icon

Muž nie je schopný dostavať dom

21. feb 2020

Ahojte, neviem, ci hľadám radu, alebo je to skôr môj výlev, ale trápi má naša situácia. Pred 4,5 rokmi sme kúpili dom, mal byt obývateľný a zrekonštruovaný. Ešte sme sa ani nenastahovali, tak nám v ňom vyhorela elektrika, začali praskať kachlicky(dlažba bola nalepená na dlažbe), začal problem s vlhkosťou, tak muž, že to ideme poriadne zrekonštruovať a dom nadstavit. Chcel si robit sám svojpomocné, že takto ušetríme. Postupne prichádzal na nove a nove problemy, ktorým išiel ku korienku, až z domu zostali len obvodové múry bez stropu, lebo podľa neho to tak ostat nemohlo. Ja som vzala na rekonštrukciu z banky 100tisic, aj dom som kupovala na hypotéku(v tom čase bol živnostník vykazujúci stratu, preto som dom ešte za slobodna kupovala sama). Problem je, že sme sa zasekli, už sa rozfrckalo cez 40tisic na tie jeho výmysly(odvoz sute, výkopové prace, prerabka sieti, aj takých, čo sa prerabat nemuseli) a realne za 60tisic nie je sanca dom dostavať do obývateľného stavu, keďže vlastne ani nie je nič spravene a dom je znehodnotený. Ak by som ho aj predala, musela by som ho predať pod cenu za cenu pozemku, takze by sme došli určite aspoň o 40-50tisic, čo sme do toho dali a po vyplatení hypoték by sme boli tak ledva na nule. Refinancovať ich tiež počas materskej neviem na nižší úrok(som na materskej s 2 r a 1mesacnym dietatom, čiže sa nedá ani nič ušetriť, lebo náklady na Hypo a bývanie v byte mame 1200eur a to ešte aj niekedy ťaháme náklady na zivot z hypoteky). Muž je z domu otrávený, vyčíta mi, že on nemôže nič robit, lebo držím prachy ja, ale on si vymýšľa take stavebné riešenia, na ktoré prachy nemame(po novom absolútne zbytočnú prekládku kúrenia za 5000eur, na ktorú mu prachy nedam, aj keď sa na hlavu postavi). Mysli si, že on je najmúdrejší na svete, ako v konečnom dôsledku ušetrí, keď to nedá/l robit firme, ale realita je taká, že on ani na ten dom nemá kedy chodit robit(v lete chodil tak 1-2x tyzdenne na par hodín), keďže chce byt aj s detmi a nakoľko sú obe narocne, čisto zo sebeckeho dôvodu by som ho radšej chcela mat doma. Naj by bolo spravit aspoň hrubú stavbu firmou, dat dom pod strechu, tým sa zhodnotí a predať, ale to pri ňom nie je možné, keďže on ten dom asi stavia pre Anglicku kráľovnú, keď všetko musí byt do posledného kameňu prerobené najpodstivejsie ako sa dá. Keď ho pocujem rozprávať, že on nepojde do foliovych dverí, ale kvalitných drevených, lebo fóliové nič nevydrzia, tak ho mám chut prefackať, aby sa spamätal, že nam prachy nevyjdu na žiadne dvere, nie na ešte nejaké drahe a kvalitne...Mame bezproblémový vzťah, všetko klape, s deckami a domacnostou pomaha, ale keď otvorim tému dom, je to ako otvorit pandorinu skrinku a buď sa strašne pohádame, alebo sa ofuci a odide na par hodín z domu. On si asi mysli, že keď sa o dome nebudeme rozprávať, tak nebude ani existovať. Keďže sa jedna o radovú zástavbu s pozemkom za domom, tak stojíme na vlas pri susedoch, kde im po demontovani strechy padá naša omietka na pozemok. Suseda je samozrejme nasrata, lebo má bordel na svojom pozemku. Píše mi maily, že chce počuť riesenie, ale ja nemôžem začať robit nove zateplenie a fasádu, pokial nemame doriešené iné veci v dome a vystavané poschodie. Na druhej strane chapem, že mala dosť trpezlivosti, som slušná, ospravedlnujem sa, ale tiež som v pätovej situácii, keďže mám decka, pri ktorých stavbu manažovať neviem a nemam ich ani komu “strcit”, aby som obehala robosov, ktorých ani nie je vôbec ľahké zohnat, keďže sa 10x slubia a ani nepridu na obhliadku. Písala som jej, že muž príde dat dole aspoň starú omietku na tehlu a upratať a na toto mi už ani neodpisala, takze predpokladám, že jej(oprávnene) prekypel pohár trpezlivosti a možno už podala podnet na úrad.
Tak strašne ľutujem, že sme ten dom kúpili, nici nám vzťah, mám z tejto situácie depky a samozrejme sme terčom posmechov a otázok, kedy sa stahujeme(takymto tempom asi za 20 rokov). Mám pocit, že som si touto životnou chybou(kupou domu s mužom, akého mám) znicila život, dostala sa do s prepáčením s*aciek. Keby som pred tými rokmi kupila ako investíciu byt, tak na ňom zarobím aj 30 tisíc, keďže nehnuteľnosti veľmi stúpli na cene, ale takto budem rada, ked nebudem v strate viac ako 50tisic.

