Muž mení svoje nároky
Zdravim,
Neviem si už sama rady. Situáciu popíšem v krátkosti. Mame vyše 3 rocneho syna, ktorý mal teraz nastúpiť do skolky. Zaskolkovanie však nezvládol je veľmi rozumný múdry kludne dieťa. Veľmi však naviazaný na mna. Donedávna dojceny. V skolke odmietol pit jest tým pádom ho vylúčili. Pre nás to bol sok. Hlavne pre muža ktorý nezvládol pohľad že sa maly trápi. Každopádne vec sa ma tak že ja pracujem popri malom z domu na plny uvazok čo sa ale dlhodobo zvládať nedá. Vypoved už som mal pripravenú uprosili ma však kým nenájdu náhradu. Ďalej muz bol nedávno povýšený kým nemal tolko zodpovednosti pomáhal s malym a domacnostou na 150%. Teraz vsak tlači na mna aby som dala vypoved lebo jemu sa po praci nechce ešte robiť v domacnosti keďže ja popri praci a malom nestíham vsetko. Otázka je kam sa pohnúť ďalej. Muz mi začína kafrať do veci v ktorých ma vždy podporoval. Po najnovšom už aj keď šoférujem ma sprosté reči. Jednoducho sa mení a ja neviem ako to stopnut. Nikdy nechcel mal napecene. Teraz keď vidí že makám v praci dobieham po večeroch zahlási že by si dal niečo napecene. Akože nemám problem ho s tým niekam poslat. Ide vsak o to že sa bojim čo sa z tohto vykľuje. Zmena sa deje posledných par týždňov …
@mooonika1975 jasné , všetci na ňu čumeli. Veď je normálne vytiahnuť prso v šatni plnej rodičov a detí.Ved je to prirodzené a dieťa to potrebuje. Možno o chvíľu budú niektoré chodiť dojčiť cez veľkú prestávku do školy.
@mooonika1975 dieťa sa prijíma na adaptacny pobyt, ktorý je tri mesiace a následne už je prijaté normálne. Adaptované môže byť už po dvoch týždňoch.
A neodpovedala si, ja že máš v tvojom meste aktuálnu skúsenosť (nie z roku dva). Čo mám vedomosť, tak Žilina/Bytča/Považská Bystrica/Púchov....až po Trenčín fungujú všetci na postupnej adaptácii a neviem o žiadnej ms, ktorá by ODPORUCALA rovno celodenný pobyt.
Každá náhodná stránka materských škôl obsahuje aj adaptacny program a nevidím nikde odporúčanie rovno celý deň. Netvrdím, že sa to nemôže niekde ešte diať, ale určite je to výnimočné.
Ďalšia vec... Nech si hovoria učiteľky/kuchárky/upratovačky čo chcú, ja som nevidela dieťa, čo by malo nejaký problém byť v MŠ, lebo je ešte dojčené. :D Za mňa tam nie je primárny problém dojčenie, ale to, že dieťa nevie inak riešiť nejakú nepohodu... Ale to už idem do úplne iných tém a to je to, ako matky naozaj pripravujú dieťa na MŠ a život, deti zažívajú najväčší šok nie z toho, že nemajú prso, ale z toho, že zrazu sa majú prispôsobit niečomu oni, nie cely svet im.
@mateson zažila si niečo nové, môžeš si to nechať ako pribeh pre vnúčatá 😂
@mooonika1975 nie niečo nové, fakt ma nezaujímajú ženské prsia ,ale niečo maximálne hlúpe. Ale niekto ako ty, bude samozrejme tvrdiť , že je to úplne normálne a bežné. Nie , nie je. To nie je novorodenec aby bolo nutné ho dojčiť vždy a všade.
to ako dieta zareaguje na skolku nevieme a mmozeme ho pripravovat sebelepsie. mam tri deti. vsetky som pripravovala rovnako, vsetky chodili do tej istej skolky, tej istej triedy a maly tie iste ucitelky a kazde reagovalo inak.
