Muž pije
baby, máte niektorá reálnu skúsenosť?
Muž popíja cca 4 roky, v poslednom roku som našla desiatky schpvaných fliaš od alkoholu dokonca aj v kúpeľni pod obloženou vaňou. vybavila som mu termíny u psychiatričky závislostí, psychologičky, mala som aj ja sedenia... dokola sľubuje, že piť prestane, týždeň vie byť ok, bez chlastu, ale opäť do toho spadne. Som veriaca, rozprávala som sa aj s kňazom, ďalej fakt nevládzem. Zvažujem rozvod, aj keď ma to môže stáť prácu, učím na cirk. ZŠ. ďalej kvôli deťom takto žiť nechcem... s mužom, ktorý nám sľubuje zmenu, potom do očí bez hanby klame. Nechcem počúvať o tom, že som mala odísť dávno, ale či niektorá z Vás bola v takejto situácií a či sa muž aj reálne zmenil. ďakujem za odpovede
Ak nechce prestať piť ani liecenie mu nepomôže. Musi si sám vybrat, alkohol alebo život.
Nemusi byt rozvod. Staci odist. Aspon na zaciatok.
@cacianka na cirkevných školách má vedenie zvyčajne totálne vymleté hlavy. ja som nebola prijatá 2x na cirkevnú školu len preto, že som dostala otázku, či som slobodná alebo vydatá. ja že rozvedená. dovi, dopo. rovno mi bolo povedané, že neexistuje, aby u nich učil rozvedený človek... to mimo tému na otázku, čo má spoločné jej zamestnávateľ s týmto... no vymletenci úplní.
Dobrý deň.
Je úplne zbytočné posielať niekoho na liečenie, ak s tým sám nie je stotožnený. Môj krstný otec aj svokor sú alkohici. Svokor pije 30 rokov. Najskôr len popíjanie na stavbách, posledné roky pitie naozaj úplne do nemoty. Je opitý ráno, naobed , vecer.....7 dní v týždni. Ja by som také niečo netrpela. Vidia to deti, vyrastajú v tom. Spôsobuje to traumu na celý život. Ovplyvňuje to každého člena rodiny. Život s alkoholikom, aj s tým čo iba popíja, je nešťastný.
@panelacikova ja to chápem, ale aj z takéhoto stavu je cesta. Veď nemusí hneď nabehnúť j riaditeľlke a oznámi hurá som rozvedená. Ako tu čítam sú aj cirkevné možnosti
Ale s tou pokrivenou morálkou súhlasím, hlavne že máte platný sobášny list, pričom sa ku.rvi.a niektorí jedinci verejne známo, a kňazi detto. Tam už tak prísni nie sú, ako na matku živiteľku
@elizabet173
@panelacikova ...presne jak rikate. s platnym cirkevnim oddacim listem muzete v klidu i verejne podvadet partnera,chlastat a utracet penize a kaslat na rodinu,obcas i manzelce jednu vychovnou vrazit,vsak se z toho vseho vyzpovidate a knez vam da pozehnani na cestu.
ale běda,jakmile od takoveho nasilnika a nezodpovedneho cloveka budete chtit odejit.pouhou cirkevni odluku stat neuznava, aby jste si mohli zazadat o soc.davky,musite byt oficialne rozvedeni.a dnem platnosti rozsudku vam cirkev vypali na celo cejch - rozvedena,a uz nemuzete nic,nemate pravo na stastny zivot s nekym jinym, nemate pravo se usmivat.muzete tak akorat stat uplne vzadu v kostele a a brecet.....pritom ve sve podstate tohle delaji jen lidi,vira je uplne nekde jinde a jinak.lidi dokazou byt zli a hnusni, a dokazou tu viru prekroutit ke svemu prospechu.velka cest pred knežimi,kteri zustanou i s kolarkem u krku človičkem,co dokaze a umi soucitit s druhymi.
Alkoholik sa mezmeny, ked to sam neche kratšia cesta je ho sa zbavit, ver mi..moj ex je alkoholik a gambler, nikdy viac takeho chlapa ani vydieť nechcem
Mám reálnu skúsenosť ako dieťa. Otec sľuboval nám všetkým ako prestane. Mama si myslela, že my deti to nevidíme, nepočujem necítime. Zažili sme si otrasné veci a keď sa mama konečne odhodlala na odchod, bolo to to najlepšie rozhodnutie. Alkoholik sa len tak nezmení.
Ja som svojho otca asi 15-20 rokov nevidela a dúfam, že už nikdy ani neuvidím.
Existuje iba jedno riešenie - Rozhodni sa odísť-daj mu ultimátum s alkoholom - ak neprestane odíď a neľutuj

@ahhola no ved prave, nic neriesili a inak ja nie som ateistka…