Muž mení svoje nároky
Zdravim,
Neviem si už sama rady. Situáciu popíšem v krátkosti. Mame vyše 3 rocneho syna, ktorý mal teraz nastúpiť do skolky. Zaskolkovanie však nezvládol je veľmi rozumný múdry kludne dieťa. Veľmi však naviazaný na mna. Donedávna dojceny. V skolke odmietol pit jest tým pádom ho vylúčili. Pre nás to bol sok. Hlavne pre muža ktorý nezvládol pohľad že sa maly trápi. Každopádne vec sa ma tak že ja pracujem popri malom z domu na plny uvazok čo sa ale dlhodobo zvládať nedá. Vypoved už som mal pripravenú uprosili ma však kým nenájdu náhradu. Ďalej muz bol nedávno povýšený kým nemal tolko zodpovednosti pomáhal s malym a domacnostou na 150%. Teraz vsak tlači na mna aby som dala vypoved lebo jemu sa po praci nechce ešte robiť v domacnosti keďže ja popri praci a malom nestíham vsetko. Otázka je kam sa pohnúť ďalej. Muz mi začína kafrať do veci v ktorých ma vždy podporoval. Po najnovšom už aj keď šoférujem ma sprosté reči. Jednoducho sa mení a ja neviem ako to stopnut. Nikdy nechcel mal napecene. Teraz keď vidí že makám v praci dobieham po večeroch zahlási že by si dal niečo napecene. Akože nemám problem ho s tým niekam poslat. Ide vsak o to že sa bojim čo sa z tohto vykľuje. Zmena sa deje posledných par týždňov …
@mooonika1975 ani nevies ako ti zavidim, to by som brala byt s babkou vo svojom teritoriu a pomahat jej varit, upratovat a starat sa o zvierata. Mala si stastie. Mna tiez strazili babky, nemusela som chodit do jasli. Ale do skolky som uz isla.
Ja som tie zachody nenavidela, mala som extremnu hanblivost, vraj po otcovi. Ten sa tak hanbil, ze mu musela babka nasit naspodu na trenky gumicky aby mu nieco nevyliezlo🙈
@0silvia0 Joj, nosila ma na chrbte na pole, to ja som bola na takéj dedine dedinskej , nehovorim, že mala na mňa vždy čas, ale ja som bola objaviteľ, ja som stále pobehovala sama , kade tade, pri kravach som bola najradšej
@mooonika1975 no presne, ja som si vystacila vzdy sama so sebou a svojou fantaziou, nikdy mi nikto nemusel robit program.
@nominativ nasi boli rovno na cely den, ale syn siel do MS ako takmer 4 rocny a dcera cerstvo 3 rocna a rovno na cely den. Prisla som po nu hned po spanku a olovrante zo zaciatku. Potom mi uz povedala sama, ze sa chce este pohrat s detmi, ze mam chodit neskor.
Mne pride ale cele zvlastne, ze dieta po 2 tyzdnoch je uz aj vylucene, to co za adaptacny prices prebehol...🤔
@0silvia0 tak ja mala som rada deti, keď som kúsok vyrástla, aj teda som mala vždy okolo seba veľa, ale vždy som bola ten ... za mnou .... 😂 hovadiny vždy vymýšľala a teda že kadejake
Opatrovatelka..niekto z rodiny k malemu. Aby si vydychli vsetci. Prip skusit sukr skolku
Veď je ešte len polovica septembra a už je vylúčený ? Mohli ho ešte trochu nechať, veď pre to dieťa tiež nie je ľahké zvyknúť si.. a skúšala si inú škôlku ? Pripadne súkromnú ? Skúsila by som ho dávať najprv len doobeda a potom postupne predlžovať čas ... musí si zvyknúť. Ako ho potom dáš o rok do škôlky ? Bude zas to isté
@mooonika1975 ja som nevymyslala hovadiny, skor som bola ticha a pokojna. Tiez vzdy mala kamaratky, ale nie davy, vzdy tak 2-3 okolo seba a to mi stacilo, plus sestru. Proste tazky introvert.
@mooonika1975 sranda ako viete opomenut veci, ked sa chce
@zuza265 kto vieme ?? Akože ja s niekym ?
@mooonika1975 zavykala som zi zvyku… nic ine v tom nebolo. Zas sa ma snazis nachytat na hluposti. 🙂
@zuza265 tak lebo jednu vetu si treba premyslieť , ok , je to fuk, pekný večer
Inak moja odpoveď na vetu: Dal by som si pečené. by bola: Aj ja. Skočíš kúpiť? Ďakujeeem
Úplná katastrofálna matka. Ze dieta úplne naviazané na matku. Hnus. Cistý otras. Tak zle mu az robiš? Co s tým chces dokázat? Más nesamostatné decko, ktoré si kojila donedávna, ako oznacujes a decko má vyse 3 roky???? Za toto by ti nasa pediatricka v meste nieco velmi ironicky povedala, a este to tu aj píšeš..... také zlo si mu narobila, ze ani do skolky kvoli tebe normalne vyse 3rocny nechodi a maju tam s nim problemy, lebo od inych sa líši práve ten tvoj! No čím to asi bude, že? Si myslis, ze si matka roka kojaca dieta po 3tom dosiahnutom veku života alebo do 3ho roka života? A ze naviazaný na matku...... , uplne neadaptibilný , nesamostatný, nevie sa ti otrkat, nula bodov v nejakom kolektíve, mozno ani v rodinnom okruhu známych, normálne vas dvoch asi dat vypchat do vitríny v tej pozícii, ako ho ty kojíš! Sú iné, šikovné deti, v školke, tvoj syn medzi nich nepatrí, kvoli tebe ty matka!👏
Tvoj manzel sa citi sefom aj doma. Ked prestanes pracovat budes na nom 100% zavisla a si obrazne povedane v prdeli, pretoze jeho ego bude rast a ty … budes pani domaca, kt bude makat doma a pocuvat komentare. Ocakaval od syna, ze vsetko zvladne … no nezvladol a kedze je polka manzela, tak on namiesto toho, aby ta podporil tento Neus Pech ventliluje svojou zmenou. Nezarazis to, bude horsie… skus sukromnu skolku, pripadne jasle … kto plati je vitany … budu sa mu osobitnejsie venovat. To, ze odmietne jest a pit nie je uplne dovod na vylucenie … skor na to aby ho poslali na obed domov… tie 3-4 hodiny by vydrzal, nebolo este nieco?
