Muž mi vykrikuje, že len pýtam peniaze
Ahojte, prosím vás takú otázku, žijem s partnerom, s ktorým mám dve deti, 15 rokov sme spolu....on celých 15 rokov robí mimo domu,chodil aj na 2 mesiace preč,teraz na 2 týždne, a posledný turnus čo prišiel teraz v pondelok bol preč mesiac.....
Všetko je na mne, dom, deti, nákupy, no proste všetko, popritom chodím do práce, cez deň som s deťmi, poobede sa s nimi učím a večer chodím do nočných a oni spia u starkých 75 ročných... majú 13 a 7 rokov...
Partner mi mesačne posiela 500 eur na účet, z toho platím 220 eur hypotéku a ostatné je na deti..... Keď je doma niekedy urobí nákup..... včera som ho poslala dcére kúpiť oteplovacky, no stáli 40 eur, ináč ja zvyknem nakupovať v second handoch a bazároch,ale toto potrebovala hneď,tak mi bolo vykricane, že iba na to je dobrý aby zaplatil, nakoľko ja som už peniaze nemala, nakupovala som darčeky celej rodine, on neprispel nič, že mi dáva dosť....
Popritom on zarobí asi okolo 2000 eur,mne dá 500 a ešte mi vykrici, koľko mi dá.... všetko platím z mojej výplaty..... Školu,stravu, oblečenie,elektrinu, Digi, internet.....no okrem hypotéky všetko, moja výplata je zo všetkými dávkami 700 eur....Stále mi vykrikuje, že len peniaze pýtam, preto sa pýtam, či 220 eur na hypotéku pýtať a 180 na deti je tak veľa???? Dávno sa pohravam s myšlienkou, že pôjdeme od seba, s deťmi nemá vzťah, mne všetko vykrikuje, ešte aj povie že neviem deti vychovať, nakoľko syn má ADHD a dievka v puberte, no je toho už na mňa moc a už nevládzem.....
A hlavne mám obavy že v dnešnej dobe to finančne neutiahnem, keď som povedala, že požiadam o výživné, povedal, že mi dá ledva 100 eur, nakoľko on nemá celú výplatu na papieri.....
Strašne ...čo ti poviem ☹️normálne mi je ľúto ,ako sa môže chlap správať takto k svojej rodine ...samozree treba aj šetriť ale deti rastú stále niečo potrebujú .radšej sebe nekúpim ale oteplovacky to ešte celkom fajn cena tých 40 .bývajú aj drahšie .
Máš právo sa hnevať .je to zle keď sa takto správa
@zuzka565 super ...bodaj by každý chlap pochopil
Kam dáva 1500 mesačne?
@elizabet173 oni nie sú manzelia
Mozno ma v zahranici druhu rodinu roky rokuce, ktoru tiez financuje... alebo dalsie dlhy... kazdopadne pri dvoch pracujucich rodicoch, kde len on zaraba 2000e obliekat deti len po sekacoch a setrit kde sa da je prinajmensom divne... nieco ti taji...
On ta ma načo? Aby sa mal kam vrátiť z turnusu, kde ho rozčuľuju vlastne deti, požieraci jeho závratných 500€, ked ma náladu, niečo spraví na dome, ked nemá náladu jednu ti vytne pred deťmi.... Aspoň ta vysexuje, poteší, pozve niekam? Aby ti nedovliekol nejaký ajds domov. Účet ma s 1. dcérou takže k tebe za mak dôvery nemá a dcérenka to asi s tatkom vie a ide jej tisícka čistá ruka... Ja by som sa dohodla na tej 500 nech dáva naďalej a poslala ho v čerty👿.
@maminkalaurinka manzel nie je, len priatel a skor asi nepriatel. Udrel ta pred detmi v dome tvojich rodicov? Zarobi 2000 vonku? To tam ani nemusi byt...slabota a este ta ekonomicky tyra.
