Muž mi dáva pocítiť, že som neschopná
Bývam v jeho 5i byte a ani tu nemám vlastnú izbu. Sme spolu 7 rokov, mame 3r. Zo začiatku hovoril, že nech nerozprávam tvoj byť, že je to naše. Že čokoľvek chcem zmeniť, nemusím sa nič pýtať. To bolo také divadielko. Vždy rozpráva,,ja mam, v mojom byte, u mňa,..." je tu obývačka, pracovna, 2 detske (1d z prvého manzlestva) a,,JEHO IZBA" ( SPALNA)
Aj naše dieťa to vola ockova izba. Bývame na ,,ockovej" ulici.
Tak ti je len začiatok mojich negatívnych pocitov. Keďže ja vlastne ani nemám svoju izbu.
Muž mi zakázal robiť nákupy, len vždy kúpim niečo nekvalitneal, alebo príliš draho. Neviem bakupovst v akciách a nepoznám najlepšie značky. Aj keby som kúpila niečo kvalitné a v akcii, tak určite tonerová dobrá akcia, alebo ta značka už zrazu nie je dibra. Neberiem, lebo moje prádlo nevonia. Vlastne ani variť poriadne neviem. Pri niekoľkých hádka ch ni vykrical, že ani variť neviem. Vraj tu je stále neporiadok, aj keď ja si za celý deň nesadne na zadok a dookola len upratujem upratujem upratujem a vždy je niečo zle. Zle otvorím balenie šunky, zle natriem chlieb, zle zavesím prádlo...
Keď som chcela niekoľko krát odísť, vždy povedal, že veď ma.nevyhana, že nemám preháňať, ale radšej sa nad sebou zamyslieť. Ze je zo mňa nešťastný, ako robím tie isté chyby dookola, napríklad že sa mi často stane, že pri otváraní jogurtu odtrhne tak, ze ten alobal ostane na kraji plastu. A podobne veci. Som neskutočne benevolentna, že dovolím nášmu 3r dieťaťu hrať sa s plastelinou, kresliť fixami, a kriedou na tabulu. Lebo potom je všade prach a dokonca popísal už stôl aj gauč. Ešte ani to dieťa nie som schopná ustrážiť. K tomu všetkému mam 70kg pri výške 170cm , (10kg pptrebujem zodit) Tak ešte som aj tučná a denne niekoľko krát počúvam o tom, že kedy mienim začať cvičiť a robiť niečo so sebou. Možno keby prišiel z prace skôr ako 7 večer, tak by som mala energiu ísť si napríklad zabehať. Ale nemám.
Proste som totálne neschopná ženská. Budem niekedy ešte v zivote žiť bez stresu a bolesti žalúdka, kedy co zas kde som nechala, neoslovila, preložila? Ja už keď kladiem šálku na stôl, tak pred tým si 10x premyslím, či vôbec môžem, či na servítku, či radšej podržím v ruke.
Rozmyslam, či by som vôbec bez neho prežila....
Ešte pred tými 7r som dokázala viesť sama celú domácnosť, a zázračné bol vždy poriadok, navrhne, ...ex sa nikdy nesťažoval, práve naopak.
Ale to dieťa šťastné nieje. Ak náhodou teraz to nevníma.. ale ničí mu to budúcnosť, lebo všetko to vidí a toto považuje za normálne. Raz sa tak niekto bude správať k nemu a nechá si to. Nebude mať rado samé seba. Alebo naopak, bude ako otec ubližovať
Napisem Ti to iste co pred chvilou inej: odid alebo trp do konca zivota, a Tvoje dieta s Tebou. Toto je tyranie.
tento clovek, ktory presiel tazkym a zlym vztahom s manipulatorkou, ma kratke zaujimave videjka na youtube, skus si ich prechadzat, ked budes mat cas, myslim, ze sa v mnohom najdes a snad ta povzbudia k tomu, aby si si zivot dala do poriadku:
ale tvoje dieta nie je stastne. tieto otcove vystupy si bude pamatat a moze z neho vyrast rovnaky clovek.. chces, aby sa tvoj syn spraval takto ku svojej zene?
...a zo začiatku to bolo všetko také ideálne...
Sed, ja ti urobím raňajky, ja nekúpim, nechaj draha, ja dám prať, ja poskladam.. ..a otočilo sa to na ,,nevieš ani chlieb natrieť, nevieš prať, všetko musím robiť ja lebo ty to tak nevieš...
