Muž odchádza za prácou z BA do NR a mne sa to nepáči.
Ahojte.
Som tehotná. S mužom čakáme dieťa, snažili sme sa o neho 2 roky. Ide o to ze sme z BA a muž ide do armády a bude robiť v Nitre co je cca 80-90km čiže 160-180km denne(cesta tam aj späť).
Mne sa to absolútne nepáči, minimálne 3 hodiny cestovania, vôbec s nami nebude, vôbec tu nebude keď sa niečo stane keď ho budeme potrebovať. Budem ako keby na všetko sama.
Keď som mu povedala ze z toho nie som zrovna nadšená povedal ze ho obmedzujem, skatulkujem a neviem aké blbosti.
Co si o tom myslite? Ste tu nejaké čo máte muža preč?
Každé povolanie má svoje riziko. Niečo stáť sa môže človeku aj cestou do prace. ...A nemyslím že ešte len keď nastúpi ho niekam pošlú ....nemá výcvik. ...môj muž bol napr z afganu unudeny. ..Nič celý deň extra nerobili. ...Iba keď dostali službu to bolo o niečom.
no a prebral s tebou teda toto rozhodnutie dopredu? ved ste manzelia..mal by brat ohlad aj na tvoj nazor
A co tak sa osamostatnit a na zaciatok si prenajat nejaky byt v NR, aby ste boli viac spolu? Predpokladam, ze ako vojak nebude zarabat malo a na zaciatok vam staci aj 2-izbak..Chapala by som, keby mate v BA vlastne byvanie, ale kedze byvate u rodicov, tak by to podla mna nemusel byt problem a k rodicom sa prinajhorsom mozes vzdy vratit..Druha vec je, ako sa to cele udialo, ze je z neho vojak, ked ty s tym ocividne nesuhlasis, toto mi nejako nesedi a v manzelstve by taketo jednostranne rozhodovanie podla mna nemalo co robit, ale tak to uz je vasa vec..
Ved sa presťahujte do Nitry. Keď ti bude smutno môžeš ísť na par dni k rodičom, pozrieť kamošky a tak.
Ja som o tom vedela je to jeho sen ale bola som v tom ze si vyberie niečo v ba a nie zrovna Nitru. A stále som to brala tak ze to nie je ale teraz keď už to je tak si to neviem predstaviť. Hlavne keď teraz robí od 6 do 14.30. Ale vždy na túto tému bol jednoznačne zato ze chce a hotovo. Chce to už od školy.
Neviem aký majú plat a neviem ci to teda finančné utiehneme keď ja budem na rodičovskej
teraz im schválili brutálne zvýšenie, takže sa nemusíš báť, si myslím.
V Nitre by sa dal napr. prenajať nejaký byt, ale tá cesta nie je až taká dlhá, ja som z Nitry a tá cesta ubehne rýchlo, až pred BA sa to začne komplikovať zápchami.
Ja by som tak to nevedela fungovať. Teoreticky by som bola slobodná matka a už vôbec nechápem ľudí ktorí si zarobia na dieťa a nemajú kde bývať a prácu potom riešia tým spôsobom, že odídu do zahraničia keď je manželka tehotná, alebo nechá manželku doma samú s dvomi deťmi aby sa starala- to je už úplná sila podľa mňa, nechať manželku samu,nech si poradí a on sa bohvie kde túla a je vlastne slobodný mládenec.
@stanulienkat Tak to je tvoj pohlad na vec. Vidno ze vobec nevies o co ide.
My mame bývanie, všetko -az po 7rokoch spolocneho zivota sme "isli do deti". Stale pracoval tu. Ale raz sa stalo,ze makas ako fretka 2mesiace( nakolko mesiac robíš, mesacna splatnost FA), do toho búračka-odpis auta, ja som prisla nečakane o prácu a ides a odberatel ti povie ze nema ta z coho zaplatiť....Uzasne....v našej republike.
Tak po 15rokoch ako povedal ze uz nepojde von tak dostal takú ponuku že by sme boli hlupi aby sme ju nevyužili aspoň na cas.😉 Takze nesud kym nezazijes.
@stanulienkat A to nesiel ked som bola tehotna, to samozrejme nie. Dcerka mala 1.5roka ked to vzal. Ale da sa to...
@stanulienkat No, snáď túlať sa nebude ale bude zarábať, keď bude ona na materskej aby mali z čoho žiť.