Juuj, takú by tento sedlak dostal odo mna po papuli. Okrem mala peňazí je na tvojich pleciach výchova detí. A syn má ADHD poruchu, veď to dostanú zabrať dvaja rodičia a ty si na všetko sama. A chruňo si sadne pred telku keď je doma a povie ti, že deti nevieš vychovať. Tomu argumentu, že nechceš od neho odísť kvôli svojim rodičom, nerozumiem.
Debil
urobila si si deti s človekom, o ktorom si vedela, že má holý zadok a dlhy? Gratulujem. Ale teraz už je zbytočné rekriminovať. Za tejto situácie by som ti odporúčala zbaliť lakomcovi pár spodkov a fusaklí do igelitky a vyložiť mu to pred dvere. Šťastné Vianoce a zadrhni sa so svojimi veľkými peniazmi, ktoré investuješ do svojich detí!
@maminkalaurinka aj bez tej katastrofy s financiami,čo je jeden z mnohých problémov,že ťa udrel je dôvod aby okamžite letel.
@maminkalaurinka Zle sa to číta, ale určite ešte horšie sa to žije. Pomôcť ti, žiaľ, nevieme, sama už vieš a cítiš, že žiješ s mužom, ktorý ti viac berie ako dáva a nemyslím tým iba peniaze. Hľadaj cestičky ako z tohto vzťahu von, lebo tých 500 eur ti za ten stres nestojí, skús v centre právnej pomoci zistiť koľko by si dostávala výživné na deti, ak je tvoj prípad takto komplikovaný (robí v zahraničí, účet na dcéru z prvého vzťahu, väčšina príjmu nepriznaná,....) a potom sa zariaď, medzitým získaj čo najviac dôkazov koľko reálne zarába, ale poraď sa s právnym centrom (napr. na UPSVaRe je zadarmo), aby to bolo použiteľné na súde o určení výživného na deti. Ak to bude hoc len 300 eur bude to lepšie ako žiť s blbcom, možno to bude aj viac, ak sa mu dokáže, že zarába 2000 eur. Medzitým si zhromaždi dokumenty, ktoré by sa ti mohli v budúcnosti zísť, v prípade že rozchod bude búrlivejší. Alebo s ním ži ďalej, ale za iných podmienok, ale tomu nedávam príliš veľkú nádej, keďže roky ho nevieš nijakým spôsobom doviesť k lepšej dohode pre teba a deti. Držím palce, aby si to zvládla.
Vies, ake ma vydavky tam na byvanie, jedlo a cestovanie? No neviem, mas 700+500 eur=1200 eur k dispozicii, dokonca ti aj splaca tvoj dom, byt, kedze ty musis byt majitel, aby ti banka dala hypoteku. Viem, ze pri dnesnej drazobe laka chytit vsetky peniaze do ruky, minut, nic neodlozit a poslat ho prec, nech zarobi dalsie ale on asi nechce stravit zivot v zahranici mimo vsetkych a vsetko obratom minute ...
Odcudzili ste sa. Zijete uz ako dve cudzie rodiny. On v zahranici setri, odklada nabok, teba stve, ze uspory nemas k dispozicii. Nema este nejake dlhy na splacanie? Preco, si nepozries pracu za 1000 eur, potom 1500 eur k dispozicii a zijete si v pohode.
Ak pracuje v zahranici, kde su zahranicne pridavky na deti? Nerozumiem, ze robis denne a nocne a prijem mas 700 eur aj s davkami. To kde sa zaraba tak velmi malo a za aku pracu? Otrokarstvo bolo uz davno zrusene ...
Ono pre vás mamičky je jednoduché radiť. Ale vezmite si jeho situáciu. Ak zarobí dvojku mesačne tak musí pokryť dojazd do prace ( aj na turnus), ubytko, stravu. Záleží kde žije. Či v prenájme, ubytovna, spol.izba. On ma tiež náklady a nie malé. Mala som kolegu v Uk a zarábal okolo dvojky v eurách kde robil aj nedele. Ak nepotiahol 4 nedele ale napr.iba 2. Už mu peniaze nestačili. Musel živiť seba, prenájom, a potom za hranicami rodinu. Auto, poistky, jedol biedne 😞 a v zime nekuril aby všetky peniaze mal a neplatil veľa na účty.