najstarsi syn je majovy. este v juni sa zdalo ze je na skolku uplne nesposobily lebo mal problem s detmi a celkovo ludmi. v auguste sa to brutalne preklopilo a vazne bol ako vymeneny a v skolke nikdy neplakal a to predtym sme nemohli chodit ani na ihrisko ked tam boli deti.skolku miloval. takze niekedy sa rodic moze postavit aj na hlavu a to dieta skratka reaguje posvojom.
co sa tyka vasej skolky je to zvlastne ze ho tak skoro vylucili.mali sme v skolke spoluziaka ktory tam nejedol a nepil cele tri roky. je to syn mojej dobrej kamosky a celkovo nejedava doteraz a to je uz v puberte. ale teda zo skolky ho za to nikdy nevylucili. a to tam teda prevaznu vacsinu casu aj plakaval.
asi by som hladala inu skolku. moj najmladsi teraz nastupil tiez. doma by zjedol aj slona. je stale a vsetko co mu pride do cesty. a v skolke ani za svet. nicoho sa ani nechyti. neriesim. bud si zvykne alebo sa naje doma.
co sa tyka muza a jeho povysenia. strasne vela ludi toto nezvlada. bavili sme sa minule v partii o tom. moj muz si tym presiel tiez a dalsi dvaja ka mosi postupne tiez. to povysenie im zo zaciatku pekne stupne do hlavy. na jednej strane vacsia zodpovednost, mozno viac stresu prace ale zaroven aj pomastenie ega a zrazu su pani tvorstva na koni. niekomu tento syndrom zostane a citi sa ako riaditel zemegule uz nastalo a niekto sa spamata.
kazdopadne autorka ja by som ti poradila dat na prve miesto seba. robis rovnaku chybu ako ja pred rokmi. ano aj ja som to vtedy vnimala ako spravne ale nebolo.
prestan s apodriadovat narokom vsetkych, prestan cely svoj zivot sukromny aj pracovny podriadovat poziadavkam vsetkych clenov rodiny. skor ci neskor sa to na teba zosype a prevalcuje ta to. teraz sa ti to tak mozno nezda ale casom to pride. a aj tak budes za zlu nech robis cokolvek.
zostanes doma manzel bude ocakavat aj nemozne. zabudne na to ake je to starat sa o vsetko a nebude chapat ked nieco nebudes vladat, stihat .... casom uz pre neho nebudes rovnocennym partnerom ale niekym kto zabezpecuje servis. dieta nechaj nech sa uci prisposobovat. nema byt stredom tvojho vesmiru. ja chapem ze chces pre neho to najlepsie a ze ked je jedno dieta je to naviazanie trosicku ine ako ked je deti v rodine viac. kazdopadne skus v tomto bode mysliet aj na seba. co ty chces, co tebe prospeje a nauc svojich rodinnych prislusnikov nech sa vedia prisposobit aj oni tebe nie ocakavat ze to budes pre vsetkych robit len ty.
@mooonika1975 aka si mila 🙂 nie, nemyslela som socializaciu. Asi si mi chcela vytriet kocura😂😂😂 emocialne dozretie - napomaha tomu prave nastup do skolky. Odlucenie je pre kazde dieta v kazdom veku narocne. Ale je to dolezity krok v jeho zivote. Posilni sa tym inym sposobom vztah medzi rodicom a dietatom. Plus taka klasika - system, autorita, zvladanie situacii bez rodica. Posilni sa stabilita dietata. Ine fungovanie v skupine nez ked tam je rodic. Viem to len preto, lebo sa to v mojom blizkom okoli riesilo aktivne.
zeny, ja prisampanubohu nepoznam tu v okoli ziadne dieta, ktore by "zle zareagovalo na skolku", to co je? Proste mas 3 roky, ja robim, ty chodis do skoly (skolky) a dovi dopo, tu od 3 rokov chodia deti do skoly infantil, normalne sedia za stolom, ucia sa, aj sa hraju... ale taketo bludy tu neexistuju, no asi je tento narod viac otrly, spartansky....ktovie
Veď školský rok len začal,to po tak krátkej dobe ho už vylúčili?na ako dlho,veď je normálne,že niektorým deťom adaptácia trvá dlhšie.Kolko dní bol vlastne v tej škôlke?