Strana
z2
juja16
21. feb 2020

Ahoj.Poradit veľmi neviem,ale napíšem nasu situáciu,aby si si mohla zhruba porovnať.8 rokov dozadu sme kúpili s manželom pozemok za cca 20.tis.eur.Po celom Slovensku je cena stavebného materiálu cca rovnaká si myslím.Pozemok sme kupovali len s elektrickou skrinkou,ktorú mal každý pozemok už ako súčasťou v cene za m2.Nas úver bol 80.tis plus 10.tis vlastné zdroje.Za 70.tisic máme vystavaný bungalov o rozlohe 155m2 obytnej plochy,čiastočne podpivničený a pozemok výmera 8 árov.Manzel je stavbár,ciže všetko svojpomocne.Dom sme dostali do obývateľné ho stavu samozrejme ale bez nábytku.Cize podlahy ,stierky.malovka,voda napojená na vlastnú studňu,kúpeľa,kuchyňa.Nabytok sme mali z predchádzajúceho bývania,postupne sme pomenili.Minut 40 tisíc na búracie práce a opravu sietí mi príde dosť veľa.Este dodám,že viac materiálu sme mali po " známosti ",čiže napríklad zamestnanecká zľava a podobne.

juja16
21. feb 2020

@juja16 Ešte doplním,že hypotéka bola na tranze a to na 3x.Stale po dostavani určitej časti sme museli vydokladovať banke fotkami,čo je spravené a tak nám uvoľnili ďalšie peniaze.Cize peniaze nemohli byť použité na nič iné,lebo keby sa nezdokladovalo ,tak nám ďalšiu časť úveru nespustia.

mariejenka
21. feb 2020

No, niekto musi tvojmu manželovi otvoriť oči...je živnostník v akom odvetví?
Prichádzate o vela,a narusate si vztah...posmesky by na trapili najmenej,ale viac to,ze muz ako pštros strka hlavu do piesku,pred problémami.
To ze chce nieco poriadne, kvalitne urobit je super, ale nie ked to už preháňa,pripadne ide proti rozumu!
Drž sa.

benit
21. feb 2020

My sme pred par rokmi kupili pozemok, ze pojdeme stavat. Mojho muza k niecomu dokopat bola fuska, nakoniec sme ho po 4 rokoch predali drahsie ako kupili. Kupili sme hotovy dom a spravili sme dobre. Moj.muz by v zivote nic nepostavil a stroskotal by aj nas vztah. Skus zistit co by ste za ten pozemok s rozostavanym domom dostali. U nas isli pozemky riadne hore. Mozno budete na 0 a mozete sa pohnut dalej. S tvojim.muzom len hotovu nehnutelnost.