Zahraničie je o ničom v dnešnej dobe ak 1 ťahá ešte aj Sk náklady.
@wewerka01 Tiez mi pripada, ze si tu vsetci myslia, ze ludia pracujuci v zahranici nemaju vydavky. Byvaju zadarmo pod mostom, pasu sa na luke, piju vodu z rieky a chodia peso domov.
Tu je skor problem odcudzenia, toto je uz xty podobny prispevok na podobnu temu rozdelenych rodin v poslednom case. A peniaze vyskocia ako prvy problem v odcudzenom vztahu, lebo vsetko zdrazelo.
@liljana ale samozrejme ze maju vydavky a nik si nemysli, ze je tam z luftu, divne su ine veci...viz nizsie
@autorka, nad vyberom partnera je uz teraz asi neskoro plakat, mate spolu deti, to ale neznamena dozivotny trest ani nic podobne, teda ty skus zvazovat, ci ho vlastne k niecomu potrebujes. nemas komfort, ze by si mohla byt len doma, nepracovat, starat sa o deti, nemas z neho ani tie peniaze, ak by ta niekto obvinil ze mas vztah pre prachy, tak to by si asi nedrela na nocnych, nemas doma ani hodinoveho manzela, teraz nemyslim na ziadne dospele temy, skor takeho toho sikovneho opravara a majstra, co kade chodi, tam cosi primontuvava, maluje, skrutkuje, tapetuje. K tej facke pred detmi, tak tam asi vela lasky nebude.....teda k comu to vsetko?
A rodicia? ak aj zijes s rodicmi a bratom, tak ale vztah je tvoj a si dospela, s nejakym takym turnus pankom sa neostava kvoli tomu, aby boli rodicia vklude, lebo ak zijete medzi fackami a nadavanim ti, tak to aj tak na klud nevyzera.
Premysli, ci si viete dat rozhovor, s vypnutou telkou a o vas, nielen o peniazoch. Chlapec z toho prostredia ak ma len adhd, tak nech je rad, ak nie pre seba, pre vas tak prave pre tie deti, by si mala situaciu riesit nie strpiet.
A tiez len dufam, ze dom, byvanie co mate si nenapisala na neho.
S dcerou jeho sa vidas? ty tusis ako oni dvaja nakladaju s tymi zvysnymi peniazmi a kolko vlastne ten zvysok je?
Mnoho ludi dnes oslavuje nemanzelske kadejake partnerstva, ale ty si presne ten priklad, ze nemas ziadnu vyhodu ani z toho, ze nie ste svoji a obavam sa - ako je ticho na koho je pisane byvanie, tak ze kus tusim odpoved a teda vyhody by si nemala ani z manzelstva a ak je to ozaj pisane na neho tak sa nediv, ze su rodicia v tranze, ak niekde byvate na dobre slovo alebo rozmar niekoho....tak by bol s nervami v kybli aj barskto z mladsich rocnikov a dokonca aj temperamentovo vyvazena dusa by po tychto dvoch stranach poskocila.
Skus zacat pisat ten vas roman kus v prospech zenskej postavy a vedlajsich postav (deti a tvoji rodicia), nieco v tom zmysle, ze ju predvianocne osvietilo a zacala sa spravat doma konecne zodpovedne. Pan turnus kolega dostal na vianoce rozpis toho co robis, kolko ta to stoji, nech to mate jasne s tym, ze za neho by som vypisala polozky, ktore su ti zname a ostatne nezname by som chcela od neho doplnit, s tym, ze ak nie, tak nemusi ani pokracovat do Polnocnej, pretoze tu nech spieva s niekym, kde dokaze zaspievat holubok aj viac.
