icon

Muž mi vôbec nepomáha

15. máj 2020

Ženy,chcem vediet vás názor na moju situáciu...
Mame doma mesačne bábätko a 6rocnu slečnu.Zazivam celkom náročné obdobie,však to pri miminku poznáme asi všetky...Ide o môjho muža..Teraz je na OČR,kvôli situácii.Ale on nieje od rana do noci doma.Beha po kamosoch,vyváža sa v aute,chodí domov ozaj v noci.Raz za čas sa stane,že príde ešte pred deviatou,ľahne a spi,lebo že on je unavený...Chceli sme druhé obaja,prečo má byt všetka starostlivosť na mne?On príde,vypusinkuje malého,a koniec.Tym to uňho skončí...Staršia je odstavená má druhu koľaj,lebo nestíham jednoducho sama sa venovať aj bábätku aj jej..Tak si zahrá Playstation,pozrie telku,YouTube..Ja sa idem zblázniť od zúfalstva kvôli nej,je mi jej strašne ľúto....A on?len nasľubuje,ako bude doma,ako ju vezme von,a nič....Ona už si zvykla,že keď niečo tato povie,tak to neplatí...Ja s nimi chodím von sama,cítim sa ako idiot,keď vidím druhé pary,ako kocikuju,ako majú ti otcovia záujem..Včera bol u nás mužov bratranec,a jeho žena sa má pýta,prečo môj muž neberie von dcéru,že nemusí sa venovať bábätku,ale aspoň jej,nevedela som,čo povedať,cítila som sa hrozné,čo som jej mala povedať,že lebo sere na svoje deti?Na svoju ženu?Vsetko je na mne.Domacnost,deti,jedlo...Nejako som si zvykla už poriadit,teraz sa skôr zamýšľam nad tým,načo mi je taký chlap,keď vlastne všetko zvládam sama?Okrem nákupov,tie robí on..Keby nebola korona,aj to by som robila sama.Nejsom nervózna z deti,ale z neho,neplacem z vycerpanosti,ale kvôli nemu,ako má dokáže priviest do šialenstva tým jeho nezaujimom...Vadí mi už...Jedine čo urobí je mlieko v noci,aj to si už robím sama väčšinou...Čím ďalej tým viac rozmýšľam nad tým,či je vlastne toto to,čo od života chcem..Doprosovať sa o väčší záujem o deti,ktoré sám splodil...A áno,veľa krát som mu to povedala,aj normálne,aj som kričala...Podľa neho preháňam...Tak?Prehanam? 😒🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️

tanaxxx
15. máj 2020

@retatka nemusí to tak byť. Poznám takú rodinu, co chlapov otec žene pomáha a sú spolu už vyše 30 rokov. Všetko jej spraví, čo ona zaunieni.umýva riad, vysáva. Vonku porobi všetko. Mamu majú šikovnú. A ich syn je presný opak. Takže nemusi to tak byt. Gény môže zdediť aj od starých,prarodicov. Ktorí boli lenivy🤔😏

marca12
15. máj 2020

@hettinka lenze ani to sa nedau kazdeho chlapa,musis mat stastie na dobry kus 😀

daganov
15. máj 2020

@marca12 ak by bol manžel milionár, zabezpečí varenie, upratovanie a celkový servis v domácnosti, opatrovateľku, ktorá sa bude 2 hodiny denne venovať staršej a mamina bude miesto vypisovania na koňa kávičkovať s kamarátkou a kočíkom, potom sa hrať a obidvomi deťmi a časovo náročný koníček manželovi dopraje. Veď jej jedinou prácou bude prebaľovanie a kŕmenie. No vráťme sa do reality. Žiadne také, že on si ľahne pred deviatou, že je unavený. Vlastne ľahnúť si môže, ale dám k nemu obidve deti a ja si ľahnem do obývačky a zamknem sa tam. On potrebuje zatriasť, možno aj panvicou po hlave a nie zhovievavosť, je pravdou, že to zašlo priďaleko. Ja by som ani na tú OČR nepristúpila, príjem nižší o polovicu, chlap celý deň preč, doma nepomôže nič...

marca12
15. máj 2020

@daganov bingo pointa je v tom,ze luxus oci zalepi,ale ak je chlap priemerne zarabajuci doma nepomahajuci,uz je debil lenivy. Nam zenam nejde ani tak o pomoc ako o blizkost toho cloveka,pocit,ze mame niekoho. A nemysli si,ze zena milionara to ma jednoduchsie,castokrat ovela tazsie,ale pre prachy sa to oplati.

daganov
15. máj 2020

@marca12 luxus zalepí oči len tomu, kto si ich zalepiť nechá. Názov témy je Muž mi vôbec nepomáha, tak neviem, na čo si tu plietla milionára, skutočne to problém autorky nerieši. Ani tým, že si uvedomí, že ňou kmášu hormóny manžel neprestane na rodinu kašlať.