liz_lemon
21. feb 2020

pises, ze dom mal byt obyvatelny, ked ste ho kupil, ale nebol, tak preco ste neodstupili od zmluvy, ked sa tam vyskytlo tolko zavad?

nini1010
21. feb 2020

A vy ste si len tak vzali hypoteku alebo mali aj jasny spolocny plan co a ako idete.prerabat a na zaklqde toho vzali vyaku hypo.Lebo mne to pride zvastne.

autor
21. feb 2020

@juja16 Dakujem za reakciu. Môj muž v tom práve nevie chodit, preto sme už toľko zahucali. Nacenenie zbúrania a odvozu celého domu sme mali na 22 tisíc(prišiel by bager, ponakladal by do tatroviek odpad a v cene bola aj likvidácia sute), to bolo v čase, keď sme zvazovali stavat nový dom, lebo starý dom je starý dom. Nie, on ušetrí, bude to robit sám prácne. Namakal sa riadne, kým všetko vybúral, vrátane podlahy. Jeden kontajner tak 450eur a naplnil ich strašne moc(cez 20 určite, možno aj 30, lebo rozoberal aj taku skalnatu pivnicu) ku koncu som vlastne ja bola na vine, lebo som mu nekúpila za 3500eur vyklápaci prívesny vozik a museli sme platiť odvoz/dovoz kontajneru. Projekt s výkazom výmerou a štúdiou stal 5000. Vymyslel si prekládku elektriny(normálne prišli z elektrárni a premiestnili nám stĺp elektrického vedenia z pred domu), takáto sranda stala 6000eur, to mi zbúchal za chrbtom, keď mi zadrel tu sumu, že to mám vyplatiť, tak som sa rozplakala, že za toľké prachy, koľko som ja musela makat, to sa ospravedlnil, že tam došlo k nedorozumeniu a myslel si, že to bude zadarmo. Cena materiálu môže byt rovnaka, ale my sme Ba okres a tu je strašne cena prace drahá. Keď sme si dali nacenovat nový poschodový dom 120 metrov, tak na kľúč 250 tisíc, holodom s vonkajšou fasádou 170tisic, tie ceny boli vo veľa firmách cca rovnake, preto som od noveho domu upustili.
@mariejenka je živnostník, ale úplne mimo stavebníctva. Chodil na strednú stavebnú, preto si mysli, že je múdrejší než každý remeselník, čo robi v odvetvi🤦🏽‍♀️ Prichádzame oveľa, hlavne finančne. On vidí, že ušetrí 30eur, ale každý mesiac sa musí platiť byt, ktorý si prenajímame od rodiny(síce lacnejšie, ale ročne to má skoro 5000eur a on toto nevidi, že kvôli par usetrenym korunám nám utekajú veľké peniaze). On nie je hlúpy, práveže je nadpriemerne inteligentny, ale toto nevidi, otvorit si oci nechce nechat.

@benit toto som aj ja presne hovorila, že s ním len do novostavby, ziaden starý dom, žiadna rekonštrukcia. Jeho snom bol dom, v mladíckej nerozvážnosti som sa nechala zmagorit, aj keď som podľa určitých indícií videla, že je takyto(je síce abnormálne sikovny, on ti zapojí aj elektriku v stene, ale namontovať policku mu trvalo predtým doma aj rok, proste je typ, čo nezvláda time a task management, keby nepracoval v tom, čo ho baví a mal by pracovať v inom odvetvi, tak by bol podľa mna aj veľmi zlý zamestnanec).