@stanulienkat preco by sa chlap mal hned tulat? Myslis, ze po celodennej praci chlapom nechodi po hlave nic ine len sa tulat? Ved si castokrat musia veceru uvarit, upratat po sebe a oddychnut si. Nie kazdy otec rodiny je nevyburene nezodpovedne tela...
Vieš čo.. mne takéto problémy prídu smiešne, mám kamošku čo nechápala, ako to dávam sama od 6 do min. 20 s malou... Keď ona už o 15 vrieskala po chlapovi nech ťahá domov z roboty ... Je to o Tom ako sa nastavis, či si vieš poradiť... Ja nepotrebujem vodiť za ručičku k detskému lekárovi ani riešiť či mi kúpi mlieko domov .. zvládla som to v kľude sama. Co také hrozne by sa malo stať aby musel byť za 15 minút doma a ty by si to nezvládla?
@simca06022011 Ale niekto by chcel všetko, aj peniaze priniesť aj byť denne o 15-tej doma, pomoc v domácnosti. Ono, častokrát to proste nejde v živote ako z nejakej knihy poézie. Každý by si mal určiť, čo je pre neho dôležité a kde dokáže ubrať.
@simca06022011 no to mi pripomenulo, ako kedysi matka isla aj s troma detmi k lekarovi. Dnes ide matka, otec, babka s jednym dietatom k lekarovi... moj postreh z cakarni...
To už tam môže rovno zostať na týždňovky tak či tak príde večer a bude všetko na tebe.To cestovanie a práca ho unaví nehovoriac koľko prejazdi.Kedze si bola zvyknutá na to, že chodil skoro domov bude to zmena.Mne by to vadilo, ale čo narobis vždy jeden v domácnosti ťahá viac.A rozmýšľať teraz nad dôchodkom, že môže odísť skôr sú také ružové okuliare.Este dieťa len čakáš...raz sa budeš jeho práci prispôsobovať viac odchod do škôlky nech stihneš prácu a pod....ak bývaš s rodičmi veľké plus.
14 rokov žijem s manželom tak,že pracuje po prevedení vo zvolene, a inak bývame v Košiciach, čo je 220km ďaleko. Slúži 24ky, máme tri deti a zakaždým je preč väčšinu týždňa. Potom je však doma niekedy aj 5 dní, podľa služieb a venuje sa nám naplno. Myslím že vaša vzdialenosť je minimálna. Rataj však s tým,že bude posielany do rôznych kurzov aj mimo Nitry a že nástupný plat rozhodne nebude bohviečo. Dnes už je to u armady úplne inak ako to bolo, to len v hlavách ľudí ostáva že ako super, aké výhody a pod. Som s mojím mužom 18 rokov, on je už major, takže viem veľmi dobre povedať aké sú a niesu vyhody.
@tslobik @evittam
@0silvia0 tak ano, uznavam, trochu som to s tym tulanim nadniesla, ale ja by som fakt nemohla takto fungovat. Mozno pol roka by som dala, viac nie. Ani tie peniaze by mi nestali, aby rodina nebola spolu. Ved nato si clovek zaklada rodinu, aby sme boli spolu a nie kazdy inde a ja ako slobodna mamicka sama s dietatom. Ja by som to nedala.
Neviem, ale netreba to brat nejak tragicky, ved Nitra je kusok...moj muz ma sice pracu tu v BA, ale aj 3x tyzdenne cestuje do Nitry, ci dalej...nevidim v tom ziaden problem, vecer je s nami vzdy doma, rano vodi deti do skoly/skolky...keby isiel na tyzdnovky, tak to by bolo horsie, ale takto v tom nevidim ziaden problem😊
Inak.mne chlap daval 3 x do týždňa Budapešť-BB a medzi tym dni po celej SR chodil. Každý deň. Bez pracovného času obmedzeného.. tam kde sú muži zamestnanci aspoň funguje nejaký Max. Pracovný čas a zvyšok trávia cestou domov... Cesta NR a BA je ešte v pohode. Prejazdy mestom bývajú katastrofa 🥴 a pomaly každým väčším mestom ... Mne trvá data bb-zv kratšie ako v rámci BB z jednej strany na druhú.
@ivanka12311 tak aj môj je kamionista 🙂

@renatka1985 mojich rodičov ma radšej ako jeho takže tým to nebude. Každé ráno cez víkend sa s nimi vyvali na gauč a spolu s otcom v pyžamách pozerajú telku ranajkuju spolu.