icon

Muž mi dáva pocítiť, že som neschopná

1. dec 2021

Bývam v jeho 5i byte a ani tu nemám vlastnú izbu. Sme spolu 7 rokov, mame 3r. Zo začiatku hovoril, že nech nerozprávam tvoj byť, že je to naše. Že čokoľvek chcem zmeniť, nemusím sa nič pýtať. To bolo také divadielko. Vždy rozpráva,,ja mam, v mojom byte, u mňa,..." je tu obývačka, pracovna, 2 detske (1d z prvého manzlestva) a,,JEHO IZBA" ( SPALNA)
Aj naše dieťa to vola ockova izba. Bývame na ,,ockovej" ulici.
Tak ti je len začiatok mojich negatívnych pocitov. Keďže ja vlastne ani nemám svoju izbu.
Muž mi zakázal robiť nákupy, len vždy kúpim niečo nekvalitneal, alebo príliš draho. Neviem bakupovst v akciách a nepoznám najlepšie značky. Aj keby som kúpila niečo kvalitné a v akcii, tak určite tonerová dobrá akcia, alebo ta značka už zrazu nie je dibra. Neberiem, lebo moje prádlo nevonia. Vlastne ani variť poriadne neviem. Pri niekoľkých hádka ch ni vykrical, že ani variť neviem. Vraj tu je stále neporiadok, aj keď ja si za celý deň nesadne na zadok a dookola len upratujem upratujem upratujem a vždy je niečo zle. Zle otvorím balenie šunky, zle natriem chlieb, zle zavesím prádlo...
Keď som chcela niekoľko krát odísť, vždy povedal, že veď ma.nevyhana, že nemám preháňať, ale radšej sa nad sebou zamyslieť. Ze je zo mňa nešťastný, ako robím tie isté chyby dookola, napríklad že sa mi často stane, že pri otváraní jogurtu odtrhne tak, ze ten alobal ostane na kraji plastu. A podobne veci. Som neskutočne benevolentna, že dovolím nášmu 3r dieťaťu hrať sa s plastelinou, kresliť fixami, a kriedou na tabulu. Lebo potom je všade prach a dokonca popísal už stôl aj gauč. Ešte ani to dieťa nie som schopná ustrážiť. K tomu všetkému mam 70kg pri výške 170cm , (10kg pptrebujem zodit) Tak ešte som aj tučná a denne niekoľko krát počúvam o tom, že kedy mienim začať cvičiť a robiť niečo so sebou. Možno keby prišiel z prace skôr ako 7 večer, tak by som mala energiu ísť si napríklad zabehať. Ale nemám.
Proste som totálne neschopná ženská. Budem niekedy ešte v zivote žiť bez stresu a bolesti žalúdka, kedy co zas kde som nechala, neoslovila, preložila? Ja už keď kladiem šálku na stôl, tak pred tým si 10x premyslím, či vôbec môžem, či na servítku, či radšej podržím v ruke.
Rozmyslam, či by som vôbec bez neho prežila....
Ešte pred tými 7r som dokázala viesť sama celú domácnosť, a zázračné bol vždy poriadok, navrhne, ...ex sa nikdy nesťažoval, práve naopak.

Strana
z8
bluka2
3. dec 2021

@bosorka2302 ja som to pochopila tak, že si uvedomuje tu absurditu, že to tak tu izbu nazývajú deti v domácnosti a že jej to vadí

bosorka2302
3. dec 2021

@bluka2 ktovie da sa to pochopit kadejako. Kazdopadne je to chore

acrobaleno
3. dec 2021

Nie je chory, len je to kkt. Byr kktom nie je choroba.

simca06022011
3. dec 2021

A nie je to jedno prečo ti to robí? Ci je chory alebo nie? Ved to je úplne fuk. Aj keby to bol najväčší najchoruckejsi chudáčik, co on nie je, toto správanie by nik nemal trpiet. Nik.

simca06022011
3. dec 2021

@acrobaleno ale teoreticky by sa to dalo Označiť aj ako choroba 😂 neliecitelna. Ako debilita napr? 😂

bluka2
3. dec 2021

@acrobaleno ani raz sa nechcem zastávať takého k**a, ale je pravda aj že narcizmus je spektralny fenomén, t.j. sú takí menší narcisti, čo si uvedomujú, že majú ten problém a chcú sa ho zbaviť, lenže je to ťažké, pretazke. Fakt som o takých mužoch čítala na zahraničných fórach. Omnoho väčšiu šancu sa uzdraviť má autorka. Chcem tým povedať, dostať sa z tejto skreslenie reality, ktorú jej tvorí on a ona o sebe pochybuje. Tak nech sa jej chopí. Ešte môže byť silná, sebavedomá žena, čo pomôže ďalším ako ona. On je v podstate zrejme už stratený prípad, normálny človek z neho už nebude. Preto je veľmi veľmi dôležité, aby deti v tomto nevyrastali. Lebo sa toho dá iba pretazko, ak vôbec, zbaviť.