@liz_lemon kupovali sme ho koncom leta, s tým, že sa finančne pozviechame, na jar ho dokončíme a v lete sa nastahujeme, lenže potom muž objavoval nove a nove veci, robil same sondy jak psychopat, takže čo sa dalo už s takým rozbombardovanym domom robit? Hlavne bývalý majitel bol úplný bezcharakter(aj podľa susedov, ešte aj podľa kurenara, ktorý s ním mal tu cest), čiže s ním by to bolo na niekoľko rokov sudenia sa, kedy by sme s domom nemohli robit nic(nemali by sme bývanie, ani prachy, nevedela som, že muž sa nechyti aj tak niekoľko rokov poriadne lopaty). Keď sme mu povedali, že v tom a tom nás oklamal, tak sa ešte urazil, že čo si to dovoľujeme, pritom veľmi dobre vedel, v com všetkom nás oklamal. Boli sme mimoriadne s mužom hlúpi, že sme ten dom kupili, je to jedna z mojich najväčších chýb v živote, ale po vojne je každý generál.
@nini1010 brali sme podľa projektovej dokumentácie toľko, koľko nám podľa môjho prijmu dali, aj sme mali nejakých 40 tisíc zdokladovanych vlastnych(tie sa použili na doplatenie domu majitelovi), zakladali sme rodičovskú nehnutelnost, ktorá bola v 4 násobnej hodnote, takze problem poskytnúť prachy nemali. Rodicia tiež nie sú nadseni, že sa nehybeme, lebo dohoda bola, že keď dom spravime, prenesiem si hypotéku naň a doteraz majú zalozenu strechu nad hlavou. Toto vycitam mužovi najviac, ze bola nejaká dohoda voči mojim rodičom a nedodržali sme ju, čo on nemal gule ist za svojou matkou, aby založila svoju strechu nad hlavou. Na to mi povie, že som tých 100tisic nemala z banky brat a keď sa ho spýtam, že za čo chcel dom rekontruovat, tak cusi...

veronikavaneska
21. feb 2020

My sme tiez blizko pri Ba a nedavno sme yiez vyhadzovali bordel abjeden kontajner najväčší stal 160€ samozrejme s dovozom a odvozom z Bratislavy. To je maximálne prehnana suma 450 😲😲😲😲😲😲
Trochu si robte prieskum kym nieco kupite 😉
Dostavovali sme 33m2 k domu a svojpomocne nas to vyslo okolo 10-11tis. Všetko len kolaudácia nam zostala. Da sa aj lacno aj nakupit kopa stavebnim dvava velke zlavy len sa treba pytat.

autor
21. feb 2020

Inak ako nad tým domom rozmyslam, úplne mám nervy, fakt by som najradšej zobrala vankus a muza v spanku zadusila za tu jeho nečinnosť. Ja viem, že to bola aj moja chyba, že sa ten dom kupil, ale automaticky som predpokladala, že v každom chlapovi je to zásad´ strom, postáv dom. V okoli mám len pozitívne príklady mužov, pre ktorých bol snom dom a spravili všetko preto, aby ho postavili. Ja si myslim, že som svoju časť úloh spravila( nasla si lepsie platene miesto, aby sme mali prachy na rekonštrukciu, vybavila založenie rodičovského domu, čo pre mna vôbec nebolo jednoduche ich o niečo take požiadať, vybavila architekta, obhliadky, cenové ponuky, ale s dvoma malými detmi na krku fakt neviem ist tam miešať betón a spravit si to sama)

veronikavaneska
21. feb 2020

Ale vies si vyzistit veci naplanovat objednat pozriet cenove riesenia... Vzdy sa pustite spolu do jednej veci naplanujte spiste material obehni stavebniny aj internetove a zisti ceny a objednjaj a on nech urobi. A potom ďalšiu vec a postupne to spravíte. Je toho velmi vela a ked to nechas na nom a on si nieco nevsimne a urobi finanacnu chybu si na nervy. Bud mu nechaj voľnosť alebo mu pomôž. Vies robit vela ja mam 4 deti a aj som betonovala 😉 a to najmensi ma 1,5roka 😉

autor
21. feb 2020

@veronikavaneska my sme si prieskum robili 28eur stal kubík(pre porovnanie Olo si za kubík drobného stavebného odpadu účtuje 78eur) a 130 stal dovoz/odvoz kontajneru zmiešanej sute(malo manipulačneho priestoru, čiže ani hocijaká firma nám ho pristaviť nechcela). Tam bolo strašne veľa skal, keby len tehly, tak to toľko nestojí..

