icon

Muž nechce kupovať výbavičku pre bábätko

4. júl 2021

Ahojte,
Som v prvom trimestri, viem, že sa môže stať čokoľvek, ale manželovi som s trochou elánu povedala, že sa teším, keď budeme kupovať výbavu. Na to ma schladil, že netreba lebo z jeho strany rodiny pre nás odložili kočiar a všetko po ich dieťati. To ma trochu zarazilo tak som mu nadhodila, že by som si rada vybrala podľa svojho vkusu. No a odpovedal mi, že fajn ak toľko zarábam.
Prosím vás, je chyba vo mne ak si chcem vybrať kočík a postieľku pre svoje prvé bebe sama a nechcem podediť všetko po cudzích deťoch? A hlavne, keď na to nie sme vyslovene finančne odkázaní?

Strana
z3
panelacikova
4. júl 2021

@marionnasam na jednej strane ti rozumiem, ja som tiež chcela všetučko nové. na druhej strane som pochopila po prvom roku, dvoch, troch, že kopu vecí som kupovala fakt úplne zbytočne. čisto teoreticky, ak máte v rodine bábätká, alebo teda deti max. 3 mesiace staré, po ktorých by boli naozaj pekné vecičky, po mojej skúsenosti by som to určite využila. minimálne ten kočiar. dnes dáš za kočiar šialené peniaze a to dieťa tak rýchlo vyrastie.... niektoré sa už po polroku do pôvodného ani nezmestia 🙂 určite by som zvážila niektoré veci, ak sú v peknom stave, prepožičať si od rodiny. ak sú veci (oblečko) nejak zodraté, či dogrcané (žeby to páchlo starými grckami či cikanicami a podobne), tak by som kúpila nové. ale nekupuj veľa, fakt to nevyužiješ 🙂 hlavne premýšľaj potom, kedy sa ti dieťa narodí, predpokladám v zime, podľa tvojho trimestra, takže napríklad body s krátkymi nohami a rukami ti budú na dve veci 🙂 porozmýšľaj a ak majú niektoré veci pekné, daj si povedať. mala som kvantá nových vecí, vytúžené dieťa, proste všetko nové.... a potom som si povedala, že koľko peňazí som na to otrepala, hlúpa hus 😀

panelacikova
4. júl 2021

len ešte na svoju obhajobu dodám, že u nás neboli "deti". všetci bratranci či sesternice mojej dcéry mali v tom čase už minimálne 10-11 rokov, čiže po nich nebolo vlastne nič. ja som bola hlúpa v tom zmysle, že som nakúpila vecí veľmi veľa. niektoré som ale že vôbec nevyužila. no čo... dieťa v rodine po dlhom čase, prakticky mi ani nemal kto poradiť 😀

siska53
4. júl 2021

Nemala som taky moznost, ako ty. Ale.. pol vybavicky som mala od kamosky, aj vanicku ( na kupanie). O kociku som mala jasnu predstavu, cize ak by nesplnal moje kriteria, tak by som ho nevzala. Ale.kedze som nemala po kom, tak som si vybrala sama. A vela veciciek som nekupovala, je to zbytocne.

chrumka120
4. júl 2021

Aj keď pre niektoré je to hlúposť, osobne by ma to dosť sklamalo takáto odpoved...

july0
4. júl 2021

Kočík určite nový 🙂 aj pár oblečení k doktorovi na oslavy atd... ostatné veci sme tiež dostali 🙂 napr postel s matracom ale zato obliečky plachty doplnky som si kúpila podla seba 🙂

kate211
Autor odpoveď zmazal
ukulela
4. júl 2021

Pozri kočík a ak ti nebude vyhovovať, kúpiš si. Vetvičky by som neodmietla. Postielke vieš prebrusit, natrieť tak, ako sa ti páči.

lvula
4. júl 2021

Moj muz je podobný a uz teraz mam z toho obavy 😃😃 my ešte ani tehotni nie sme, ale uz ma informoval, ze nam zarezervoval 13 rocny kocik po jeho mladsom bratovi 😃
Na jednej strane by som tiež chcela si kúpiť veci podľa svojho vkusu, na druhej ak bude este použiteľný, asi touto cestou recyklacie pojdem... 😊 Su ale veci, pri ktorých budem trvat na novsom modele, napr autosedacka a pod.
Su aj dôležitejšie veci ako frajersky kocik 😊

autor
4. júl 2021

@kate211 nie, nečakám od nikoho, že mi niečo bude platiť ani som to nikdy nečakala. Len ma zarazila jeho odpoveď..

autor
4. júl 2021

Proti podedenym handričkám nie som, viem že z toho rýchlo vyrastie. Len mňa naozaj zarazil jeho postoj, čo keď sa to nám nebude hodiť do bytu? Čo keď sa mi kočiar nebude páčiť? Nemám právo si vybrať?

sense
4. júl 2021

Skúste nbajst kompromis, niečo kúpte nové, niečo príjmy od rodiny... Ja som mala pre dcéru všetko nové,... Pri ďalšom by som už pozrela pár vecí aj z bazára, hlavne postieľku, prebalovaci pult, vaničku atď... A oblečenie ozaj veľa netreba, bábätká veľmi rýchlo rastu... Veľa vecí som potom dala kt boli oblečené možno tak raz

Postieľku si môžeš prerobiť podľa seba, to podľa mňa nie je vec, čoby sa musela hodiť do bytu a ladiť s bytom, nato slúžia doplnky, kočík by musel spĺňať moje kritériá a nevadil by mi z bazáru ak by to bol typ kt chcem

kate211
Autor odpoveď zmazal
cacianka
4. júl 2021

@kate211 preco pol na pol ? Ved su manzelia a prijmy su spoločné.
Autorka:Tak treba kompromis a a behom 3 mesiacov sa to utrasie.

