Muž odchádza za prácou z BA do NR a mne sa to nepáči.
Ahojte.
Som tehotná. S mužom čakáme dieťa, snažili sme sa o neho 2 roky. Ide o to ze sme z BA a muž ide do armády a bude robiť v Nitre co je cca 80-90km čiže 160-180km denne(cesta tam aj späť).
Mne sa to absolútne nepáči, minimálne 3 hodiny cestovania, vôbec s nami nebude, vôbec tu nebude keď sa niečo stane keď ho budeme potrebovať. Budem ako keby na všetko sama.
Keď som mu povedala ze z toho nie som zrovna nadšená povedal ze ho obmedzujem, skatulkujem a neviem aké blbosti.
Co si o tom myslite? Ste tu nejaké čo máte muža preč?
@ariannazara nie je to Boh vie čo ale robí to pre rodinu.Nsjhorsie keď odchádza a tie prvé dni potom už len rátam keď má prísť😣
Mm chodí 550km ďaleko do zahraničia lebo tu by možno len za zlomok robil to co tam. Odchádza v nedeľu večer, kazdy druhý štvrtok domov. Robí ťažkú fyzickú prácu, často aj nebezpečnú, či je leto ci zima. Ale miluje to, vie ze keby chce zmenu ja stým problém nemám ale on to proste miluje. Robil to aj predo mnou a aj teraz keď čakáme druhé babo. Je to o zvyku. Skoro všetko viem opraviť, vybaviť... Cez zimu je doma viacej trosku.
@ivanka12311 tvoj na ako dlho chodí? Na Slovensku robí? Môj v nemeckú.
my sme maličké,keď manžel robil v Nemecku a podotýkam niekedy bol preč aj dva mesiace v kuse! Čo som mala.robiť, peniažky sme potrebovali, bola som tiez na vsetko sama, všetko sa dá zvládnuť
Ja mam muza na kamione - mesiac von, tyzden doma. 4 roky je uz takto von a zvykla som si. Chýba mne aj malemu ale robota ho baví, čiže keď je spokojný ja nenamietam. Vsetko sa da zvladnut ked sa chce. Mna akurat mrzi ze nevidi maleho vyrastat, no co uz... Neda sa inac.
@stanulienkat boze ved bude dochadzat 2 hodiny denne! Ak chce mat muza doma o 3 nech si vezme ucitela..
Veď to dochadzanie nie je nič hrozné, skôr úplne normálne. Ja poznám veľa ľudí čo z Nitry a okolia dochádzajú do BA. Ved aj veľa ľudí z BA a okolia dochádza cca hodinu denne, stačí keď bývajú na opačnom konci ako majú prácu. A tiež poznám veľa ľudí čo síce majú prácu blízko, ale sú v nej oveľa viac ako tých 8 hodín denne a teda tiež nie sú doma tým pádom. Ja by som to vôbec ani nenazvala, že robí niekde preč ani neriešila, take dochadzanie je úplne ok podľa mňa. Poznám osobne u nás vo firme človeka co dochádza každý deň z dediny pri Nitre do BA, ráno chodí na 7. 00 a z práce odchádza okolo 15.30, o 16:30 je už doma.
Sm z Nr, muz robi v NR a kolko krat pride o 17:00 alebo 18:00 a to uz je o 6:00 v praci, takze ja u teba ziadnu tragediu nevidim.
@ariannazara môj chodi celú úniu na mesiac niekedy dva zamestnaný je pod slovenskou firmou
@ariannazara chce zmeniť prácu a tiež sa zamestnať rovno pod Nemeckou firmou.Prave kvôli tomu že je to tam ináč platené s zamestnancov si tam vážia oveľa viac ako na SVK
Môj muž tiež pracuje v silových zložkách a dochádza len 40km, ajtak je doma menej ako viac. A to ešte aj víkendy pracuje a niekedy ma aj pohotovosť tzn ze my môžme byt len v okolí domova a keď volajú, napr ze sme na vychádzky tak musí ísť. Ale tak robí tu prácu 17 rokov, baví ho to tak neobmedzujem ho a nefnukam. Niekto aj to musí robiť. Nebudem ti klamať, áno budeš na všetko sama, na neprespate noci, na návštevu u lekára s malou a v podstate na všetko. Nie je to zábava, ale máš niekoho v blízkosti? Rodičia, svokrovci? Aby ti občas keď môžu pomohli, lebo ak si prvorodicka tak to nebude med lízať., ale zvládla sme to každá jedna.
Som zle napísala. Chodí domov jeden týždeň piatok, druhý týždeň štvrtok. A keď chce a dá sa mi tak to môže mať flexibilné. Ak ho potrebujem mat napr v utorok doma tak nie je problém. Ale dá sa. To ze z ba do NR..... To je malina
Len pokoj... Ako sa povie, kaša sa nikdy neje taká horúca, ako sa uvarí. Vždy je možnosť riešiť rodinnú situáciu aj za pochodu. Ak to nebudeš zvládať Ty, máš možnosť presťahovať sa do NR. Ak to nebude zvládať on, tiež snáď bude mať možnosť hľadať iné riešenia. Napokon - to zistíte, až keď si to reálne vyskúšate. Sú manželské páry, kde manželia pracujú a žijú tisícky kilometrov od seba a vidia sa párkrát za rok. Netvrdím, že je to dobré - to isto nie. Určite takýto vzťah na diaľku šťastnému manželstvu nepridá. Ale dochádzať do práce 80 km? Veď to nie je diaľka! Tvoj muž bude doma skôr, než taký, čo dochádza z Bratislavy do Senca! Sama uvidíš, že to nebude nič hrozné. A určite to zvládneš! Žena musí byť aj trochu samostatná.
Ahoj. Priatel pracuje v zahranici dva mesiace je prec, dva tyzdne doma. Vedela som, do coho idem. Velmi mi chyba. A velmi uteka cas, ked je doma. Ani neviem, co skor, ci ho objimat, ci mu varit, ci co. A zrazu odchadza. A zase si zvykat, ze tu nie je...a stale dookola. Som sebestacna, viem sa zariadit...ale chyba po citovej stranke.
Môj muž robí od marca v AT, v Salzburgu. Predtým robil v DE. Pracuje ako mäsiar. Domov príde v piatok navečer a v nedeľu navečer odchádza. Cesta mu trvá 5 hodín. Už som si ako tak zvykla, ale chýba mi aj tak. Vždy sa na neho veľmi tešíme.
Moj muz dochadza len 30 min ale chodi do prace o 7 a vracia sa o 19-20, cize Ked je dieta Uz v pyzame. Zavidim kamoskam co im chodia muzi Domov o 17 Este s nakupom a potom sa idu prejst spolu. Ale da sa na to zvyknut, stretavam sa s kamoskami

Mne, keby prisiel muz domov 14:30 neviem co by sme spolu robili🙂)tak neprisiel nikdy.Je to len zvyk babo Ti vyplni cas, ale vsetko si budes riadit sama.asi bud rada, ze vie co chce a pracuje.Zalezi aka si ty povaha ci ho tak potrebujes, ci ste boli zvyknuti spolu travit cas, sportovat....ono teraz dietatom sa uplne vsetko zmeni.Keby si tam nemala rodicov hned Ti poviem chod aj ty do Nitry.
A, ked je vojak bud rada, ze len tak blizko.viac by ma asi trapilo, ze toto chcem a tak to bude.Lebo aj ty o 3 r mozes mar vysnivanu pracu a budes sa jemu prisposobovat