne ze niesom 3 roky doma, že nemá ďalšieho súrodenca atď.. Ale takto som reálne zhodnotila svoju situáciu, takto sa viem o nás postarať a aj keď mam už dávno ďalší vzťah mam svoj vlastný dom, svoje auto, dcéra má odložené na školu aj vodicak. To ze som sebestacna znamená ze nemusím trpiet v nefunkčnom vzťahu, niesom závislá od nikoho výživného.

liljana
21. aug 2022

@lujza123 Uplny suhlas. Dookola to iste. Odmietat realitu, ved mne je dobre doma. Nemusim pracovat, nepotrebujem prax, skusenosti, ani vzdelanie. Vsetko je super, ekonomika rastie. Som doma, manzel ma zivi, dovolenky v exotike. Vymievaju sa tym, ktori ich varuju. Potom rozvod, zrazu obrovska inflacia, vojna na Ukrajine, energie nahor, zivotne naklady nahor, recesia par rokov, uroky na hypo nahor, nezamestnanost pojde nahor a pomoc, z coho a kde mam zit.

sticker
lasoli
22. aug 2022

@liljana tak ano ked ma zena jedinacika len a dobru skolu s kt si moze vyberat zamestnanie ma dvere otvořrene aj pocas materskej.Ale kolko takych zien je?Nie zs tak vela a cim dalej na vychod tym sa este aj horsie zamestnas s vs niekde doma.Takze tiez treoka obmedzeny pohlad z tvojej strany,lebo pises len podla seba. ale napr zena s 3 detmi,malymi,z nejakou slabsou strednou skolou si tak vyskakovat nemoze,hl ked aj zemestnanec ma nulovu toleranciu pre ocr co je na sk normalne vec,ze?No co uz taka utiahne sama?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená