Muž mi dáva pocítiť, že som neschopná
Bývam v jeho 5i byte a ani tu nemám vlastnú izbu. Sme spolu 7 rokov, mame 3r. Zo začiatku hovoril, že nech nerozprávam tvoj byť, že je to naše. Že čokoľvek chcem zmeniť, nemusím sa nič pýtať. To bolo také divadielko. Vždy rozpráva,,ja mam, v mojom byte, u mňa,..." je tu obývačka, pracovna, 2 detske (1d z prvého manzlestva) a,,JEHO IZBA" ( SPALNA)
Aj naše dieťa to vola ockova izba. Bývame na ,,ockovej" ulici.
Tak ti je len začiatok mojich negatívnych pocitov. Keďže ja vlastne ani nemám svoju izbu.
Muž mi zakázal robiť nákupy, len vždy kúpim niečo nekvalitneal, alebo príliš draho. Neviem bakupovst v akciách a nepoznám najlepšie značky. Aj keby som kúpila niečo kvalitné a v akcii, tak určite tonerová dobrá akcia, alebo ta značka už zrazu nie je dibra. Neberiem, lebo moje prádlo nevonia. Vlastne ani variť poriadne neviem. Pri niekoľkých hádka ch ni vykrical, že ani variť neviem. Vraj tu je stále neporiadok, aj keď ja si za celý deň nesadne na zadok a dookola len upratujem upratujem upratujem a vždy je niečo zle. Zle otvorím balenie šunky, zle natriem chlieb, zle zavesím prádlo...
Keď som chcela niekoľko krát odísť, vždy povedal, že veď ma.nevyhana, že nemám preháňať, ale radšej sa nad sebou zamyslieť. Ze je zo mňa nešťastný, ako robím tie isté chyby dookola, napríklad že sa mi často stane, že pri otváraní jogurtu odtrhne tak, ze ten alobal ostane na kraji plastu. A podobne veci. Som neskutočne benevolentna, že dovolím nášmu 3r dieťaťu hrať sa s plastelinou, kresliť fixami, a kriedou na tabulu. Lebo potom je všade prach a dokonca popísal už stôl aj gauč. Ešte ani to dieťa nie som schopná ustrážiť. K tomu všetkému mam 70kg pri výške 170cm , (10kg pptrebujem zodit) Tak ešte som aj tučná a denne niekoľko krát počúvam o tom, že kedy mienim začať cvičiť a robiť niečo so sebou. Možno keby prišiel z prace skôr ako 7 večer, tak by som mala energiu ísť si napríklad zabehať. Ale nemám.
Proste som totálne neschopná ženská. Budem niekedy ešte v zivote žiť bez stresu a bolesti žalúdka, kedy co zas kde som nechala, neoslovila, preložila? Ja už keď kladiem šálku na stôl, tak pred tým si 10x premyslím, či vôbec môžem, či na servítku, či radšej podržím v ruke.
Rozmyslam, či by som vôbec bez neho prežila....
Ešte pred tými 7r som dokázala viesť sama celú domácnosť, a zázračné bol vždy poriadok, navrhne, ...ex sa nikdy nesťažoval, práve naopak.
Tvoj muz ma psychicke problemy, ktore by mal riesit. Ja by som toto kludne oznacila slovami emocionalne a mozno aj ekonomicke tyranie. Ked ta buzeruje za taketo sprostosti, nie je to vôbec v poriadku a znici ta to. Ver mi, viem o com hovorim. Ja takeho muza nemam, ale moj otec je taky.
@minutka bola by som velmi opatrna v tvrdeniach. Ked sa ti to nestalo, vôbec nevies o co ide a rozpravat, ze je este vypocitava...trosku porozmyslaj, predtym ako napises.
Čítala som celú diskusiu a dovolím si tvrdiť, že tvoj muž je dokonca nebezpečny. Prečítaj si všetko o narcizme. Potom pochopíš súvislosti - že ako ta ovplyvnila tvoja matka, prečo si si našla takého ako ona. Bohužiaľ ak s tým nič neurobia, predávas toto smutné dedičstvo na ďalšiu generáciu. Odporúčam aj videá od Tomáš Pour - bezpečná vina. To si pozri.
Toto je typicky pripad psychoteroru, mala by si to zastavit, lebo oni skusaju,pokial za mozu zajst…..urcite nerobi vsetko perfektne,najdi nieco a zacni ho sprdavat aj Ty
Ach no dobre ze si začínaš uvedomovať že niečo nieje v poriadku, ale myslím ze tak skoro od neho neodídes. Je to beh na dlhu trat, bohužiaľ stačí ak je žena trochu submisivnejsej ci miernejsej povahy sa nedostane sa z toho nikdy. Možno by ti pre začiatok pomohlo kontaktovať centrum pre týrané ženy, poradia ti, pomôžu.
Smutné že máte dieta, toto ho poznačí na celý život a pre teba znamená ze máš silnú výhovorku. Kompletná rodina, dieťa o ničom nevie, muž je dobrým otcom, s dieťaťom nezoženiem podnájom, dieťa nemôže ísť do škôlky ako iné deti lebo by bolo smutnucke bla bla bla.... Je to taka prirodzená obrana ľudskej psychiky, keď je človeku zle tak to takto podvedome vytesna, vyhovori sa na nieco, niekoho aby bol život znesitelnejsi..
Tak urcite ten vas vztah negativne vplyva na dieta. Ked su deti blbo vychovavane, tak to neznamena, ze tie deti nonstop placu, su blede a nekompletne. Normalne sa smeju, hraju .... a ze tam bolo nieco kolosalne zle zistuju az neskor, ked robia uz vlastne rozhodnutia. Ked ta muz kritizuje na zle odtrhnuty vrchnak z kelimku, a ty to upravujes, tak na tvojho syna to posobi, ze tak je to spravne. On to bude robit rovnako a bude to vyzadovat po inych. Pretoze sa to tak jednoducho naucil doma. Ty zijes v strachu a tvoj syn pojme pocit, ze zit v strachu je v poriadku. Vychova dietata ma sirokospektralny dopad na dieta v mnohych smeroch. A teda to co popisujes je desive. Samozrejme chapem ze su dni ked si spokojna, ked sa usmievas, ked sa smejes vsetko je ok. Ale nemozes sa bat nieco robit, schovavat sa a byt neuroticka s pocitom, ze si neschopna. Tam musi byt nieco zle. Mat negativne pocity a pochybovat o sebe by malo byt z tvojho vnutorneho pochybovania o samej sebe. pretoze kazdy z nas pochybuje. Ale partner ti to nemoze predhadzovat a zhadzovat ta tym. To je psychicke tyranie.
Toto nie je narcista, toto je psychopat, autorka.
Ty nemas na vyber, ak chces prezit a zostat pri rozume, musis ist. Toto co opisujes je na zmenu mena a identity. A pisem ti smrtelne vazne.
Dobrý deň, z takého života musíte byt unavena, vycerpana, vystresovana. Ja by som z takeho vzahu odišla. Život si treba uzivat, nie trapit sa. Ja vazim tolko ako Vy, ale moj manžel by si nedovolil mi povedať, ze kedy uz schudnem,to by bolo netaktne, nakoľko vie, ze tych 10 kg navyse mam z tehotenstva. Co sa tyka poriadku, by som povedala len toľko, nech sa paci priloz aj ty ruku k dielu.
Autorka, tak ako tu bolo niekoľko krát spomenuté. Nie si neschopná žena, len ti tak zatemnil zdravý úsudok, že si už sama sebe neveríš. Podnikla by som kroky k odchodu, ale bude to ťažké, pretože akonáhle uvidí, že ťa stráca, tak rozohrá ďalšiu hru, kde ťa začne emocionálne vydierať a na to sa musíš fakt psychicky pripraviť. Sprav to ale kvôli svojmu dieťaťu čím skôr. Po ďalšie, to že sa urazí na to sa vyprdni. Je to opäť forma manipulácie a trestanie tichom. Nenechaj sa vyprokovovať. Nech si je urazený aj mesiac, tak dlho také typy ale nevydržia byť ticho, lebo oni potrebujú komunikovať a žijú z hádok.
Skôr si myslím, že je v tebe podvedomý strach z bitky. Preto začni konať čo najskôr.
Dopredu sa ospravedlnujem ak som poradila nieco co uz bolo vyssie popisane ale prispevky pod tvojim textom som necitala.
Dievca zlate na to aby si pochopila v com lietas, nabrala silu a prestala robit v sebe destruktivny proces odporucim ti...ak si na facebooku pridaj sa na stranku Nikdy viac, a potom na stranku jako fenix. Zistis, ze toto co popisujes ma presne pomenovanie, ze sa tak sprava narcis a chovanie narcisov je ako cez kopirak. Po precitani prispevkov, pripadne vypocuti podkastov pochopis ze nie ty si zla, divna....
Nezmení sa a bude sa to stupňovať nečítala som všetko...musíš od neho odísť kvôli sebe a dieťaťu spraví z teba, alebo už spravil trosku.Uz si mu uverila, že si neschopná je chory
uz mas napisanu ziadost o rozvod?
Necitala som vsetky komentare, ale zaujimalo by ma, preco skoncilo jeho prve manzelstvo??? Toto je jednoznacne manipulator...ako sa hovori, kym vtacka chytaju pekne mu spievaju....no a ty uz si "chytena", tak pekne piesne prestali a ukazal svoju pravu tvar ....
Pozri uz ked je raz rozvedeny asi taky svatec nebude. Toto porucha osobnosti ako vysita. Posonduj trosku preco sa rozviedol
Tak jasne ze jeho ex bola ku... a chudáka ho klamala a nevazila si co on pre ňu robil. Pri hádke pravidelne počúvam aké sme rovnaké a že stúpol do toho istého hovna
Lenze to je jeho teoria, nemusi byt pravdiva. Ona ti nepovedala nic o nom? Pripadne ine jeho byvale frajerky
@bosorka2302 snažila sa ma dohovoriť ale samozrejme som bola presvedčená že ziarli q snaží sa nás oddelit
Neverila som jej ani slovo, ale mala vo všetkom absolútnu pravdu
@miriamsenica perfektne si to napisala!
@miriamsenica Perfektne zhrnute. Ale tiez si myslim, ze aj ten tvoj, to uz tiez nebol obycajny narcis, to uz bol psychopat. Narcis ti neschova kluce od auta, aby z teba robil blazna, to urobi iba psychopat. Ako ten typek, co manzelke vodil do obyvacky inu zenu aby sedela na gauci. Ked hystericila, co toto je, hovoril jej, ze co, kto. On nikoho nevidi…. Rozsupoval tu zenu mentalne na kusky.
Bezny narcis toto nerobi.
@miriamsenica mňa napríklad zaujíma, či taký človek to robí vedome alebo nie. Či fakt existuje taký psychopat, ktorý potrebuje niekoho šikanovať, lebo pre mňa to šikana je. Lebo ja sa obávam, že im ani nedochádza, že to čo robia nie je normálne.
"...Budem niekedy ešte v zivote žiť bez stresu a bolesti žalúdka, kedy co zas kde som nechala, neoslovila, preložila?..."
Budes ale nie s nim. Zivot s nim je cesta do pekla. Za chvilu ani dychat nebudes vediet poriadne. Bud sa vzopri a otrep mu kelimok s pozostatkom viecka o hlavu a povedz mu ze nech ta s takymito hlupostami neotravuje, ci nema co ine na robote len tebe na ruky pozerat, nech zoberie prachovku a utiera prach ked ho vidi, nech perie ked mu od teba nevonia, nech si vari ked mu od teba nechuti... rob to pri kazdom vycitani tvojich neschopnosti, vytrvalo, systematicky a neustup ani o milimeter. A bud sa pouci alebo sa zober a chod prec. A hlavne...cim skor chod do prace, nech ziskas sebavedomie.
"...On ide stále svoje ako magnetofon. Tie isté dookola opakujúce sa vety, príhody, príklady..."
Toto ma zaujalo. Nie je on nejaky Asperger?
Ty si sem uz pisala,nie? Chod prec od neho alebo jednoducho nerob nic ked si neschopná,nech si plati sluzku
Úvaha na tému Prečo sa človek neodstrihne od toho, kto ho ponižuje? Jedna sa tu nechava pri sexe škrtiť, aby manžel bol spokojný. Nezdá sa vám ženy, že to s tou laskou k mužom preháňate?
Dievca zlate, zbal kufre a bez diskusie odid...co najdalej. Je to manipulator, ktory ta fyzicky a psychicky tyra, a nie, nebude to lepsie. No ty si to musis uvedomit a najst tu vnutornu silu odist a nikdy sa nevratit. Nenaletiet mu x krat ked sklopi usi-s nadejou ze uz bude lepsie. Nebude. Bude to boj. Na dlhe roky. A chranit svoje dieta pred takym clovekom. Aj ked je to jeho otec.
Veci si treba vážiť a ľudí nie? Pre pána Jána. Utekaj čo najďalej kým je čas. Nič mu nie je dobré, tak nič nerob. Nechutí mu jedlo? Nevar pre neho. Nepáči sau tvoje pranie? Per len sebe a dieťaťu. Nič v dome nie je tvoje? Nešla aj tam choď k rodičom. Toto je fakt hlúpe z jeho strany.....

Nemam osobnu skusenost ale mali by ti vediet poradit aj pravne aj ako bezpecne odist aj psychicky... Podla toho co aktualne potrebujes ta odporucit na organizacie v tvojom okoli...na tvojom mieste by som to aspon skusila