simsalabim
15. máj 2020

@marca12 nebodaj hovoris z vlastnej skusenosti? O tazkom zivote zeny milionara? Zakladatelkin manzel je jeden bezohladny ****** Zije si akoby bol slobodny bez zavazkov.
V manzelstve by sa malo delit vsetko - povinnosti, peniaze aj oddych.

dusankomoj
15. máj 2020

Skús sa raz ráno vychytať preč Ty(viem, že od bábätka to nejde,ale 1-2 hodinky prežije aj bez teba) Uvidíš ten výraz !

brita7777
15. máj 2020

Nahukat a pohrozit rozvodom, egoistovi. alebo zobrat jedno von same zakial je doma a vybrat sa s jednym von, druhe mu nechas, iba oznamis a ides, alebo zainteresovat do toho jeho rodicov. Mas stale dost moznosti. Nechava ta v tom samu ☹

gabrielapatrik
15. máj 2020

@leuchtturm to určite chcela počuť v tejto situácii

zitaje
15. máj 2020

Ahoj, nečítala som reakcie, ale zaujalo ma, že je manžel na očr. O koho sa celodenne stará, keď nie je doma? Ak chce ísť po výletoch, nech berie so sebou osobu, o ktorú sa má celodenne starať a ty budeš mať na starosti len bábo a domácnosť... čo je tiež dosť.

sivana09
15. máj 2020

Žiaľ..alebo nastastie, kazdy je iný.. nemozu byt ani chlapi vsetci rovnaki.. jeden sa zaujima a pomaha, iny nie... Moj tiez nema ziadny zaujem, ani o dieta, ani o domácnosť.. bud sa s tym zmieris, alebo sa rozvedies, alebo sa zacnes spravat tak ze myslis iba na seba a na deti a on pociti tiez zmenu a možno niečo zmení.. ak nie, tak zase mas na vyber jednu z prvých dvoch možností

marca12
15. máj 2020

@simsalabim vobec si nepochopila. Predtym mali zabehnuty zivot,mozno praca,skolka,mohla vypadnut z domu. A teraz ako sama napisala cas sa zastavil pri dietati,je toho viacej pri dvoch detoch a citi sa mizerne a premysla. Z toho plynu nezhody. Je to uplne prirodzeny vyvoj a ma to tak vela zien..ale poznam aj take extremistky,ktore s usmevom robia doma full servis,naplna ich starat sa o rodinu. Mam kamosku,ma tri deti,chlap doma prstom nepohne,ona stiha vyvarat,vypekat na vsetko je sama obdivujem ju a je stastna,lebo ju to naplna.

h2
15. máj 2020

Rozum mi stojí nad takým chlapom! Už len to, že je na OČR, keď Ty si doma s bábätkom! A keď už je na tej OČR, tak je na nej preto, aby sa teda o tú dcérku, na ktorú to poberá a kvôli ktorej je na tej OČR, venoval a staral sa o ňu. Ja napríklad mám 8-ročného syna a ani mi nenapadne ísť na OČR, lebo muž je doma na prekážku v práci. Takže ja som v práci a muž sa stará o syna, o domácnosť a ešte si aj vymýšľa roboty okolo domu, na ktoré ináč nemá čas. Netreba vypisovať na MK, ale sa s mužom porozprávať. Keď čušíš a makáš, on si myslí, že všetko je v poriadku a užíva si svoje prázdniny.

marca12
15. máj 2020

@daganov lenze aj tie hormony s tym suvisia,nie je to len taka nespokojnost. Netreba vsetko vidiet len povrchne,mozno ked uz tolko premysla,moze popremyslat,preco radsej travi cas s kamosmi ako s uplakanou zenou.

katka009
15. máj 2020

Zdravim...poznám to, presne to mám doma, deti akurát maju o rok viac, jedine čo chodí je do práce a na nakúpi...keď je doma zbalí si veci a ide do posilňovne...keď prší zahrá si zo starším chlapcom plejko....😟
To by ma ani tak nestvalo ako to že som stále zla, a nevenujem sa mu... kedy? Ale večer sme stále spolu, tak už neviem...

selest
15. máj 2020

Niekedy treba liecbu sokom a tiez niektori chlapi proste nechapu ked im nieco obsirne hovoris stylom zober sem tam malu von alebo pomahaj mi atd. Proste jednoduche povely. Oblec seba aj babo a jemu povedz, ja idem s babatkom na prechadzku a ty mas na starosti malu. A zavri za sebou dvere, ak sa ti da ist niekam napriklad k rodicom tak kludne aj na celly den. A tiez suhlasim s tym ze si aspon raz do tyzdna vybehni aj ty von sama ci s kamoskou proste nech ma on na starosti deti. Ziadne dohadovanie prosenie sa, proste sa oblec, teraz idem von ja a cau parky.

katka009
15. máj 2020

@selest to by som mala telefonáty...

