icon

Muž nevie jesť príborom

18. jún 2022

Stretli ste sa stym, ze muz nevie jest priborom? Iba lyzicou velkou vsetko. Napr rezen so zemiakmi - rezen do ruky a priloha lyzicou. Ked sa pytam, ci ho doma neucili jest priborom, tak odpovieze jemu sa s tym nechce babrat, ze ma dobre zuby.
U inych rodinnych prislusnikov to nemam odsledovane, co to jev rodine alebo co😬😟

miskakyska
18. jún 2022

Ja som čo za úchyl,keď jedávam doma s detským príborom?..a samozrejme aj detskou lyžicou 😆😆😆naaa zabijem sa, keď mi tak chutí?🤷

sivana09
18. jún 2022

Ja zase preferujem vidličky... Moj muz, ked sa tak zamyslim, je aj vifonku vidlickou :D ale doteraz som to asi nikdy neriesila. Doma priborove noze takmer vobec nepouzivame. Samozrejme v spolocnosti je to ine, zaklady stolovania ovladame, ale doma na take kasleme... Jem v tom lepsom prípade najcastejsie na zemi s tanierom (tu zas ja na takmer vsetko preferujem hlboky tanier, je to pohodlnejsie, mensia sanca nieco vysypat :D ) v jednej ruke a v druhej ruke zabavam dieta hrackami ci inymi aktivitami, alebo za dietatom beham s tanierom v ruke a popri tom vidlickou hadzem do seba...

matovicova
18. jún 2022

Neviem aký vek má dotyčný muž, ale kedysi si chlapi nosili tento zlozvyk z vojny. Tam mali pridelenú jednu lyžicu a tým sa jedlo všetko..

marca12
18. jún 2022

Este som sa s tym nestretla. No ak tak je doma,ok. Ale ak odmieta pribor aj v spolocnosti,to by mi vadilo

dagmarovita
18. jún 2022

Ak Ti to vadí, skús ho presvedčiť, že nech jedáva aj normálne, aspoň niekedy pri Tebe. Časom sa Ti to jeho jedenie može viac znechutiť a prenesieš to plus do iných zlozvykov, alebo nejakých nezhôd a nebudeš sa cítiť doma s ním dobre..možno, moj nazor. Je to minumum čo moze pre Teba spraviť, pre Tvoj klud, pohodu, ze by Ta potešil a má to v rukách ;)

mb2021
Odpoveď bola odstránená
zdenkastanka
18. jún 2022

@denkatn nuz tak kazdy sme iny... ako nie su to moje priority ale aj podľa stolovania (hlavne v spolocnosti) si zaradis cloveka... tak ako aj sa vravi saty robia cloveka🤷‍♀️

Inak som si spomenula na temu "najhorsie rande ", tam pisala kočka ze jedli na rande hamburger alebo co a strasne jedol... cely zapraskany od kecupu, mlaskal, tusim aj po tricku mu to padalo... a ze po najedeni si ani usta neutrel.no mnam.😏😵

zdenkastanka
18. jún 2022

@evica17 ano je exot.ak tak je aj v restike alebo na návšteve .prepac. lyžica je jednoducho k polievke, moj nazor✌

zdenkastanka
18. jún 2022

@evica17 polievky jes malou lyzicou?akoze cajovou?to si neviem predstavit , ved by som ju jedla 2hodiny...

denkatn
18. jún 2022

@zdenkastanka no trochu nechutne to je ked niekto nevie jest, ale mozno z lasky by si spravil kurz slusneho spravania, ved da sa to. lepsie ako chlapi ktory po nociach vypisuju inym babam, bohuzial idealny nie je nikto. ja som sa raz s jednym rozišla pretože bol stale špinavy, a nevedel to zmenit... teraz mam mojho co nechce jest s lyzicou, no ale toto som zvladla, uz 12 rokov, takze koli priboru ho nezabijem...)

aurorastone
18. jún 2022

@3katka151 a tak zas kura sa podľa etikety môže jesť rukami to je výnimka.

vroni
18. jún 2022

Až som sa zdesila, aká som fajnova. Ale ja by som s nim za jeden stôl nesadla. Mne pripadá nechutne dzgat do seba jedlo lyžicou (mimo polievky pripadne omáčky, samozrejme).
Jedla, ktoré sa jedia rukami (ako hydina alebo pizza napríklad) mi nevadia. Na všetky ostatné používame doma príbor. Aj dospelí aj deti.

