icon

Muž mi zakazuje stretávať sa s rodičmi kvôli sestre

stankam2
28. júl 2017

Ahojte. Potrebovala by som poradit lebo som uz naozaj zufala. Moj priatel sa rapidne zmenil ako sa narodilo dieta. Uz pocas tehotenstva zacal mat divne napady typu "nebudes davat dieta nikomu kocikovat ked tam nebudes". Ale ked sa narodil sa to zhorsilo hlavne tym ze sa pohadal s mojou sestrou. Moja sestra je strasne sebecka a mysli len ma seba. O tom viem lebo som mala odmalicka s nou problemy. Ale o to nejde viem aka je a viem ze nasi ju strasne obranuju. A tu je ten kamen urazu. Priatelovi sa to vobec nepaci a zakazuje mi sa s nimi stretavat. Vadi mu aj ze sestra sa hned urazi ked nie je po nej. Neda si nic vysvetlit. Ona by bola najradsej keby sa mohla cely cas maznat s mojim dietatom a mama s ocom ju v tom podporuju. Stale hovoria "vsak jej ho nechaj nech sa pomazna". Samozrejme ze toto mi vadi. Chlap mi vycita ze neviem zasiahnut a vytrhnut jej ho z ruky lebo sa zduje a ujde. Ale najhorsie je ze najnovsie ani nevidi dovod aby som ich vobec navstevovala. Ano aj mna trapi to ze ju tak preferuju ale predsa su to moji rodicia ktory mi v zivote aj velmi pomohli. A predsa chcem tam ist bez toho aby som sa bala dalsieho vysvetlovania aky som mala dovod ich navstivit ☹ on sa strasne boji toho ze maly ich zacne vyhladavat a hovorit im vsetko. Prosim poradte mi ako mu mam vysvetlit ze obcas by som tam chcela zajst bez reptania.

Strana
z3
marusia12
28. júl 2017

@stankam2 tu vidím rozchod do dvoch rokov.... gratulujem, narazila si si blbca 😀

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
miadi
28. júl 2017

@zuzana76 no nepoviem keby mal 2r ale uz 5rocne fakt sa nic nestane ked sa po normalnom jedle este napcha blbostami..mne svokra ide dost na nervy ale skoro kazdy den ju chodime na chvilku kuknut ked ona nema cas prist k nam chcem aby ju mala poznala aj deda ved su jedna krv nech mame akekolvek rozne nazori sme rodina mala ma v sebe kusok z nich nie su to pre mna cudzi ludia a keby to boli rodicia tak by ma velmi hnevalo keby mi muž zakazoval alebo zasahoval do vztahu snimi. To sa predca nema! Ano su take manzelstva kde jedna strana presvedci tu druhu ukoncit vztahy s rodicmi lebo ich nemaju radi nerozumeju si a deti ani nevedia kde je dedo s babkou.. pokial nie su psychicky chori alkoholici agresivny atd extremne problematicky jedinci -tak ochudobnuju svoje deti o dost doležity vztah Len pre to že ich predstavy o tom co je dobre a co nie sa nezhodnu? V tom pripade je jej muz velky manipulator a chce ju od nich odtrhnut aby pocuvala len jeho aby mohol uplne dominovat

stankam2
autor
28. júl 2017

@sardinka32 toto som mu aj ja povedala a on povedal že to vie ale že to nechce ešte viac podporovať. že je lepšie sa tomu vyhnúť.

stankam2
autor
28. júl 2017

@mandala77 si to vystihla. Nechcem si rozhnevať rodičov a zaroveň nechcem aby bol priatel nahnevany. Ale bez toho sa to asi neda. Vzdy bude niekto nespokojný. Musím ja spraviť razny krok.

stankam2
autor
28. júl 2017

Dakujem Vám za rady a svoje názory. Pokúsim sa to nejak vyriešiť. Ale každopádne ste mi veľmi pomohli.

mandala77
28. júl 2017

@stankam2 určite svojho muža neber ako manipulátora, tyrana ani nič podobné.
To si vôbec po tejto diskusii nepripúšťaj. Treba vedieť rozlišovať a Tvoj muž, to čo robí, robí, kvôli tomu, čo sa deje. Čiže on na základe ničoho, čo sa deje, čo mu vadí (a vadí aj Tebe), tak jedná. Neizoluje Ťa od nich, lebo chce mať nad Tebou moc. Toto nie je ten prípad. Treba vidieť súvislosti.
Tvoja sestra je uprednostňovaná, Ty si asi nikdy sa rodičom nepostavila a on to vidí viac nestranne. Sestra sa správa ako malé decko, rodičia si ju zastávajú, vášmu synovi dovoľujú všetko - jednoducho ich správanie je cez čiaru. A áno, rázny krok treba urobiť, ale smerom voči nim. Nie smerom k mužovi. Vy dvaja by ste mali držať spolu.