janka0509
3. dec 2021

Necitala som diskusiu. Ja len ze, ja mam / mala som podobne ufrflaneho manžela. Nie az tak ako ty, ale tiez mal pocit, ze on vsetko robi lepsie. A poučoval ma ako co krájať, kedy vetrat, kedy pustiť klimu atd. Ale nikdy mi nevykrical, ze by som zle varila, alebo ze je neporiadok. On ma skôr poucal.. Ale opakovane velmi vyrazne som mu opakovala ze mi to vadí, a ze jeho uzasnym sposobom ako nieco urobiť mozno usetrim 2 sekundy času... O uzasny vynález.. A tiez bol pedant, tam položiť, tam nie... Ale som mu zase odpovedala, preboha tolko skody, to je nieco strasneee.. Teraz to budem musiet takto zjest.. Alebo radšej to vyhodím? (takto by som reagovala aj napríklad pri otváraní toho jogurtu)... Proste som mu ironickou protireakcoiu ukazala, ze on je divny, ked baziruje na takychto hlupostiach.. To ze on nemôže mat kusok vrchnaku na jogurte je jeho problém.. Nie tvoj.. Ale tvoj manzel asi bude horsia povaha, lebo ja ked mojmu poviem, nech si vyskusa byt s detmi celý den doma sam aspon dva tytdne tak je o tom, ci je neporiadok ticho.. Aj ked teda ja vecer vzdy tak ci tak poupratujem. (mozno v očiach tvojho muža by to bolo malo). Ale chcela som napisat, ze s tym prestal. Fakt som tomu neverila, ze to dokazem, ale uz asi dva roky ma fakt nepouca.. Ked si na to spomeniem aky bol, tak mi chlpy stoja🙈

janka0509
3. dec 2021

A o tom ze niečo je ockova izba, ockova ulica 🤦, no to ani nekomentujem.. Moj muz bol frflos, tvoj ma asi horsiu diagnózu

ankare
3. dec 2021

Toto je psychické týranie. Ja Ťa obdivujem, že s ním si. Ak si chces zachovať psychické aj fyzické zdravie, odíď čím skôr. Držím palce!

yoxinka
3. dec 2021

@janka0509
Jej manžel, podľa toho, čo baba píše, nie je horšia povaha, on trpí psychiatrickou diagnózou a to je dosť rozdiel.

janka0509
3. dec 2021

@yoxinka napisala som potom v dalsom prispevku, ze moj manzel je frflos, ale ten jej bude mat asi inu diagnozu. Tak ako pisete vy vyssie.. Ja som si diskusiu az po mojom prispevku precitala

brembo
3. dec 2021

samozrejme,že to robííí naschvál. Stalin bol chorý človek? čiastočne áno,no uvedomoval si v plnej miere,čo robí. Bol plne zodpovedný za svoje činy. Je to sadista,robí mu potešenie týrat Vás.

sommama2
4. dec 2021

je to dané dynamikou vzťahu a vašimi povahami, skúsenosťami z pôvodnej rodiny. Ty máš tendenciu ustupovať...on má tendenciu diktovať čo ako má byť. Korení to vtom, že on sa Tako cíti bezpečne, keď veci riadi, ti zas, ak nemusíš brat na seba zodpovednosť. A keďže jeden z vás má postavenie dominantné (byt, peniaze) a druhý ,,podriadené,, sa to prirodzene stupňuje postupne, to nemôže mať iný koniec ako jedine horšie. Ako tá anektoda o zabe čo sa varí ...tak pomalí sa zohrieva voda že si skoro nevšimne kedy sa ovarilo.... Nájdi robotu, aby si nebola od neho totálne závislá a mala aspoň nejaký prijem, a sebaúctu...a choď na terapiu...treba radikalne zmeniť rozmýšľanie

pralinka1512
8. dec 2021

Ahoj, citala som celu konverzaciu. Prosim napis, ze si uz odisla od neho!!🙏

mamacita88
3. jan 2022

Milá Autorka! Dúfam, že sa máš dobre. Napíš nám, ak môžeš.

Strana
z8