Muž nevie jesť príborom
Stretli ste sa stym, ze muz nevie jest priborom? Iba lyzicou velkou vsetko. Napr rezen so zemiakmi - rezen do ruky a priloha lyzicou. Ked sa pytam, ci ho doma neucili jest priborom, tak odpovieze jemu sa s tym nechce babrat, ze ma dobre zuby.
U inych rodinnych prislusnikov to nemam odsledovane, co to jev rodine alebo co😬😟
A však pokiaľ to je takto len doma je to v pohode v reštike by to bolo horšie asi mu tak viacej chuti však ho nechaj
Na severe aj chleba jedia vidličkou a nožíkom, to ma vždy bavilo 😁
Tu v Číne iba paličky a lyžica...
Brala by som to pomerne flexibilne, pokiaľ na seba nepúta moc pozornosť, napríklad v reštaurácii
A co, my tiez vsetko len lyzicou jeme :D
@bluka2 aj v restike je to v pohode, len v nasich zemepisnych sirkach, ked poziadas o lyzicu, tak reakcia casnikov je "a naco vam je lyzica?" alebo "preco chcete lyzicu" 🤦♀️ (To muzovi neprekladam🙈🙉🙊). V zahranici s tym nie je problem- dostanes vsetky tri pribory na tanier a mozes si vybrat...
Môj je doma len lyžicou a neriešim. V spoločnosti, reštaurácii a kdekoľvek inde je ako sa patrí ☺️
A sak rovno nech je rukami z hrnca, naco spinit pribory a taniere🤦♀️.
Nestretla. Fakt to nevie?
@jaroe akoze podla mna hanba ako hrom.
@sidicek myslite, ze tam zlyhala vychova matky? Ma oboch rodicov. Neni to "samorost". Ale faktom je, ze ozaj nevie, co sa patri, skoro v ziadnej oblasti. Vysoku skolu nema, ani nikto v rodine. Ale asi to tym nebude.
Dnes som jedla grilovanú zeleninu rukami, ale bola som doma nooo. Ak tak je iba doma, tak nech tak je.
Tak vysokú školu netreba, ale nejake to základné spravanie by som asi požadovala .s takým teliatkom by som zrejme dlho nevydrzala.ked vravis ze sa nevie spravat v ziadnej oblasti... a to tak jedava aj na verejnosti ?je vysoko pravdepodobné ze take spravanie pochytil z detstva, z rodiny...
@zdenkastanka bohuzial aj naverejnosti😏
Neodvážim sa hodnotiť matku, no toto sú návyky co si ľudia nosia z domu. No podľa mňa priemerne inteligentny človek, veľa veci odpozoruje aj z okolia, napr.to jedenie priborom, aj keby ho to doma nenaučili, tak snáď v práci a inde vidí, ze ostatní nejedia lyžicou a snaží sa to naučiť, lebo situáciu správne vyhodnotí.
No tak to celkom meni situaciu, ze tak je vsade... to by mi dost vadilo🙄🤷♀️
A videla si ho niekedy ten pribor pouzit?ze ci to ozaj nevie alebo az tak "pohodlný "...
Mne by prišiel ako jednoduchý človek a takých veľa vo svojom živote nechcem mať. Pôjdeme do reštaurácie, na svadbu a pod. a on vytiahne lyžicu? Na vašej svadbe jedol všetko lyžicou?
No ja by som takeho za muza (ani za frajera) nemala, tak nemam skusenost. Ale ku nejakej kulture stolovania - my deti cepujeme pri stole aj pocas bezneho stolovania, nemienim sa hanbit za nevychovu a samej mi je neprijemne pozerat sa na niekoho, kto nevie jest. Ci zlyhala alebo nezlyhala vychova sa da povedat pri detoch. Pokial je tvoj muz dospely clovek s priemernym IQ, tak uz sa nema vyhovarat na nikoho a sam sa snazit to napravit. Pretoze priborom vie jest kazdy, ale asi nie kazdemu sa chce.
Nič hrozné na tom nevidím, my tiež doma najradšej jeme len lyžicou, keď sme v spoločnosti samozrejme príbor.
ja jem lyžicou iba perkelt a polievky.
na všetko ostatné tu je príbor.
tak asi ho od škôlky nechali vyrastať na lúke s lyžičkou v ruke 😀 to si inak neviem vysvetliť ale extrémne by som as hanbila keby to robil na verejnosti.
@janka1011 no lenze on aj na verejnosti bez pribora😳a to je rozdiel ..
Nechce náhodou, aby si mu to aj predžula?
Nuž, ty si to vyhrala. Ak je toto vec ktorá ťa trápi na manželovi, úprimne zavidím, a prajem ti zo srdca, aby to tak zostalo naďalej

Nech sa naučí jesť príborom. Ja som sa naučil jesť paličkami a väčšina jedál sa nimi je skvelo. Rezeň sa nimi tiež dá jesť ale nie je na to vhodne naporcovamy. Preto Číňania majú jedlo nakrájané na kocky alebo plátky. Aj s omáčkou je problém. Oni sa zas musia u nás naučiť jesť príborom. Trvá to len pár dní do týždňa vedia jesť s príborom celkom obstojne. Najťažšie je používať ľavú ruku. Môže to robiť ako Američania. Nakrájam si jedlo na kusky a potom už je len pravou rukou a vidličkou. Aj to je lepsie ako lyžica. Takže trénovať.