Muž odmieta zobrať voľno pre rodinu: Ako to riešiť?
Akékoľvek OČR, dovolenky, PN je ohromý problém. Som na RD s 2 deťmi, o rok chcem nastúpiť do práce. Si neviem predstaviť čo bude vystrájať potom?
Bola som presvedčená, ako deti veľmi chce a aký bude super otec. Toto je však len atrapa “otca” . V lete plánuje turistiku a tam chce celú dovolenku sám pre seba. Ja tiež potrebujem zbehnúť k lekárovi, deti detto. Akékoľvek úsilie si zobrať voľno sú vraj len moje “vymýšľance” a deti potom doma počúvajú ako on nie je povinný a pod.
Po nástupe do práce však už lekárov neporiešim.
Chodím ccca 4 x do roka. Ja už romyšľam, že ho budem riešiť súdom, prípadne cez kuratelu, lebo on si vôbec neuvedomuje rozsah povinnosti otca v rodine. Deti by najradšej šupol svojim rodičom, ktorí ale deti a mňa úplne ignorujú a tiež ich alergie. Si neviem predstaviť že on takto plánuje riešiť všetky voľná a PNky v škole/škôlke a oni nonstop pustený šport v TV a pod. Podkopávajú mi vzťah s deťmi i s mužom. Ja už rodičov nemám ktorí by sa vedeli postarať.
ja som len vyvalena ze ani len dovolenku s tebou a detmi netravi 😳 vy ste len spolubyvajuci
Uznavam, ze mas totalne hovado doma, ktory je iba darcom spermii. To nie je o com ale ze ti vadi, ze za tie dve hodky (co sa vybavis u dr.) svokrovci pustia detom telku? To je taky strasny problem?
@autorka nepoznam konkretnu situaciu a pises to zrejme napalena. Ja rozumiem, ze ked dieta chore, tak nechces ist so zdravym do cakarne, ale to sa da mozno riesit kamaratkou? Pokial k lekarovi potrebujes Ty, muz moze vybrat dovolenku. Ak ale zijete ako pises, tak nerozumiem, preco ste vlastne spolu a ako ste fungovali pred detmi. Len chcem povedat, ze aj keby ste sa rozisli a sud nariadil starostlivost, tak problem Ti zostane, pretoze on ma PRAVO deti vidiet a zobrat si, ale nie POVINNOST. Ty mas povinnost ich nachystat, ale on si pre ne prist nemusi. Asi tak. Takze to nic nevyriesi. Proste mas doma debila.
@0kristina0 tá telka, to máš pravdu. To je to posledné,čo by mi vadilo.
Ženy vy aj rozmýšľate nad tým co píšete?
Naco by si chudáčik bral voľno či PN ku a mal menšiu výplatu ked je žena doma na RD. Lebo žena na RD je nejaký stroj asi, nepotrebuje ist ani k doktorovi, ani na gynekológiu, ani k zubárovi však
A ked ju boli zub nech si pekne vezme dvojičky so sebou, zubar jej bude v pohode vŕtať zub zatiaľ co mu budú dvojičky demolovat odinaciu
@sasa1310 si predstav, že doma režim máme v presných časoch od rána do večera. Keď ale deti (nedaj Boh ja) ochorejú, režim ťa nezachráni, 🫣, si dobre pomýlená žena.
Asi sa musíš nechať rozviesť aby mu sudca vysvetlil aké má povinnosti keď nechápe.
@lenicka999 ešte lepšie ho preberie striedavá starostlivosť
autorka: som tak pomýlená, že môj manžel chce tráviť dovolenku so mnou a s našim deťmi a nie sám niekde na turistike ako ten tvoj. Evidentne chce od teba pokoj. Ale ok, keď som teda pomýlená. 3 deti som mala maličké a nikdy som nemala problém s mužom odkomunikovať, keď som potrebovala ísť k dr. Komunikujeme spolu
Tiez neviem preco by mal vymeskavat z prace, ked ty si s detmi doma.
No to je ale hovado! By som vymenila zámky, kým by prišiel zo svojej dovolenky! Alebo by som zbalila deti a po návrate z dovolenky bez nás by ho čakal prázdny byt! Aspoň by ho konečne neobmedzovala "otravná rodina". Načo majú ľudia, ako on, vôbec deti?!!!
Tie, čo sa tu 10x pýtajú, načo má ísť chlap na OČR, keď ona je s deťmi doma. No tak asi uvažuje dopredu. Či myslíte, že tento otec roka, ktorý si nevezme jediný deň voľna, aby ho strávil s rodinou, bude zrazu po návrate manželky do práce ochotný byť s deťmi doma, keď budú choré??? Prd makový!
Raz by muž odišiel na dovolenku bez deti, bezo mňa- bez dohody, tak skončil.
Ty tu staale pises tie svoje temy 🤷♀️
@koniarova tak ako je jasné, že žiadny zamestnávateľ nedáva celú dovolenku naraz zamestnancovi. Tak ako to píše v úvodnom príspevku, že chce celú minúť sám na svoju turistiku. Čo je evidentne blbosť. Skôr si myslím, že autorka už je nasraná na celý svet a v tom prípade sa mu nedivím, že netrávi čas doma s večne nasranou manželkou
@sasa1310 ženy, vy ste zaslepená banda. To, čo píše, je vrchol ľadovca. On zlyhal ako otec a manžel. Keď ona ochorie, má fungovať sama, lebo je na RD? Za ďalšie, ťahať zdravé dieťa k lekárovi je úlet. Má nárok na 7 paragrafov na deti. Ste vy ale úžasné, že manžela vlastne nepotrebujete, pretože ste na RD. Ešte raz sa narodiť, jednoznačne ako manžel jednej z vás.
Autorka píše, že deti chcel, zhoršilo sa to ich príchodom. To mala ako tušiť? Ste ako obohratá platňa.

@koniarova ja viem na čo to slúži. Ale keď je muž na tyzdnovke a ja idem k lekárovi tak nepojde 500km domov a naspäť len kvôli tomu aby na hodinu prizrel deti.