jana_eyre_2
18. jún 2022

Aj môj muž tak doma jedáva.. pokiaľ tak nejedava v restike, alebo na návšteve je mi to úplne jedno 🤷 príborom jesť vie, len mu príde rýchlejšie jesť lyžicou.. popravde ani som nevedela že by ma to malo nejako trápiť..

jana_eyre_2
18. jún 2022

@miskakyska aj ja si vždy vyberiem detsky príbor 😅 neviem prečo ale lepšie mi to sedí..

aurorastone
18. jún 2022

Súhlasím s babami doma nech si je ako mu chutí......ani nechcem vedieť co by si povedala na mňa keď si do taniera od polievky neumyteho naložím druhé a tiež gniavim lyžicou rýchlo kým maly spi 😅

jana_eyre_2
18. jún 2022

Inak nazvať muža exotom zato, že je lyžicou to už je aký level? 😳 Pre mňa sú exoti ti čo si bijú ženu, chlascu, nadávajú, týraju deti.. a tu sa ľudia budú pozastavovat nad tým že chlap je lyžicou a nazývať ho exotom a neviem ešte cim.. ja som asi fakt z iného sveta..

mb2021
Odpoveď bola odstránená
roja01
18. jún 2022

@denkatn vidlicka je ok, ved je to cast priboru s ktorou sa je 2.chod, no jest s lyzicou je dost mimo. Ovsem nesudim podla toho charakter cloveka, aj dobry clovek moze mat nejake chyby.

zdenkastanka
18. jún 2022

@jana_eyre_2 exot v zmysle neviem, podivin?alebo jednoducho niecim "iny" akoze tahajme sa tu za slovicka... 😳😳ok... ti čo si bijú ženu, chlascu, nadávajú, týraju deti.. su tyrani, chrapuni, psychopati , chori ľudia ..

jana_eyre_2
18. jún 2022

@zdenkastanka napísala si neadrtalec a exot.. netaham za slovíčka, reagujem na to čo si napísala, ale sme na MK a môžem reagovať len na slová ktore čítam.. nemám pocit že by moj muž bol neadrtalec alebo exot, dokonca ani podivin za to že sa rýchlo naje za stolom lyžicou.. ja len jednoducho niekedy žasnem čo tu zeny dokáže zaskočiť..

jana_eyre_2
18. jún 2022

@mb2021 to že niekto je lyžicou neznamená že jesť vidličkou nevie..

mb2021
Odpoveď bola odstránená
zdenkastanka
18. jún 2022

@jana_eyre_2 bolo to myslene hlavne v tom duchu ze ak takto stoluje vseobecne, vsade... doma je doma ale na navsteve alebo v restike, no uprimne hanbila by som sa za neho.to je celé. ze to tebe nevadi, to je tiez ok.kazdy sme inak nastaveny...

oblecenie99
18. jún 2022

@vroni Tiež otváram ústa,aká som nóbl 😅 Asi som fakt povrchná, ale ja keď niečo takéto vidím, tak si trochu pomyslím svoje, nemôžem za to, od detva som bola vedená tak, že máme používať príbor, čo sa nerovná len lyžica. Mne to príde proste nechutné, ako si predstavím dospelého človeka s lyžicou na polievku, ako ňou hádže do seba zemiakovú kašu. To "ponáhľam sa,nestíham" je len výhovorka, jednoducho ide o to,že tak nevie a najmä nechce jesť. Naozaj nič v zlom, som aj dosť prekvapená, čo tu čítam, asi sme len zbytočne povrchní, ale mne by napr. ani doma takto nechutilo. Moja prababka tak jedla, používala lyžicu na všetko,ale ona bola ročník 1914..

zdenkastanka
18. jún 2022

@oblecenie99 nasa nemcinarka ked sa pozastavovala obcas nad niektorimi ludmi vzdy dodala "a potom su tu aj ludia co vsetko jedia lyzicou..." - striaslo ju a pokracovala " a este sa aj množia..." 🤷‍♀️len som ju citovala ak by mal zas niekto chut RYPAT.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
eeffka
18. jún 2022

@matovicova ano bager sa volala ta lyzica z vojny, sak z esusu nebudes jest priborom v zakope 😅

zdenkastanka
18. jún 2022

@mb2021 nie, ale ta druha cast vety by tu vzbudila uplny rozruch..

mb2021
Odpoveď bola odstránená
ankare
18. jún 2022

Och, mne by to vôbec nevadilo teda. Nech je tak, ako mu chutí. Nikomu tým neubližuje. Lub ho takého, aký je, toto vôbec nie je dôležitá vec. Držte sa!