Nebudes jedina sama - s tym, ze dnes narozdiel od predchadzajucich rokov mas aj kopu organizacii kde mas info, ci poradenske sluzby zdarma, googli, narodnu linku pre tyrane zeny, napovedia ti co a ako, aj by ak byvanie nebolo vase. Dalej googli organizaciu jeden rodic, maju pre teba hned od pravnej podpory az po materialnu pomoc mnohe k dispozicii, staci mat to, co nemas po cely cas, odvahu.
Uprimne nerozumiem zenam ktore od svitu do mrku dru jak kone, doma ich caka pochvala v zmysle malo a jedna bicom prask, ze makaj/dri kobyla dalej, viacej a este uveria tomu jak su slabe. Pricom jedine v com si slaba je, kuknut mu este dnes poobede do oci a opytat sa, na co spolu vlastne ste, nevazi si ta, zjavne ta nepovazuje za nikoho vynimocneho, specialneho na koho sa tesi, podla vsetkeho tak ako nema rad teba, tak nema rad ani vase deti, pretoze inak by prichadzal a oteplovaky a lyzovacku by ste mali zaplatene vsetci, hoc len na kopci za domom a hoc len na vikend. Teda na co ti je taky zbytocny kus eraru, ktory sa sem tam vrati...ked tam nie je chyba ti? ake su v tom case deti? ako je na tom chlapec, ktori sa javi ako "poruchovy"? co ostatne deti? Tvoji rodicia? ako sa meni klima v rodine s nim a bez neho? o kolko je to pre teba drahsi spas ked je doma? scitaj, podciarkni a mas to aj bez emocii racionalne vybavene. musel by vela makat a nielen financne, ale aj inak aby ma presvedcil, ze to stoji za to, len k tomu potrebujes vazit si seba, svoj cas a energiu, svoju namahu. Skus este k tej info na koho je byvanie napisat aj to kolko darcekov mas pre neho nakupene a ja len verim, ze pomer je fest v prospech deti, lebo inak je to este len pruser.
@maminkalaurinka žienky on nerobí v zahraničí ako takom, pracuje poväčšine Čechy,sem tam Maďarsko a Slovensko.Ubytko platí firma, on si kupuje len stravu. oblečenie fasuje,auto má firemné..... A mne nejde o tie peniaze, že málo dá, ja z toho vyzijem,i keď neusetrim, vôbec nič, koľkokrát som aj pár eur v mínuse na konci mesiaca, mne ide o to, že keď chcem kúpiť niečo viac,tak vykrikuje, že čo chcem a koľko chcem, len na to je dobrý....ide mi o to že si to stále musím pýtať, každý mesiac, a na margo mojej práce a zárobku, áno tu sa tak zarába na Slovensku, nie všade je plat 1000 eur, a ja si nemôžem dovoliť zmeniť prácu, pretože mám to blízko, a musím mať takú prácu,aby som sa stihla učiť s deťmi, mala aj voľno a zbytočné nezaťažovala starých rodičov..... Bývam sama v dome s deťmi a dom je na mňa, na neho nie a to mi tiež koľkokrát vykrici že on tu investoval a nie je jeho nič.... Ja viem žienky že by som sa mala pozbierať, moje sebavedomie je na bode 0, zo všetkého mám strach, čo bude..... Chcela som ísť do školy na VŠ aby som v práci postúpila,mala viac peňazí, voľna, externe, no neverím si že by som to zvládla.....potrebujem nakopnúť..... Viem že nám možno bude lepšie bez neho......
@maminkalaurinka no vidis tak z tohto tvojho posledneho príspevku uz je vidiet, ze nic nie je čiernobiele a len tak ako prezentujes ty. Dom je iba na teba hoci donho investoval aj on, tak sa mu úprimne nečudujem, ze nechce iba liat peniaze a nič nevlastní.. Chcelo by to popísať obidve strany, az potom nechať nanho na chlapa nadávať.