miadi
28. júl 2017

@mandala77 no ak chce zakazat chodit k rodicom tak to normalna reakcia nie je. Ved je dospela svojpravna on moze jedine radit chodit k nim menej alebo im urcite veci zakazovat. Ist poza jej chrbat sa snimi bavit tiez nie je spravne. Ked jej nieco u rodicov vadi moze to povedat a ked ju ignoruju moze sa jednoducho rozlucit a odist potom pochopia ze musia brat jej nazor vazne ak chcu aby k nim chodila

mandala77
28. júl 2017

@miadi to, čo píšeš, je Tvoj názor. Nerozumiem, prečo mi ho vysvetľuješ. Reagovala som na autorku, nie Teba. Ty si myslíš, že to nie je normálna a správna reakcia, nie ja, tak nezovšeobecňuj. Čo je pre Teba správne, pre mňa, alebo hocikoho iného nemusí a ani nie je.

miadi
28. júl 2017

@mandala77 neber to tak osobne mas uplnu pravdu hlavne klud už ti nic nepoviem nemusis byt hnet vytočena alebo vlastne pardon cit sa ako chces (ak som sa ta znovu dotkla sorry)

janca2262
28. júl 2017

@stankam2 precitala som si len tovje pripevky, neviem co pisali iny, ale tvoj priatel ti nemoze zakazat tam chodit, ale osobne keby nerespektovali to, ze mu nemaju davat to a to, a stale by moje dieta tisli k sestre a vychvalovali ju, tak urobim take poriadky a uz by som tam nesla aspon tyzden a povedala im, ze ak sa nespamataju konecna... uvidis, ze raz sa spamataju ked im poveis ze vnuka neuvidia... aby robili naschvaly len aby tvojho chlapa vytocili to je moc... a ver ze viem o com hvoorim, tiez musim sa narozculovat nad babkami...

prasiatko30
29. júl 2017

Toto sa vyriesi au ked bude mat tvoja sestra dieta - uvidis ako zo dna na den prejde ten patologicky zaujem o tvojho syna a bude na prvom mieste tvoja neter/synovec. A k proboemu - tak urcite tcoj muz ma pravdu v tom ze tvojinrodicia su jak naprogramovani na to aby vam robili napriek a nerespektuju ta co sa vychovy basho syna tyka. Je to komplikovane udrziavat vyrovnane vztahy ked na jednej strane mas tvoju rodinu, tvoju krv co ta nerespektuje a na druhej tvojho partnera ktory to vidi a vadi mu to a tebe vlastne tiez

janka0276
29. júl 2017

tvoj priatel je uplny debil, nehnevaj sa, ale s takým človekom by som nežila ani minútu, manipulator a čaká že sa bude celý svet točiť podla neho, musí byť riadna nula , ked si to takto kompenzuje. Koli takému by som nikdy nešla proti svojim rodičom

ukulela
29. júl 2017

raz by u nasich, alebo svokrovcov povedali, ze nepocuvaj mamu, ja/teta ti dovoli ... nastastie nasi respektuju.maly u nich byva bezne. ked poviem dnes nie sladke, tak sa mozem spolahnut. a je rozdiel dat kolac mame za chrbtom a prepchavat dieta nezdravym sladkym matke naschval. decko si tak vytvara nezdrave navyky.
... podotykam, ze maly jedava sladke, aj keksy, aj lizatka, skratka nedzim ho mimo cukru.

sticker
katrin21
29. júl 2017

Fuha...priatel mq urcite nejaky problem ked ani s vlastnymi rodicmi nevyjde.
Ale! To co robia vasi tiez nue je ok.. Aby nerespektovali vase pravidla vychovy? Ak by svokra utrusila, co pises, ze nech nepocuva mamu...fuuuu to by bol iny harmatanec....a aj zo strany muza aj mna..a je jedno koho rodicia by to vlastne boli...toto sa nerobi...to bs somna mieste tvojho muza tiez nechcela , aby tajto vplyvali na dieta. Treba si pohovorit so vsetkymi...sestra? Boze ved nech si maleho pomojka..ale pravidla vychovy su vase a aj ohladne jedenia.ako nahle by to nerespektovali tak upozornim..ak pokracuju odidem z navstevy...to by pochopili a ak chcu maleho vidiet tak babuduce to nespravia. A to nie je vydieranie.to su proste pravidla...s kludom povedz" mrzi ma to..nechc sa hadat..vidum ze nerespektujete co si ako rodicia nasho dietata prajeme , takze skor ako pride ku konfliktu rafsej odideme..
Hotovo. By si sa divila ako by to zafungovalo.ale nesmies ist do vyvrtky..

Strana
z3