Muž mi lezie na nervy
Stále má s niečím problém. Keď idem po byte bosá, už ma hreší ako malé dieťa, keď si dám tenisky a vonku je zima, tak to isté. Keď si kýchnem, tak hneď poznámka, že to kvôli tomu, že chodím bosá a stále takéto reči, stále má potrebu ma hrešiť ako decko. Stále mi dáva svoje rady, už mi s tým ide na nervy. Včera som ho už poslala do čerta, pol dňa sme sa nerozprávali.
@spadnutaslivka Aká si milá,ďakujem 🙂
skús mu poďakovať za radu a povedať že už aj ty máš občiansky preukaz a vieš čo máš nosiť ...sú jedinci čo vedia lepšie či je tebe zima alebo nie ..moja svokra je v tom expert - ešte by kontrolovala či mám tielko v zime 🙊🤣
Poslala si ho do čerta a čo tak dospieť? Sadnúť si a povedať mu že ti to prekáža? Ste manžel, potrebujete sa učiť komunikácie
Nahuč doňho že si dospelá a vedomá následkov 😀 uvidíš, že s tým prestane...chce ti dobre a ešte dostane aj vynadané 🙂 ale aspoň budeš mať pokoj.
Aj moj to robi, uz som mu tolkokrat povedala, ze nie som decko a nepotrebujem zit s otcom. Este sa vzdy urazi🤷🏻♀️ akoze zasa chapem, ze mi tym prejavuje lasku ale fakt to vzdy povie takym direktivnym stylom. Ale tak proste jeho rodicia sa k nemu tak spravali, tak to ma prebrate ich vzorce.
Môj priateľ obdobne a odkedy mame malu si neodpustí poznámku ze ma dve deti. By som ho vtedy .... 🤬 ale zasa už to moc neriešim. Zjavne si potrebuje rypnut.
@spadnutaslivka ty si podla mna ten jej muz. Musi to tam byt😀😀
Povedz mu ze sa takto otuzujes a kychas lebo este nie si poriadne otuzena 😁 a nech ti to nekazi.
A povedz mu ze si nebudes davat ponozky len preto ze jemu je zima.
@guliver19 čo? 😀
nie, veď normálne. Manželia môžu mať aj rozdielne názory, ale za takúto blbosť sa posielať do čerta a ešte sa pol dňa nebaviť? A keď budú mať reálne problémy? Musia sa naučiť spolu komunikovať a hovoriť o svojich pocitoch. Inak to môžu rovno zabaliť.
@hederamonstera nie, toto nepatrí medzi prejav lásky. V psychologickej dynamike vzťahov to je vzťah on= rodič versus ty=dieťa. Zdravý vzťah je dospelý= dospelý. A je úplne jedno či sa s tebou rozpráva tvoj šéf, manžel, sused, mama, otec, brat. Taký príklad : určite si už stretla v živote pár vo verzii ona : pozícia rodiča, on: v pozícii dieťaťa. Chlap môže mať aj 60-70 rokov, žena ho bude napomínať a cepovať ako sopľavého Joja. Alebo, rodič stále v pozícii rodiča, ty máš už 50 rokov a matka ťa stále karhá ako malú Elenku ktorá si okydala šaty zmrzlinou 🤔 a vôbec neakceptuje že dcéra má svoj vek,je dospelá, má občiansky preukaz a je svojprávna, vie sa sama rozhodovať a čo má robiť...
Ja hovorím môjmu, že ma nemusí poučovať, som dospela, mam 42, že sama za to budem znášať zodpovednosť. A on mi povie, že mám skoro 50 a stále to neviem... A nemysli to ako vtip.

Zo dňa na deň je taký? A ty sa nesprávaš ako malá? Má o teba starosť a hlavne asi vie, že keď budeš chorá, bude sa musieť o teba starať. Keby si kus rozmýšľala, nemusel by ťa napomínať ako malé decko. Jasné, ochorieť môžeš hocikedy, ale načo tomu ešte pomáhať? Skôr by si mala oceniť, že mu na tebe záleží. A skús s ním hodiť reč, prečo má nutkanie ťa napomínať. Možno mu trochu lepšie porozumieš a keď mu vysvetlíš, prečo ti je to nepríjemné, možno porozumie aj on tebe. Ale ľahšie je ako malé decko prísť riešiť hovadiny na modréhokoníka ako mať dospelácky rozhovor so svojou polovičkou 😉 Veľa šťastia do vášho ďalšieho života... budete to mať ešte pestré.