Tu každá 3 matka žiada o predĺženie rodičáku pre nepriaznivý zdravotný stav. Drvivá väčšina týchto zdravotných správ je písaných účelovo. Teraz to schytám😶 .
@mondolina ani ja pri najstarsej, chodila do skolky na Slovensku, 3 roky mala koncom novembra, este som potiahla do konca roka bez prijmu a zaciatkom januara som stala pri dverach skolky, aby mi ju zobrali.....a nebol problem, sice si tak od 3.dña do tyzdña porevala, ale ja som konecne zacala po tej 3-rocnej zobracenke zvanej RD pracovat, a budovat lepsiu buducnost. Nie kazda zena je ochotna zivorit ako chudera, ja som v tomto mala uplne jasno
@0silvia0 mozno mas ten pocit, ze ti skolka nedala nic pozitivne, ale v reale je mozne, ze ti dla vela....vies si predstavit byt len s nejakou pestunkou, ktora by mozno bola fajn, ale mozno by aj bola harpia, neprijemna, ignorantska? Tie ucitelky maju predsa len skusenosti, su vystudovane....mozno by si pri inom type vychocy bola povahovo uplne ina, mozno ustrachana, mozno v depke....ano, mozno nic z toho. Ale byt vychovavana do skolskeho veku vlastnym rodicom, ktory je na takej urovni, ze ti da maximum vedomosti, rozhladu....a pritom sa ti moze venovat na 100% a nechodit do prace-to nedokaze ani Elon Musk
@zuza265 Veď vravim, socializácia, do toho spadá aj správanie sa v kolektive. No toto máme zvládnuté, kedže chodili na krúžky, už od mala a nie vždy tam bola mamička a sem tam bolo treba aj sám sa "vyjadriť". Nie nechcela som kocúra vytierať, 😝
@tenerifka no učiteľka, je len človek, ktorý má doma niečo ,či už agresivneho muža, či alkoholika, alebo zle detstvo, takže ak aj je vyštudovaná, je to v prvom rade človek, ktorý má svoje za sebou a môže to -čo aj robi, keďže je to prirodzené - to prenášať do práce. To len na margo učiteľky a pestúnky.
@tenerifka no ja som bola ustrachana prave z tej skolky. Som bola velmi velmi citlive decko a tam sa na citlivost nebral ohlad. Bola som hanbliva a napriklad tie spolocne zachody bola moja smrt.
Pre mna kolektivne cinnosti boli fakt hrozne. Jediny raz som bola v letnom tabore (kedysi pioniesrske tabory) vsetci stastni a veseli a ja som tam trpela. Mna vela ludi vycerpava. Neznasam to doteraz.
Toto mala aj moja dcera, ked mala chodit do skolky, tuzila byt radsej chora a byt so mnou doma vo svojom. Len ja som uz bola spat v praci, ale aspon som ju vedela pochopit😔
@0silvia0 ja tiež, neznášala som toho polroka, čo som tam chodila, inak som bola u starkej, tam mi bolo fajne, prišla som do škôlky, jedna baba ma "šikanovala" tak som si to s ňou vybavila a bola som najhoršia 😂😂 Ale teda to som len nafúkla, to jediné si z nej pamätám. Našťastie som tam chodiť nemusela.

@mateson a dúfam, že si sa na ňu poriadne čumela 😂 wau, to musela byť hrozná osoba, asi šetrila na krabicovom mlieku