veronikavaneska
21. feb 2020

Pisala si 450 ze stlal... Hej ak by ste vytriedili stoji to ovela menej.

sasanka605
21. feb 2020

Skus ty zohnat nejakeho pozemaka nech ti aspon priblizne povie co v akom poradi robit dalej. Pripadne ak mate znameho ing ale muza by som vynechala asi tak ako on teba ked prisli prekladat stlp. Potom dat nacenit prace aspon trom styrom firmam, lebo tie ta velmi rady osmeknu o par tisic a nakoniec to menezovat sama aspon kym nebude holodom z toho, potom nech sa chlap realizuje s podlahami, stierkami atd. Fasada pocka aj a terenne upravy tiez okrem drenaze okolo domu. uz ti dost malo ostalo

autor
21. feb 2020

@veronikavaneska suma bola za zmiešanú sut skaly+tehly, práveže keby to boli len skaly, tak nám chceli uctovat viac. Nebol tam ziaden bordel ako kachlicky, to sa dávalo separatne. Za posledné dva roky tie ceny isli takto strašne hore(sused nám vravel, že on pred 5 rokmi niekde do Petržalky vozil kubík zmiešanej sute za 8eur), veď ja si aj pamatam ešte, keď olo bralo kubík na auto zadarmo... a s tými detmi sa veľa nedá. Bol problem s jednym, lebo revalo, keď sme boli na nejakom stretnutí, na dvore behať nemohlo, lebo tam boli same skaly, roksory, prepadnuta dlažba potom, čo nám tam dávali nakladaky kontajnery, čiže furt bolo dieťa na rukach, lebo padalo každý meter... a proste muž na to nemá, aby ten dom postavil, organizačne je na tom 0 bodov, my potrebujeme schopnú firmu, ktorá by to postavila, ale to on nechce, lebo vraj prerobíme a nevidi to, koľko prerobime, keď 20 rokov v tom dome byvat nebudeme..

veronikavaneska
21. feb 2020

No mesiac dozadu sme tu mali kontajner. Davali sme tam vsetko so stavby polystyrén, bordel, tehly no všetko...Tak je to na vas ak to chces firmou to bude palka ma pravdu to by som nedavala ma pravdu. My sme za zaklady zaplatili 900€ firma chcela 4500€ len na porovnanie brutal cenový rozdiel... To aj dozivotne mozete byvat v byte a usetrite 😉 neviem co vsetko vam treba dokončiť ale ak on by to spravil za 40-50 rataj firmu za 120 aj a nebude to ok ako ked si to urobis sam... Firmy vela odflaknu oni si chcu zarobit nie urobit... Jak sravaju niektory je na zaplakanie vsetko odflakane narychlo urobene vsade zateka nerovne steny a podobne...

som_ponorka
21. feb 2020

My sme kúpili tiež starý dom. Burali sme na holodom. Menili sme plech na streche a vyšlo nás to cca 60tis.ale teda všetko robil môj ocino a manžel. Iba strechu, tepelné čerpadlo a anhydrit robila firma.

heidy222
21. feb 2020

K tomuto mozem Len poradit: nebat sa zaplatit si odbornika, znalca. V momentalnej situacii inu moznost nemate, angazujte firmu nech to sanuju do uplne minimalne obyvatelneho stavu. Ostatne urobite Ked znova nieco nasetrite.
My sme Mali pred casom vyhliadnuty krasny Dom:podla majitelov samozrejme top stav, pred kupov sme si zaplatili znalca a ten nasiel poskodenie vodou, vyhorenu elektriku, pokazenu strechu.... Tak sme nekupili.