ja si myslim ze ma milenku. Vtedy muzi zacnu hovorit akoze davat ti nejake “tipy” ako sa vylepsit - lebo to presne robi nejaka do ktorej sa buchli mozno v praci.. nejaka pekna babenka donesie v praci kolace ze napiekla.. A jemu sa paci. Tak uz podklada svojej zene “mohla by si napiect”
@kassandra25 vyhľadaj odbornú pomoc🙏
@reddflowerlife som prekvapená že sa prvý krát milenka spomenula až na tretej strane…
A si vedela že keď muž si ráno umyje zuby A použije ústnu vodu tak ma milenku?
@mateson chcem vidiet matku v akcii, ako koji 3 rocne dieta, ktore nasledne nemoze po 3 roku veku chodit do skolky, lebo je tak naviazane na matku. Ze ako to dokaze?! Lebo taka matka je rarita. Ludom chodia deti do skolok, kde maju system a sa adaptujú. Toto bude nejaky kojaci extrém, ale zastavaj si autorku. V dnesnej dobe mi ukaz pediatra, ktory ti odporuci kojenie okolo 3 roku veku, ty mudrlantka!
@kassandra25 no ja som pred mnohými rokmi dojčila dieťa do 3 rokov a od 2 išlo do škôlky najprv na pol dňa, po pol roku na celý, si predstav. Vôbec dojčenie škôlke nebránilo.
Ak by som urobila obmedzený výskum na vzorke 2kusov tak vyhodím dokonca záver, že deti dojcene do 3 rokov sú nadpriemerne inteligentné. Ale viem, že ako dôkaz je to velice chabé.
A ty z čoho vychádzaš vo svojom tvrdení, že dojčenie je prekážkou úspešne absolvovať škôlku?
Lebo ja mam pocit, že drvivá väčšina tých deti, čo škôlku nezvládnu má úplne iný problém ako dojčenie.
Prelúskala som tri strany a fakt sa nestačím diviť asi ani autorka, k veci somárovi čo splieta o koláčoch zatiaľ čo ty nestíhaš s vyplazeným jazykom by som asi šmarila čosi do hlavy, moja sestra kojila viac ako tri roky a malá kojená bola priebojné dieťa v lete prestriedala všetky škôlky v Prahe ...a ako Silvia moja moja mladšia nikdy v škôlke nechodila na wc s ostatnými vždy len s učiteľkou sama dokonca prvý rok aj na svoj šerbel, dedinská školka a vždy deťom pomohli a čo je mi to fuk, prečo dospelých sa snažíme v ich strachoch pochopiť a deti nie...autorka muž je trápny môže byť rád,že makáš a nie ťa džubať skús nájsť inú škôlku prípadne niekoho na výpomoc
@kassandra25 ty piješ?neuveríš mala som v škôlke veľa detí, ktoré boli kojene v tom veku, ale to neznamená, že viseli na prse x krát denne, ale len večer pred spánkom a ráno po zobudení a normálne sa adaptovali nebol žiadny problém kvôli kojeniu.
Autorka ty si tu písala minulý týždeň a, keď si dobre pamätám bolo to rozhodnutie tvojho muža syna nechať doma.Vypoved určite nepodávaj muž je tiež rodič tak nech hľadá riešenie.Hladala by som opatrovateľku, alebo minikolektiv.
A nie, nie je kazde dieťa pripravené úderom 3 rokov byť v škôlke.Uplne im stačí od 4 r okrem veľmi extrovertnych deti, ktoré deti vyhľadávajú a potrebujú a to by si na ňom videla.Niekto to vzdá hneď, niekto po mesiaci a ďalší si spraví z dieťaťa neurotika okusujuceho si nechty, lebo si musí zvyknúť.Susedin syn začal koktat po nástupe do škôlky.Po pol roku išla svokra na predčasný dôchodok a venovala sa mu a chlapec nastúpil neskôr bez jediného problemu.
Je obrovský rozdiel chlapec a dievča aj v komunikácii, motorike a chlapci čo si všímam sú oveľa viac naviazanejsi na matku.Urcite to nie je kojenim ako sa Ti to snažia vsugerovat.
Muža postav pred hotovú vec...nie je dobre sa vzdať práce ani dlhodobo nezvládnes mat HO a dieťa doma.Ideal opatrovateľka k vám domov bude vo svojom prostredí, pôjde s ním von,ty budeš v pracovni...

@0silvia0 inak ja som sa ešte nestretla s takým, že im vadia záchodiky spoločné, my tam väčšinou srandy robime s tými maličkými, a u tých väčšich som si nevšimla nikdy, že sa okúňajú .... Vidiš, ani rodič nikdy s tým neprišiel, či by som ho nedala cikať samého, čo mne osobne by vôbec nevadilo, ja totiž podporujem individualitu, ma to priťahuje a fascinuje. Sama som taká