icon

Muž nechce, aby syn išiel na 1. sväté prijímanie

14. sep 2022

Ahojte, riešil niekto niečo podobné, že partner nechcel aby dieťa absolvovalo 1.sv. prijímanie? Ako ste sa dohodli? Muž argumentuje, že aj tak má syn toho veľa (škola, krúžky,...) a pridávať mu ďalšie a spraví si ho, keď bude dospelý, keď bude chcieť (lenže syn chce teraz).
Syn chodí na náboženstvo a na 1.sv. prijímanie chce ísť, len proste muž nechce o tom ani počuť. Normálne som ostala zaskočená, keď mi to dnes povedal a úplná hádka na streche.
Ďakujem

Strana
z4
janinah
22. sep 2022

Autorka,ak chceš chod do sk. veriace mamičky...na tvojom mieste situácie riešim...vaši kupili byt,deti si nájdu kamarátov všade,ani sa nenazdáš a odídu žiť svoj život a ty ostaneš zlomená,zničená s chlapom,ktorý si ťa absolutne neváži a manipuluje tebou až sa to tu zle číta.Reálne hrozí,že tvoje deti sa budú k svojim partnerkám správať tak ako to vidia u vás doma,teda strašne.Chod sa porozprávať s kňazom,so psychologom,a k treba aj s právnikom,ukážu ti cestu.Neostávaj žiť taký mizerný život,lebo deti...

autor
22. sep 2022

@janinah ach, ďakujem za podporu, presne som to dnes s maminou preberala, ze dávame deťom strašný vzor partnerského života. Žiadne objatie, pusa, slusne správanie,... ze oni budu toto považovať za správne, lebo to tak videli u svojich rodicov

janinah
22. sep 2022

Podpora od rodičov je veľká výhra,tak sa už rozhodni a urob správnu veci- práve kvôli deťom.

ana82
22. sep 2022

ale môžeš sú to deti, ak sa nedá chodiť do tej istej školy, zvyknú si nájdu nových kamarátov, veľa detí si tým prešlo, sestra postavila dom a nasťahovali sa z bytu, najskôr odutí a zvykli si už sú v pohode ani to dlho netrvalo, rodičia kúpili byt no super, nemusíš sa trápiť po podnájmoch aj finančne to bude jednoduchšie

janage
22. sep 2022

Mne tu chýba vyjadrenie (odhliadnuc od ostatných vecí) či žiješ aspoň ty s deťmi aktívnym životom veriacich. T.j. chodíte v nedeľu spolu na omšu, doma sa modlite a pod.?

lucyluska
Autor odpoveď zmazal
autor
19. okt 2022

@janage nemôžem povedať, že sme v kostole každú nedeľu, ale modlíme sa, syn chodí na náboženstvo, prihlásila som ho na prípravu na 1.sv.prijimanie, bol 2x na príprave v kostole, čo majú 1x/týždeň a veľmi sa mu páčilo majú teóriu a potom omšu, ak by som ho vracala na sv.omsu, myslím, že by problém nemal. Len už viac tajiť sa mi to pred mužom nebude dať, zajtra má syn ďalšie stretnutie v kostole a neviem, ako to zatajiť pred mužom. Ak mu poviem pravdu, kde sme boli, tak je schopný ho každý štvrtok niekde odviesť, aby to neabsolvoval a nakoniec na prijímanie ísť nebude môcť, lebo nebude mať absolvované náuky

fiffinkaa
19. okt 2022

Keď ma syn túžbu, netreba mu brániť.

janage
19. okt 2022

A ako mu potom vysvetlíš, ak nie ste v nedeľu v kostole? Podľa katolíckej náuky ak si dobre spomínam, takáto neúčasť bez vážneho dôvodu napr.choroba, je ťažkým hriechom. Ťažký hriech znamená, že bez spovede nemôžeš k sviatosti - prijímaniu pristúpiť. Plus ak by si zomrela bez spovede, nemôže duša ani do očista ide rovno do pekla, zatratenia.
Teda podľa náuky cirkvi, v ktorej sviatosť má absolvovať. S tým ste ty aj syn vysporiadaní?
Či idete tak podľa seba. Niečo uznávate z náuky, Niečo nie.
Lebo potom pardon pravdu má tvoj manžel.
Nech si syn sviatosť urobí, keď bude aj rozumieť, čo všetko tá náboženská náuka vlastne hovorí.
Možno by sa mu páčil aj budhistický obrad, či moslimský ak by chodil do takej školy s takými spolužiakmi.😉
Prijať sviatosť len preto, že ide väčšina detí a jemu sa to páči...neviem..ja sa s tým nestotožňujem.
Buď beriem pravidlá a náuku ako sú cirkvou, kde patrím dané alebo mam vlastné, či?

Strana
z4