lenka2710
21. feb 2020

Vieš aj môj muž chcel strašne dom, obaja sme z domu a on chcel tiež vlastný! Lenže som mu musela otvoriť oči, že postaviť dom, nieje žiadna malina! On je stavbár, aj par domov už postavil, takže by si to tiež staval svojpomocne!
Lenže je živnostník, keď sme brali hypo, dali by nám max 40000€, ja som bola na RD! No co by sme postavili za tu sumu, keď len koľko by sme za pozemok dali! A okrem toho, on je od rána do samého večera v robote, neviem si predstaviť, žeby ma dome robil len napríklad sobotami!
Potom prišiel s tým, že niečo sa postaví, potom sa zase niečo nasetri a zas sa čosi urobí a ja mu vravím, že ja 20 rokov čakať nebudem, budem musieť platiť hypo plus ešte šetriť na dorabku, čo z takého života!
Nakoniec sme kúpili byt a teraz je celý šťastný, že si nevie predstaviť bývať na dome pri jeho robote!
Teraz kupoval bratranec dom a tiež išiel do samej tehly a nadáva ako pohan, že keby vedel, za tie prachy začne stavať dom podľa seba, takto nič pol roka nerobil len bural, rypal, skrabal, strechu zhadzoval, no proste tiež ostali len múry

nickpick
21. feb 2020

len taky napad, keby ste dali zburat dom na kompletku a kupili si cosi ako modularny dom, ktory vam zlozia na pozemku za 1 den a potom ho proste predat, len pre predstavu takto vyzera - http://dubldom.com/cz

bettymacd
21. feb 2020

Prefackaj seba!!!
A hlavu hore

Tiež sme kúpili pred 6 rokmi byt a po roku sme s manželom kúpili aj starší 🏠, za skvelú cenu.....
Teraz sa ideme sťahovať, konečne

Je to narocne
Tiež sme boli v stave čo ďalej

Ale sme si povedali že pre deti rozhodne chceme dom....to nás oboch držalo a posúvalo vpred🙏🙏🙏

To uz nie je len o vás🤷

Kapitál máte pekný....zavolaj aj nejakých majstrov nenechaj to iba na mm

3 murári ti urobia veľa roboty nemusí to byť vyslovene firma ale chlapi čo to robia popri robote

Myslím že muž si veľa zobral na rohy a jeho ješitnosť nechce priznať že na to nestačí, zamotal sa.

My keď to bolo najviac rozborbandovane tiež som mala žalúdok v krku
Ale moja motivácia bolo dať to do Stierky a keď som to už uvidela v tom stave po 5 rokoch od kúpy tak to bol sen.

Držím palce hlavne medzi sebou nebojujte,peňazí máte podľa mňa dosť a hlavne myslite na deti ako sa budú hrať na záhrade.

fokuska
21. feb 2020

Ja vidim problem v tom, ze sice tvrdis, ze mate ksvely vztah a vsetko vam klape, ale nie je to tak.
Akosi nefungujete ako manzelia - nerobite rozhodnutia ohladom domu spolu. Manzel si zmysli toto a tamto, ty drzis kasu... ved to akoby ste boli nahodni spolubyvajuci. V manzelstve sa robia plany aj rohodnutia spolocne.