777januska777
4. júl 2021

Všetko na deti som mala z druhej ruky. Joj a aká som bola rada, že som ušetrila. Ani ma nenapadlo kupovať niečo nové. Osobne keby manzel prišiel prišiel tým, ze on chce nové veci kupovať, tak by som mu asi povedala niečo co on tebe.

janinka007
4. júl 2021

Dievča máš dobrý fíling...ak ti tvoj muž povie, že "fajn, ak tolko zarabaš" tak z toho bude časom prúser. Proti používanym veciam, ak su v dobrom stave nič nemám, ale vyjadrenie tvojho chlapa svedčí o kadečom.

autor
4. júl 2021

@janinka007 ďakujem, tiež nemám nič proti veciam po druhých, no naozaj ma dostala tá samozrejmosť s akou to povedal. Ono to je tak vo všetkom, pre neho je rodina top, najradšej by tam bol každý deň. Ale to už idem do inej témy..

tehulka2011
4. júl 2021

@janinka007 asi tak, skor za tym citim oddelene financie, mozne vydelovanie penazi atd

lvula
4. júl 2021

Zas by som z toho chlapa hned nerobila monstrum. Kedze su manželia, asi vie, aký má prístup k peniazom. Ja nevidím nic zle na tom, ze sa ju trochu racionálne snažil územnit ak autorka hneď lieta v oblakoch a chce všetko nové, hoci maju možnosť mat aj nieco lepšie zdediť. Najlepšie je zlaty stred.

izabela181
4. júl 2021

Podľa mna je tiež jeho reakcia zvláštna a mna osobne by to nahnevalo. Mohol to podať aj inak, mohol povedať niečo v tom zmysle ako je super že máte možnosť dostať kopec veci od rodiny a tým ušetrite. Ale podľa mna je prirodzene že hlavne ženy chcú niektoré veci mat nové, vybraté podľa seba 🙈 ja tiež čakám prvé dieťa, a je mi jasne že mám nejake veci zbytočné, a možno ich nevyužijem, ale tak teraz to nestojí majland, plánujeme utcite aj ďalšie babo a ja som si veľmi užívala to kupovanie výbavičky, a aj muz sa tešil spolu so mnou 😊

leuchtturm
4. júl 2021

tak ak si vies kocik a ostatne veci zaplatit zo svojeho, mozes si kupit podla svojho gusta. Ak mate malo penazi, tak tvoj chlap ma viac rozumu ako ty a mala by si ho pocuvat.

tenerifka
4. júl 2021

Taketo veci netreba rozoberat s muzom, oni tomu nerozumia, proste kupis si podla seba, iba mu potom s radostou ukazes, co si kupila. Chces nove, kup nove

reni1512
4. júl 2021

Moj by sa mohol postavit aj na hlavu ... kupila by som si po svojom a nezajem

kate211
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
4. júl 2021

Inak ja si toto dost dobre neviem.predstavit, my doma spolu konzultujeme max. kupu noveho auta, resp.nejaky velky spotrebic....aby som sa mala dohadovat, ci mozem kupit oblecenie....tak to je dost trapne

autor
4. júl 2021

@leuchtturm aj vieme čítať s porozumením do konca prispevku? Nie sme na tom finančne zle, a nelietam hlavou v oblakoch, ale nezoberiem kočiar ktorý sa mi nepáči len preto lebo je zadarmo.

ukulela
4. júl 2021

Napr zdesený trojkombináciu nevedia by som do bytu nebrala. Max ku rodicom na dvor. Do bytu niečo skladnejšie. S trojkombináciu je aj problem natrepať do auta. Ale ja nie som ani r tých, čo dajú do kočík a stovky az tisíce.

reni1512
4. júl 2021

@kate211 myslim si ze ked sa rozhodnes mat deti tak ak si trochu rozumna tak mas nejake financie pretoze kupou vybavy financovanie deti nekonci ...ak su vacsie a niekto mi niecim prispeje oblecko atd ok vsetko sa neznosi ale aby mi striktne muz zakazal kupit si pre svoje babatko co sa paci mne tak na to sa mu vyprdnem... ja sa mu tiez nemontujemdo toho ked si kupuje srubovaky

leuchtturm
4. júl 2021

keby ste na tom boli financne dobre, tak ti chlap neodpovie ze fajn, ak tolko zarabas 😉

mandarinka555
4. júl 2021

Tak si kúp nový a problém máš hneď vyriešený....A keď ti muž na neho peniaze dať nechce, musíš mu priložiť ku spánku 9mm kaliber....možno sa poddá😝😝

Strana
z3