@maminkalaurinka dom je na vás, on tam nemá nič, platí hypotéku… buďte rada že vám posiela toľko koľko posiela. Prečo by mal investovať do niečoho kde mu nič nepatrí? Ak nie je hlupák tak si investované pri rozchode od vás vypýta. Ma pravdu. Máte ho len na peniaze. Ak ho odkopnete, ako sa na to zrejme chystáte, neostane mu nič. Podla mna to tusi a odklada si bokom. A dobre robi. Manzelia nie ste a ani sud by mu nevymeral viac ako vam teraz plati. Nechapem tomuto vyplakavaniu…
@dankagirl ved prave toto…uz bol v dlhoch a nechce do toho znova padnut. Sprostý bol že vôbec investoval do niečoho čo mu nepatrí. Autorka ho vyraziť môže kedykoľvek a nemá nárok na nič. Ja sa mu vôbec nečudujem.
@maminkalaurinka
@maminkalaurinka Bude,,isto...ja som tiež ,,pýtala,,..aj keď trebalo na stravu,čokoľvek,,povedal,,máš si pýtať...lenže v jeho ponímaní nebolo pýtaj-ale ešte popros...19 rokov manželstva a ešte postavil 11 ročného syna proti mne...Žienka moja zlatá,ver mi,,tiež som veľmi dlho premýšľala,či mi tie nervy a dlhy,čo on robil a ja vyplacala ,,z ničoho,,stoja za to...až keď som šla psychicky dolu a 20kíl za menej ako mesiac,,vedela som,že buď ja alebo ON...Vzala som dcéru,osobné veci/lebo keďže je všetko ,vďaka nemu,,je to jeho/nech sa udrhne/som z toho vonku,,mám normálnu prácu,,som šťastná,dcéra je spokojná...Dostala som len raz radu...dievča spomaľ,bo padneš na hubu...tiež som ťahávala nočné..vyše 17 rokov a ešte pid manželom ako ,,pidnikateľom..a nemal ma za nič..MOJA RADA ZNIE...dom je tvoj,,utiahneš to aj sama,,skromnejšie,ale utiahneš..To,že beháš po bazaroch nie je hanba,,kúpis tam veci,čo ani v obchodoch nenájdeš...za6iadaj o výživné ..A ver mi,že tvoja psychika a pohoda detí je dôležitejšia ako blbec s 500eurami..Zvládneš to,,len hlavu hore a drž sa🙏🙏👍👍
@morgane1975 áno investoval do domu aj on ,ja som kúpila na splátky celé zariadenie domu zvnútra, teda nábytok, chladničku a iné.... A to že platí 220 eur hypotéku,a 280 na deti, však tu býva, keď je doma, stravuje sa, perie, do noci pozerá telku, kúpe sa......ja platím všetky ostatné výdavky a to nakomplet, od elektriny, voda, uhlie, televizia, škola,strava, výdavky na deti (školské pomôcky, oblečenie,lieky,doktori, ....) A iné....Keď sú deti choré, vždy si musím zariadiť aby mal kto pri nich byť.... On mi splechne, že si mám ísť na ocr, čo si dovoliť nemôžem..... Minulý rok mi ťažko ochorela mama, myslíte, že bol pri mne a pomohol mi?nie .... Teraz som bola týždeň so synom v nemocnici, dcéra u starkých, v práci dovolenka, myslíte že prišiel? Nie, ani sa nezaujímal.....a to že ho vyhodim, povedal že ak odíde,tak aj tak nám to tu podpáli, lebo investoval aj on......a nenechá nám to..... Čo pri jeho prepinakoch je schopný...... A ako som povedala, ja z tých peňazí vyzijem,len neusetrim, ide o to že sa o tie peniaze musím prosiť, a keď sa povadime,tak ma vydiera tým, že mi ich nepošle, koľkokrát sa tak stalo...... A nezaplatit hypotéku keby aj mesiac, nie je sranda.......na to si dávam veľký pozor..... Viem čo je to , prísť o byt.....raz sme si zobrali hypo spolu, pred 15 rokmi..... Potom nám ho skoro vzali, lebo spravil veľa dlžôb, museli sme ho hneď predať a vyplatiť dlžoby, v ktorých aj tak pokračoval,ja som o Tom nevedela.....takže u mňa boli veľké obavy ísť s ním do niečoho spolu opäť.....