Takze si sadnite, dohodnite sa ci si dom chcete nechat pre seba alebo ho predat, v obcoh pripadoch co treba dokoncit, aky mate budget, kolko stoja jednotlive cinnosti a potom sa musite hybat v ramci budgetu.
Toto sice bolo potrebne prepocitat pred tym ako ste do toho isli, ale este sa to da napravit. Musi aj manzel pochopit, ze ak nemate neobmedzeny rozpocet (co asi nema nikto), tak nie je realne minut 40 percent z neho na nejake pripravne prace, ked za zvysnych 60 nie je mozne dom dokoncit.
Takze kompromisy v tom co bude urobene a co je ok v stave v akom to aktualne je a pri prerabani a dokoncovani tiez vyberat strednu triedu, nie vsetko najdrahsie, najkvalitnejsie. Su samozrejme veci, kde sa neoplati setrit, ale ci ude obklad v kupelni lacnejsi, ci mega drahy mramorovy... na funkcnosti to asi nic nezmeni.

Takze treba v tomto zacat fungovat ako partneri - povdat si kto ma ake predstavy a ocakavania, potom si zobrat to, cim ste realne obmedzeni - peniaze, casove hladisko... a na zaklade toho urobit plan - casovy, postup prac, financny. A drzat sa toho.

janickacrazy
21. feb 2020

No máte to ťažké, ja by som to urobila tak, že zavolám firmu a dom im dám dostavať, možno bez toho nadstavenia by ti to za tých 60tis. vyšlo tak, aby bol dom aspon obývateľný, síce bez peknej fasády a zateplenia, ale to sa dá dorobiť aj neskor. Viem, o čom hovorím, tiež sme stavali, čiastočne nám robila aj firma, potom už také dokončovacie práce robil muž sám, lebo tiež bol stále v práci a robiť mohol len cez víkend. Tvojho muža by som vynechala z toho bohužiaľ úplne, lebo pokazil toho už dosť.

miiriaam
21. feb 2020

Asi budem odveci,ale neni tvoj muz baran?😂😂 Moj brat je rovnaky...vsetko chce mat dokonale uzasne,najdrahsie,najkvalitnejsie a iba tak,ako si to on urobi...rozdiel je v tom zw kupil stary dom a uz 10rokov ho opravuje,rekonstruuje,stale nebyva..ja som od neho o 10rokov mladsia,kupila byt, cely ho prerobila a uz dva roky byvam😂...viem byt a dom je rozdiel.. ide o princip

deti95060810
21. feb 2020

Ahoj...my sme postavili dom svojpomocne za 60 000 e. Projekt bol z Prodomu. - katalóg. Mm staval spolu s otcom a bratmi....za necelé 2 roky sme bývali. Ale na stavbe bol takmer každý deň...mal to blízko - bývali sme u rodičov a dom sme postavili na záhrade.... Samozrejjme počas stavby sa nám narodilo aj štvrté bábo. Ja som varila bežne chlapom na stavbu aj pre šiestich...Musela som aj ja niečo pomôcť resp. nie na stavbe ,ale s deťmi mi vtedy nepomáhal takmer vôbec....
mm si vtedy čítaval stránky ako o stavbe,sk, alebo modrá strecha - ale to že je slabota, a potom je aj dopyt.123 - tu sme si zadali čo chceme robiť, kúpiť a samé fi. sa nám prihlásili ktoré mali záujem o našu prácu...Takto sme tiež spravili niektoré práce napr. stierky....
ešte je dobré pozrieť stránku lacné stavanie.sk - je veľa internetových obchodoch v ktorých kúpite lacnejšie ako v kamennom obch.
A ešte máte vy vôbec nejaký plán podľa ktorého robíte rekonštrukciu? lebo mne to príde ako že robíte len tak hala bala...
s ex majiteľom domu by som sa bola ja osobne súdila....škoda že si nenašli dobrého právnika, lebo takto on má vaše e a vy ani dom, ani peniaze...