Co by si bezomna robila
Máte pravdu ženy. Je na čase reálne vzdať sa všetkého pohodlia a odísť niekde, kde budem mat svoju izbu a svoju posteľ a kde nikoho nebude vytáča to, ako otvorím jogurt. A keď položím pohár na okno, tak ho tam nechám aj týždeň!
no paaani, popisujes presne to, o com sa hned na zaciatku hovori v tom videjku, co som ti linkla
Muz ti dava pocitit, ze si neschopna? Nie, nie si neschopna, si uplne schopna zena, ale musis tomu sama verit.
Zial, jeho spravanie mu tolerujes, lebo kdesi vnutri sama seba povazujes za neschopnu. Prestan verit jeho slovam. Ver, ze keby si si natacala jeho spravanie, dokazes ho usvedcit z klamstva(ako s tym pudingom) ale vztah nema byt o hladani dokazov, o dokazovani svojej pravdy.
A to, ze jeho byt, jeho izba.. ver tomu,ze pri rozvode to aj bude jeho izba a posle ta s holou ritou. Odkladaj na tajnasa co najviac financii aby si mala na zaciatok, ked od neho odides. Tu nie je ine riesenie.
myslim ze absolutne nevies co sa v stuvislosti s dietatom deje. nechcela som to tu tahat, osobne veci ale poviem to natvrdo. Moj muz v takej rodine vyrastal spolu s bratom. Svagor ma podobnu manipulativnu povahu. V malickom veku jeho deti boli svojim sposobom rozmaznavane otcom a ochranovane. Pamatam sa ze dokonca aj ja som vycitala svojmu muzovi , ze nemiluje az tak velmi nase deti ako jeho brat /moj svagor/.
Ono sa to ale potom vyvijalo zaujimavym smerom...cim boli deti starsie, od tych 3-4 rokov vyssie, pritvdzoval, pre jeho spokojnost bola jedine mozna ABSOLUTNA poslusnost, vzdy. Dieta nemalo narok na vzdor, pubertu, akykolvek odpor. Pri poslusnosti bolo odmenovane "laskou" otca, pohladenim, darcekmi, sladkostami, podobne ako tvoj muz...ziadna spina, ziadne behanie, ziaden krik, ziadna vlastna vola. Deti na cudzich ludi posobili harmonicky, sladko sa usmievali, vyzerali spokojne...no osobnost, iskra sa im vytracali. Dnes su uz velke , 18 a 16 rokov - a totalne vytrete bez vlasnej vole. bez nazoru, bez iniciativy. Jo...a prisli aj bitky, odopretie poslusnosti sa trestalo, vychovaval ich doslova ako psy.
pamatam sa na scenu ked mali jeho deti cca 5-7 rokov, hodil z dvora na cestu pred domom lopticku a prikazal priniest. Deti poslusne vybehli , doniesli lopticku a cakali pochvalu, boli ale potrestane za "neposlusnost" lebo vsak bol zakaz behat do cesty bez obzretia... proste stale museli posluchat, ale pravidla menil on...
Moja teta s takým chlapom žije 20 rokov. Deti im zdrhli z domu okamžite hneď ako s dalo, sesterka mi stále hovorila, že len čaká, kedy si bude môcť kupovať byt a švihá preč. Drela po brigádach, už na výške pracovala … . Teta je totálna troska. Párkrát ju viezli z ulice, lebo skolabovala. Bola to krásna mladá ambiciózna kreatívna žena. Hneď po škole si rozbehla podnikanie, ale kvôli tomu tupcovi s tým skončila. Spravil z nej totálne neschopnú chuderu, ktorá sa sama nevie ani vysrať s prepáčením a ona všetkému uverila. Robotu jej vybavoval len on cez kamarátov, lebo uverila, že ona to nedokáže nájsť si robotu. Vkuse ponižovanie, urážky. Mama jej doma zomierala a ona ju nemohla prísť pozrieť, lebo ona mohla všade chodiť len s ním, že ju viezol, žiadne že sadne na vlak a pôjde do iného mesta, lebo čo keby sa šla ku…ť. Doma presne to isté, raz bolo zle, lebo bol jogurt vpravo, keď ho dala naľavo, bolo zle, že je naľavo. Akýkoľvek problém s deťmi bol, bola to jej vina, jej výchova. Oni majú taký vzťah, že pán a pes. Ona musí robiť všetko, čo povie, keď nie, príde trest. Pred cudzími ľuďmi dokonalá rodinka ;). Ja neviem … podľa mňa, nechceš taký život a keď niečo nespravíš, tvoj život skončí presne takto.
@keziah teraz som to pozrela...len začiatok. Ono sedí úplne všetko až na to, že ma neizoluje od nikoho. Akurát moje kamošky ho už neznášajú skrz toho co mi robí. Tak sa s nimi malo co stretávam, J kvôli korone.
