Muž mi vykrikuje, že len pýtam peniaze
Ahojte, prosím vás takú otázku, žijem s partnerom, s ktorým mám dve deti, 15 rokov sme spolu....on celých 15 rokov robí mimo domu,chodil aj na 2 mesiace preč,teraz na 2 týždne, a posledný turnus čo prišiel teraz v pondelok bol preč mesiac.....
Všetko je na mne, dom, deti, nákupy, no proste všetko, popritom chodím do práce, cez deň som s deťmi, poobede sa s nimi učím a večer chodím do nočných a oni spia u starkých 75 ročných... majú 13 a 7 rokov...
Partner mi mesačne posiela 500 eur na účet, z toho platím 220 eur hypotéku a ostatné je na deti..... Keď je doma niekedy urobí nákup..... včera som ho poslala dcére kúpiť oteplovacky, no stáli 40 eur, ináč ja zvyknem nakupovať v second handoch a bazároch,ale toto potrebovala hneď,tak mi bolo vykricane, že iba na to je dobrý aby zaplatil, nakoľko ja som už peniaze nemala, nakupovala som darčeky celej rodine, on neprispel nič, že mi dáva dosť....
Popritom on zarobí asi okolo 2000 eur,mne dá 500 a ešte mi vykrici, koľko mi dá.... všetko platím z mojej výplaty..... Školu,stravu, oblečenie,elektrinu, Digi, internet.....no okrem hypotéky všetko, moja výplata je zo všetkými dávkami 700 eur....Stále mi vykrikuje, že len peniaze pýtam, preto sa pýtam, či 220 eur na hypotéku pýtať a 180 na deti je tak veľa???? Dávno sa pohravam s myšlienkou, že pôjdeme od seba, s deťmi nemá vzťah, mne všetko vykrikuje, ešte aj povie že neviem deti vychovať, nakoľko syn má ADHD a dievka v puberte, no je toho už na mňa moc a už nevládzem.....
A hlavne mám obavy že v dnešnej dobe to finančne neutiahnem, keď som povedala, že požiadam o výživné, povedal, že mi dá ledva 100 eur, nakoľko on nemá celú výplatu na papieri.....
@maminkalaurinka ja myslim, ze ty sama najlepsie vies, co za kvitek mas doma. Otazka je ze preco, ked si sama po sebe precitas veci na predoslej strane, nezaujima sa o svoje dieta ktore je v nemocnici? To uz je co za exota....a nie ze ta napadne pol domu prepisat nanho ako to tam niekto spomina, ja myslim, ze on ma vypocitane dobre, co pises aj ty, zdarma vsetko za toto malo co doniesol a co pridal on sam.
Scitaj mu to, scitaj to hlavne sebe, kolko to dava a co by mu za to patrilo ak by vo vasom okoli si musel platit byvanie, telku, cast vody, elektra a td, vsetko ako to pises, nech to mas ak nie prenho tak pre sud.
A uplne vazne veci ako, ze ta udrie, vyhraza sa ti maj niekde zdokumentovane, dnes sa da zapnut telefon nahrat to, ist si dat tvar, ked ta udrie osetrit, mat zaznam o tom.....to ho potom ani nenapadne kohuta spievat o tom, ze co podpali, pretoze za to moze ist normalne regulerne sediet. Na tu linku zavolaj. Drz sa, ja myslim, ze uz teraz a dlho to davas sama, nie je co by si nezvladla ked budes sama vklude a vpohode. Mozno budes prekvapena ako sa daju dokopy aj deti, okrem ineho vsetkym nielen chlapcom tym ponukas vzor, vies to? vies aky to je ''dar'' pre ne? ak mas dcery, tak aby si nenasli potom obdobne kvitko, syn aby sa ti nepotatil, toto pre ne chces? Ja myslim, ze mas najvyssi cas, aby si im pripravila poriadne, bezpecne, pohodove a spokojne dni. Darceky by ti isto odpustili.
@maminkalaurinka no nehnevajte sa na mňa, ale tak prečo ste si s ním urobila dve deti? Evidentne su s nim dlhodobo problemy. V podstate od sameho zaciatku mate nezhody tak preco ste do takehoto vztahu priviedli dve deti? Neberte to prosim v zlom, ale ja tomu nerozumiem. Mali by ste ist od seba uz len kvoli tym detom, nech nevyrastaju v takejto atmosfere. Ja presne pre toto nikdy nechcem aby moj partner investoval do mojho bytu, aj ked on chcel. Aby mi nikdy nemohol vyhodit nic na oci. Aj ked na zaciatku je vacsinou vsetko pekne, nikto nevie ako to bude dalej. Ak by ste boli manzelia, situacia by bola uplne ina a aj majetok sa da osetrit zrusenim BSM, aby vas neohrozovali jeho dlhy. To sa vsak da len v urcitych pripadoch, napriklad ak manzel podnika alebo robi dlhy,
Vieš ono ber to tak dom je tvoj, takže ho do určitej miery chápem... A on to berie tak ze 220 je jeho podiel na "najme" a 280 ber ako výživné.
Prikláňam sa k tomu ze je to veľmi nevhodný výber partnera ale čo už. Teraz to ber tak aj keď sa rozidete dostaneš max tak výživné, ktoré viac ako tých 500eur nebude možno len tých 280. A už teraz máš problém všetko utiahnuť.
A úprimne, nevidím dôvod investovať do niečoho co nie je a nikdy nebude moje.
@maminkalaurinka už pred tými 15 r, keď neplatil hypo a mal dlhy si ho mala poslať do riti.Je to nezodpovedný chrapun
Tu máš istotu že deti pridelia do tvojej starostlivosti lebo aby jeden otec nevedel kúpiť dcére oteplovacky .nepoviem za 400 eur ale 40 pri jeho plate .ako mám dosť . On nie je dobrý partner ani otec... ☹️

@dankagirl z dlhov sme sa čo to dostali spolu, to si porobili ešte so svojou ex....davno ......ja som sa to dozvedela až neskôr..... potom si dal osobný bankrot...... Teraz je zamestnaný na zmluvu, už nie je živnostník