juja16
21. feb 2020

Ešte ma napadla taká možnosť,že keď by sa vám podarilo dostať dom pod strechu vrátane okien a priečok a tak dať ohodnotiť znalcovi.Mozno tá suma prekročí 100.tis čo máte teraz založený dom rodičov.Dala by sa prehodiť ťarcha na rozostavaný dom ,uvoľniť ťarchu na rodičovskom dome a možno by vám vyšiel ešte rozdiel nejaký v banke cca 50.tis ďalších.Pohli by ste sa ďalej...ale jednoznačne budovať ďalej s ľuďmi čo sa tomu venujú,nemusia to byť rovno drahé firmy.

evalin88
21. feb 2020

Ja by som sa pokusila ten dom co najskor predat, alebo aspon zistit kolko by ste dostali realne kazdy mesiac platite podnajom, hypo, domactnost+ 2 deti+ sa snazite vrazit aj do domu. Ty mas prijem matersku, muz neviem kolko zaraba. Sama si pisala ze beries z hypo an na domactnost, cize Vam to nevychadza.. kazdy mesiac to bude asi horsie. Predala by som dom a vratila z hypo tolko kolko sa da. Kym nebude mladsie dieta v skolke boli by ste v podnajme a posplacali co pojde, mozno vam na ten zvysok vyjde nizsia splatka. Ked budu 2 prijmi da sa ist do bytu napriklad...

judar
21. feb 2020

Prepac ale takto ty aj s muzikom vyznievate ako doslova taliani...mas chlapa laika ktory sa do prerabok nielen nerozumie ale ani sa nevie zariadit plus ty len vyhadzujes peniaze...a narobil viac skody ako uzitku a podla toho aj tie lahko opravitelne veci ho len dohnali vzdy k zburaniu a ty len hladas zamienky tiez - aj tu na mk sa najdu zeny ktore s detmi pri ceckoch dokazali ukocirovat rekonstrukcie a stavbu doslova v roly stavbyveducich len sa museli zatat...plus poznam nejedneho cloveka co kupil stary dom so zahradou za 20-40 000 investovali do toho sem tam ani nie raz tolko a maju obyvatelnu vilu jak hrom a nemuseli dom rozoberat na tehly a hladat v nom zakazdym svaba

eliska13
21. feb 2020

Ja by som spravila to, čo píšeš ty.Zavolat niekoho kto sa na to pozrie a dorobi čo treba a predať ho.Tvoj muž má úplne inú predstavu a je naivný, keď rozpráva o dverách a pokým k tomu príde už na ne nebudú ani peniaze.Uz teraz beriete peniaze z hypo.Tvoj muž na to nemá silu, energiu, čas, aby to dokončil a už asi ani nevie kudy kam.Cim skôr sa ho zbavíte, tým lepšie.
Spravili ste strašne veľa chýb dom ste si mali nechať skontrolovať, nemať 2 malé deti pri takýchto starostiach, muž, keď tam bol 2x v týždni to je nič.Myslim, že si sa do toho viac obula ako on zobrala hypo, vybavovala, založila rodičovský dom a kde v takom projekte figuruje on ako chlap?

eliska13
21. feb 2020

Muž je alibista a priniesol Ta do s...k.za tu sumu čo píšeš by ste mali 10 km od Ba nový holodom a nie starú radovku.Nieco ste mali našetrené plus hypo, ale to je teraz už jedno.ved už len ta saskarada s elektrikou o tom svedčí, že ho každý oklame a pokým by ste dostávali ešte x krát takto zahuci.
Dobre, že je to v Ba to predas nech nie sú straty veľké.Urcite nepokračuje ďalej na vlastný päsť.
V dnešnej dobe, keď je všade Ukrajincov, Rómov ste platili aj za tú sut strašne veľa a kontajnery.Mame toto všetko na šťastie za sebou už nikdy viac čím skôr to dajte prec

marci77
21. feb 2020

tiez sme si presli peripetiami pri stavbe domu, nastastie vsetko dobre nakoniec dopadlo,
iba ma tak napadlo, nad montovanym domom ste nerozmyslali, stoji tak do 70tisic so vsetkym, a urobia vam to za par tyzdnov do finalu

Strana
z2