Nepride ti to nenormalne? Tak potom preco sem pises 🤔
Je to horsie ako nenormalne, ver mi, aj nam vsetkym co sme ti tu reagovali
Viete, teraz už 2hod sedím a túlam do mobilu, miesto toho aby som upratovala. Mam pravo takto vegetit? Lebo ja mam výčitky že si takto sedím a nemám umyté riady.
Sú tieto pocity normálne? Ja niekedy ani nevládzem. Posledne dni som chronicky unavena aj napriek tomu, že beriem vitamíny od A po .....
Ešte pre povzbudenie:
Pozri si na youtube videa od chlapika menom Jan Dvorak. Je to seria o psychopatoch, vela pochopis
@negymama 😳
@yoxinka presne. Pred verejnosťou sme katalogova rodinka. Mne ani nikto nebude veriť.
Až na 2 kamošky
@negymama to co pises je hrozne.. chudatka deti... ☹️
autorka - tvoje dieta vnima tvoju nepohodu a casom to bude aj vidiet!
a nie, nikdy ti neuverim, ze chlap, kt. psychicky (aj fyzicky) tyra matku svojich deti, moze byt tym detom dobrym otcom. Patologicke prostredie sa vylucuje s akymkolvek harmonickym vztahom..
Ty si mu uz uverila, preto ho obhajujes, preto hladas dovody, preco nemusis utekat ( ako to, ze si myslis, ze je dieta stastne..)
@mamacita88 ❤
A vieš čo ešte...
To najlepšie čo môže otec pre svoje deti spraviť, je milovať ich matku.
Tak si sama odpovedz či tvoje dieťa bude šťastné v živote keď toto prežíva
Pytas sa ci si blba. Prepac ale ano. Nechat sa chorobne ponizovat, otlkat a este tvrdit, ze pre dieta je to dobry tatko. Hm… asi su ti dobre jeho € a radsej to vsetko znasas. Ja by som uz davno bola zalezena v azylaku a muklovala, aby som sa mala lepsie za vlaste. Chces ist do prace o rok, lebo chúďa dieta. Mnoho zien maka od pol roka po materskej. A su tu. A mozno ovela stastnejsie ako ty. Btw kam na tych idiotov chodite? 🤦🏼♀️
Je dolezite, ze si si uvedomila, ze mas problem. ale z toho, co pises vychadza tvoj manzel ako tazko narusena osobnost, ktoru ty nezachranis, zachran aspon seba a dieta, kym vas neznici. hladaj informacie, citaj, pozeraj tie videjka, co som ti postla, budu sa ti otvaraj oci. urcite je dostupna aj nejaka profesionalna podpora, napr. ten Jan Dvorak ma na youtube na seba kontakt, ale iste existuju aj dalsi.
Tie pochybnosti, ktore citis, su opravnene.
@minutka našťastie peniaze na účte mam zarobené ešte z pred materskej. Nechcela som ich len tak pustiť ale Si to urobím. Pokojne mi to vykľuje aj 2r doma na zadku. Len ci nájdem byť s dieťaťom. Musím hladat
@keziah prepáč, kde má ten kontakt?
Online video konzultace:
kontakt přes email
jandvorak629@gmail.com
@poznejtesvehopsychopata
www.facebook.com/poznejtesvehopsychopata
jandvorak629@gmail.com
odíd od toho magora,len ta zničí a tvoje dieta tiež. Ved už píšeš,že už ani nevieš sama nakupovat. Ved to je jeho učel,urobit z teba ženu,ktorá sa nevie o seba postarat a tak nebude vediet odíst.
V tomto clanku: https://www.postoj.sk/70916/nezijete-vo-vztahu-...
najdes aj link na dotaznik, ak ta to zaujme:
https://assesment.tomaspour.cz/limesurvey/index...
no ano, keby som tu dala ich fotku z davnejsich cias /co samozrejme neurobim/ ...tak sa vsetci rozplynu dojatim, deticky ako malovani anjeli, sladucke usmevy. Tatko vycereny usmev, sta reklama na sarm a vtip. No ale malokto videl ako sa ich syn pocikava este v stvrtom rocniku a nervozne si cmula prsty /za to tiez dostaval/ ...raz som videla, ako chlapec pozeral rozpravku s rukami v ustach /cca 10 rocny/ a otec mu sladko zahlasil, paci sa ti Janicko /vymyslene meno/ rozpravocka?... a zrazu SVáC! sekol mu hranou ruky krizom cez tvar az ho krv zaliala. A cudzi ludia....joj aky on je vtipny a vesely chlap.
a to my sme videli len vrchol ladovca, obmedzovali kontakty coraz viac, teraz sa prakticky nevidame.

@klip0 keby som videla, že moje dieťa nie je šťastné, neváhala by som ani stotinu