icon

Muž odmieta zobrať voľno pre rodinu: Ako to riešiť?

17. jan 2024

Akékoľvek OČR, dovolenky, PN je ohromý problém. Som na RD s 2 deťmi, o rok chcem nastúpiť do práce. Si neviem predstaviť čo bude vystrájať potom?
Bola som presvedčená, ako deti veľmi chce a aký bude super otec. Toto je však len atrapa “otca” . V lete plánuje turistiku a tam chce celú dovolenku sám pre seba. Ja tiež potrebujem zbehnúť k lekárovi, deti detto. Akékoľvek úsilie si zobrať voľno sú vraj len moje “vymýšľance” a deti potom doma počúvajú ako on nie je povinný a pod.

Po nástupe do práce však už lekárov neporiešim.
Chodím ccca 4 x do roka. Ja už romyšľam, že ho budem riešiť súdom, prípadne cez kuratelu, lebo on si vôbec neuvedomuje rozsah povinnosti otca v rodine. Deti by najradšej šupol svojim rodičom, ktorí ale deti a mňa úplne ignorujú a tiež ich alergie. Si neviem predstaviť že on takto plánuje riešiť všetky voľná a PNky v škole/škôlke a oni nonstop pustený šport v TV a pod. Podkopávajú mi vzťah s deťmi i s mužom. Ja už rodičov nemám ktorí by sa vedeli postarať.

Strana
z4
mane01
17. jan 2024

@koniarova prepac, domotala som to 🤦🏼

koniarova
17. jan 2024

@mane01 to nič

mamusa123456789
17. jan 2024

V tom momente ako by som prišla na to, ze ma v ten dovolenku a chystá sa na turistiku, by som zobrala kľúče od auta a kabelku a zdrhla z done ešte pred jeho odchodom a nech sa chlapec postará o deti, aj keby som mala sedieť v aute pol dna 100metrov od domu by som mu dala ochutnať vlastnú medicínu... Je to korunovaný idiot... Viem, ze lekára by si nestihla vybaviť, keďže by si nebola objednaná, ale aspoň som zrušila jeho plány na oddych a dopriala ho sebe

autor
17. jan 2024

@mamusa123456789 keby nešlo o deti, urobím presne toto čo píšeš. Lenže svojím dlhodobým zlým prístupom k rodine, sa mu už deti bojím nechať. Keďže je taký trpák, že si odíde a balí sa dlho predlho každú nedeľu ráno von a deti vyplakávajú, že kde ide a s ním to ani nehne. Proste deti sú mu ukradnuté a bojím sa, čo by v amoku vystrájal pred nimi.

liv1
17. jan 2024

Mas to v tej hlave nejak utriedene? Najprv pises ze ziadna pn ci ocr a teraz uz mu ani deti nechat nechces??

autor
17. jan 2024

@liv1 nie v takom jeho amoku že plánuje celý rok ako pôjde na mesiac a pol na turistiku, ja by som sa nedokázala vtedy zbaliť a nechať mu deti. Keď dokáže ukradnúť deťom čas s ním …

babulkomale
18. jan 2024

@viestta ale spomina, v poslednej vete. Len ty musis hned pisat svoj mlyncek dokola o vybere partnera, ako by mal na rande kazdy napisane na cele vsetky traumy ktore sa rozvinu az pri krizach a detoch, a potom necitas pozorne.

mamusa123456789
18. jan 2024

Toto keby mi chlap doma robil, tak by zažil peklo na zemi, ze mi nepomôže a bude vystrajat pred deťmi... Neznásam, takýchto idiotov, co sa ani o vlastné deti nezaujimaju

radkaradix
18. jan 2024

necitala som vsetky komenty, len niektore a nechapem, preco by si nemohol muz vziat volno, navstevu lekara s clenom rodiny, aj ked je zena na RD. Moj muz si bezne braval od narodenia nasho dietata a sli sme pekne spolu vsetci traja k lekarovi, ci uz na kontrolu do poradne, ked bol babatko alebo neskor na vaznejsie vysetrenia, lebo chcel byt pri tom, zaujimal sa, pomohol s odvozom, prenosom kocika/vajicka, skocil do lekarne a pod.. ved je to uplne normalne..

andigab
18. jan 2024

@sasa1310 aj tento pohľad sa dá pochopiť, vidieť to jeho očami. Sú teda v bludnom kruhu. Jeden musí spraviť prvý krok, no je to momentálne možno vojna Eva, jej a jeho. Takto sa podľa mňa začína rozpadávať mnoho manželstiev, čo boli kedysi rozprávkovou láskou.

evelyn246246
18. jan 2024

.. nuz.. v podstate fungujes sama..tych 600 eur by mozno bolo nariadene sudom ak by ste sa rozviedli ...on zije oddelene uz teraz ..lepsie by to bolo bez neho ..a zabezpecit si niekoho na strazenie deti v pripade choroby ..inak to nevidim ...ved on je len kotva ktora ta taha ku dnu ..

lenicka999
18. jan 2024

@evelyn246246 Presne tak, a pekne vy som chcela striedavú starostlivosť. Nech si to pánko vyskúša a zariadi.