bzrkula1986
15. máj 2020

urcite tu bolo spomenute vsetko drzim palce. ja by som si skusila zavolat svokru ak ju este mate nech vam pomoze a popri tom sa trochu postazovat ... ;) mozno mu dohovori 🙂

selest
15. máj 2020

@katka009 tak to je jasne, treba vypnut zvuky

daganov
15. máj 2020

@marca12 nie, nepochopila si ty. Ona sa nesťažuje na to, že je zatvorená doma, ale model ona 24/7 okolo detí a domácnosti a on 24/7 kamaráti, koníčky, oddych sa jej nepáči a komu by sa aj páčil. Súhlasím, že on nie je nadšený, keď ho doma čaká manželka s výčitkami, ale treba si uvedomiť, čo je príčina a čo dôsledok. Keby sa venoval dcére, s ktorou je na OČR, nakúpil, povysával, pokočíkoval drobca, pochybujem, že by sem jeho manželka písala a že by bola umrnčaná. A že ty obdivuješ ženu, ktorá pri troch deťoch ťahá sama celú domácnosť a muž ani prstom nepohne? No ja si o nej myslím svoje. O pár rokov bude ona strhaná a on oddýchnutý si bude hľadať mladší model, lebo ona už ako slúžka a večer v posteli unavená bude pre neho nepríťažlivá. Potom sem ona bude písať, ako mal všetko, mal navarené, napečené, opraté, upratané a bude sa diviť, že si našiel inú. Je to tu v každej druhej téme.

yoxinka
15. máj 2020

Dobrú otázku si kladieš, že načo ti je taký chlap ... Môjho muža najlepší kamoš je slobodný, robí si furt čo chce, chodí si kam chce ... má precestovaný skoro celý svet. Teraz začal dosť behávať s trénerom ... proste ma kooooopu času. My máme tri deti, za 10rokov manželstva vybehol s nimi môj muž asi 5x na nejakú cestovateľskú akciu, rozumej výlet, z toho raz to bolo do zahraničia. Snaží sa aj behávať a bicyklovať, baví ho to. Pri našej súčasnej situácii sa mu to podarí tak raz za 10dní, ale teší sa aj tomu. Ešte da najeko snaží zladiť so mnou, aby som aj ja mohla vybehnúť zacvičiť si alebo tak, preto je tá jeho frekvencia tak žalostná. A keď sa pýtam, či by nechcel cestovať a športovať ako ten jeho kamoš, vždy mi povie: “Chcel, ale chcel som aj rodinu a to je moja priorita.” A teda tečú mu nervy z tých detí niekedy riadne “, teraz ešte viac, keď sedíme všetci druhý mesiac do a ... ale uvedomuje si svoju zodpovednosť a hlavne to, že sú to NAŠE deti, nie moje.

marca12
15. máj 2020

@simsalabim bohuzial nie 😀 😀 alebo nastastie. A poradila som jej ako ho ma doma udrzat a zapojit do prace a chodu domacnosti. Placom a vycitkami urcite chlapa doma neudrzi.

marionete
15. máj 2020

Tak to urob, odíď, možno sa spamätá. Alebo vymeň zámok, nech ide spať tam kde sa chodí flákať.

retatka
Autor odpoveď zmazal
daganov
15. máj 2020

@katka009 zapájala si ho do chodu domácnosti ešte kým ste nemali deti? Bolo pre neho samozrejmosťou odložiť riad, očistiť zemiaky, povešať prádlo? Či mal fitko vždy ako náplň práce vo voľnom čase? Liečba šokom, koľko je vo fitku? Tri krát týždenne tri hodiny? Ok, v pondelok ide do fitka, v utorok odchádzaš na tri hodiny ty, v stredu on, vo štvrtok ty. Domácnosť a deti sú vyše, nie tvoje

gagik
15. máj 2020

A on je preco na ocr,ked ty si na materskej?

bzrkula1986
15. máj 2020

@marionete urcite teraz s detmi pojde do fabky 👏👏 aby vymenila zamok ... malo starosti

retatka
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
15. máj 2020

@marca12 no samozrejme, ze citi tu zmenu. Je 4 tyzdne po porode, este nie je zahojena a ma omnoho viac povinnosti doma. A doma ma bezohladneho neschopaka, ktory nielenze nechodi do prace, ale jej ani nijak nepomaha! Preboha, ved toto je obdobie, ked tu pomoc potrebuje snad najviac! A on je DOMA! A prstom nepohne, nepodiela sa na chode domacnosti, detom sa nevenuje. Uplne ina by bola situacia, keby chodil do prace, ale takto? Necudujem sa, ze to vnima tak citlivo, ved je uplne vsetko na nej a on sa sprava ako slobodny bez zavazkov. Este aj na robotu sa vykaslal. Verim tomu, ze ked isiel na tu OCR, tak sa dohodli, ze v tomto obdobi bude lepsie, ked bude doma, pomoze... a nic z toho. VEd ona pise, ze s nimi vobec nie je, plni si svoj chlapcensky sen. Lenze on uz ma rodinu a ten sen - na ktory ma narok - si ma plnit popri plneni povinnosti v rodine. Inak placi a vycitkach som ja nehovorila nic...iba o tom, ze si rteba sadnut a rozobrat povinnostia rozdelit si ich.

gagik
15. máj 2020

Posli ho normalne do prace,on si spravil z ocr normalne prazdniny ako pubertak