autor
18. jan 2024

@evelyn246246 žiaľ, tiež mi to z toho vyšlo. Škoda že si to odserú zas len deti a žena. Neviem či si postrehla, ale 300€ je daňový bonus. Takže vlastne platí len 300 € na obe deti 😳. Tragické na tom je, že jeho mamka aj sestrička budú vysmiate ako lečo, že rozbili deťom rodinu. O toto im celý čas ide. Človek by povedal, že ide o deti.

autor
18. jan 2024

@lenicka999 tie deti by si to zas len odsrali striedavkou. Tým, že s nami netravi vôbec čas, vôbec netuší nič o deťoch, o stratégiách komunikácie s nimi. Deti sú po chvíli s ním totálne vyčerpané a neviem di predstaviť ich dávať znova a znova dokopy. Navyše evidentne nejedná v prospech ich dobra a to sa pekne odzrkadľuje v komunikácii s nimi. Veci rieši mocensky a totálne neprimerane.

konikmodry111
18. jan 2024

Vy vlastne už teraz žijete spolu ako spolubyvajuci a nie ako rodina. To s tou jeho dovolenkou ale nechápem. To ti normálne povedal že moja idem na dovolenku ale idem sám, vás so sebou neberiem ? 🤦🏼‍♀️ neviem si to predstaviť, čo si mu na to povedala ?

A vy baby ste čítali že sa autorka chystá do prace ? To potom ako budú riešiť ? Či len ona bude povinná ostať s deťmi doma keď bude pracovať a muž nič ?

autor
18. jan 2024

@konikmodry111 on je tak nastavený a pomasírovsný od jeho matky a jeho úžasnej sestry. Jemu to príde úplne prirodzené na nás srať, pretože ho tak nastavili. Zaujímavé, že keby sa takto správal švagrinej muž tak ho tam zožerú.

konikmodry111
18. jan 2024

Tak keď sa nechá manipulovať s matkou a sestrou tak to je ešte väčší chuj že si to nechá 🤦🏼‍♀️ ja by som zbalila deti kým je preč a isla by som na pár dni k rodine 🤦🏼‍♀️ bol on volakedy vobec normálny? Takto sa milujúci manžel nespráva 🤦🏼‍♀️

lenicka999
18. jan 2024

Možno keď sa rozídete tak mu to dopne že mal peknú rodinu a manželku a kvoli sestre a mamke je sám a nespokojný.

evelyn246246
18. jan 2024

..vies autorka.. pokial je chlap chlapom, miluje svoju rodinu..nedopustil by aby niekto dalsi ako je matka ci sestra rozbili rodinu ... je to on kto ju rozbil... a zial je mu to jedno ked to vedome robi aj nadalej ..jasne, ze pre zenu a deti je to tazke ..ale aj taky je zivot ...zial ..

cookie29
19. jan 2024

Toto som dnes citala, myslim, ze je to vyzstizne...

Vzťahový upír. V domácnosti nepomôže, ak aj občas vysloví „ľúbim ťa,“ činmi to nedokáže!
18. januára 2024
On si chodí na chaty, s chalanmi na žúrky, koketuje a naháňa iné baby, či si veľmi rozumie s alkoholom, trávou či automatmi. A vy sa idete zblázniť – lietate okolo detí, naháňate korunu, suplujete jeho nezodpovednosť, nespoľahlivosť a schytávate za to, samozrejme, iba výčitky, poníženie a slová o tom, aká ste neschopná. V tomto je dobrý, hundranie, zhadzovanie a vyvolávanie konfliktov je jeho najsilnejšou zbraňou. (Pozor, aby som nenakladal iba na mužov – neraz sa to deje aj v opačnom garde, teda že žena na všetko kašle, je flákačkou, užívačkou či paničkou a za všetko ešte aj viní muža, ktorý vykonáva v domácnosti „láskavého“ otroka).
Na konzultáciách sa vždy pýtam, „na čo ste čakali, čo ste si mysleli, že ho zmení“? Viete, čo sa mi dostáva najčastejšej odpovede? „Ja som si myslela, že ho zmením láskou, mojou dobrotou, že si všimne, čo všetko robím, ako driem a že sa začne pomaličky meniť“.
Nie. Takto sa to udeje málokedy. Človek, ktorý vyrastal v neurotickom detstve, kde nebol podporovaný, bol naopak ponižovaný, lásky a pozornosti sa mu nedostalo, prípadne mu bolo všetko dovoľované a nebol vedený k tolerancii, schopnosti vedieť sa zaradiť do prirodzenej hierarchie, k úcte k rodičom, všetko za neho žehlili a vybojovali rodičia, a ak si takýto človek osvojil dirigentské paličky vo všetkom a nad všetkými vládnuť a uzurpovať, takýto človek sa nikdy nezmení, keď na neho budete pôsobiť iba dobrom.
To vy sa musíte zobudiť, začať si vážiť samú seba a nastaviť každému človeku, ktorý vám blíži zrkadlo, mantinel, posilniť schopnosť brániť sa. Manipulátora zobudíte veľakrát iba tvrdou stenou, jasným stanovením pravidiel (neraz nefunguje ani toto a rozvod je nevyhnutný, ale k nemu sa budete musieť pretrpieť).
Pevel „Hirax“ Baričák

autor
20. jan 2024

@cookie29 wau! Do bodky sadí. Ďakujem. Vzťahový upír je na neho najvýstižnejšie označenie veru.

Strana
z4